Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-02@07:13:31 GMT

تاریخ سال نو میلادی ۲۰۲۰ چه روزی است + تاریخچه

تاریخ انتشار: ۷ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۷۵۳۶۶

تاریخ سال نو میلادی ۲۰۲۰ چه روزی است + تاریخچه

چهارشنبه 11 دی‌ماه ۱۳۹۸ برابر با اول ژانویه آغاز سال ۲۰۲۰ میلادی است.

به گزارش ایمنا در کشورهایی که از تقویم میلادی استفاده می‌کنند، اول ژانویه را بر اساس سنتی دیرینه ابتدای سال میلادی می‌دانند. همان‌گونه که ایرانیان ابتدای سال خود را روز اول فروردین می‌دانند و اعراب نیز ابتدای سال خود را ماه محرم می‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این کشورها نیمه‌شب ۳۱ دسامبر برابر با ده دی‌ماه زمانی که ساعت از ۱۲ شب می‌گذرد و اول ژانویه می‌شود، سال نو میلادی تحویل می‌شود.

تاریخ سال نو میلادی ۲۰۲۰ چه زمانی است؟

آغاز سال نو میلادی ۲۰۲۰ برابر است با روز چهارشنبه ۱۱ دی‌ماه ۱۳۹۸ هجری خورشیدی و مصادف با ۵ جمادی‌الاول ۱۴۴۱ هجری قمری.

چرا سال میلادی از اول ژانویه آغاز می‌شود؟

 روز ۲۵ دسامبر هرسال به مناسبت زادروز حضرت مسیح در سراسر جهان جشن گرفته می‌شود و کریسمس نام دارد. شب سال نو همچنین به‌عنوان هفتمین روز کریسمس در مسیحیت غربی شناخته می‌شود. برخلاف تعطیلات فصلی و رسمی، سال نو میلادی، مناسبتی است که توسط خود انسان‌ها خلق‌شده و به طبیعت و نجوم و مذهب ربطی ندارد.


تقریباً اکثر کشورهای جهان از گاه‌شمار گریگوری استفاده می‌کنند که پاپ گریگوری در سال ۱۵۸۲ میلادی آن را ایجاد کرد. این امر برای تصحیح تاریخ، اعتدال بهاری و سال‌های کبیسه بود. در گاه‌شماری میلادی، هر چهار سال یک‌بار (سال‌های مضرب ۴) کبیسه است. تقویم گریگوری یا همان میلادی به‌تدریج موردقبول کشورهای مختلف جهان قرار گرفت. به‌طور مثال، ایتالیا در سال ۱۵۸۲ میلادی، انگلستان در سال ۱۷۵۲ و روسیه در سال ۱۹۱۸ میلادی به استفاده از این تقویم اقدام کردند.
اما ریشه انتخاب اول ژانویه به‌عنوان اولین روز از سال جدید به زمان‌های دور و حتی پیش از میلاد مسیح بازمی‌گردد. در امپراتوری روم روال کار بر این بود که کلیه مقامات مملکتی روز ۱۵ مارس (۲۶ اسفندماه) را روز آغاز خدمت قرار می‌دادند حتی قیصرها و کنسول‌های رومی نیز در این روز وارد عرصه کار می‌شدند. لیکن چون کنسول (فول دیویس نوبیلیور) به‌دلایلی‌چند موفق نشد در روز ۱۵ مارس زمام امور را به دست بگیرد و این مهم پس از مدتی تعویق در روز اول ژانویه میسر شد، آن روز را آغاز کار اعلام کردند. ژولیوس سزار هم به یک ژانویه وفادار ماند، در سال ۴۶ قبل از میلاد، تقویم ژولیانی به دستور ژولیوس سزار تنظیم شد یکی از دلایلی که در این تقویم اول ژانویه اول سال شناخته شد هم نامی ماه «ژانویه» با «ژانوس» – خدای آغازها و پایان‌ها – بود. به‌پاس این خدمت سزار تقویم مذکور را ژولیانی گفتند و برای بزرگداشت ژولیوس سزار نام او را روی ماه ژوئیه (ژولیوس) نهادند.

چرا تحویل سال میلادی در کشورهای مختلف ساعت متفاوت دارد؟

حلول سال نو میلادی از اولین نقطه در شرق تا آخرین نقطه در غرب جهان در ۲۶ منطقه زمانی مختلف روی می‌دهد، سال نو ابتدا در جزایر کیریباتی در اقیانوس آرام ۱۱ ساعت و نیم قبل از ایران (۱۴ ساعت قبل از گرینویچ – لندن) آغاز می‌شود.
در بعضی کشورها مثل روسیه سال نو چندین بار جشن گرفته می‌شود. از شرقی‌ترین نقطه روسیه در آسیا تا غربی‌ترین نقطه در اروپا ۹ منطقه زمانی وجود دارد. اما چین به‌رغم وسعت زیاد، تنها یک منطقه زمانی دارد. مردم این کشور از پکن تا کاشغر در یک‌زمان به هم می‌گویند «چینیان کوالیو»، یعنی سال نو مبارک!
در بیشتر نقاط نیمکره شمالی مثل نیویورک زمان تحویل سال نو در سرمای زمستان و درجاهایی مثل ریودوژانیرو در نیمکره جنوبی، در وسط تابستان است.


فرانسه با قلمروهایش بیشترین تعداد منطقه زمانی در جهان را دارد. از جزایر مستعمراتی فرانسه در اقیانوس هند تا اقیانوس آرام تحویل سال نو ۱۲ بار جشن گرفته می‌شود و اگر در جزایر آمریکایی و خالی از سکنه هاولند و بیکر در اقیانوس آرام باشید، آخرین نفری خواهید بود که حلول سال نو میلادی را می‌بینید.

در شب سال نو میلادی چه کارهایی انجام می‌شود؟

شهرهای زیادی در دنیا سال نو را جشن می‌گیرند. سال نو عموماً همراه با آتش‌بازی، ساز و سرود و دیگر فستیوال‌ها جشن گرفته می‌شود. نوع، جشن و تاریخ سال نو در کشورهای مختلف با توجه به فرهنگ و تاریخ هر جامعه متفاوت است.
افراد زیادی از مدت‌ها قبل برای کریسمس و آغاز سال نو میلادی برنامه‌ریزی می‌کنند تا بهشهر یا  کشوری که شب سال نو میلادی را متفاوت جشن می‌گیرد، بروند. برخی افراد در تعطیلات فاصله‌ی کریسمس تا سال نو میلادی به دیدار خانواده می‌روند و به همراه خانواده‌ خود به تفریح می‌پردازند.درهرصورت برای افراد تفاوتی ندارد به سفر بروند یا در شهر خود باشند، معمولاً در آغاز سال نو میلادی مردم دورهم جمع می‌شوند و ساعت‌های پایانی سال را در کنار هم در خیابان‌ها می‌گذرانند و جشن می‌گیرند.


در این جشن‌ها مردم خوشحال هستند و هرکسی به نحوی لبخند به لب دارد. همه‌چیز ادامه دارد تا ۱۰ ثانیه‌ی آخر که تمام مردم شروع به شمارش می‌کنند ۴، ۳، ۲، ۱ و صدای زنگ ساعت همه‌جا را در برمی‌گیرد و آتش‌بازی و سال نو شروع می‌شود. این برنامه تا پاسی از شب ادامه دارد تا این‌که همه خسته شوند و به خانه‌هایشان برگردند.
کار دیگری که در آغاز سال نو میلادی انجام می‌شود، برنامه‌ریزی و آرزو کردن برای رسیدن به اهداف در سال جدید است.

سال نو میلادی در ایران چگونه است؟

ارامنه و مسیحی‌های ایران هرسال کریسمس و سال نو میلادی را جشن می‌گیرند. حتی تعدادی از غیر مسحیان ایران هم به دلیل داشتن یک جشن و مراسم هم‌زمان با کل دنیا، آغاز سال جدید میلادی را گرامی می‌دارند.


در محله‌ی جلفا اصفهان جشن سال نو میلادی باشکوه برگزار می‌شود و بعضی مردم برای دیدن این جشن به این و اطراف کلیسای وانک و کلیسای بیت‌اللحم  می‌روند؛ ولی به علت اینکه گاه‌شمار رسمی ایران بر اساس سال میلادی نیست اکثر جشن‌های سال نو در محافل خصوصی یا کلیساها و محافل مسیحیان ساکن در ایران مانند باشگاه‌های ارامنه برگزار می‌شود.

کد خبر 403124

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سال 2020 سال نو میلادی سال نوی میلادی سال نو 2020 شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۷۵۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز پیش تولید سریال ماه‌شرف خانم در سنندج

مدیرکل صدا و‌سیمای استان کردستان از آغاز پیش تولید سریال ماه‌شرف خانم ملقب به مستوره اردلان خبر داد و گفت: این سریال در ۳۰ قسمت ۴۰ دقیقه‌ای تولید و روی آنتن خواهد رفت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، علی مرادی ظهر امروز در جلسه قرارگاه رسانه‌ای استان که به مناسبت برنامه‌ریزی و پاسداشت روز دختر در صداوسیمای کردستان برگزار شد، اظهار داشت: تقویت فرهنگ رضوی و آشنای با جایگاه  فرهنگ‌ ایرانی و اسلامی با هدف هم‌افزایی و راهکارهای عملیاتی و پیشنهاداتی برای تولید محتوا در فضای رسانه تشکیل شود.

وی گفت: تبیین جایگاه حضرت معصومه(س) به عنوان الگوی بی‌بدیل در کمال، معرفت، علم و شایستگی برای دختران به عنوان مادران آینده ایران بسیار ارزشمند و پراهمیت است، لذا توجه به پرداختن موضوع حجاب و عفاف و الگو سازی دختر ان مسلمان کُرد یک ضرورت اساسی و بنیادی برای استان کردستان است.

مدیرکل صدا و‌سیمای استان کردستان تصریح کرد: تأثیرگذاری دختران کُرد با رویکرد الگو آفرینی، بصیرت افزایی، نشاط بخشی و تبین جایگاه دختران کُرد در دفاع از عزت ملی و مقاومت هوشمندانه تبلیغات دشمان با تأیید بر کرامت زن ایرانی ضرورت است. 

وی با بیان اینکه برنامه‌های متنوعی به صورت گسترده برای پاسداشت روز دختر و دهه کرامت تدارک دیده شده است، افزود: حضور پرنشاط و پرقدرت در فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی، ورزشی با رویکرد هویت قومی و ملی در تحقق این امر بسیار تأثیرگذار است.

مرادی عنوان کرد: امروز در نظام جدید حکمرانی دنیا قدرت رسانه تعریف شده و به عنوان قوه چهارم شناخته شده، رسانه‌های اجتماعی قوه چهارم با تأثیرگذاری هنری و فرهنگی تعریف کُرد و اهمیت حوزه رسانه برکسی پوشیده نیست.

وی درباره فعالیت قرارگاه قرارگاه رسانه‌ای استان توضیح داد: این قرارگاه براساس مصوبه شورای تامین استان تشکیل و با شکل‌گیری کارگروهای مربوطه نقش هم‌افزایی داشته و باید تمام توان خود را برای پیشبرد اهداف قرارگاه به‌کار بگیریم.

مدیرکل صدا و‌سیمای استان کردستان خطاب به اصحاب رسانه اظهار کرد: تلاش‌ها و خلاقیت‌های شما در مراسمات مختلف به ویژه انتخابات سال گذشته بسیار ارزشمند بود، مدیران فرهنگی و فعالان فرهنگی و عناصر رسانه‌ای در استان فرمانده‌های جنگ شناخته شده هستند و بسیار در این عرصه خوش درخشیده‌اند.

وی با یادآوری تولید و پخش سریال سنجرخان، از آغاز پیش تولید سریال ماه‌شرف خانم ملقب به مستوره اردلان خبر داد و افزود: این سریال در 30 قسمت 40 دقیقه‌ای تولید و روی آنتن خواهد رفت. عدم تعیین‌تکلیف شهرک سینمایی سنه‌دژ موجب تأخیر در تولید این سریال شده که هفته آینده استاندار پیگیری و تعیین تکلیف خواهد شد.

مدیرکل صدا و‌سیمای استان کردستان با اشاره به اینکه 58 شبکه ماهواره‌ای کُرد زبان تبلیغات منفی و جامعه ما را تهدید می‌کنند، یادآور شد: الگوسازی و توجه به ظرفیت‌های نمونه افراد شاخص کُرد و زبان فرهنگ و هنر به نوعی بازدارندگی خواهد داشت و می‌توان از این طریق بسیاری از مشکلات و آسیب‌های جامعه را کنترل کرد.

به گزارش تسنیم؛ ماه شرف خانم ملقب به مستوره اردلان در سال 1220 قمری، در زمان حکومت امان الله خان والی اردلان در خانواده‌ای اهل فرهنگ در سنندج به دنیا آمد. خانواده‌اش، برخلاف فرهنگ و سنت آن زمان، او را هم‌تراز با مردان به آموختن علوم آن زمان تشویق کردند و وی نیز با ذوق و قریحه شعری‌اش، به یکی از شاعران نامدار این دوره تبدیل شد و در تاریخ نویسی نیز برابر با سایر مورخان آن دوره جلوه کرد.

زبان‌های کُردی، فارسی و عربی را نزد پدرش ابوالحسن بیگ قادری آموخت.

اولین زن تاریخ نگار جهان در 17 سالگی به اجبار با خسرو خان، فرزند امان الله خان والی سنندج ازدواج کرد و بیشتر اوقات خود را به مطالعه و سرودن شعر و نوشتن تاریخ می‌گذرانید و چون خسرو خان نیز شاعر بود، بیشتر او را بدین کار تشویق می‌کرد، مستوره هم به خسروخان علاقه‌مند شد.

دوران خوشبختی و آرامش روحی مستوره چندان طولانی نبود، زیرا خسرو‌خان اردلان در سال 1250 هجری قمری به بیماری کبدی دچار شد و ‌در 29‌ سالگی درگذشت. مرگ همسر و داغ از دست‌دادن برادر جوان ناکامش ابوالمحمد، علاوه بر سلب نشاط و شادابی جوانی از مستوره، ضربات روحی زیادی که دو ماه پرستاری و شب‌زنده‌داری از همسرش تحمل کرده بود، او را به انزوا و عزلت و مطالعه کتب دینی و تألیف کتاب عقاید کشانید.

مستوره در سال 1263 سنندج را ترک کرد و به سلیمانیه رفت و در همان شهر دیده از جهان فروبست. از جمله آثار این بانو می‌توان به دیوان شعر با 2 هزار بیت در قالب‌های مثنوی و غزل، تاریخ اردلان که معروفیتش را دو چندان کرده و وی را در عرصه تاریخ نگاری پرآوازه کرد و عقاید و شرعیات که عقاید مستوره در مذهب اهل سنت شافعی است، اشاره کرد.

انتهای پیام/484/

دیگر خبرها

  • ۱۳ میلیون دلار برای القای تاریخچه ترور و کشتار به ایران و مذهب شیعه | جعل تاریخ در سریال حشاشین
  • آغاز پیش تولید سریال ماه‌شرف خانم در سنندج
  • آغاز پیش‌تولید سریال «مستوره اردلان» در کردستان
  • روز کارگر ۱۴۰۳ چه روزی است؟ / تاریخ دقیق روز کارگر در سال ۱۴۰۳
  • روز پسر ۱۴۰۳ چه روزی است؟ / روز پسر ۱۴۰۳ کی است؟
  • روز مادر سال ۱۴۰۳ چه روزی است؟
  • روز پسر سال ۱۴۰۳ چه روزی است؟
  • فتح خلیج فارس در قرن ۱۶ میلادی مانند فتح خرمشهر دارای اهمیت است
  • لواندوفسکی: توپ طلای ۲۰۲۰ حق من بود و الان هم آن را می‌پذیرم
  • ۱۰ اردیبهشت روز ملی خلیج فارس + فیلم