Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- خانه صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه که با حضور سرمایه‌گذاران چینی در این استان مخالفت کرده بود، از موضع خود کوتاه آمد و اعلام کرد که برای این سرمایه‌گذاران فرش قرمز پهن می‌کند.

ابتدای آذر ماه امسال تمایل این شرکت چینی برای حضور و سرمایه گذاری در استان کرمانشاه با حضور نمایندگان آن رسما اعلام و قرار شد که به زودی روند ساخت کارخانه موردنظر آغاز شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارخانه تولید کاشی و سرامیک «شرکت زاگرس ستون آسیا» قرار است با سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیون یورو در شهرک صنعتی زاگرس ایجاد شود.

حضور این سرمایه گذار چینی مورد استقبال مدیران ارشد استان کرمانشاه قرار گرفت با این حال برخی افراد همچون اعضای خانه صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه نسبت به آن اعتراض کردند.

دبیرخانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه یکی از مخالفان اصلی حضور شرکت چینی در استان بود که علیه این سرمایه گذاری در رسانه ها صحبت کرد.

فرهاد مرزی، هفته گذشته در نشست کارگروه اشتغالزایی استان که در استانداری برگزار شد، در رابطه با علت مخالفت خود، گفت: در استان کرمانشاه ۲ شرکت ساخت کاشی و سرامیک وجود دارد، که اکنون فعالیت آنان به حداقل رسیده است.

وی با بیان اینکه سرمایه گذاری خارجی نباید منجر به تعطیلی صنایع موجود شود، گفت: مدیران کارخانه های نیمه تعطیل «کاشی کاژه» و «چینی کرد» پس از حضور شرکت چینی در استان کرمانشاه اعلام کردند که در صورت دریافت ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات دولتی می توانند خط تولیدی که چینی ها قرار است به کرمانشاه بیاورند، را ایجاد کنند.

خانه صنعت کوتاه آمد

با این حال اعضای خانه صنعت معدن و تجارت استان امروز (یکشنبه هشتم دی ماه) در نشستی با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه نه تنها از مواضع خود کوتاه آمدند بلکه اعلام کردند برای سرمایه گذاران چینی فرش قرمز نیز پهن می‌کنند.

بر اساس آنچه روابط عمومی استانداری کرمانشاه منتشر کرده است، اعضای هیات رییسه این تشکل صنفی در دیدار با «هدایت حاتمی» در سخنانی با استقبال از ورود سرمایه‌گذاران خارجی به استان، آن را نویدبخش تحول تازه‌ای در توسعه اقتصادی استان دانستند و متفق القول اظهار داشتند که باید برای حضور هر سرمایه‌گذار داخلی و خارجی که می‌تواند ضمن توسعه اقتصادی استان، به ایحاد اشتغال کمک و بخشی از مشکلات بیکاری را نیز رفع کند فرش قرمز پهن و از تمام امکانات موجود برای حفظ و جذب آنها استفاده کنیم.

ضرورت حضور سرمایه گذار خارجی در کرمانشاه

معاون استاندار نیز در این نشست با اشاره به اهمیت سرمایه‌گذاری خارجی در کرمانشاه گفت: به طور قطع ایجاد فضای رقابتی در استان باعث افزایش کیفیت و تلاش مضاعف می‌شود و ما باید از حضور سرمایه گذاران داخلی و خارجی در استان استقبال کنیم.

حاتمی افزود: در برخی استان‌های کشور ، سرمایه گذاران شناسایی و پیشنهادات زیادی در خصوص حمایت از آنها داده می‌شود اما بسته‌های حمایتی ما در استان و نیز جاذبه‌ها و امتیازات استان به گونه‌ای است که برای سرمایه گذار جذابیت دارد و از همین روست که اگر گیرهای اداری در استان به حداقل برسد و همراهی و هماهنگی لازم به وجود بیاید به طور قطع شاهد حضور گسترده سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی خواهیم بود.

چینی‌ها بازار را از کرمانشاهی‌ها نمی‌گیرند

براساس آنچه تاکنون اعلام شده است، این شرکت چینی با دید صادرات کارخانه خود را در کرمانشاه ایجاد خواهد کرد و ۸۰ درصد محصولات خود را به خارج از ایران صادر می کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه هفته گذشته نیز در رابطه با حاشیه های ایجاد شده پیرامون حضور سرمایه گذاران چینی در کرمانشاه گفت: مسوولان استان شب و روز را به هم می‌دوزند که یک سرمایه گذار را جذب کنند آیا از توان اقتصادی یک کشور دیگر استفاده کردن جرم است؟

«هدایت حاتمی» با تاکید بر اینکه این شرکت چینی یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان سرمایه وارد کشور خواهد کرد، گفت: در شرایط تحریم جذب چنین سرمایه ای به منظور رونق اقتصادی استان کرمانشاه فرصتی ارزشمند است.

وی سرمایه گذاری را تنها راه توسعه اقتصادی و حل معضل بیکاری کرمانشاه دانست و گفت: راه اندازی این کارخانه قانونی و شرعی است و به نفع استان، کشور و اشتغال است و بنده تعهد می‌دهم بابت احداث این کارخانه یک شغل در استان کرمانشاه به مخاطره نمی‌افتد بلکه حداقل تا موقع ساخت کلی شغل ایجاد می‌شود.

اشتغالزایی چینی

براساس تعهدی که این شرکت چینی به مدیران استان داده است، پس از راه اندازی تنها صد نفر نیروی متخصص خود را از کشور چین به کرمانشاه خواهد آورد و برای یک هزار و ۴۰۰ نفر از مردم بومی نیز اشتغالزایی می‌کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه در این زمینه گفت: شروع ساخت و ایجاد این کارخانه نیز برای تعداد زیادی از افراد اشتغالزایی دارد و منجر به رونق اقتصادی خواهد شد.

حاتمی افزود: از سوی دیگر ایجاد چنین کارخانه پیشرفته و قدرتمندی علاوه بر یک هزار و ۴۰۰ نفر اشتغال مستقیم زمینه اشتغال غیرمستقیم بسیاری از افراد را نیز به وجود می آورد.

وی توضیح داد: یزدی ها که مرکزیت تولید کاشی و سرامیک کشور هستند، به شدت دنبال کشاندن سرمایه گذاران چینی به این استان بودند اما در نهایت این سرمایه گذاران با توجه به شرایط آبی مناسب و حمایت مدیران به کرمانشاه آمدند.

سرمایه گذاری راهکار اصلی مبارزه با بیکاری است

براساس گزارش مرکز آمار، کرمانشاه جز استان های دارای بیشترین نرخ بیکاری در کشور محسوب می شود که این موضوع معضلات اجتماعی و اقتصادی بسیاری را به وجود آورده است.

استاندار کرمانشاه روز ۳۰ آذر در نشست بررسی ایجاد کارخانه کاشی و سرامیک چینی (کارخانه تولید کاشی و سرامیک شرکت زاگرس ستون آسیا)، سرمایه‌گذاری را راهکار اصلی مبارزه با معضل بیکاری دانست و گفت: برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی و استمرار حضور آنان در استان باید برنامه‌ای عملیاتی داشته باشیم.

هوشنگ بازوند اظهارداشت: ما به تعهدات خود مشروط به مشخص شدن شیوه ورود منابع مالی و تجهیزات عمل خواهیم کرد و شفافیت در اجرای فعالیت ها، مطالبه و شاخص ارزیابی ما خواهد بود و به همین دلیل در جذب سرمایه گذار فرصت سوزی نخواهیم کرد.

مقام ارشد استان حمایت های صورت گرفته از سرمایه گذاران را یادآور شد و بیان داشت: تولید برای ما بسیار اهمیت دارد اما هرگونه فعالیتی منوط به تأییدیه سازمان سرمایه گذاری خارجی و گمرکات است که تعهدات شرکتها برای ورود منابع مالی و تجهیزات مشخص شود.

بازوند تصریح کرد: در استان کرمانشاه تا از ورود منابع مالی و ورود تجهیزات مطمئن نشویم اجازه فعالیت نخواهیم داد.

وی ضمن تشکر از سرمایه گذاران خارجی در انتخاب استان کرمانشاه، خطاب به آنها گفت: کلیه فرآیندها باید واضح و براساس برنامه زمانبندی باشد، در این صورت براساس تفاهم نامه عمل خواهیم کرد و به یقین دغدغه مندی های شما را پاسخ خواهیم داد.

استاندار کرمانشاه یادآور شد: جذابیت های کرمانشاه و حمایت ویژه تیم مدیریتی استان سبب جذب سرمایه گذاران شده است اما تأکید می کنم برای فعالیت در این استان باید برنامه های عملیاتی مشخص باشد در غیر این صورت زیرساختی در اختیار این سرمایه گذاران قرار نخواهیم داد.

نرخ بیکاری استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت در تابستان امسال ۱۴.۴ درصد از سوی مرکز آمار ایران اعلام شده است.

گفته می شود بیش از ۱۵۰ هزار نفر بیکار هم اکنون در استان کرمانشاه وجود دارد که هر سال هفت هزار و ۵۰۰ نفر به آنها اضافه می شود.

اکنون هزار و ۲۷ واحد صنعتی با سرمایه گذاری ۳۸ هزار و ۴۹۹ میلیارد ریال در استان وجود دارد که ۳۰ هزار و ۲۸۴ نفر در آنها مشغول به کار هستند.

 ایرنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سرمایه گذاری کرمانشاه چین صنعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۹۱۲۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد


به گزارش تابناک به نقل از اکوایران؛ ماهیندا آماراویرا، وزیر کشاورزی سریلانکا که در راس هیاتی به ایران آمده بود؛ در حاشیه ایران اکسپو 2024 در جمع فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی در  اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران حاضر شد.

 در این گردهمایی، حسام الدین حلاج، معاون امور بین‌الملل اتاق تهران خواهان برقراری پرواز مستقیم میان دو کشور شد و گفت: این اتفاق می‌تواند به تجار و گردشگران دو کشور  کمک بسیاری کند. در عین حال لغو روادید میان دو کشور نیز برای افزایش همکاری‌ها میان بازرگانان راهگشا خواهد بود.

عطااله اشرفی اصفهانی، رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران نیز ابراز امیدواری کرد که این همایش منجر به تعمیم همکاری‌های های ایران و سریلانکا در حوزه های مختلف باشد.

از سال گذشته ایران در مقابل  ۲۵۰ میلیون دلار نفت بلوکه شده خود که در سریلانکاست؛ از این کشور چای وارد می‌کند. البته در این نشست وزیر کشاورزی سریلانکا اعلام کرد که بخش‌خصوصی ایران نیز می‌تواند از محل این منابع کالا بخرد. 

اشرفی اصفهانی هم خطاب به طرف سریلانکای گفت: ما آمادگی داریم در زمینه صادرات سوخت، محصولات خوراکی و آشامیدنی، محصولات لبنی، دارو و تجهزات پزشکی با این کشور همکاری کنیم. در عین حال امکان همکاری در حوزه تحقیق و توسعه، خدمات فنی و مهندسی و IT و کشت گلخانه ای با محوریت اتاق تهران نیز وجود دارد.

این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در ادامه درخواست ایجاد یک کمیته اقتصادی و تجاری در زمینه‌های مختلف را مطرح کرد.

این درخواست را  هادی طالبیان، مدیرکل شبه قاره هند سازمان توسعه تجارت ایران مطرح کرد و بر شکل‌گیری کمیته مشترک برای برقراری هماهنگی‌های بیشتر  تاکید کرد. او خواهان فعال سازی موافقتنامه تجارت ترجیحی میان ایران و سریلانکا شد. طالبیان پیشنهاد همکاری در بخش هوشمندسازی گلخانه ها و مکانیزه کردن کشاورزی را هم داد  و گفت:  با توجه به احصای نیازهای این کشور، صادرات خرما، گوجه فرنگی، شیلات و خدمات فنی و مهندسی به سریلانکا دارای مزیت خواهد بود.

اجاره 99 ساله زمین در سریلانکا


در این گردهمایی  وزیر کشاورزی سریلانکا به ضرورت تعیین یک استراتژی بلندمدت برای همکاری اشاره کرد و گفت: ایران یکی از مهمترین صادرکنندگان انرژی در جهان بوده و محصولات کشاورزی در سریلانکا نیز از تنوع بالایی برخوردار است. بنابراین فرصت‌های بسیاری برای همکاری وجود دارد.

آماراویرا همچنین از ضرورت همکاری در بخش‌های فناوری‌های پیشرفته در حوزه کشاورزی، دامداری، حمل و نقل و گردشگری نیز سخن گفت و در ادامه از تجار ایرانی برای بازدید و آشنایی با پتانسیل‌های این کشور دعوت کرد.

در این جلسه پاسان آماراویرا معاون وزیر کشاورزی سریلانکا به نمایندگی از وزیر به پرسش‌های فعالان اقتصادی هم پاسخ داد. او در واکنش به اینکه آیا تجار ایرانی می توانند از محل  پول‌های بلوکه ایران واردات انجام دهند؟ اعلام کرد که تجار ایرانی می‌توانند برمبنای پول بلوکه شده ایران در  سریلانکا کالا وارد کنند. پیش‌تر دولت ایران برمبنای پول نفتی که در سریلانکا بلوکه شده بود چای وارد می‌کرد. البته این روند امسال هم ادامه پیدا کند. آماراویرا ادامه داد تهاتر با هماهنگی بانک‌های مرکزی دو کشور انجام خواهد شد. در ضمن بزودی خبرهای خوبی در انتقال منابع مالی هم منتشر خواهد شد. 

او در واکنش به درخواست‌های همکاری مشترک در  سریلانکا اعلام کرد که از  سرمایه‌گذاری ایرانیان در سریلانکا استقبال می‌کند. آماراویرا گفت: ما می‌توانیم همکاری مشترک درحوزه کشاورزی داشته باشیم. ما به شما زمین می‌دهیم در قالب اجاره 99 ساله؛ البته قرارداد اجاره ابتدا 30 ساله است و درصوت تمایل شما امکان تمدید آن تا 99 سال وجود دارد.

در پاسخ به اینکه آیا سریلانکا آماده همکاری در حوزه سلامت هست؟ او اعلام کرد که در حوزه گردشگری سلامت فرصت های زیادی در سریلانکا وجود دارد. درضمن این آمادگی هست که ما به سرمایه گذاران ایرانی زمین دولتی بدهیم. او افزود: ما حتما در این زمینه با وزیر بهداشت سریلانکا هم صحبت میکنیم و نتایج دقیق تر به ایران می‌دهیم.

آماراویرا با صادرات چوب به ایران هم موافقت کرد و گفت این موضوع امکان پذیری است. حتی امکان تهاتر آن با نفت هم وجود دارد.

دیگر خبرها

  • حمایت جهاد کشاورزی از ساخت ماشین آلات کشاورزی با همکاری چینی‌ ها
  • حمایت جهاد کشاورزی از ساخت ماشین آلات کشاورزی با همکاری چینی‌ها
  • شرکت سهام عام پروژه مسیر توسعه مشارکت مردمی در تامین مالی زیرساخت‌های کشور
  • فرآیند تخلیه و بارگیری بنادر هرمزگان با الگوگیری از بندرشانگهای چین اصلاح خواهد شد
  • تحول ساختاری در فرایند حمل‌ و نقل کالا در استان یزد
  • چرا ترک‌ها علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در کیش شدند؟
  • فراهم شدن شرایط جدید برای فروش برج‌های دو قلو شهرکرد
  • سرمایه‌گذاران این بازار بیشترین زیان را دیدند/ دلار به کانال ۵۰ هزار تومان باز می‌گردد؟
  • تشکیل کارگروه رفع موانع سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری ساوجبلاغ
  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد