Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس اداره محیط زیست شهرستان ری با بیان اینکه شهرداری تهران برای ساماندهی پسماندهای پلاستیکی در مناطق ۲۲ گانه برنامه‌ای مدون ندارد، گفت: روزانه یکهزار و ۵۰۰ تن پلاستیک ضایعاتی وارد اراضی کشاورزی این شهرستان می‌شود.

به گزارش خبرگزاری برنا از تهران ؛ زهره عبادتی رییس اداره محیط زیست شهرستان ری در جلسه بررسی مشکلات پسماند شهرستان ری اظهار داشت: مراکز غیر مجاز تفکیک پلاستیک به دلیل نبود مدیریت صحیح تفکیک از مبدا در اطراف این شهرستان به ویژه بخش خاوران و قلعه نو ایجاد شده‌اند که خطرات زیست محیطی فراوانی برای ساکنان ایجاد کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به تبدیل برخی از گلخانه‌ها و اراضی کشاورزی که از گذشته دارای دیوار بودند به مراکز غیر مجاز دپو و تفکیک انواع پسماندها اشاره کرد و افزود: امروز بسیاری از اراضی کشاورزی که تبدیل به گلخانه شده‌اند از مجوز خود منحرف شده‌اند و محل تفکیک غیر مجاز پسماندهای تهران شده‌اند.

عبادتی عنوان کرد: شهرداری تهران، جهاد کشاورزی و فرمانداری ری اگر برنامه‌ای برای برخورد با این افراد سودجو نداشته باشند، اراضی مرغوب کشاورزی شهرستان ری به زودی تبدیل به محل دپو این مواد آلاینده محیط زیست خواهند شد.

رییس اداره محیط زیست شهرستان ری در ادامه با اشاره به اینکه هرس درختان کلان شهر تهران و نبود نظارت و برنامه از سوی شهرداری تهران موجب ایجاد کوره‌های غیر مجاز تولید ذغال در جنوب پایتخت شده است، افزود: یکی از مشکلات زیست محیطی و آلاینده هوای شهرستان ری وجود کوره‌های ذغال است.

عبادتی ادامه داد: متخلفان با ایجاد کورهای تولید ذغال در بخش‌های حسن آباد و کهریزک علاوه بر آلودگی هوا کیفیت اراضی کشاورزی شهرستان ری را کاهش می دهند، اداره محیط زیست به شدت با این افراد برخورد می کند به طوری که روز گذشته ۳۵ کوره تولید ذغال با حکم قضایی در بخش کهریزک تخریب شد.

وی یادآور شد: سوزاندن پسماند کشاورزی و نیزارهای اطراف نهرهای آب توسط کشاورزان شهرستان ری نیز یکی دیگر از منابع مهم آلودگی هوا در جنوب تهران است که باید جهاد کشاورزی با این افراد برخورد جدی نماید.

رییس اداره محیط زیست شهرستان ری در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه تمامی پسماندهای بیمارستانی و عفونی مراکز درمانی کلان شهر تهران به آراد کوه حمل می شود، اظهار داشت: تمامی این پسماندها به صورت کاملا ابتدایی باکمی آهک در آراد کوه دفن می شود.

عبادتی اشاره به اینکه اکثر بیمارستان‌های تهران دارای دستگاه اتوکلاو(امحائ زباله‌های بیمارستانی) هستند، تصریح کرد: بیمارستان‌ها کار بی خطر سازی پسماندهای خود را انجام می دهند ولی سایر مراکز درمانی مانند درمانگاه‌ها و کلینیک‌های بدون هیچگونه اقدامی دست به ارسال پسماندهای خود به آراد کوه می کنند.

وی ابراز کرد: دفن سنتی پسماندهای بیمارستانی در دراز مدت موجب بروز انواع مشکلات زیست محیطی و به خطر افتادن جان مردم منطقه می شود که باید مسئولان شهرداری تهران، وزارت بهداشت و سایر دستگاه‌های مرتبط اقدامات لازم را انجام دهند.

رییس اداره محیط زیست شهرستان ری در ادامه این جلسه به ۲ مرکز دفن زباله آرادکوه در کهریزک و رودخانه شور در بخش فشافویه اشاره کرد و یادآور شد: حمل روزانه ۶ هزار و ۵۰۰ تن پسماند تهران و یکهراز تن پسماند شهرهای رباط کریم و بهارستان مشکلات زیست محیطی فراوانی را به مردم شهرستان ری تحمیل کرده است.

عبادتی اظهار داشت: ایجاد دریاچه شیرابه در آراد کوه و آلوده شدن رودخانه‌های بخش فشافویه با پسماندهای شهرهای رباط کریم و بهارستان منابع آبی شهرستان ری را نیز آلوده کرده است.

وی مرکز روباز تولید کمپوست و وجود کوه‌های عظیم زباله در آراد کوه را از دلایل اصلی بوی نامطبوع جنوب استان تهران عنوان کرد و گفت: امروز بخاطر وجود مراکز دفن زباله در جنوب تهران شاهد پدیده پسماند سوزی در سطح شهرستان ری هستیم.

عبادتی تصریح کرد: صاحبان صنایع مختلف که وظیفه امحاء پسماندهای خود را دارند به همراه کسانی که پسماندهایشان در آراد کوه تحویل گرفته نمی شود مانند پشم شیشه که در آن "آزبست" وجود دارد در حاشیه جاده‌های مواصلاتی شهرستان ری اقدام به سوزاندن این اقلام می نمایند که موجب آلودگی شدید هوا می شود.

وی یادآور شد: اراضی کشاورزی و طبیعی شهرستان ری همچنین شاهد پسماند سوزی برخی افراد سوجو برای استحصال سیم لاستیک کامیون و کابل‌های برق است که این مورد نیز موجب آلودگی شدید آب، هوا و خاک منطقه شده است.

رییس اداره محیط زیست شهرستان ری در بخش پایانی سخنان خود به آلودگی زیست محیطی واحدهای چربی سوزی در بخش کهریزک اشاره کرد و گفت: روزانه صدها تن انواع ضایعات کشتارگاهی و امعاء و احشاء مرغ از فروشگاه‌های سطح تهران و استان‌های حاشیه‌ای به شهرستان ری وارد می شود.

عبادتی تصریح کرد: واحدهای چربی گیری که کاملا با روش‌های سنتی اقدام به این کار می کنند علاوه بر ایجاد بوی نامطبوع در منطقه منابع آبی را نیز به شدت آلوده می کنند که باید فرمانداری این واحدهای آلاینده را در یک شهرک صنفی ساماندهی نماید.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پلاستیک زباله شهرداری تهران کشاورزی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۱۵۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود

به گزارش خبرنگار مهر، یوسف یوسفی صبح یکشنبه در نشست تخصصی به مناسبت هفته زمین پاک در دانشگاه اراک با اشاره به مدیریت پسماندها اضافه کرد: در ایران، قانون مدیریت جامع پسماند ایجاد و آئین نامه اجرایی برای آن تصویب شده و از دهه ۸۰ تاکنون به اجرا درآمده و باید اذعان کرد مدیریتی که در این عرصه انجام می‌شود نیازمند بازنگری است و باید مورد توجه و پیگیری قرار گیرد.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: متأسفانه جهش‌های مدنظر در راستای حل مشکلات زیست محیطی اتفاق نیفتاده و امیدواریم در این خصوص اتفاقات جدید در استان صورت پذیرد.

یوسفی تاکید کرد: سازمان مردم نهادی تحت عنوان حافظان طبیعت و محیط زیست در شهرستانهای ساوه و زرندیه، از پسماندهای قابل بازیافت از پوست میوه‌ها، سبزی‌ها وصیفی جات تحت عنوان خشکاله برای مصرف دام درست می‌کنند و داوطلبانه به دامداری‌ها تحویل می‌دهند.

وی افزود: این خشکاله‌ها حدود ۷۰ درصد وزن پسماندهای خانگی است و به جای تولید شیرابه و هزینه‌های حمل و نقل و دفن به عنوان علوفه مورد نیاز دام‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: در طول شبانه روز ۷ و نیم تن پسماند عفونی در استان تولید می‌شود که باید پس از طی یک مرحله اتوکلاو در سایت‌های ویژه دفن شوند که اقدامات در این راستا در سطح استان در شهرستان‌های ساوه و اراک در حال انجام است.

وی با اشاره به پسماند صنعتی معمولی و ویژه گفت: پسماند صنعتی ویژه حدود یک میلیون تن سالانه در استان تولید می‌شود که یک سایت در این خصوص از دهه ۹۰ در ساوه ایجاد شده که کم و بیش در حال فعالیت است.

وی در ادامه یکی از اقدامات جدی در دانشگاه‌ها را ارائه راهکار برای پساب‌های تولید صنایع و صنایع ویژه و همچنین پساب‌های کشاورزی برشمرد.

یوسفی خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۹۹ تا سال ۱۴۰۲، در قالب پویش ملی مسیر سبز- ایران پاک، پاکسازی محورهای مواصلاتی و جاده‌های استان با بکارگیری اقشار آسیب دیده و حمایت افراد خیر و شرکت‌های صنعتی صورت گرفته است؛ که در این پویش تاکنون ۴۰ تن زباله در قالب ۱۰ هزار پاکت جمع آوری شده است.

وی بر تحقیق علمی و فرهنگ سازی خطاب به دانشجویان تاکید کرد و گفت: هر اقدام زیستی محیطی نیازمند ۲ اهرم قانون و فرهنگ سازی است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی تاکید کرد: آموزش مدیریت پسماند در مدارس، روش‌های مدیریتی پسماند عفونی برای منشی مطب‌ها، مدیریت پسماند صنعتی و ویژه برای صنایع و آموزش مدیریت پسماندهای عادی برای شهرداران و دهیاران از جمله مواردی است که در حوزه آموزش و فرهنگ سازی باید مورد نظر قرار گیرد.

یوسفی با بیان اینکه بیش از هزار لیتر در ثانیه در استان پساب صنعتی وجود دارد که قابلیت بازچرخانی دارند که برای این نیز باید راهکار لازم ارائه و پیاده سازی شود.

کد خبر 6090585

دیگر خبرها

  • برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران
  • زباله‌های پلاستیکی؛ معضل دیروز، امروز و فردای استان ایلام
  • زنده گیری بلدرچین‌ها برای ورود به معرکه شرط بندی/دستگیری باند تبعه افغان
  • تاثیر ظروف یکبار مصرف بر محیط زیست
  • پاکسازی مسیر کوهنوردی درکه با حضور دوستداران محیط زیست
  • دودی که از سیانور خطرناک تر است
  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود
  • ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌های پلاستیکی
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌ها پلاستیکی