Web Analytics Made Easy - Statcounter

نژادکورکی با بیان این که هنوز مطالعه و تحقیق علمی در زمنیه عوامل آلودگی و سهم آن ها در بروز آلودگی هوای یزد انجام نشده است، عنوان کرد: صرفاً اظهارنظرهای غیرکارشناسی و غیرعلمی در خصوص سهم منابع آلایندگی هوای استان مطرح می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ فرهاد نژادکورکی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا با اشاره به منابع آلاینده هوا در استان یزد گفت: آلودگی هوا منشا طبیعی و انسانی دارد که آلودگی با منشا انسانی می تواند ناشی از صنایع، وسایل نقلیه، مصارف خانگی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. باشد و  آلاینده های طبیعی هوا نیز ناشی از گرد و غبار و ذرات معلق است که بیشتر در فصول بهار و تابستان به دلیل سبک شدن خاک همراه با بادهای غالب باعث آلودگی هوا می شوند.

وی با بیان این که در استان کویری یزد آلودگی هوا در فصول گرم به دلیل همراه شدن عوامل انسانی و طبیعی بیشتر است افزود:  اما آنچه امسال باعث آلودگی هوا در مناطق مختلف کشور از جمله یزد شده وارونگی بیشتر دما است که باعث افزایش غلظت آلاینده ها در هوا شده است.

کارشناس آلودگی هوا تصریح کرد: وقتی از سطح زمین به سمت ارتفاعات بالاتر می رویم به طور طبیعی باید به ازای هر 100 متر ارتفاع از سطح زمین هوا یک درجه سردتر شود اما وقتی این اتفاق رخ ندهد  و دمای سطح زمین سردتر از نقاط بالاتر باشد آلاینده ها در هوای سرد و سنگین  نزدیک زمین حبس می شوند و در نتیجه با تداوم و پایداری هوا غلظت آلاینده ها افزایش می یابد.

نژاد کورکی اظهار داشت: با بررسی پارامترهای هواشناسی می توان وارونگی هوا و آلودگی هوا را پیش بینی کرد چرا که هر چه میزان وارونگی هوا بیشتر باشد  احتمال آلودگی و  حبس آلاینده ها نیز بیشتر می شود. 

وی با اشاره به  اهمیت موضوع مدیریت کیفیت هوا اذعان داشت: برای برنامه ریزی های بلند مدت و کوتاه مدت باید سهم منابع آلودگی مشخص شود در واقع ابتدا باید دلایل و منابع آلودگی هوا و سهم هر کدام از آن ها مشخص شود تا بتوان مدیریت بهتری داشت.

مطالعه علمی در خصوص سهم منابع آلایندگی هوای استان یزد انجام نشده است

نژادکورکی با بیان این که هنوز مطالعه و تحقیق علمی در زمنیه  عوامل آلودگی و سهم آن ها در بروز آلودگی هوای یزد انجام نشده است افزود: با وجود آن که هیچ تحقیق علمی در خصوص منابع آلودگی استان یزد انجام نشده اما اظهارنظرهای غیرکارشناسی و غیرعلمی در خصوص سهم منابع آلایندگی هوای استان مطرح می شود درحالی که برای حل مشکل آلودگی استان باید به صورت علمی سهم عوامل آلودگی هوا مشخص شود.

وی در خصوص میزان آلایندگی صنایع استان گفت: هر چند بر اساس قوانین محیط زیستی صنایع به صورت بالقوه بر اساس آلایندگی کد بندی شده اند؛ اما میزان و ترتیب اثرگذاری صنایع استان بر آلودگی هوا مشخص نیست درواقع هیچ بررسی و تحقیق علمی جامعی در این خصوص نیز انجام نشده است. در استان یزد بیش از سه هزار واحد صنعتی وجود دارد که میزان آلایندگی آن ها مشخص نیست.

عضو هیئت علمی گروه محیط زیست استان یزد اظهار داشت: صرفا چند  تحقیق علمی در خصوص روند آلودگی هوا، طراحی شبکه پایش و ... در استان یزد انجام شده که کافی نیست و با توجه به اهمیت،گستردگی و تبعات موضوع آلودگی هوا باید بیش از این به آن بها داده شود و جای کار برای تحقیقات علمی بسیار وجود دارد.

برخورد مقطعی با آلودگی هوا چاره‌ساز نیست

نژادکورکی با انتقاد از برخورد و تصمیمات مقطعی با موضوع آلودگی هوا در کشور گفت: در پاییز و زمستان که آلودگی در شهرها به سطح بالایی می رسد این موضوع داغ می شود و پس از آن به کلی فراموش می شود در حالی که باید برای حل این مشکل راهکار اساسی و کارشناسی یافت.

وی با اشاره به تجربه سایر کشورها در زمینه حل مشکل آلودگی هوا اذعان داشت: بسیاری از شهرهای بزرگ جهان که درگیر معضل آلودگی هوا بودند با برنامه‌ریزی و عملیاتی کردند راهکارهای اساسی توانستند این مشکل را رفع کنند و اکنون به حد استانداردی رسیده اند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۹۸۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز جمعه هفتم اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت

سنجش کیفیت هوا، امروز (جمعه) با قرار گرفتن روی شاخص ۹۶ در وضعیت هوای سالم (زرد) ثبت شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سنجش کیفیت هوای اصفهان امروز _جمعه، هفتم اردیبهشت_ در ساعت منتهی به ۱۱:۰۰ صبح با قرار گرفتن روی شاخص ۹۶ در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط‌زیست منطقه اصفهان، دستگاه سنجش کیفیت هوا در ایستگاه احمدآباد با شاخص ۱۱۲ ناسالم (نارنجی)، پروین با شاخص ۹۷ و خرازی با شاخص ۸۴ در وضعیت هوای سالم (زرد) ثبت شده است.

امروز همچنین بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط‌زیست منطقه اصفهان، ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا متعلق به شهرداری اصفهان انقلاب با شاخص ۱۴۵، رهنان با شاخص ۱۰۱، زینبیه با شاخص ۱۱۸، کاوه با شاخص ۱۰۲ ناسالم (نارنجی)، خیابان ۲۵ آبان با شاخص ۷۸، پارک زمزم با شاخص ۹۱، دانشگاه صنعتی با شاخص ۷۹، سپاهان‌شهر با شاخص ۸۳، فرشادی با شاخص ۸۵، فیض با شاخص ۸۲، کردآباد با شاخص ۸۶، میرزاطاهر با شاخص ۱۰۰، ولدان با شاخص ۹۱ در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

در حال حاضر تنها ایستگاه‌های فعال در زمینه نشانگر شاخص کیفیت هوا در استان اصفهان به‌جز شهر اصفهان، ایستگاه‌های زرین‌شهر، قهجاورستان، سجزی، کاشان، خمینی‌شهر، نجف‌آباد، مبارکه و شاهین‌شهر است که شاخص کیفی هوا قهجاورستان با شاخص ۱۲۷، کاشان با شاخص ۱۳۱ ناسالم (نارنجی)، زرین‌شهر با شاخص ۶۱، مبارکه با شاخص ۵۴، سجزی با شاخص ۶۲ و خمینی‌شهر با شاخص ۸۲ هوای سالم (زرد)، شاهین‌شهر با شاخص ۲۳ و نجف‌آباد با شاخص ۴۸ در وضعیت پاک (سبز) قرار دارد. ایستگاه‌های استانداری اصفهان، رودکی، جی، میثاق، خواجو، باغ غدیر و شهر دولت‌آباد فعال نیست.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

شاخص کیفی هوا (Air Quality Index) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا همچون مونوکسید کربن، دی‌اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن‌دار، ازن و ذرات معلق (ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف دارد، به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.

کد خبر 748050

دیگر خبرها

  • برای وضعیت زاینده‌رود و آلودگی هوای اصفهان غصه می‌خورم
  • هوای تبریز ناسالم برای گروه‌های حساس
  • هوای ۲ شهر خوزستان در وضعیت نارنجی آلودگی
  • پایداری هوای قابل قبول در پایتخت
  • رکورد «روزهای خطرناکِ آلودگی هوا» در ۲۵ سال اخیر در آمریکا
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز شنبه هشتم اردیبهشت ۱۴۰۳ | هوا در این منطقه شرقی تهران پاک است
  • اصفهان در دو منطقه درمدار قرمز آلودگی
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز جمعه هفتم اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • غبار روی کوه های تهران مه است یا آلودگی هوا؟ | فقط این منطقه غربی تهران هوای پاک دارد
  • هوای پایتخت در مرز آلودگی ؛ وضعیت کیفیت هوای شهرستان‌های استان تهران + عکس