Web Analytics Made Easy - Statcounter

حدود یک ماه و نیم از تصویب و اجرای افزایش قیمت بنزین می‌گذرد، ولی نمایندگان مجلس همچنان در تلاشند تا بتوانند قیمت‌ها را اندکی تعدیل کنند؛ هرچند تا کنون هیچ یک از این تلاش‌ها به نتیجه نرسیده و چندین ایده مطرح از سوی آن‌ها در هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی مسکوت مانده است.

به گزارش «تابناک»؛ با اینکه نماینده‌ها به ظاهر با افزایش قیمت‌ها مخالفند، گویا در باطن خیلی هم با آن مخالفتی ندارند و می‌توان گفت که مشکل اغلب نماینده‌ها با میزان افزایش قیمت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عبارت دیگر، هیچ یک از آنان با افزایش قیمت بنزین مخالف نیستند، ولی درصد افزایش پیدا کرده را مناسب با شرایط موجود نمی‌دانند.

البته ناگفته نماند که نزدیکی انتخابات قریب الوقوع و افزایش تورم ناشی از بالا رفتن قیمت بنزین نیز مزیدبرعلت شده است تا نماینده‌ها را وادار به انجام برخی کار‌ها برای کاهش ـ هرچند اندک ـ قیمت سوخت کند.

اکنون که زمان بودجه است، بهترین فرصت برای ارائه پیشنهادهای سوختی است و بهارستانی‌ها قصد دارند، از این فرصت بیشترین بهره را ببرند تا شاید بتوانند اندکی از بار مشکلات مردم و البته رای دهندگان خود بکاهند.

به همین منظور، چند طرح برای کاهش قیمت بنزین در مجلس آماده شده و نمایندگان سناریو‌های مختلفی درباره‌ی بنزین در سال آینده دارند و به دنبال این هستند که این وضع را به عدالت نزدیک‌تر کرده و در صورت امکان، بنزین برای سال آینده به صورت تک نرخی در جایگاه‌ها عرضه شود.

بهروز بنیادی، عضو هیات رئیسه کمیسیون تلفیق در خصوص این موضوع گفته است: مجلس این اختیار را دارد که به هر مساله‌ای ورود پیدا کند. در جریان بررسی بودجه سال آینده نیز نظریات و پیشنهادهای نمایندگان در کمیسیون تلفیق و صحن مجلس مطرح خواهد شد.

وی افزود: یکی از نکاتی که در ذهن نمایندگان وجود دارد این است که چطور می‌توان وضعیت بنزین را به نحو بهتری مدیریت کرد؛ اما این که مصوبه جدیدی در این باره وجود داشته باشد یا نه، هنوز نمی‌توان در این باره اظهارنظر قطعی کرد.

بنیادی با بیان اینکه در لایحه پیشنهادی دولت، موضوع مربوط به هدفمندی و حامل‌های انرژی به صورت اعداد کلی آمده، یادآور شد: ما هنوز وارد بررسی تبصره‌های بودجه در بحث حامل‌های انرژی نشده‌ایم، ولی به محض ورود به جزییات موضوع، نظریات مختلف همکاران در این باره ارائه می‌شود.

عضو هیات رئیسه کمیسیون تلفیق خاطرنشان کرد: نمایندگان سناریو‌های مختلفی درباره‌ی بنزین دارند که در محافل چند نفره مطرح است. همگی آن‌ها به دنبال این هستند که چطور می‌شود این موضوع را به عدالت نزدیکتر کرد. در حال حاضر درآمد ناشی از افزایش قیمت بنزین برای حمایت از قشرهای آسیب پذیر اختصاص می‌یابد، ولی در این بین خانوار‌هایی هم هستند که از این وضعیت ناراضی اند.

البته نماینده‌ها طرح‌های دیگری نیز دارند، به گونه ای که برخی از آن‌ها صحبت از بنزین ۱۵۰۰ تومانی در سال ۹۹ به میان می آورند، طوری که سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی، پیشنهاد تک نرخی کردن بنزین و تعیین قیمت ۱۵۰۰ تومان برای هر لیتر آن را به کمیسیون تلفیق بودجه سال ٩٩ داده است.

بهرام پارسایی اظهار کرد: با توجه به اینکه بسیاری از کارشناسان دونرخی بودن بنزین را موجب فساد و رانت می‌دانند، من و تعدادی از همکارانم در چهارم آذر طرح دوفوریتی تک نرخی کردن بنزین را به هیات رئیسه مجلس ارائه کردیم که این طرح در نوبت بررسی است.

وی همچنین ادعا کرد: به رغم اینکه شصت امضا برای در اولویت قرار گرفتن آن جمع شد، به آن توجهی نشده است!

نماینده مردم شیراز افزود: با آغاز بررسی بودجه در کمیسیون تلفیق، همان طرح دو فوریتی را در قالب پیشنهادی به نمایندگی از امضاکنندگان طرح دوفوریتی به کمیسیون تلفیق ارائه کردم. پیشنهاد ما این است که بنزین به قیمت ۱۵۰۰ تومان تک نرخی و بسته‌های حمایتی حذف شود. اگر قرار است، درآمد حاصل از آن به قشرهای آسیب‌پذیر پرداخت شود، به دهک‌های بسیار پایین (حدود ١٠ میلیون) داده شود، چون یکی از دلایل حمایت رهبری از مصوبه افزایش قیمت بنزین، کمک به قشرهای آسیب‌پذیر بود، ولی هم اکنون این کمک‌ها شفاف نیست.

پارسایی خاطرنشان کرد: پس از اجرای مصوبه سران قوا، مبنی بر اصلاح قیمت سوخت، برخی نمایندگان مجلس به دنبال اصلاح این مصوبه بودند و طرح‌هایی برای کاهش قیمت مطرح شد، اما متوقف گشت. از سویی آنچه رهبری بر آن تاکید داشتند، از جمله جلوگیری از تورم و گرانی و حتی کمک معیشتی به ۶٠ میلیون محقق نشد و بالعکس تورم ناشی از افزایش قیمت بنزین شوکی به بازار وارد کرد که هنوز هم ادامه دارد و همین موضوع نشان می‌دهد جوانب امر در نحوه اجرای این تصمیم رعایت نشده است.

وی در پایان با بیان اینکه برخی نمایندگان دیگر هم پیشنهاد‌هایی مثل قیمت ۱۸۰۰، ۱۷۰۰ و ۲۰۰۰ تومان را برای بنزین مطرح کرده‌اند، ادامه داد: در صورت حمایت از تک‌نرخی کردن، سایر گزینه‌ها می‌تواند مجددا باعث نارضایتی گروه زیادی مثل راننده‌های تاکسی شود و قابل تصویب نیست. شاید این تصمیم مجلس بتواند پاسخی به مطالبات مردم باشد؛ همانطور که دلجویی‌هایی از برخی آسیب‌دیدگان حوادث آبان ماه صورت گرفته است. چنین کار‌هایی نشان می‌دهد، ما به صدای اعتراض مردم بی‌توجه نیستیم و این بهترین دلجویی از عموم مردم آن هم در عمل و نه در شعار است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات مجلس یازدهم رمز پویا گابریل کالدرون حماسه 9 دی علی باقری کنی احمد خرم مهدی تاج حشد الشعبی رزمایش دریایی ایران چین روسیه انتخابات مجلس یازدهم بنزین 1500 تومانی کاهش قیمت بنزین انتخابات مجلس یازدهم رمز پویا گابریل کالدرون حماسه 9 دی علی باقری کنی احمد خرم مهدی تاج حشد الشعبی رزمایش دریایی ایران چین روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۰۹۲۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایندگان مجلس دوازدهم «یقه‌گیری» نخواهند کرد

«عبدالوحید فیاضی» منتخب مردم نور و محمودآباد در مجلس دوازدهم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به آرایش سیاسی مجلس آینده اظهار کرد: فراکسیونی که منافع ملی را اولویت اصلی خود دانسته و خود را ملزم به تحقق مطالبات مردم بداند، قطعاً مهم‌ترین فراکسیون و فراکسیون اکثریت مجلس دوازدهم باید باشد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تفاوت‌های سیاسی و حزبی منتخبان مجلس آینده باعث می‌شود که آن‌ها در مجلس آینده با یکدیگر وارد چالش شوند، افزود: در حال حاضر شاهد تنوع و تکثر از لحاظ گرایش سیاسی و حزبی بین منتخبان مجلس دوازدهم هستیم اما قطعاً تمام تلاش خود را می‌کنیم که این تفاوت‌ها منجر به اختلاف اساسی بین نمایندگان مجلس آینده یا به عبارت دیگر، یقه‌گیری آن‌ها نشود.

فیاضی درباره گزینه احتمالی ریاست مجلس دوازدهم، گفت: از آنجایی که شاهد تکثر و گستردگی گرایش‌های سیاسی بین منتخبان مجلس دوازدهم هستیم، پیش‌بینی درباره ریاست مجلس دوازدهم تا حدودی سخت است.

منتخب مردم نور و محمودآباد در مجلس دوازدهم در ادامه درباره راهکارهای تحقق شعار سال، اظهار کرد: مجلس دوازدهم باید در آغازین روزهای خود درباره راهکارهای رفع مشکلات اقتصادی کشور با رویکرد جهش تولید مسایل لازم را در نظر گیرد.

فیاضی گفت: مسأله مهم بعدی درباره مشارکت مردم است و مجلس دوازدهم باید مکلف باشد که درباره مشارکت مردم بازنگری‌های لازم را داشته باشد؛ مشارکت مردم باید در حوزه‌های مختلف سیاسی و اقتصادی و کاملاً به صورت همه‌جانبه در نظر گرفته شود چراکه حکمرانی درست زمانی محقق می‌شود که مشارکت مردم را شاهد باشیم.

منتخب مردم نور و محمودآباد در مجلس دوازدهم گفت: ما بعضاً از جهش تولید و رفع تورم حرف می‌زدیم اما مشارکت مردم را نادیده می‌گرفتیم و به همین دلیل، فرمایش مقام معظم رهبری درباره مشارکت مردم در امر تولید می‌تواند بسیار مؤثر باشد و زمینه مشارکت مردم را در عرصه اقتصادی فراهم کند.

وی تصریح کرد: در امر اقتصادی، موانعی برای مشارکت مردم وجود دارد که برخی از این موانع، مربوط به موانع تولید و صدور و دریافت مجوز کسب و کار است که مجلس و دولت باید با همکاری یکدیگر، به دنبال گره‌گشایی از مشکلات اقتصادی مردم و مشارکت مردم در حوزه اقتصاد باشند.

فیاضی تاکید کرد: اصلاح نظام بانکی و ارزی هم مسأله بسیار مهمی است چراکه ما در حال حاضر شاهد افزایش شدید قیمت ارز هستیم که به علت فقدان مدیریت در حوزه ارز است؛ دلارزدایی هم بسیار ضرورت دارد چراکه سلطه دلار به نظام اقتصادی ما آسیب وارد کرده و باید با سیاست‌های درست کاری کنیم که نقش دلار در اقتصاد کشور به مرور کمرنگ شود.

کد خبر 6084389 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • مجلس بعدی باید ریل‌گذاری درستی برای دولت ایجاد کنند
  • حضور نماینده خانم از تهران در مجلس اهمیت زیادی دارد
  • مخالفت مجلسی‌ها با کلیات طرح افزایش تعداد نمایندگان به ۳۳۰ نفر
  • مجلس یازدهم با افزایش نمایندگان به ۳۳۰ نفر مخالفت کرد
  • مخالفت مجلس با کلیات طرح افزایش تعداد نمایندگان
  • مخالفت مجلس با افزایش تعداد نمایندگان
  • مخالفت مجلس با افزایش ۴۰ نفر به تعداد نمایندگان مجلس
  • نمایندگان مجلس دوازدهم «یقه‌گیری» نخواهند کرد
  • نماینده مجلس : موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • کارگاه آموزش عوامل اجرایی برگزاری دور دوم انتخابات مجلس در قائمشهر برگزار شد