Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرسنگی با بیان اینکه نمادهای فرهنگی خود را تقویت نکردیم، گفت: نیازهای کودک و نوجوان در حوزه های هنری را نشناختیم و به آنها پاسخ ندادیم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «مجید سرسنگی» امروز یکشنبه هشتم دی در نشست آموزش و پژوهش در صنعت اسباب بازی که در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد، گفت: 46 سال پیش کار خود را از کانون آغاز کردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید اگر کانون نبود، سرنوشت من عوض می شد. همیشه خود را مدیون کانون دانستم. امیدوارم این نهاد موثر و مهم با قوت به کار خود ادامه دهد.

 

معاون فرهنگی دانشگاه تهران اظهار داشت: در چند مقطع با مبحث اسباب بازی سر و کار داشتم. 10-12 سال پیش در سازمان فرهنگی هنری شهرداری مسئولیت داشتم. تعداد زیادی فرهنگسرا و خانه فرهنگ داشتیم و کاری در حوزه اسباب بازی شروع کردیم، از آنجا اهمیت اسباب بازی بیش از گذشته در ذهن ام ایجاد شد. مشکل اساسی که در فرهنگ مان داریم، نوع نگاهی است که به بچه ها وجود دارد. ما به نسل کوچک تر توجه نداریم. فکر می کنیم کم تجربه ترین معلم ها را باید در مقاطع اول و دوم دبستان بگذاریم؛ این مشکل در دانشگاه ها نیز وجود دارد.

 

وی تصریح کرد: در غرب اسطوره ادیپ را داریم که اسطوره پدرکشی است. ما برعکس آن در شاهنامه داستان رستم و سهراب را داریم که نسل قدیم نسل جدیدتر را به خاک می اندازد؛ این نگاه باید عوض شود. در غرب به کودکان و نوجوانان اهمیت زیادی می دهند زیرا معتقدند فرزند فقط برای خانواده نیست بلکه سرمایه اجتماعی است.

 

سرسنگی با بیان اینکه تئاتر کودک و نوجوان ما بالنده نیست، عنوان کرد: چند فیلم خوب در طول سال برای کودکان و نوجوانان تولید می کنیم، تقریبا صفر. تئاتر کودک و نوجوان ما تئاتر خیلی سرافکنده ای است. در حوزه ادبیات داستانی و برنامه های تلویزیونی برای کودک و نوجوان موفق نبوده ایم، کلیشه ای را تصور کردیم و داریم فشار می آوریم تا جامعه آن را بپذیرد. در حوزه موسیقی چیز رسمی به عنوان موسیقی کودک و نوجوان نداریم. در رشته های دانشگاهی تئاتر کودک و نوجوان نداریم زیرا اساتید علاقه ای به آن نشان نمی دهند. در حوزه های هنری به کودک و نوجوان توجه نشده است، نیازهای کودک و نوجوان را در حوزه هنر نشناختیم و به آنها پاسخ ندادیم، نتوانستیم نمادهای فرهنگی خود را تقویت کنیم، بر این اساس بچه در اولین مواجهه رسانه ای با سیل عظیم تولیدات فرهنگی غرب در قالب انیمیشن، فیلم، کتاب و مستند روبرو می شود.

 

معاون فرهنگی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: رشته کارشناسی ارشد از سوی دانشگاه فرهنگ و هنر تهران و فرهنگ و هنر اسلامی تبریز به طور همزمان مطرح شد، یکی فقط تئوری و دیگری مباحث عملی را مد نظر قرار داده بود. در جلسات متعددی که داشتیم، بحث مان این بود که اسباب بازی بین رشته ای است. دنبال این بودیم که هم بحث تئوری و هم مبانی عملی را در رشته اسباب بازی مد نظر داشته باشیم. امیدواریم که ایجاد این رشته در حد خود تحولی در حوزه اسباب بازی ایجاد کند.

 

وی همچنین با اشاره به ضرورت پژوهش در حوزه اسباب بازی بیان کرد: باید نقد و بررسی کنیم که چرا دارا و سارا موفق نبود و نتوانست در فرهنگ بازی کودکان ما جای بگیرد. بخش عمده مشکلات ما در حوزه اسباب بازی به این بر می گردد که در دانشگاه ها به بحث اسباب بازی توجه نداشتیم.

 

گفتنی است، لوح تقدیری از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در این نشست به دکتر مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران اهدا شد.

پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد اردبیل حماسه 9 دی خبرگزاری شبستان حماسه 9 دی مسجد نماز جمعه خطبه های نماز جمعه جشنواره اسباب بازی مجید سرسنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۸۹۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در همدان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ در این جشنواره که عرض ارادت شاعران کودک و نوجوان به ساحت مقدس امام رضا(ع) است، ۱۲ نفر از شاعران کودک و نوجوان سروده‌های خود را برای شرکت کنندگان در همایش خواندند.

همچنین در این رویداد از جواد محقق هم تجلیل شد، جواد محقق نویسنده، شاعر حوزه کودک و نوجوان و روزنامه‌نگار همدانی است که در سال ۱۳۳۳ متولد شده است و از استادان برجسته و به نام کشور هستند.

کتاب های هم سرو هم صنوبر، باران بهانه بود و صحن حرم با موضوع امام رضا(ع) از جمله آثار این هنرمند برجسته است.

رونمایی و نقد کتاب این لحظه‌ها را دوست دارم از خانم مریم زرنشان نویسنده همدانی از دیگر برنامه های این جشنواره ملی است.

موضوع این کتاب نیز درباره امام رضا(ع) است، خانم زرنشان هم نویسنده و هم شاعر هستند که در حوزه کودک و نوجوان فعالیت دارند.

این جشنواره ملی از جمله برنامه‌های جشنواره بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) است که به مناسبت دهه کرامت در همدان برگزار می شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • سقوط کمد سبب مرگ کودک ۷ ساله در قائمشهر شد
  • جزییات جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در همدان
  • اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • اعضای شورای سیاستگذاری سی و ششمین جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • برگزاری جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان
  • برگزاری کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان
  • نقش فیلم، بازی و موسیقی روشنگرانه در ترویج فرهنگ حجاب
  • همدان میزبان جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی می شود