Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد ملازهی، کارشناس مسائل افغانستان و پاکستان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در تشریح مهمترین اتفاقات عرصه بین‌الملل در سال ۲۰۱۹ خاطر نشان کرد: مهمترین رویداد در این سال را می توان، مسئله برجام  و خروج ترامپ از این توافق دانست. علاوه براین  انفعالی که اروپایی ها در ارتباط اقدام آمریکا در قبال مذاکرات هسته ای با ایران از خود نشان دادند،  بیشترین تاثیر را در تحولات منطقه‌ای و بین المللی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین افزایش تعداد مهاجرین نگرانی‌هایی را در کشور‌های اروپایی ایجاد کرد.

او ادامه داد: مسئله هجوم مهاجرین به سوی کشورهای غربی،  موجب پیدایش اختلافات جدی در بین دولت های اروپایی و جریان‌های راست گرای افراطی و نژاد پرست در این کشورها  شد. در مقابل برخی معتقد بودند که باید در قبال مهاجران برخوردی انسانی داشته باشیم. این اختلاف نظرها تا جایی ادامه داشت که باعث شد، جناح راست‌گرای متمایل به نژاد پرستی در اروپا مسلط شوند که  به نظر می رسد این کشمکش در سال‌های آینده تحولات جدی را در ساختار جوامع غربی به وجود بیاورد.

کارشناس مسائل افغانستان تصریح کرد: موضوع نژاد پرستی در ايالات متحده آمريكا باعث شد، ترامپ قدرت را در دست گرفته و جناح راست افراطی روی کار آمد که معتقد است اين كشور صرفا باید در مالکیت آمریکایی‌ها باشد. به باور آنها مهاجرینی که از کشور‌های آمریکای لاتین به ایالات متحده وارد می شوند باید تحت کنترل باشند، به همين منظور دونالد  ترامپ موضوع  دیوار کشی میان مکزیک و مرز‌های آمریکا را مطرح و اجرا کرد، اين اقدام از سوی  رئیس جمهور این کشور نشان می دهد  که دنیای غرب به سوی  ترويج نگاه نژادپرستانه پیش می‌رود و این مسئله می‌تواند بحران‌های جدی را در آینده به وجود بیاورد.

ملازهی با اشاره به رویدادهای اخیر در افغانستان خاطر نشان کرد: مهم‌ترین مسئله رشد طالبان و تروریسم ناشی از رادیکال‌های اسلامی در این کشور بود که آمریکایی‌ها را مجبور  به ارائه طرح‌هایی در ارتباط با حذف نظامی جناح رادیکال در افغانستان کرد که در نهایت  شکست خورده و  دونالد ترامپ مجبور شد به اصطلاح کوتاه آمده و مذاکرات را از طریق خلیل‌زاد نماینده آمریکا در این کشور پیگیری و طالبان را  در رسیدن به قدرت  کمک کنند.

او با اشاره به انتخابات پاکستان افزود: نتیجه انتخابات در این کشور قرار گرفتن عمران‌خان در قدرت بود که نزدیک‌ترین جناح سیاسی به ارتش و منتخب آنها است. در هندوستان با توجه به دیدگاه‌هایی که نخست وزیر این کشور داشته است گرایشات رادیکال هندوییسم رشد کرد.آخرین موضوعی که در این رابطه می‌توان به آن اشاره کرد قانون تابعیت است که با مخالفت مسلمانان مواجه شد،اين قانون هندو بودن را مهم تلقی می‌کند.

بیشتر بخوانید:جنجال استیضاح ترامپ و انحلال پارلمان انگلستان از مهم‌ترین رویداد‌های ۲۰۱۹

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: حوادث سال 2019 برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۱۰۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیه: مسئله فلسطین نباید قربانی رقابت‌های منطقه‌ای شود

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از آناتولی، «هاکان فیدان» وزیر امور خارجه ترکیه طی سخنرانی که در پانزدهمین نشست سازمان همکاری اسلامی داشت، خطاب به کشور‌های مسلمان گفت: مقاومت در برابر اشغالگری، دیگر یک مسئله اسرائیلی-فلسطینی نیست؛ بلکه به نبردی جهانی میان ظالمان و مظلومین تبدیل شده است.

رئیس دستگاه دیپلماسی ترکیه رژیم صهیونیستی را به فرار از مسئولیت در قبال ریختن خون فلسطینیان متهم کرد و گفت: بر همه مسلمانان جهان واجب است که در سایه اتحاد، از فلسطینی‌ها دفاع کنند.

به باور وی، مسلمانان در سایه اتحاد و از راه‌های دیپلماتیک و البته در صورت لزوم با توسل به زور می‌توانند به هدف خود برسند.
فیدان با اشاره به اختلافات تاریخی میان برخی از کشور‌های مسلمان هشدار داد که مسئله فلسطین نباید قربانی رقابت‌های منطقه‌ای شود چراکه پیروز چنین وضعیتی، اسرائیل خواهد بود.

وزیر امور خارجه ترکیه از اعضای سازمان همکاری اسلامی خواست که با اعمال فشار علیه رژیم صهیونیستی، به اشغالگری این رژیم پایان داده و راه‌حل دو دولتی را به نتیجه برسانند.

همچنین وی با تأکید بر اینکه ترکیه از همه ابزار‌ها برای اعمال فشار به اسرائیل استفاده خواهد کرد، خواستار تلاش همه‌جانبه کشور‌های مسلمان برای تحقق عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل شد.

ترکیه اخیراً همه روابط تجاری با رژیم صهیونیستی را به حال تعلیق درآورد و اعلام کرد که به جمع شاکیان اسرائیل در دیوان دادگستری بین‌المللی خواهد پیوست.

حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران هم روز گذشته در جمع اعضای سازمان همکاری اسلامی، خطاب به کشور‌های منطقه یادآوری کرد که رژیم صهیونیستی دشمن مشترک است و گذشت زمان به نیروی اشغالگر مشروعیت نمی‌بخشد.

انتهای پیام/

مریم خرمائی

دیگر خبرها

  • برگزاری رویداد ملی مسئله محور «شروع» در دانشگاه کردستان
  • ایرلند و اسپانیا خواستار به‌رسمیت شناختن کشور فلسطین هستند
  • شمار قربانیان سیل در کنیا از مرز ۲۲۵ نفر گذشت
  • روز شمار هفته بسیج سازندگی کشور
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • شمار قربانیان سیل مهیب در کنیا از مرز ۲۲۵ نفر گذشت
  • اصلاح‌طلبان؟ خیر، متشکرم!
  • ترکیه: مسئله فلسطین نباید قربانی رقابت‌های منطقه‌ای شود
  • اسد:جنگ غزه چهره واقعی و فریبکار غرب و آمریکا را نشان داد