Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان ملل با صدور قطعنامه‌ای در محکومیت نقض حقوق مسلمانان و اقلیت‌های روهینگیا، از دولت میانمار خواست هرچه سریعتر به جنگ و خصومت‌ها در این منطقه پایان دهد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، مجمع عمومی سازمان ملل بامداد امروز (شنبه) قطعنامه‌ای را در محکومیت نقض حقوق بشر و سرکوبگری دولت میانمار علیه مسلمانان و دیگر اقلیت‌ها در منطقه «روهینگیا» تصویب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته روزنامه «گاردین»، این قطعنامه که با ۱۳۴ رای موافق، ۹ رای مخالف و ۲۸ رای ممتنع تصویب شد، از دولت میانمار می‌خواهد هرچه سریعتر اقدامات لازم را برای مقابله با نفرت‌پراکنی علیه روهینگیا و دیگر اقلیت‌ها در ایالت‌های «راخین»، «کاچین» و «شان» انجام دهد.

بر این اساس، با اینکه قطعنامه‌های مجمع عمومی سازمان ملل الزام‌آور نیستند اما نظر و دیدگاه کلی کشورهای جهان را منعکس می‌کند.

قطعنامه بامدادی سازمان ملل، درباره تداوم موج مهاجرت مسلمانان روهینگیا به کشور همسایه یعنی بنگلادش «به دلیل خصومت‌های نیروهای مسلح و امنیتی روهینگیا» طی چهار دهه گذشته، که اکنون تعداد آوارگان آن به ۱.۱ میلیون نفر رسیده، ابراز نگرانی کرد.

به نوشته گاردین، مجمع عمومی سازمان ملل همچنین یافته‌های تحقیقات گروه مستقل بین‌المللی حقیقت‌یاب مبنی بر «نقض گسترده حقوق بشر و رنج‌هایی که مسلمانان روهینگیا و دیگر اقلیت‌ها» بر اثر اقدامات نیروهای امنیتی میانمار که «فجیع‌ترین جنایات ذیل قوانین بین‌المللی را مرتکب شدند»، نگران‌کننده خواند.

این قطعنامه با درخواست برای توقف فوری جنگ و خصومت‌ها در منطقه راخین، می‌گوید: «نگرانی عمیقی درباره گزارش‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد افراد غیرمسلح در ایالت راخین، تحت استفاده بیش از حد زور و نقض حقوق بین‌المللی بشری توسط نیروهای مسلح، امنیتی و ارتش میانمار قرار دارند».

مجمع عمومی سازمان ملل با درخواست از نیروهای مسلح میانمار برای محافظت از مردم، به دولت میانمار هشدار داد اقدامات برای رفع بی‌تابعیتی و تبعیض سیستماتیک علیه اقلیت‌های روهینگیا، برچیدن کمپ‌های آوارگان و ایجاد شرایط بازگشت امن و داوطلبانه آوارگان به این کشور را تسریع کند.

ارتش میانمار درباره سرکوب اقلیت روهینگیا مدعی‌ عملیات «پاکسازی» این مناطق از «عناصر افراطی» بوده است. ارتش میانمار در سال ۲۰۱۲ نیز حدود ۲۰۰  مسلمان روهینگیا را در ایالت راخین کشت و ۱۴۰ هزار نفر نیز آواره کرد.

چندی پیش نیز بازرس سازمان ملل هشدار داد بیش از ۶۰۰ هزار نفر از مسلمانان روهینگیا که همچنان در میانمار به سر می‌برند، در معرض خطر جدی نسل‌کشی قرار دارند. (جزئیات بیشتر)

طبق گزارش سازمان توسعه بین‌المللی انتاریو  (OIDA)، از ۲۵ آگوست (شهریور) ۲۰۱۷، نزدیک به ۲۴ هزار مسلمان روهینگیایی توسط نیروهای دولتی میانمار کشته شده، بیش از ۳۴ هزار نفر با آتش سوخته شده و متجاوز از ۱۱۴ هزار نفر دیگر نیز مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: سازمان ملل حقوق بشر روهینگیا میانمار بنگلادش راخین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۷۳۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عربستان پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس در غزه را به سازمان ملل می‌برد

عربستان سعودی قصد دارد پیش‌نویس قطعنامه جدیدی را به نمایندگی از گروه کشورهای عربی سازمان ملل با هدف برقراری آتش‌بس در غزه، به مجمع عمومی سازمان ملل ارائه کند.

به گزارش ایسنا، روزنامه «ایندیپندنت عربی» به نقل از «عبدالعزیز الواصل» نماینده دائم عربستان در سازمان ملل نوشت گروه عربی که عربستان طی ماه جاری ریاست آن را بر عهده دارد، در نشست دوشنبه خود درباره این طرح بحث و رایزنی خواهد کرد.

الواصل در ادامه افزود، پیش‌نویس این قطعنامه ممکن است شامل ارائه مجدد درخواست فلسطین برای عضویت کامل در سازمان ملل به شورای امنیت باشد، چراکه واشنگتن درخواست مشابهی را هفته گذشته وتو کرد.

پیشتر فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی اعلام کرد سخنانی در اتحادیه اروپا برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین وجود دارد. وی این سخنان را بسیار مثبت و مهم توصیف کرد.

پیشتر آمریکا در جلسه شورای امنیت سازمان ملل، قطعنامه پیشنهادی الجزایر را که خواستار عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل می‌شد، وتو کرد.

آمریکا پیشتر تهدید کرده بود قطعنامه را وتو می‌کند. تصویب این قطعنامه به معنای به رسمیت شناختن کشور فلسطین بود.

پیشتر نیز اخباری درخصوص تلاش آمریکا برای اعمال فشار به دیگر کشورها درخصوص ارائه رای منفی به عضویت فلسطین در سازمان ملل منتشر شده بود. در این رأی‌گیری، ۱۲ عضو شورای امنیت به قطعنامه رأی مثبت دادند و آرای انگلیس و سوئیس نیز ممتنع بود. این چهارمین وتوی آمریکا در جهت حمایت از رژیم صهیونیستی از آغاز جنگ غزه است.

تشکیلات خودگردان فلسطین مخالفت آمریکا با عضویت کامل آن در سازمان ملل را محکوم و آن را «ناعادلانه و غیرموجه» توصیف کرد. وزیر خارجه رژیم صهیونیستی اما از این اقدام آمریکا استقبال کرد و مدعی شد پیشنهاد به‌رسمیت شناختن کشور فلسطین پس از عملیات مقاومت فلسطین در هفتم اکتبر «هدیه‌ای برای تروریسم» است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عربستان پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس در غزه را به سازمان ملل می‌برد
  • جنبش انصارالله سرکوب دانشجویان آمریکایی حامی غزه را محکوم کرد
  • انصار الله سرکوب دانشجویان آمریکایی حامی غزه را محکوم کرد
  • جنبش انصار الله سرکوب دانشجویان آمریکایی حامی غزه را محکوم کرد
  • انصارالله یمن سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا را محکوم کرد
  • انصارالله یمن سرکوب معترضان در دانشگاه‌های آمریکا را محکوم کرد
  • تصویب قطعنامه پارلمان اروپا علیه ایران
  • تصویب قطعنامه حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی ایران در پارلمان اروپا
  • روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد
  • دعوت از پولادگر برای حضور در مجمع تکواندوی آسیا