Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان،  مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان لرستان گفت: از سال ١٣٨٧ تا ١٣٩٠ حدود ٧٠ قلاده پلنگ در کشور تلف شده که با توجه به شرایط کنونی این گونه ارزشمند، عدد قابل تاملی است.

مهرداد فتحی بیرانوند  در افتتاحیه دوره سوم کارگاهی آموزش منطقه‌ای پلنگ ایرانی افزود: بررسی‌ها نشان داد ٧١ درصد این تلفات ناشی از شکار، ١٨ درصد تصادفات جاده‌ای و بقیه عوامل طبیعی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او اظهارداشت: گونه‌های گربه سان بزرگ و ارزشمندی در کشور وجود داشت که منقرض شده‌اند مانند شیر و ببر ایرانی که اگر روند رفتار با پلنگ به همین شکل ادامه یابد، باید در آینده‌ای نه چندان دور شاهد نابودی آن باشیم.
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان لرستان ادامه داد: البته طی چند سال گذشته آگاهی مردم نسبت به محیط زیست و ارزش حفاظت از آن بالا رفته است، بنابراین امید داریم تا از نابودی گونه‌های حیاتی جلوگیری شود.
بیرانوند این گونه مسائل را حاصل دخالت انسان در طبیعت دانست و گفت: به عنوان مثال تا چند سال پیش گرد و غبار نداشتیم، اما اکنون کانون‌های گردو غباری زیادی در کشور شکل گرفته که به علت کاهش منابع آبی می‌باشد که نتیجه برداشت بی‌رویه انسان است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان لرستان تاکید کرد: باید با یک هدف‌گذاری علمی و دقیق مانع نابودی تنوع زیستی در کشور شویم و با مباحث علمی و اجرایی به گونه‌های حیات وحش کمک کنیم.
او  گفت: از آنجا که زیستگاه پلنگ بسیار وسیع است، از این رو همواره با جوامع محلی و بومی نقاط مختلف تعارض دارد و به همین جهت بالا بردن آگاهی اهالی بومی به حیات پلنگ کمک می‌کند.
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان لرستان ادامه داد: امروزه نگاه تک بعدی دنیا نسبت به محیط زیست به نگاه چند بعدی تغییر کرده است، بنابراین باید همه موجودات در کنار هم زندگی کنیم.
بیرانوند ادامه داد: متاسفانه بسیاری از زیستگاه‌ها جزیره‌ای شده‌اند که می‌توانیم با کمک یکدیگر از ادامه این روند جلوگیری کنیم و در این میان نقش وزارت راه در کاهش تصادفات جاده‌ای بسیار پررنگ است. می‌توانیم با کمک هم روزی شاهد این باشیم که پلنگ از فهرست گونه در خطر انقراض خارج شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست لرستان قلاده پلنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۰۷۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان از ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی(مرال) در لنز دوربین تله‌ای حافظان طبیعت در ارتفاعات جنگلی شهرستان رودبار خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان حمزه عشوری امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ اظهار کرد: تصاویر زیبا و ارزشمندی از یک رأس گوزن قرمز (مرال) نر در ارتفاعات جنگلی شهرستان رودبار توسط یک کارگروه زبده از تشکلهای مردمی حافظان هیرکانی و همراهی یکی از محیط‌بانان حفاظت محیط زیست گیلان به ثبت رسیده است.

وی افزود: جنگل‌های هیرکانی گیلان از عرصه‌های طبیعی و بی نظیری است که هنوز می‌توان غرش پلنگ ایرانی و بانگ گوزن قرمز (مرال) را در آن شنید.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان خاطرنشان کرد: آموزش جوامع محلی، برخورد قاطع با شکارچیان غیرمجاز و تعامل با جوامع بومی و محلی و تلاش شبانه روزی محیط‌بانان سبب شده تا امنیت در زیستگاه برای این گونه‌های حیات وحش تأمین شود.

عشوری تصریح کرد: مشاهده گونه‌های ارزشمند همچون مرال، پلنگ و خرس قهوه‌ای در این استان گیلان نشان از این دارد که زیستگاه‌ها برای این حیوانات امن است.

به گزارش ایمنا، مرال یا گوزن قرمز که به آن «گاوکوهی» نیز گفته می‌شود از گونه‌های باشکوه جنگل‌های پهن برگ هیرکانی شمال ایران است و یکی از نمادهای تنوع زیستی جنگل‌های هیرکانی و از گونه‌های حمایت شده در زیستگاه‌های استان گیلان است.

کد خبر 748829

دیگر خبرها

  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • درمان «ارس» تنها پلنگ باغ وحش شهرستان مشهد پیگیری می‌شود
  • آخرین وضعیت سلامت تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • شکار یک پلنگ ایرانی در توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • نشست اعضای شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اساتید دانشگاه ارومیه
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟