Web Analytics Made Easy - Statcounter

انتخابات در ایران دو مرحله و به تعبیر برخی سه مرحله دارد. حتی برخی اعتقاد دارند گذشتن از مرحله اول سخت‌تر از مرحله دوم نیز هست. در واقع به اعتقاد این افراد، مرحله تایید صلاحیت، سخت‌ترین مرحله ورود به انتخابات برای یک کاندیدا به شمار می‌آید.

به گزارش «تابناک»؛ البته مرحله نخست یا به عبارت دیگر، مرحله تایید صلاحیت نیز از دو بخش تشکیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دوره‌های گذشته، بخصوص در انتخابات مجلس، خیال نماینده‌ها از بابت هیات‌های اجرایی آسوده بود و بیشتر کاندیدا‌ها نگران بررسی پرونده‌ها در شورای نگهبان بودند؛ اما گویا امسال رویه قدری متفاوت‌تر شده است!

موضوع رد صلاحیت‌های گسترده در هیات‌های اجرایی و نگرانی از رد صلاحیت‌های بیشتر توسط شورای نگهبان باعث شده برخی‌ موضوع رایزنی با شورای نگهبان را که پیش ازین نیز توسط برخی اصلاح‌طلبان مطرح شده بود، جدی‌تر بگیرند.

یک عضو شورای مرکزی فراکسیون امید مجلس از آغاز رایزنی اصلاح طلبان با شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت کاندید‌های اصلاح طلب خبر داد و گفت: از آن جا که برخی از هیات‌های اجرایی در بررسی صلاحیت‌ها اعمال سلیقه کرده اند، امیدوارم شورای نگهبان با بررسی دقیق‌تر، صلاحیت این کاندیدا‌ها را احراز کند.

حجت الاسلام احمد مازنی در گفت‌وگو با تابناک با اشاره به رد صلاحیت تعدادی از کاندیدا‌های اصلاح طلب و نمایندگان عضو فراکسیون امید توسط هیات‌های اجرایی گفت: بنا بر اخبار رسیده، رد صلاحیت‌های هیات‌های اجرایی به گونه‌ای بوده که متاسفانه زحمت شورای نگهبان را کم کرده و در برخی موارد، مبانی محکمی دال بر رد صلاحیت وجود ندارد.

وی توضیح داد: هیات‌های اجرایی برخی افراد را با این استدلال رد صلاحیت کردند که آن‌ها قبلا عضو حزبی بودند که منحل شده؛ حال اینکه آن‌ها طبق قانون حزب جدید تاسیس کرده و بعد عضو آن حزب شدند؛ این مدنی‌ترین کار قانونی است و باید آن‌ها را تشویق کرد.

همچنین برخی نمایندگان فعلی به دلیل عدم التزام عملی به جمهوری اسلامی رد صلاحیت شدند. نمایندگانی که نه تنها عملکردشان حکایت از این التزام عملی دارد که هرگاه رهنمودی از سوی رهبری صادر شده با آن همراهی کردند، لذا به نظر می‌رسد هیات‌های اجرایی در بررسی صلاحیت‌ها تا حدی اعمال سلیقه کرده اند که این باعث از دست رفتن اعتماد مردم به مجریان و ناظران می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه راه برخورد با ردصلاحیت‌ها تقابل نیست، افزود: باید ضمن اینکه مجریان و ناظران را از خود بدانیم، همه جناح‌ها اعم از اصلاح طلب و اصولگرا و احزاب و تشکل‌ها و کاندیدا‌ها ارتباطشان را با شورای نگهبان ناظرین و مجریان انتخابات بر پایه تعامل و گفت‌وگو تعریف کرده و از هرگونه حرکتی با استنباط تقابل به شدت پرهیز کنند، چون ما در یک کشتی با یک هدف مشترک هستیم که ممکن است افراد نفوذی با ورود به آن تلاش‌هایی در جهت تبدیل روابط تعاملی به تقابلی انجام دهند؛ توجه به این نکته از سوی شورای نگهبان، وزارت کشور، هیات‌های اجرایی، احزاب، جناح‌ها و نامزد‌ها ضروری است.

مازنی گفت در همین چهارچوب جناح‌ها و شخصیت‌های تاثیرگذار با یکدیگر تعامل داشته و گفت‌وگو‌های مستقیم و غیرمستقیم با اعضای شورای نگهبان صورت می‌گیرد. مشخصا آقای عارف دیداری با حقوقدانان شورای نگهبان داشته و آقای انصاری نیز بعد از انجام دیدار کوتاهی قرار شده مجددا دیدار مفصل تری داشته باشد؛ بنابراین، در مجموع احساس می‌کنم مسیر تعامل و گفت‌وگوست.

نماینده تهران در پیش بینی از سرانجام پیگیری وضعیت کاندیدا‌ها و نمایندگان فعلی رد صلاحیت شده گفت: در انتخابات این دوره مجلس به دلیل برداشتی از قانون، دادستانی در انتخاب معتمدین و هیات‌های اجرایی نقش داشته و در نتیجه ترکیب هیات‌های اجرایی منحصرا مربوط به یک گروه نیست. در جایی همه اصلاح طلب و در شهر دیگری کاملا اصولگرا هستند یا در حوزه انتخابیه‌ای ترکیب از هر دوست؛ بنابراین، عملا تفاوتی بین نحوه بررسی و اعلام نظر هیات‌های اجرایی با شورای نگهبان دیده نمی‌شود و حتی برخی می‌گویند این بار هیات‌های اجرایی زحمت شورای نگهبان را کم کرده است.

مازنی در پایان اظهار کرد: به رغم رد صلاحیت‌های صورت گرفته توسط هیات‌های اجرایی باز هم می‌توان به این عرصه نگاه مثبت داشت، به گونه ای که شورای نگهبان به عنوان دستگاه ناظر بر احقاق حق ورود کند؛ یعنی شورای نگهبان درباره پرونده این افراد بررسی دقیق‌تر داشته و صلاحیت آن‌ها را احراز کند؛ اتفاقی که در رابطه تعاملی، شدنی است. انشاءالله شورای نگهبان طبق مر قانون عمل کند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات مجلس یازدهم رمز پویا هانی کرده خودروی ملی ترکیه احمد خرم محمدرضا رحمانی اف ای تی اف برهم صالح رزمایش دریایی ایران چین روسیه اصلاح طلبان رد صلاحیت شورای نگهبان انتخابات مجلس یازدهم رمز پویا هانی کرده خودروی ملی ترکیه احمد خرم محمدرضا رحمانی اف ای تی اف برهم صالح رزمایش دریایی ایران چین روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۷۷۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیحات مهم سخنگوی شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب/ تشکیل سازمان «سپند» تأیید شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، هادی طحان نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان صبح یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲در نخستین نشست خبری خود، به گزارشی از نظرات اخیر شورای نگهبان درباره مصوبات مجلس شورای اسلامی پرداخت و گفت: طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اماره بها که از سال گذشته میان محلی و شورای نگهبان در رفت و آمد بود، در نهایت خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد و امیدواریم این طرح به اهداف خود دست یابد.

تشکیل سازمان «سپند» به تایید شورای نگهبان رسید

بنابر روایت ایسنا، وی افزود: طرح تشکیل سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) نیز در جلسه اخیر شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد. لایحه ارجاع اختلاف شرکت مهندسی گاز ایران با هند به داوری نیز مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفت. طرح اصلاح ماده ۱۰۴ قانون مجازات اسلامی نیز است سوی شورای نگهبان نگهبان مورد بر سی قرار گرفت که به تایید شورا نرسید. همچنین اصلاح قانون نظام صنفی کشور نیز با ایراداتی از سوی شورای نگهبان مواجه شد.

وی همچنین گفت که شورای نگهبان نسبت به قانون مصباح نشان صنفی ابهاماتی وارد کرده است.

سخنگوی شورای نگهبان افزود: دو طرح تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها و استفساریه ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران اجتماعی و همچنین لایحه دو فوریتی تمدید امرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست و لایحه ارجاع اختلاف توانیر و شرکت گنت ترکیه به داوری خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

طحان نظیف با اشاره به اساسنامه‌های بررسی شده از سوی شورای نگهبان گفت: اصلاح اساسنامه صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش کشور، اصلاح اساسنامه صندوق نوآوری و شکوفایی، اصلاح اساسنامه سازمان منطقه آزاد تجاری و صنعتی اردبیل و همچنین اصلاح اساسنامه سازمانهای مناطق آزاد کیش،قشم، ارسباران، جلفا و انزلی نیز خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد

وی با بیان این‌که « ۳ استعلام از دیوان عدالت اداری از سوی فقهای شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفته است» اظهار کرد: دو مورد از این موارد خلاف موازین شرع شناخته نشد و یک مورد بر خلاف موازین شرع تشخیص داده شد.

فرصت ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب آغاز شد

به گزارش ایسنا سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به پرسشی درباره تمهیدات شورای نگهبان برای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: در انتهای هفته مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برای تعیین تکلیف ۴۵ کرسی باقیمانده در ۱۵ استان برگزار می‌شود؛ در ۸ خوزه انتخابیه که بالای دو نفر از داوطلبان آن‌ها تعیین تکلیف نشدند (تبریز، ری، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم شهر و ملایر) انتخابات بصورت تماماً الکترونیک برگزار می‌شود.

طحان نظیف افزود: از امروز فرصت ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب آغاز می‌شود.

وی با بیان این‌که «تعداد ناظران شورای نگهبان برای دور دوم انتخابات بیش از ۴۰ هزار نفر هستند»، عنوان کرد: در مرحله قبل همه موارد تخلفاتی که به شورای نگهبان اعلام شد، مورد بررسی قرار گرفت؛ برخی از موارد در روز انتخابات و طی تذکر، برخی با اعزام بازرس و باز شماری و برخی دیگر نیز به دستگاه قضا ارجاع شد.

هنوز بررسی لایحه عفاف و حجاب به اتمام نرسیده است

سخنگوی شورای نگهبان درباره آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب تاکید کرد: اخیرا اصلاحیه مجلس را در این خصوص دریافت کردیم و در حال رسیدگی هستیم هنوز بررسی به اتمام نرسیده است؛ تا اینجای کار برخی از ایرادات شورای نگهبان همچنان به قوت خود باقیست که عمدتا این موارد شامل مواد ۴۷ و ۴۸ است.

ادامه دارد ...

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902985

دیگر خبرها

  • کنایه به اظهارات سخنگوی شورای نگهبان درباره ردصلاحیت حسن روحانی
  • واکنش شورای نگهبان به اظهارات روحانی
  • چرا پاسخ سخن‌گوی شورای نگهبان درباره رد صلاحیت رییس جمهور پیشین قانع کننده نیست؟
  • سخنگوی شورای نگهبان: رد صلاحیت حسن روحانی دلایل متعدد دارد / ایرادات به لایحه حجاب پابرجاست
  • تاییدتشکیل سازمان «سپند»/ آغاز ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب
  • واکنش به اظهارات حسن روحانی درباره دلایل رد صلاحیت خود | آخرین وضعیت لایحه حجاب | شورای نگهبان به مصوبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان ایراد گرفت؟
  • واکنش شورای نگهبان به اظهارات روحانی درباره دلایل رد صلاحیتش
  • توضیحات مهم سخنگوی شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب/ تشکیل سازمان «سپند» تأیید شد
  • آغاز نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان/ زمان متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تعیین شد/ دلایل متعددی برای رد صلاحیت حسن روحانی وجود دارد
  • چرا متناسب سازی حقوق بازنشستگان از اول فروردین اجرایی نشد؟ | مابه‌التفاوت واریز خواهد شد