Web Analytics Made Easy - Statcounter

​«حسین بقال سنجیده» متخلص به «نجات» شاعر برجسته ارومیه‌ای پس از سپری کردن یک‌ دوره بیماری صعب‌العلاج، شامگاه دوشنبه نهم دیماه در سن 70 سالگی دار فانی را وداع گفت.

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، ​«حسین بقال سنجیده» متخلص به «نجات» شاعر برجسته ارومیه‌ای پس از سپری کردن یک‌دوره بیماری شامگاه دوشنبه نهم دی‌ماه در سن ۷۰ سالگی دار فانی را وداع گفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اولین مجموعه شعر سنجیده با عنوان «یازیق آنا، یازیق آنا»، مزین به تصاویر سیاه‌قلمی که کشیده بود در سال ۱۳۸۶، در ۱۳۳ صفحه منتشر شد که با استقبال خوبی هم روبه‌رو شد. دومین مجموعه شعر او، با عنوان «شعریمه ائل قوناق گلیر»، در ۲۵۰ صفحه و با نقاشی‌ها و تصاویری که خودش کشیده بود، به چاپ رسید. چوووشلار محله‌سی، موشتولوق، شعر تلخ زندگی من، گووه‌رچین از دیگر آثار این شاعر است.

از این شاعر متعهد و نویسنده و نقاش هنرمند، چهار جلد کتاب شعر و یک جلد کتاب نثر منتشر شده است.

مراسم تشییع و خاکسپاری این شاعر صبح امروز از ساعت ۱۱ صورت می‌گیرد و پیکر آن مرحوم در باغ رضوان ارومیه به خاک سپرده می‌شود. همچنین قرار است عصر امروز مراسم ترحیم نیز برپا شود.

سعید سلیمان‌پور در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشته است: به عیادتش که رفته بودم، فکر نمی‌کردم ۱۰ روز بعد با چشمی اشکبار از روی خبری رونویسی کنم که: حسین سنجیده (نجات) شاعر مشهور ارومیه‌ای شامگاه نهم دی ماه ۹۸ در سن هفتاد سالگی به علت سرطان درگذشت.

۱۰ روز پیش با استادمصطفی قلی‌زاده علیار به عیادتش رفتم. می‌گفتند نیمه‌هوشیار است و دیگر چیزی نمی‌بیند. پسرش آقا مهدی در کنار ما بود با صدای بلند گفت: آقا جون، مهدی‌ام! من نیز به طرف صورتش خم شدم و ناامیدانه گفتم: سنجیده‌جان، سلیمان‌پورم.

واکنشش برایم حیرت انگیز بود. تکانی خورد و بدون آنکه چشمانش را باز کند گفت: دکتر، آمدی؟! و حیرتم بیشتر شد وقتی رو کرد به پسرش و گفت: مهدی، کتاب جدیدم را بیاور به سلیمان‌پور هدیه بدهم!

چقدر تلاش کردم که اشکم جاری نشود. آقا مهدی کتاب را آورد و گذاشت روی دستان کم رمقش، آن را گرفتم. صورت و پیشانی‌اش را بوسیدم. ناگهان دستش را به طرف صدایم دراز کرد و صورتم را نوازش کرد. همیشه دوستش داشتم و دوستم داشت.

مرحوم سنجیده حضور فعالی در انجمن‌های ادبی ارومیه داشت. او را از همان اوایل دهه هفتاد می‌شناختم. بعدها در تمامی شب‌شعرهای طنز یا جدی که در آن مسئولیتی داشتم، نام حسین سجیده معمولا از فهرستم فراموش نمی‌شد!

در اولین شب شعر طنز «چولپا» (که ناصر فیض و امید مهدی‌نژاد و عباس احمدی و محسن اشتیاقی نیز حضور داشتند)مجری جلسه بودم و هنگام معرفی‌اش با شعرهای گاه طولانی‌اش شوخی کردم و گفتم: «حسین سنجیده از آن دسته شاعران صمیمی،دوست داشتنی و شیرین سخنی است که از روز ازل با "ایجاز" پدر کشتگی تام داشته است و اعتقاد دارد سروده تنها در دو حالت پایان می پذیرد: ۱-تمام شدن خودکار ۲-تمام شدن کاغذ!! فلذامهم ترین سوالش در حیطه ادبیات این است که رباعی را تا چند بیت می‌توان ادامه داد؟!» آن روزها خودش نیز به این شوخی می‌خندید اما سالها بعد که یکی دو شاعر دیگر این شوخی مرا ادامه داده بودند، به گمانم ناراحت شده‌ بود و تلویحا مرا مقصر می‌دانست!

آن روز که به عیادتش رفته بودم شعر «شب چله» اش را که پارسال خودش برایم در تلگرام خوانده و فرستاده بود، از گوشی پیدا کردم و گذاشتم گوش کرد. گفت: «چه خوب! مردم هنوز به شعرهای من گوش می‌دهند!» بعد شعری را که شب قبل برایش سروده‌ بودم، خواندم.

از زنده‌یاد سنجیده چهار مجموعه شعر و یک مجموعه نثر به یادگار مانده‌است.

او چند ساعت پیش به قول شاعر: جان گرامی به پدر باز داد/ کالبد تیره به مادر سپرد»

خدایش بیامرزد و روح زلالش را قرین رحمت واسعه خویش گرداند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کتاب ارومیه شاعر شعر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۱۲۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جدایی برگزاری بخش ملی و بین الملل جشنواره فیلم رضوان

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری اولین جشنواره بین المللی فیلم رضوان پیش از ظهر امروز در سازمان سینمایی سوره برگزار شد.

در ابتدای این نشست  فرهاد قائمیان مدیر بیست و یکمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع) عنوان‌کرد: برای من افتخار است که در کنار برادر عزیز ، دوست و استاد خودم آقای محمدحسین لطیفی هستم و افتخار دادند که برای این دوره از جشنواره فیلم دینی رضوان به عنوان دبیر  در کنار ما باشند.

وی افزود: نخستین  جشنواره دینی فیلم رضوان  کار خودش را از امروز با انتشار فراخوان خود را آغاز خواهد کرد. امسال بنیاد امام رضا(ع) با حمایت جدی و همراهی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مصمم است که با رویکرد خیلی جدی و شناسایی و فعال سازی جوانانی که در استان های مختلف هستند و استعدادهایی که نهفته هستند را شناسایی کنیم. در ادامه، کارگاههای را برگزار خواهیم کرد تا این روند را تسریع کنیم.گسترش تولید فیلم در استان های مختلف  توسط فیلمسازان جوان رویکرد اصلی این جشنواره خواهد بود.

وی افزود: در جلسه اخیر دبیران جشنواره های امام رضا با آقای اسماعیلی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، اعلام شد که تولید  یک فیلم سینمایی با محوریت فرهنگ رضوی را آغاز کنیم این فیلم  براساس «رمان دو جلدی از عشق آباد تا عشق آباد» است که احتمالا اسم آن را به «عشق آباد»  تبدیل کنیم.

قائمیان گفت: اختتامیه جشنواره در نیمه آبان ماه خواهد بود اما برای  اختتامیه بخش بین الملل، اردیبهشت ماه سال بعد درنظر گرفته شده است که البته در بعد بین المللی بحث «دین» به صورت کلی محور آثار خواهد بود.

در ادامه محمد حسین لطیفی نیز عنوان کرد:  علاوه بر تشکر از برگزار کنندگان این جشنواره باید از خود آقا امام رضا(ع)  تشکر کنم که این افتخار را به من داد تا با این رویداد سینمایی همراهی کنیم. امروزه خیلی ها در دنیا برای دین زدایی تلاش دارند اما غافل هستند که آرامش جهان مدیون قلب هوایی که به عالم معنا متصل شده آمد. در این جشنواره هم باید به دنبال این باشیم که در این فضای ملتهب و آشفته هنگام دیدن این فیلم ها حال خوب و آرامش به آن ها دست بدهد.

 وی افزود: حضور من در این رویداد بیشتر  به نیاز خودم به این فضا و آرامش است. رویکرد این‌ جشنواره  بسیار درست است و مورد نیاز کشور و جامعه است.به واسطه زمان کوتاهی که وجود داشت، بخش بین الملل جشنواره را جدا کردیم .امسال دریافت آثار  به صورت کشوری است و بخش بین الملل در سال ۱۳۰۴ برگزار خواهد شد. ما در این مسیر به حمایت همه عزیزان  نیاز داریم تا گستره بزرگی از فیلمسازان در سراسر کشور در این مراسم شرکت کنند.

این خبر در حال تکمیل است...

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طنز امروز باید به استاندارد طنز گل‌آقا برسد/ما در جریان کاستی‌های حوزه طنز هستیم و برای جبران آن تلاش می‌کنیم
  • محمد مهاجری به مهدی نصیری: آخر شما را با شاهزاده چکار؟ /یک موی گندیده تاجزاده به همه هیکل شاهزاده کثیف شرف دارد /از این راه برگردید
  • تشییع و خاکسپاری پدر شهید والامقام عباس چاه کبوتری در گرگان
  • برنامه‌های امروز رادیو ارومیه یازدهم اردیبهشت
  • تشییع و خاکسپاری پیکر مرتضی شفیعی در اصفهان
  • نشست خبری اولین جشنواره بین المللی فیلم دینی رضوان
  • پیکر مرتضی شفیعی در اصفهان خاکسپاری شد
  • جدایی برگزاری بخش ملی و بین الملل جشنواره فیلم رضوان
  • کتاب «سقوط اسرائیل» به چاپ ششم رسید
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود