Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@19:51:03 GMT

رونق نفتی بعدی در این کشور اتفاق می‌افتد

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۱۵۶۷۵

رونق نفتی بعدی در این کشور اتفاق می‌افتد

درست زمانی که رشد صنعت نفت شیل آمریکا آهسته شده، تولید نفت در سایر کشورهای غیراوپک رو به رشد است.

به گزارش ایسنا، تولید نفت شیل آمریکا در سال ۲۰۱۹ به میزان قابل توجهی رشد کرد با این حال نرخ رشد آهسته‌تری نسبت به سال گذشته داشت و مهم‌تر از همه، سرمایه‌گذاران علاقه به این صنعت را از دست دادند و بازارهای سرمایه نسبت به آن غیردوستانه شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر تامین مالی فعالیت‌های حفاری برای شرکت‌های اکتشاف و تولید در این صنعت دشوار شده است و این شرکت‌ها ناچار شده‌اند مخارجشان را کاهش دهند.

در چند سال گذشته توازن عرضه جهانی بر محور رشد تقاضا در برابر روند رشد شیل آمریکا بوده است. مازاد عرضه نفت به دلیل رشد بسیار سریعتر نفت شیل نسبت به تقاضای مصرفی روی داده است و اوپک پلاس را ناچار کرده‌ است چندین دور میزان عرضه خود را محدود نگه دارد تا توازن بازار حفظ شود.

اما همزمان با ترمز گرفتن رشد شیل آمریکا، سایر کشورها به موج رشد تولید نفت می‌پیوندند. تحلیلگران شرکت JBC Energy در یادداشتی نوشتند: مناطق قدیمی شاهد پروژه‌های کوچک و بزرگی هستند که به افزایش تولید در دریای شمال نروژ، خلیج مکزیکو و برزیل منتهی می‌شود. شرکتهای نفتی با کاهش هزینه‌ها، پولشان را به سوی نروژ و دریای شمال سرازیر کرده‌اند در حالی که میادین نفتی جدید برزیل راه اندازی شده‌اند. بعلاوه کشورهایی مانند مکزیک و چین پس از کاهش تولید یک ساله، تولیدشان را تثبیت کرده‌اند.

همچنین شرکت اکسون موبیل تولید در میدان لیزا در کشور گویان را آغاز کرده و ۱۲۰ هزار بشکه در روز به تولید نفت اضافه کرده است و انتظار می‌رود در سال‌های آینده میزان تولیدش به ۷۵۰ هزار بشکه در روز رشد کند.

در مجموع در سال ۲۰۲۰ ممکن است بزرگترین افزایش عرضه از سوی کشورهای غیراوپک خارج از آمریکا در ۱۵ سال گذشته روی دهد. در این بین به نظر می‌رسد رشد شیل آمریکا در سال ۲۰۱۹ به محدودیتهای خود رسید. اگرچه آمریکا ۸۵۰ هزار بشکه در روز نفت در سال ۲۰۲۰ به تولیدش اضافه خواهد کرد اما این رقم بسیار کمتر از رشد تولید این کشور در چند سال گذشته خواهد بود.

بر اساس گزارش اویل پرایس، این نظر مطابق با دیدگاه سایر تحلیلگران است. شرکت مشاوره "ریستاد انرژی" در گزارشی اعلام کرده که سرمایه‌گذاری در شیل آمریکا ممکن است در سال ۲۰۲۰ به میزان ۱۲ درصد کاهش پیدا کند در حالی که هزینه در بخش فراساحلی ممکن است پنج درصد رشد کند. در حقیقت آب‌های عمیق تنها بخشی است که انتظار می‌رود شاهد افزایش هزینه در سال ۲۰۲۰ باشد.

در این بین، تهدید تغییرات جوی و گذر انرژی از میان نرفته است. بانک‌های بزرگ، توقف تامین سرمایه برای پروژه‌های سوخت فسیلی را آغاز کرده اند که ممکن است به افزایش هزینه برای این پروژه‌ها منجر شود. تاکنون این مسئله مشکل زغال سنگ بوده و شامل حال نفت و گاز نشده است. اما این روند ممکن است به زودی تغییر کند. اسکات شفیلد، مدیر اجرایی شرکت" پایونییر نچرال ریسورسز" به روزنامه وال استریت ژورنال گفت: تغییرات جوی و سرمایه گذاران دو چالش بزرگ هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نفت شیل آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۱۵۶۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوراهای اسلامی برای تولید و رونق اقتصادی روستاها برنامه‌ریزی کنند

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی از شوراهای اسلامی روستاها خواست تا برای تولید و رونق اقتصادی برنامه‌ریزی کنند و گفت: مردم باید شوراها را کانون همیاری، همفکری، تعامل و اثربخشی ببینند نه اینکه محل درگیری و تقابل باشند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی، علیرضا عباس‌زاده امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در همایش استانی شوراهای اسلامی استان با گرامیداشت سالروز تأسیس نهاد شوراهای اسلامی، به تشریح جایگاه این نهاد مردمی در نظام جمهوری اسلامی ایران پرداخت و با اشاره به اینکه شوراها می‌توانند در اولویت نظام برنامه‌ریزی، تصمیم‌سازی و اجرایی قرار بگیرند، اظهار کرد: دولت سیزدهم مردمی سازی را در اولویت کارهای خود قرار داده و الزامات آن را پذیرفته است.

وی افزود: دولتی که یکی از برنامه‌های کلان خود و گفتمان غالب در کشور و جامعه را مردمی‌سازی اعلام می‌کند حتماً به الزامات این بحث توجه دارد و می‌دانیم که یکی از بخش‌های مردمی‌سازی توجه به شوراها است.

معاون استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه شوراها ابتدایی‌ترین و مؤثرترین سطح ارتباط مردم با دولت و جامعه هستند، عنوان کرد: ظرفیت دولت مردمی برای تقویت امور شورایی و قالب کردن گفتمان مردمی‌سازی در جامعه، ظرفیت ویژه‌ای است که باید از آن استفاده کنیم.

عباس‌زاده تأکید کرد: تحقق شعار سال یعنی جهش تولید با مشارکت مردم که جزو برنامه‌های کلان برای رفع مسائل عمده کشور است، این جهت را به ما نشان می‌دهد که اکنون مسئله اقتصادی حائز اهمیت است اما حل همین معضل جامعه هم با مشارکت مردم انجام شدنی است.

وی با تأکید بر اینکه شعار سال هم ظرفیت دیگری برای توجه دادن به امر شورایی است، تصریح کرد: اگر قرار است بسیج مشارکت مردم و ظرفیت آنان پای کار همه برنامه‌های کلان کشور به ویژه بحث جهش تولید بیاید، اینجا هم شوراها نماد مردمی بودن و مشارکت مردم هستند.

معاون استاندار خراسان جنوبی در ادامه به خدمات ارزنده و قابل توجه نظام در روستاها اشاره کرد و افزود: در حال حاضر ۹۰۴ روستا در خراسان جنوبی دارای شورای اسلامی هستند اما با وجود فراهم بودن زیرساخت‌ها، مردم از روستاها مهاجرت کردند.

وی متذکر شد: برای مهاجرت معکوس جمعیت به روستاها و ماندگاری آنان هم دولت و هم شوراهای اسلامی به عنوان نخبگان و معتمدین مردم باید باید برنامه داشته باشند و روستاها را به مرکز تولید و رونق اقتصادی تبدیل کنند اما اکنون این رویکرد در شوراها نیست.

عباس‌زاده از شوراهای اسلامی روستاها خواست تا برای تولید و رونق اقتصادی برنامه‌ریزی کنند و گفت: مردم باید شوراها را کانون همیاری، همفکری، تعامل و اثربخشی ببینند نه اینکه شوراها محل درگیری و تقابل باشند.

وی در ادامه پاسداری از حرمت جایگاه شوراها را از رسالت‌های اعضای شوراها دانست و افزود: در قانون حد و حریم برای شورا و دخالت در امور اجرایی و جاری روستاها و شهرها لحاظ شده اما متأسفانه این تقابل و درگیری‌ها در شوراها حتی در برخی روستای کم جمعیت تبدیل به معضل شده است.

معاون استاندار خراسان جنوبی همچنین به اقدامات خوب در حوزه شوراها و تعامل بین دهیاری‌ها و شهرداری‌ها اشاره کرد و افزود: در خراسان جنوبی در مقایسه با سایر استان‌های کشور کمترین تخلفات، سو استفاده و نابسامانی را در وضعیت شوراها داریم.

وی از شوراهای اسلامی روستاها و شهرها برای پیگیری دلسوزانه امور مردم قدردانی کرد و گفت: اتفاقات بسیار خوبی در بخش سرمایه‌گذاری در شوراهای اسلامی روستاها و شهرها در حال تحقق است که این می‌تواند برای تأمین درآمد پایدار شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و رفع نیازهای اساسی مردم در این مناطق مفید باشد و رویکرد دولت نیز همین است.

عباس‌زاده با ذکر این نکته که اقدامات سازمان دهیاری‌ها و شهرداری‌ها نسبت به دوران گذشته خیلی متفاوت شده، تصریح کرد: اکنون حدود ۶۰ درصد بودجه‌های شهرداری که مصوب می‌کنیم با مجوز دولت در قانون بودجه تأمین می‌شود که رقم قابل توجهی است.

معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: طی دو سال اخیر ۶۱ دستگاه ماشین‌آلات شهری به شهرداری‌های استان خراسان جنوبی تخصیص یافته که اگر همین روند ادامه یابد در پایان دولت سیزدهم از نظر نسبی شهرداری‌های استان در حوزه ماشین‌آلات به خودکفایی می‌رسند.

کد خبر 748877

دیگر خبرها

  • ظرفیت نخبگان بسیجی قم در رونق تولید باید به کار گرفته شود
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • ماموریت‌های مضاعف برای جهش تولید در موسسات سینمایی ابلاغ شد
  • اعلام اولویت‌های تولیدی از سوی رییس سازمان سینمایی
  • ثبت سفارش ۱۳۰ هزارتن برنج در ۲ ماهه ابتدای سال
  • ارتقاء رونق تولید و بهره روری با حمایت از کارگران
  • جهش ۴۳درصدی تولید طلای سیاه ایران در دولت سیزدهم
  • مجلس بعدی باید ریل‌گذاری درستی برای دولت ایجاد کنند
  • چشم‌انداز روشن توسعه همکاری ایران و آفریقا طی ۲ دهه آینده
  • شوراهای اسلامی برای تولید و رونق اقتصادی روستاها برنامه‌ریزی کنند