Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل امور بانوان استانداری زنجان گفت: سن مناسب برای ازدواج را نمی‌توان با قطعیت تعیین کرد زیرا مشخص کردن سن خاص معیاری کمّی است در حالی‌که برای ازدواج باید کیفی تصمیم گرفت و در خصوص میانگین سن ازدواج استان زنجان در جایگاه خوبی قرار دارد. ۰۷ دی ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۵ استانها زنجان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، ازدواج یکی از مهمترین وقایع حیاتی هر انسانی است و تصمیم‌گیری صحیح  و مناسب در این زمینه سعادت فرد و  شکوفایی جامعه  را به همراه دارد اما ‌در سال‌های اخیر‌ با فراز و نشیب‌های زیادی روبرو شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌هرحال این فراز و نشیب‌ها و همچنین تصمیم‌گیری‌های غیر منطقی در تشکیل خانواده یا همان ازدواج  پیامدهای منفی و آسیب‌های اجتماعی بسیاری به ویژه برای  جامعه بدنبال دارد و کم اهمیت شمردن آن صدمات جبران ناپذیری بر خانواده و پیکره اجتماع وارد می‌شود.

نگاهی به آمارهای ازدواج، طلاق، ولادت و فوت در یزد؛ کسب رتبه 27 کشور در ازدواج و طلاقازدواج و طلاق در کهگیلویه و بویراحمد کاهش یافتایلام| مسئولان برای برطرف کردن موانع ازدواج جوانان و احیای سنت اذواج آسان تلاش کنند

کودک‌ همسری نداریم

علی شفیعی در گفتگو با خبرنگار تسنیم از زنجان اظهارداشت: آمار طلاق و ازدواج حتما باید سالانه ذکر شود و مقایسه ماهانه درست نیست با این وجود، در هشت ماه نخست سال جاری 5 هزار و 534 ازدواج ثبت شده است یعنی در هر ساعت یک واقعه ازدواج انجام گرفته است.

مدیرکل ثبت‌احوال استان زنجان گفت: میانگین سن ازدواج پسران در استان زنجان 27.1 سال و دختران 23.4 سال است که در مورد سن پسران نسبت به نرم کشوری پایین‌تر و سن دختران بالاتر است زیرا در کشور این رقم‌ها به ترتیب 27.5 و 23 سال است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه کودک همسری از نظر ثبت‌احوال وجود ندارد، افزود: طبق قانون و شرع کشور، دختران بالای 13 سال می‌توانند ازدواج کنند و در دفتر رسمی ثبت اسناد نیز ازدواج ثبت گردد اما با این حال در این استان خدابنده، ایجرود و ماهنشان بیشترین کودک همسری را دارند.

افراد باید ابتدا از نظر روانی برای ازدواج آماده باشند

به گفته مدیرکل امور بانوان استانداری زنجان تصویب فوریت کلیات طرح افزایش سن ازدواج را باید به فال نیک گرفت و امیدوار بود تا با همکاری همدلانه دولت و مجلس گام‌های بلندی  در راستای اعتلای حقوق کودک برداشته شود زیرا آمار طلاق ارتباط مستقیمی با تعداد ازدواج‌ها دارد، می‌بایستی امروزه گره‌های اصلی را بررسی و با تمرکز بر برنامه‌های کنترل و کاهش با همفکری و مشارکت دستگاه‌های متولی، سمن‌ها و خانواده‌ها مباحث را در پنج ایستگاه یعنی قبل، حین و بعد از ازدواج، در آستانه طلاق و بعد از طلاق به جلو پیش برد که خوشبختانه دستگاه‌هایی از جمله بهزیستی اقدامات خوبی در این رابطه انجام داده‌اند. 

ماهرخ بلوری با بیان اینکه اقدامات و پیگیری‌های بسیار خوبی در سال‌های اخیر از طریق معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری، فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی و مرجع ملی  کنوانسیون حقوق کودک در راستای اعتلای جایگاه حقوق کودک انجام شده است که در خور تحسین است، اظهار داشت: در چهارم مهر ماه 97 شاهد موافقت نمایندگان حاضر در مجلس   شورای اسلامی با 151 رای موافق، 34  رای مخالف و هفت رای ممتنع از مجموع 209 رای به طرح اصلاح ماده 1041 قانون مدنی بودیم که با تصویب نهایی دیگر شاهد اجبار دختربچه‌های زیر 13 سال به ازدواج ناخواسته نباشیم.

به بیان وی، بر اساس تبصره این ماده حداقل سن ازدواج در دختران 16سال تمام شمسی و  همچنین عقد ازدواج بین سنین 13 تا 16 منوط به اذن ولی و رعایت مصلحت و تشخیص دادگاه به شرط داشتن قابلیت صحت جسمی با نظر پزشکی قانونی است.

بلوری با بیان اینکه سن مناسب برای ازدواج را نمی‌توان با قطعیت تعیین کرد و سن خاصی را نمی‌توان عنوان کرد، افزود: مشخص کردن سن خاص معیاری کمّی است در حالیکه برای ازدواج باید کیفی تصمیم گرفت، یعنی به جای در نظر گرفتن سن، معیارها و توانمندی‌های فرد را از نظر آیتم‌های ازدواج باید سنجید و از دیدگاه صاحب نظران افراد باید هفت ملاک را داشته باشند تا آماده ازدواج باشند.

به گفته وی این معیارها شامل بلوغ جسمی، بلوغ عاطفی، بلوغ روانی، بلوغ فکری، بلوغ اجتماعی، بلوغ اقتصادی و بلوغ معنوی است و یک فرد باید به صورت نسبی از همه این بلوغ‌ها برخوردار باشد که بخشی از این بلوغ‌ها به تجربه بستگی دارد و بخشی از آن به فرآیندهای زیستی و فیزیولوژی و بخشی هم به مسائل محیطی از قبیل آموزش بستگی دارد.

مدیرکل امور بانوان استانداری زنجان با اشاره به اینکه خانواده‌ها می‌توانند در خوشبختی و ازدواج موفق فرزندان تأثیر بسزایی داشته باشند، معتقد است: آنان قبل از آنکه شرایط اقتصادی و اجتماعی را برای ازدواج فرزندشان فراهم کنند ابتدا باید او را از نظر روانی برای ازدواج آماده کنند زیرا کسب مهارت‌های زندگی در ازدواج موفق بسیار مهم است، باید فرزندان را به کسب مهارت‌های ده‌گانه زندگی تشویق کرد و شرایطی را فراهم کرد تا فرزندان در تعامل با افرادی که ازدواج‌های موفق  دارند قرار گیرند از تجارب آنها استفاده کند.

به گفته این مقام مسئول، یکی دیگر از ضرورت‌های اساسی در موفقیت زندگی‌های مشترک مشاوره پیش از ازدواج است تا دختران و پسران مورد ارزیابی بالینی و روانشناختی قرار گیرند و از لحاظ سلامت روانی بررسی شوند که این امر موجب شفافیت تفاوت‌ها و شباهت‌های زوجین می‌گردد و آنان می‌توانند با بینش عمیق‌تر نسبت به رابطه راه را برای اتخاذ مهم‌ترین تصمیم زندگی  هموار و شفاف کنند.

انتهای پیام/1011/ز

R7557/P/S6,59/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۷۶۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میانگین بارش سال زراعی سیستان و بلوچستان مثبت شد

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: میانگین بارش بلند مدت سال زراعی استان ۱۰۰.۷ میلیمتر است که تاکنون ۲۱ درصد نسبت به بلند مدت سال زراعی مشابه افزایش یافته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، محسن حیدری اظهار داشت: میزان بارش استان سیستان و بلوچستان از ابتدای سال زراعی تاکنون 121.8 میلیمتر بوده که 49.4 درصد بیشتر از میانگین بلند مدت این دوره محسوب می‌شود.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان ادامه داد: همچنین میانگین بارش بلند مدت سال زراعی استان 100.7 میلیمتر است که تاکنون 21 درصد نسبت به بلند مدت سال زراعی مشابه افزایش یافته است.

وی درباره بارش‌های مونسون عنوان کرد: احتمال بارش‌های خوب تابستانه مونسونی در جنوب شرق کشور و استان پیش‌بینی می‌شود.

حیدری با اشاره به اینکه  استان سیستان و بلوچستان 20 سال درگیر خشکسالی بوده، گفت: این بارش‌ها می‌توانند اثرات خشکسالی را قدری کاهش دهد. همچنین با توجه به ادامه‌دار بودن روند خشکسالی در استان در مدت زمان 10 ساله 99.3 درصد پهنه استان درگیر خشکسالی شدید و بسیار شدید است.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان عنوان کرد: میانگین دمای استان تا خرداد ماه 0.5 تا 1درجه بیشتر از نرمال خواهد بود و از نیمه خرداد تا شهریور در نیمه شمالی استان 1 تا 2 درجه بیشتر از نرمال و در نیمه جنوبی 0.5 درجه بیشتر از نرمال پیش بینی می‌شود.

وی درباره میانگین دمای استان گفت: از ابتدای سال زراعی تاکنون، 19.5 درجه سانتی‌گراد اعلام کرد و از افزایش 1.3 درجه‌ای دمای استان نسبت به دوره بلند مدت مشابه خبر داد.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • یزد؛ همچنان کم بارش ترین استان کشور/ سامانه جدید بارشی در استان یزد+ فیلم
  • اردبیل رتبه چهارم تولید عسل کشوری را دارد
  • میانگین بارش سال زراعی سیستان و بلوچستان مثبت شد
  • میانگین بارش سال زراعی استان مثبت شد
  • بدنسازان زنجان سال گذشته ۵۰ نشان کشوری کسب کردند
  • شاخص برخورداری گلستان از صدور اسناد مالکیت، هفت درصد بالاتر از میانگین کشوری
  • باید حواسمان را جمع کنیم و امتیاز بگیریم
  • تولید زباله در سراب ۴۰ درصد بالاتر از میانگین کشوری است
  • ورزش باعث افزایش قد می‌شود؟
  • شوراها به جایگاه واقعی خود نرسیده‌اند