Web Analytics Made Easy - Statcounter

آرزو صانعی روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایرنا با بیان اینکه دوره سوم از کارگاه‌های آموزشی مهارتی منطقه‌ای پلنگ ایرانی منحصرا به موضوع پایش و شکل‌گیری شبکه مناطق مرجع در کشور می‌پردازد، افزود: در این کارگاه‌ها به سه موضوع اصلی پایش زیستگاه، پایش جمعیت و ساختار نهادهای محلی پرداخته می‌شود که از اقدامات حائز اولویت در برنامه ملی عملیاتی حفاظت و مدیریت پلنگ در ایران به شمار می‌روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: در این کارگاه‌ها به ساختار نهادهای محلی پرداخته می‌شود زیرا این موضوع در زمره زیرساخت‌هایی است که برای تشکیل مناطق مرجع مورد نیاز خواهد بود.

مدیرعامل موسسه تخصصی مطالعات پلنگ آسیایی ادامه داد: این کارگاه آموزشی در دو نوبت، طی روزهای شنبه - یکشنبه (۷ و ۸ دی ماه) و سه‌شنبه - چهارشنبه ( ۱۰ و ۱۱ دی ماه) برگزار می‌شود و طی آن به موضوع نهادهای محلی و در ادامه به مباحث پایش زیستگاه و جمعیت پرداخته خواهد شد.

صانعی یادآور شد: کارگاه‌های آموزشی مهارتی منطقه‌ای پلنگ ایرانی که تاکنون در ۸ استان کشور برگزار شده است با هدف پرداختن به موضوعات تخصصی بر اساس نیازهای آموزشی موجود و ایجاد امکان دسترسی به برنامه‌های آموزشی به صورت غیر متمرکز، از سال ۱۳۹۱ توسط موسسه تخصصی مطالعات پلنگ آسیایی پایه‌گذاری شده است.

وی گفت: در دوره‌های پیشین این سری از کارگاه‌های آموزشی به موضوعات طراحی، تحقیق و مطالعات نظام‌مند حیات وحش، آشنایی با اصول و روش‌های توانمندسازی جوامع بومی و محلی، خبر، رسانه و کاربرد آن در حفاظت، پایش مشارکتی وضعیت پلنگ در ایران، راهبری محیط زیست و برنامه‌ریزی مشارکتی برای تهیه و تدوین برنامه ملی عملیاتی حفاظت و مدیریت پلنگ در ایران، پرداخته شده است.

صانعی ادامه داد: مجموعه کارگاه‌های آموزشی با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، اداره کل حفاظت محیط زیست استان لرستان، اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، شهرداری منطقه ۲۲ تهران و برنامه کمک‌های کوچک تسهیلات محیط زیست جهانی برنامه عمران سازمان ملل متحد در حال اجراست.

اجرای برنامه ملی عملیاتی حفاظت و مدیریت پلنگ در ایران که در سال ۱۳۹۴ در سازمان حفاظت محیط زیست تکمیل و به منظور اجرا ابلاغ شده بود، پس از سه سال وقفه، سرانجام امسال در دست اقدام قرار گرفته است. این برنامه جامع، شامل ۱۱ محور است و جلب مشارکت و همکاری سازمان‌ها و نهادهای متعددی در اجرای آن پیش‌بینی شده است.

پلنگ ایرانی یکی از زیرگونه‌های پلنگ‌های آسیایی است که در فهرست گونه‌های در معرض خطر انقراض فهرست سرخ اتحادیه جهانی حفاظت قرار دارد.

برچسب‌ها محیط زیست

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محیط زیست محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۸۵۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهده یک قلاده پلنگ در پارک ملی گلستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ پرتراکم‌ترین نقطه در دنیا از نظر نسبت جمعیت پلنگ ایرانی به سطح واحد در خراسان شمالی قرار دارد.
پلنگ ایرانی دارای بزرگترین جسه بین زیر گونه‌های پلنگ در جهان است و در راس هرم گوشتخواران قرار دارد.
حضور پلنگ در طبیعت سبب کنترل جمعیت گراز و گرگ خواهد شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • مشاهده یک قلاده پلنگ در پارک ملی گلستان
  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند
  • تولید اثر فاخر سینمایی از زندگی محیط بان شهید «هوشنگ نصیری»
  • کشف بیش از ۶۰۰ متر تور ماهیگیری از صیادان غیرمجاز در سرپل ذهاب
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد