Web Analytics Made Easy - Statcounter

برخی کارشناسان مطرح می‌کنند که بودجه قرآنی نه تنها در بهبود وضعیت قرآنی چندان مؤثر نیست بلکه حتی می‌تواند حواشی زیادی را وارد این جریان کند. ۰۸ دی ۱۳۹۸ - ۰۳:۲۸ فرهنگی دین ، قرآن و اندیشه نظرات - اخبار فرهنگی -

خبرگزاری تسنیم، میلاد مرجانی: کاهش بودجه قرآنی چند سالی است که جریان قرآنی کشور را تحت‌الشعاع قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود اینکه می‌توان ساعت‌ها وقت گذاشت و انواع یادداشت‌ها، مصاحبه‌ها و گزارش‌ها درباره "مهجوریت قرآن در لایحه بودجه سال 1399" نوشت و یا عاملان اصلی آن را شناسایی و برای اصلاح آن تلاش کرد امّا در این یادداشت قصد دارم از این پرونده به‌صورت گذرا عبور کنم و به مسأله دیگری بپردازم.

مدیران قرآنی مدت‌هاست که کاهش بودجه قرآنی را عامل اصلی عدم بازدهی طرح‌های ملی- قرآنی در کشور مطرح می‌کنند، آنهم بودجه‌ای که در مقابل میدان وسیع فعالیت‌های قرآنی بسیار ناچیز بوده و اصلاً به شمار نمی‌آید. حال آنکه برخی کارشناسان مطرح می‌کنند که بودجه قرآنی نه تنها در بهبود وضعیت قرآنی چندان مؤثر نیست بلکه حتی می‌تواند حواشی زیادی را بوجود آورد.

چند هفته‌ای است که خبر کاهش بودجه قرآنی، تیتر یک رسانه‌ها قرار گرفته است. مجموعه‌‌ها و افراد زیادی به‌دنبال این خبر، واکنش نشان دادند. برخی حتی تعطیلی مؤسسات قرآنی را به آن ربط دادند؛ برخی دیگر با قصد کشف مقصران اصلی، شورای توسعه فرهنگ قرآنی و فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی را هدف انتقادات قرار دادند امّا موضوع مهم‌تر از کاهش بودجه؛ وابستگی فعالیت‌های قرآنی به بودجه دولت است.

آیا رئیس‌جمهور از وضعیت بودجه قرآنی بی‌اطلاع است؟/ مقصر اصلی کیست؟

در این روزها همه درباره چگونگی تخصیص بیشتر بودجه قرآنی سخن به میان می‌آورند امّا فردی پیدا نمی‌شود که بگوید، فعالیت‌های قرآنی در دهه‌های گذشته‌ (دهه‌های 60، 70 و حتی 80)  هیچ وابستگی به بودجه دولت نداشت و توسط مردم و خیران قرآنی اداره می‌شد.

برخی مدیران امروزِ نهادهای قرآنی‌ که رشد‌یافتگان جلسات سنتی همان دهه 50 و 60 هستند، امروز دعو این را دارند که فعالیت‌های قرآنی به‌طور مستقمیم وابسته به بودجه دولتی است. اینکه بودجه قرآنی تا این حد در جریان قرآنی کشور اثر گذاشته است؛ موضوعی غیرقابل انکار است و اینکه تورم و افزایش بی‌حد قیمت‌ها تأثیری بسزایی در فعالیت‌های فرهنگی از جمله  حوزه قرآن نگذاشته، موضوعی ساده‌انگارانه است؛ اما بسیاری از کارشناسان قائلند که وابستگی مطلق فعالیت‌های قرآنی به بودجه، سبب واماندگی جریان قرآنی کشور می‌شود.

وابستگی بودجه‌ای، عامل اصلی اُفت‌ و خیز فعالیت‌های قرآنی‌ کشور است و با کاهش چشمگیر بودجه، فعالیت‌های قرآنی نیز تحت‌الشعاع قرار می‌گیرد و اگر اینطور محاسبه کنیم، فعالیت‌های قرآنی کشور در سال 1399  همانند بودجه‌اش با کاهش 80 درصدی مواجه خواهد شد.

یکی راه‌های برون‌رفت از این وابستگی، استفاده از ظرفیت‌های موجود است. مثلاً استفاده از مدارس، دانشگاه‌ها و مؤسسات قرآنی. برگزاری جلسات قرآن‌کریم از سال‌های دور همواره به‌عنوان یکی از مهمترین راه‌های رونق فرهنگ قرآنی و تربیت قاری قرآن مطرح بوده است. جلساتی که در خانه‌ها، مساجد و مراکز مذهبی و فرهنگی برگزار می‌شده اما در سال‌های اخیر، از رونق و شور و حال آن کاسته شده است. ما امروز چیزی حدود دو هزار مؤسسه قرآنی و 7 هزار خانه قرآنی در کشور داریم که بخش عمده‌ای از آنها در سطح کشور فعالیت می‌کنند و می‌توانند بستر مناسبی برای اجرای برنامه‌های آموزشی نوجوانان و جوانان را برعهده بگیرند. مؤسسات قرآنی می‌توانند با استفاده از ظرفیت خیّران قرآنی از منابع اعتباری بهره‌مند شوند.

بیشترین ضرر کاهش 80 درصدی بودجه قرآنی متوجه مؤسسات قرآنی استشیب منفی بودجه قرآنی در سال 1399

انتهای پیام/

R1444/P/S4,37/CT4 واژه های کاربردی مرتبط شورای توسعه فرهنگ قرآنی قرآن کریم

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شورای توسعه فرهنگ قرآنی قرآن کریم شورای توسعه فرهنگ قرآنی قرآن کریم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۸۲۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری دوره تربیت معلم تدبر سوره‌ای قرآن در مشهد

به گزارش حوزه استان ها خبرگزاری تقریب، دوره تربیت معلم تدبر سوره‌ای قرآن ویژه آموزش به نوجوانان ۹ تا ۱۴ سال با همکاری اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی، سازمان دارالقرآن کشور و توسط مؤسسه قرآنی «راه بهشت» مشهد به‌صورت حضوری برگزار می‌شود.
 
این دوره شامل سرفصل‌های آموزش محتوای تدبر سوره‌ای، روش‌های ایده‌پردازی تدبری، روش تدریس و فنون کلاس‌داری، مهارت‌ها و فنون جذاب‌سازی، بازی، مسابقه، خلاقیت، قصه‌گویی، مخاطب‌شناسی کودک و نوجوان، سیر و سرفصل‌های آموزش قرآن است.
 
دریافت گواهینامه تخصصی پایان دوره استفاده از خدمات آموزشی پس از دوره معرفی به مراکز و مدارس متقاضی عضویت در باشگاه مربیان راه بهشـت و به‌کارگیری در عرصه‌های آموزشی،  پژوهشی و بهره‌مندی از سایر تسهیلات ... از مزایای شرکت در این دوره است.
 
شرکت‌کنندگان در دوره باید حداقل ۱۸ سال تمام داشته باشند، ضمن اینکه شرایط تحصیلی از جمله طلبه پایه چهارم و بالاتر، دانشجوی رشته‌های مرتبط با الهیات و قرآن کریم لحاظ شده است.
 
افرادی که معلم مدارس ابتدایی و متوسطه باشند یا گواهی مربیگری در زمینه‌های قرآنی، دینی و مذهبی و فرهنگی داشته باشند شامل این شرایط هستند، علاوه بر این نیز افراد دارای گواهی مربیگری در زمینه‌های کار با کودک و نوجوان، گواهی پایان دوره یکی از دوره‌های تدبر (حداقل یک سطح یا یک جزء) و یا رزومه مناسب و تجربه کافی در زمینه‌های قرآنی و یا کودک و نوجوان را داشته باشد می‌توانند در این دوره شرکت کنند.
 
 سرفصل‌های کل دوره شامل ۳۰ سرفصل است که ۱۵ سرفصل آن به‌صورت حضوری و ۱۵ سرفصل آن به‌صورت مجازی و آفلاین ارائه می‌شود.
 
مباحث دوره به‌طور کلی شامل بخش‌های محتوایی، مهارتی و مبانی است که افراد باید در جلسات حضوری شرکت کنند، ضمن اینکه فیلم‌های آموزشی بخش آفلاین، تا روز شروع دوره در ایتا برای افراد ثبت‌نام شده ارسال می‌شود.
 
متقاضیان شرکت در این دوره می‌توانند از طریق لینک صفحه ثبت‌نام http://B۲n.ir/g۱۴۹۹۷ آیـدی ثبت‌نام در ایتا @Raahebehesht_mashhad اقدام کرده و برای  کسب اطلاعات بیشتر با شماره‌های  ۰۹۳۵۲۶۷۴۲۷۰ و  ۰۹۰۲۲۹۷۴۲۷۰ تماس حاصل کنند.
 
زمان برگزاری دوره ویژه بانوان در روزهای ۱۹، ۲۰، ۲۶، ۲۷ اردیبهشت و برای آقایان در روزهای ۳، ۴، ۱۰، ۱۱ خرداد در محل مؤسسه قرآنی راه بهشت واقع در  میدان توحید، خیابان سنایی ۱۱ پلاک ۱۰۰ تدارک دیده شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آزمون سراسری ارزیابی اعطای مدرک تخصصی قرآن کریم در خراسان شمالی برگزار می شود
  • برگزاری دوره تربیت معلم تدبر سوره‌ای قرآن در مشهد
  • ثبت نام چهارمین دوره حفظ قرآن کریم دختران در آذربایجان شرقی
  • از مفاخر قرآنی استان گیلان تقدیر شد
  • افتخار ۲۷ سال خادمی قرآن
  • زندگی با آیه ها یک فعالیت هم افزا با حضور دستگاه های مختلف بود
  • ظرفیت‌های یک نمایشگاه در احیای قرآن/ «حراج باران» برگزار می‌شود
  • قرآن آموزان و روزه اولی‌های استان بوشهر تجلیل شدند
  • ثبت‌نام لیگ قرآنی «ضحی» در گیلان آغاز شد
  • تجلیل از نخبگان قرآنی در استان البرز