Web Analytics Made Easy - Statcounter

احتمالا همه ما در دوره کودکی اسباب بازی بخش بزرگی از دنیای کوچک مان بوده است و همین امروز نیز اسباب بازی ها چه بسا با توجه به توسعه آن ها نقش پررنگ تری در زندگی کودکان دارند. همواره بخشی از توجه جدی ما به اسباب بازی ها
حوزه های فرهنگی و اجتماعی آن ها بوده است و همیشه این نگرانی را داشته ایم که اسباب بازی ها نوعی فرهنگ را هم با خودشان به دنیای کودکان وارد می کنند، به ویژه در شرایطی که در خبرها می خوانیم، حدود 80 درصد اسباب بازی ها در کشور وارداتی است و طبق اعلام گمرک، یک میلیون و250هزار دلار ارز از کشور خارج می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درواقع دنیای اسباب بازی با وجود همه شیرینی ها و کودکانه هایی که دارد، امروز دو چالش اساسی را پیش روی ما نهاده است که این گزارش  همزمان با افتتاح پنجمین جشنواره‌ ملی اسباب‌بازی  به آن می پردازد:
1- بخش فرهنگی و محتوای اسباب بازی ها که در جای خود، فرصت فراخی برای طرح موضوع می طلبد.
2- اقتصاد معطوف به اسباب بازی که بررسی آن ما را به آمار و عددهای عجیبی می رساند. در این گزارش بیشتر به همین موضوع خواهیم پرداخت.
بازی چین با ما و اسباب بازی
 به این چند جمله توجه کنید:
* نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس‌جمهور دیروز در آیین گشایش پنجمین جشنواره ملی اسباب‌بازی: کشور چین رکورد سه میلیارد دلار صادرات اسباب‌بازی در ماه را در سال گذشته زده است. یعنی صادرات سالانه کشور چین از اسباب‌بازی بیش از صادرات نفت در کشور ماست. مگر تولید اسباب‌بازی چقدر فناوری می‌خواهد؟  
*  «محسن رجبی» تولیدکننده اسباب‌بازی و عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان اسباب‎‌بازی: بیش از ۸۵ درصد سهم بازار اسباب‌بازی ایران دست محصولات خارجی است. (مهر / دی ماه97)
* آیدین مهدی‌زاده تهرانی دبیر دومین رویداد «ایده ‌آزاد» اسباب‌بازی:  مطابق  آمار غیررسمی،10 درصد اسباب‌بازی‌های تولیدی دنیا در ایران استفاده می‌شود.
 (ایرنا / فروردین 98)
*  بنا بر آمار منتشرشده از سوی گمرک، در سال ۹۷ حدود ۲۶۰ تن انواع عروسک وارد ایران شده است. آمار مقدماتی گمرک از تجارت خارجی سال ۹۷ نشان می دهد که در این مدت بیش از ۲۶۰ تن انواع عروسک از دو کشور چین و امارات متحده عربی وارد ایران شده است. بر اساس واردات این حجم انواع عروسک به کشور یک میلیون و ۲۴۸ هزار و ۷۸۸ دلار ارز از کشور خارج شد که معادل ریالی آن حدود پنج میلیارد و ۲۴۷ میلیون و ۹۱۸ هزار و ۸۷۰ تومان در آمار گمرک به ثبت رسیده است. (پایگاه اطلاع رسانی ستاداقتصاد دانش بنیان - معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری/ 30آذر98)


فعالان اسباب بازی: می توانیم، حمایت می خواهیم
چه غم انگیز است وقتی در بررسی موضوعات مختلف، به یک مشکل می رسیم و آن هم نبود حمایت های کافی است. آن چه صنعت و حوزه اسباب بازی هم گرفتار آن است.محمدحسین فرجو عضو کمیسیون ثبت و صدور مجوز اسباب‌بازی می‌گوید: در سال‌های اخیر گام‌هایی برای محدودیت واردات اسباب‌بازی برداشته و این موضوع باعث شده است تولیدکننده‌ داخلی ما به فکر تولید و طراحی و افزایش شمارگان خود بیفتد. البته در زمینه تولید ضعف‌هایی داریم. برای مثال ما تولیدکننده‌ای در ایران نداریم که اسباب‌بازی مجهز به سیستم رادیو کنترل تولید کرده باشد. ماشین کنترلی، هواپیما، بالگرد یا انواع و اقسام اسباب‌بازی‌هایی را که از راه دور کنترل شوند و پرواز کنند، به دلیل سازوکار پیچیده و هزینه‌بری که دارد در ایران تولید نمی‌کنند.یک تولید کننده در گروه فرهنگی این طور می گوید: اگر بخواهیم برای تولید عروسک هایمان از پلاستیک فشرده استفاده کنیم، هزینه تولیدمان افزایش پیدا می‌کند. در صورتی که عروسک‌های چینی با قیمت بسیار پایینی در کشور فروخته می‌شود. مردم هم به دلیل مشکلات اقتصادی، با توجه به قیمت پایین نمونه چینی این محصولات، سراغ عروسک‌های ایرانی نمی‌روند و عروسک چینی را برای فرزندانشان تهیه می‌کنند که لازم است بخش های دولتی در کاهش هزینه ها به ما کمک کنند.
 

نسیم امید در اسباب بازی
همه این آمار و اظهارنظرها در شرایطی است که با وجود درهای باز واردات و هزینه بالای تولیدات اسباب بازی، تولیدکنندگانی هم هستند که بیکار ننشسته و به ویژه در سال های اخیر کمر همت را محکم تر از قبل بسته اند و خبرهای خوبی را مخابره می کنند. حسین‌رضا سلطانی از همین تولیدکنندگان است که دو روز قبل به ایسنا گفته است: «به قدری تولیدکنندگان داخلی تقویت شده‎اند که امروز توجیه اقتصادی ندارد که بخواهیم از چین یا کشورهای دیگر اسباب‎بازی یا سرگرمی وارد کنیم.  قبلا واردکننده‎ اسباب‏‌بازی و وسایل تفریحی بودم و الان برعکس، به صادرکننده اسباب‌بازی تبدیل شده‎ام. این اتفاق به صورت واقعی رقم خورده است و فقط یک شعار نیست. کشورهایی که ما به آن‌ها صادرات داریم مثل عراق، عمان، ترکیه، افغانستان و کشورهای همسایه ایران به‌ویژه اقلیم کردستان عراق بازارهای خوبی برای فروش محصولات ما هستند. قیمت دلار باعث شده است که محصولات داخلی تولید ما برای آن‏‌ها مناسب باشد و به همین دلیل ما بازار خوبی در این کشورها برای فروش داریم.» او البته تاکید کرده است که با وجود این برای تداوم و سرعت بیشتر در این مسیر نیازمند حمایت های بیشتر از بخش های دولتی هستیم.

2323

کد خبر 1335903

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: کودکان بازی قاچاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۸۳۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظام پیشنهادات کارکنان در مسیر توسعه فرآیندهای ایران خودرو

به گزارش تابناک به نقل از ایکوپرس- در سی و پنجمین جشنواره امتنان، معاون توسعه منابع انسانی ایران خودرو در سخنانی با تبریک هفته کار و کارگر و قدردانی از همکاری های مستمر وزارت کار در زمینه منابع انسانی ایران خودرو به ویژه موضوع بازنشستگی، با اشاره به اهمیت مقوله پیشنهادات گفت: در سال گذشته ۵۱ هزار پیشنهاد در سامانه پیشنهادات ایران خودرو به ثبت رسیده است و از این تعداد، ۲۷ هزار پیشنهاد تایید شده است که بخش زیادی از آن اجرا شده و مابقی نیز در حال اجراست.

علی‌اکبر مرادعباسی، برگزاری جشنواره های مشابه امتنان را عاملی برای ایجاد انگیزه در منابع انسانی دانست و گفت: در سال گذشته ۸۱ پروژه از سوی کارکنان گروه صنعتی ایران خودرو ارایه شد و دو پروژه به عنوان منتخب در استان تهران معرفی شد.

به گفته وی، در جشنواره امسال تعداد پروژه‌های کارکنان گروه صنعتی ایران خودرو افزایش دوبرابری داشته است و از این تعداد پنج پروژه به عنوان پروژه‌های برتر انتخاب شده است.

گفتنی است، در جشنواره امتنان امسال، از ۱۱ پروژه برتر استان تهران، پنج پروژه به گروه صنعتی ایران خودرو اختصاص یافت که به تفکیک، سهم شرکت مهندسی خدمات صنعتی ایران‌خودرو (ایسیکو) یک پروژه و سهم شرکت ایران خودرو چهار پروژه است.

در حاشیه این همایش، نمایشگاه تخصصی پیشنهادات کارکنان گروه صنعتی ایران خودرو برپا و پیشنهادات کارکنان ارایه شد.

دیگر خبرها

  • نام و برند ایران باید در بازارهای جهانی بدرخشد
  • نظام پیشنهادات کارکنان در مسیر توسعه فرآیندهای ایران خودرو
  • سبد محصولاتی ارائه شده در «ایران‌هلث» منجر به تعاملات اقتصادی می‌شود
  • موزه‌ای که به یک فقر تربیتی پاسخ گفت/ اسباب‌بازی، دروازه شور خلاقانه
  • ایجاد ظرفیت فرامرزی در صنعتی سازی مسکن
  • چطور اسباب بازی ها می توانند به رشد کودکان کمک کنند؟
  • چرا تیم ملی ایتالیا و جام جهانی، مانع حضور روبرتو باجو در لیگ‌های خارجی شدند؟
  • دولت همسو با افزایش تولید و اشتغال از بازارهای داخلی و خارجی بهره‌ می‌گیرد
  • ایجاد معاونت ساخت صنعتی مسکن در ریاست جمهوری/ تولید مسکن ارزان با کمک دانش‌بنیان‌ها
  • ایجاد معاونت ساخت صنعتی مسکن در ریاست جمهوری