Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، «برت مونرو» استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل در کالج پن‌استیت است. 

برت مونرو با اشاره به رویدادهای مهم در سیاست آمریکا در سال ۲۰۱۹ به خبرنگار ایلنا گفت: یکی از نکات مهم در سیاست داخلی آمریکا در سالی که گذشت، تشدید اختلاف میان دو جناح دموکرات و جمهوری‌خواه بود. دموکرات‌های مجلس وعده کرده بودند که مانع بسیاری از اقدام‌های ترامپ شوند و چنین هم کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمونه‌اش اختلاف بر سر بودجه دیوار مرزی با مکریک، تعطیلی دولت و به درازا کشیدن آن تا اواخر ژانویه ۲۰۱۹ بود؛ امری که بدل به طولانی‌ترین تعطیلی در تاریخ آمریکا شد. این در حالی است که سلطه حزب جمهوری‌‌خواه بر سنا بیشتر شد و دموکرات‌ها همچنان در اقلیت ماندند. 

وی افزود: ادامه نبرد تجاری با چین از دیگر رویدادهای تاثیرگذار در سیاست آمریکا بود. جرقه افزایش تنش‌ها را البته حکم وزارت دادگستری درباره شرکت هوآوی و تحریم آن زد. آمریکا و چین تعرفه‌های بر واردات کالا از یکدیگر را افزایش دادند و بازار جهانی را به آشوب کشیدند. اما تنش‌های آمریکا با کشورهای جهان به اینجا ختم نشد و در ماه فوریه ترامپ اعلام کرد که از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد خارج خواهد شد. امری که واکنش شدید جامعه جهانی و همچنین روسیه را به دنبال داشت و مُهری دیگر بر علاقه ترامپ مبنی بر زیر پا گذاشتن پیمان‌های بین‌المللی زد. در همین ماه بود که شماری از سیاستمداران مخالف ترامپ از جمله «برنی سندرز»، سناتور ایالت ورمانت، نامزدی خود را برای انتخابات ۲۰۲۰ اعلام و در برابر رئیس‌جمهور صف‌آرایی کردند. اوضاع اما به اینجا ختم نشد و سنگر ترامپ با اظهارات «مایکل کوهن» وکیل پیشینش، در برابر کنگره و ماجرای افشای ایمیل‌های کمپین دموکرات‌ها در سال ۲۰۱۶ بار دیگر ضرباتی را متحمل شد. 

این پژوهشگر در ادامه عنوان کرد: یکی از نکات بسیار مهم در سال ۲۰۱۹، دیدار تاریخی ترامپ با «کیم جونگ‌اون»، رهبر کرهشمالی بود. ترامپ البته یک بار دیگر نیز با رهبر کره‌شمالی در مرز با کره جنوبی دیدار کرد. این دیدارها البته هیچ نتیجه ملموسی تا به حال به دنبال داشته است و اکنون شاهد وخیم‌تر شدن روابط واشنگتن و پیونگ‌یانگ هستیم. یکی از ضرباتی که به ترامپ زده شد و به نظر من تاثیر ارزنده‌ای داشت حکم دادگاه نیویورک مبنی بر لغو محرمانه بودن اظهارنامه مالیاتی‌ او بود. این شکستی بود برای تمامی تلاش‌های ترامپ در رابطه با پنهان نگاه داشتن اظهارنامه مالیاتی‌اش. 

وی در ادامه گفت: از دیگر نکات مهم سال ۲۰۱۹ برای آمریکا می‌توان به ارائه گزارش «رابرت مولر»، مامور ویژه پرونده دست داشتن روسیه در انتخابات ۲۰۱۶، اشاره کرد. گزارش مولر البته آنچنان که دموکرات‌ها انتظار داشتند نتوانست بنیان قدرت کاخ سفید را تضعیف کند، اما نمی‌توان گفت که این عمل هیچ تاثیری هم نداشت. با این حال، ترامپ توانست با اعلام شکست گروهک تروریستی داعش در سوریه توجه‌ها را از بحران در داخل دور کند. 

این استاد دانشگاه در اداه عنوان کرد: با این حال، نمی‌توان واقعیت را نادیده گرفت، میزان محبوبیت ترامپ در سال ۲۰۱۹ افزایش یافت. در ادامه، دولت آمریکا از توافق تجاری با کانادا و مکزیک پرده برداشت؛ امری که سبب شد ایالات متحده متحدی خاموش در جنوب پیدا کند. مکزیک با فشارهای آمریکا توافق کرد که از ورود پناهجویان به این کشور خودداری کند و ترامپ نیز در واکنش تعرفه‌های اعمال‌شده علیه مکزیک را لغو کرد. افزایش تنش‌ها با ایران و اعزام نیرو به خاورمیانه تهدید جنگ و درگیری خون‌بار را بسیار بالا برد، اما خوشبختانه هیچ یک از دو طرف علاقه‌ای به بالا بردن سطح اختلاف‌ها نداشت! با این همه، ایجاد ائتلاف دریایی در تنگه هرمز و وقایع آرامکو همچنان احتمال درگیری یا مقابله سطحی را بالا نگاه داشته است. 

وی در ادامه افزود: شاید یکی از نکات مهم در سیاست آمریکا در سال ۲۰۱۹، درگیری و مقابله مداوم ترامپ با دموکرات‌های مجلس نمایندگان بود. به نظر من، شاید اگر دو طرف این انرژی را صرف مشکلات حقیقی کشور می‌کردند، اوضاع برای بسیاری بهتر می‌شد. اما انتشار متن مکالمه ترامپ با رئیس‌جمهوری اوکراین و با بالا گرفتن زمزمه‌های استیضاح، ترامپ بخش عظیمی از انرژی خود را صرف مقابله با این اقدام‌ها کرد. به‌رغم تلاش‌های رئیس‌جمهوری آمریکا، فرآیند استیضاح او در مجلس کلید خورد. پس از شهادت سیاستمداران گوناگون، مجلس نمایندگان تایید کرد که ترامپ استیضاح خواهد شد و این البته اوضاع را بیش از گذشته پیچیده کرد، چراکه حال این سنای تحت کنترل جمهوری‌خواهان است که باید در دادگاهی ترامپ را استیضاح کند. به‌نظر می‌رسد که نیمه دوم سال ۲۰۱۹، سال سختی برای ترامپ بود؛ این را هم باید اضافه کرد که اخراج «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی آمریکا، خود نشان از تضعیف سنگر ترامپ و تزلزل آن دارد

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: جان بولتون دونالد ترامپ آمریکا و چین استیضاح ترامپ جنگ تجاری آمریکا و مکزیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۸۳۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ: دانشجویان را «شستشوی مغزی» دادند

رئیس‌جمهور سابق آمریکا تظاهرات گسترده روز‌های اخیر در دانشگاه‌های کشورش در حمایت از فلسطین را به «شستشوی مغزی» ربط داد.

به گزارش فارس به نقل از فاکس نیوز، دونالد ترامپ در این مصاحبه با خبرنگاران به شدت از این تظاهرات‌های ضداسرائیلی انتقاد کرد و آن را دستمایه‌ای برای حمله به برخی از سیاستمداران حزب دموکرات قرار داد.

رئیس‌جمهور سابق آمریکا در گفتگو با «شان هنیتی»، مجری محافظه‌کار فاکس‌نیوز گفت: «من دارم می‌بینم سیاستمداران یهودی پشت اسرائیل را خالی کرده‌اند. من این را می‌بینم، شما هم می‌بینید.»

ترامپ در ادامه به انتقاد از «چاک شومر»، رئیس اکثریت دموکرات در مجلس سنا و بلندپایه‌ترین مقام یهودی در آمریکا پرداخت که چندی پیش به انتقاد از سیاست‌های «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر اسرائیل در جنگ غزه پرداخته و خواستار استعفای او شده بود.

ترامپ گفت: «شومر کجاست؟ چرا حرف نمی‌زند؟ مگر همیشه خودش را جلو نمی‌انداخت؟ فکر کنم دنبال رأی است!.»

شومر روز گذشته (سه‌شنبه) علیه اعتراضات تظاهرات حامیان فلسطین در دانشگاه کلمبیا موضع گرفت. او گفت: «شکستن شیشه‌ها با چکش و اشغال کردن ساختمان دانشگاه‌ها آزادی بیان نیست. اسم این کار، قانون‌شکنی است و کسانی که مرتکب این اقدامات شدند بایستی با تبعات آن مواجه شوند.»

ترامپ در ادامه به حمایت از اقدامات اسرائیل در جنگ غزه پرداخت و از دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور کنونی آمریکا نیز انتقاد کرد.

او گفت: «وقتی حمله‌ای غافلگیرانه‌ای مثل حمله ۷ اکتبر اتفاق می‌افتد که آنقدر خشونت‌بار و پر از تنفر است بایستی آن را پاکسازی کرد. باید آن سرطان را از بین برد و باید اجازه داد [اسرائیلی‌ها]کارشان را انجام دهند.»

علی‌رغم ادعا‌های ترامپ، دولت جو بایدن در بیش از ۲۰۰ روزی که از جنگ در غزه می‌گذرد با اقدامات مختلف اعم از ارسال تسلیحات و جلوگیری از برقراری آتش‌بس اصلی‌ترین حامی اسرائیل در جنگ بوده است.

ترامپ گفت: «ایالات متحده بایستی شجاعت به دست بیاورد و حرف بزند. الان هیچ‌کس نمی‌داند آمریکا کجا قرار دارد. فکر می‌کنم بایدن طرف اسرائیل نیست و دارد اشتباه بزرگی مرتکب می‌شود. لازم است آن تروریسمی که در روز ۷ اکتبر شاهد آن بودیم پاکسازی شود.»

ترامپ مدعی شد از اظهارات مطرح‌شده توسط برخی از معترضان مبنی بر اینکه حمله ۷ اکتبر هرگز رخ نداده متعجب شده است.

او گفت: «وقتی شما با آدم‌هایی در آنجا مواجه هستید که دارند اعتراض می‌کنند و همزمان انکار می‌کنند که ۷ اکتبر اتفاق افتاده باید گفت آن‌ها یا مغزشویی شده‌اند- من واقعا معتقدم که آن‌ها به شیوه معینی مغزشویی شده‌اند؛ چون شما بعضی‌ها را می‌بینید که می‌گویند چنین چیزی هرگز اتفاق نیفتاده است.»

ساعاتی قبل‌تر، شهردار نیویورک از بازداشت ۳۰۰ نفر در تظاهرات دانشگاه کلمبیا خبر داد، اما مدعی شده اکثر آن‌ها دانشجو نبوده‌اند.

او همچنین مدعی شده پلیس سازمان‌ها و افرادی را شناسایی کرده که به عنوان «آشوبگر‌های حرفه‌ای» در تجمعات حضور داشته‌اند.

اریک آدامز گفت: «وقتی که من متوجه حضور آشوبگر‌های بیرونی شدم که بخشی از این عملیات‌ها بودند -همان چیزی که دانشگاه کلمبیا هم در نامه‌اش و درخواستش از اداره پلیس نیویورک‌سیتی به آن اشاره کرده بود- مشخص بود که باید اقدامات مناسبی انجام دهیم و دایره اطلاعات ما کسانی را که حرفه‌ای و آموزش‌دیده بودند شناسایی کرد.»

گروه‌های تظاهرات‌کننده در دانشگاه کلمبیا پیش از این ادعا‌ها درباره اینکه گروه‌های بیرونی در حال هدایت یا اثرگذاری بر تظاهرات‌ها در حمایت از فلسطین هستند را رد کرده‌اند.

دیگر خبرها

  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • اعلام بازداشت بیش از ۱۵۰۰ دانشجو در دانشگاه های آمریکا/برگزاری بیش از ۲ هزار تظاهرات در نیویورک/ وحشت دموکرات‌ها از ادامه اعتراضات دانشجویی در آستانه انتخابات
  • ترامپ: دانشجویان را «شستشوی مغزی» دادند
  • ترامپ بار دیگر از جنایات اسرائیل در غزه حمایت کرد
  • نظرسنجی| پیشتازی اندک بایدن نسبت به ترامپ
  • ترامپ: من تجربه بدی با نتانیاهو دارم
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • ادعاهای تازه دونالد ترامپ درباره ایران و احتمال جنگ با اسرائیل
  • واکنش ترامپ به اعتراضات حمایتی از فلسطین در آمریکا