Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام چراغی‌پور با اعلام آغاز فراخوان اولین جشنواره «کارآفرینی» از ۱۵ دی‌ماه، گفت: شناسایی تولیدکنندگان داخلی و خلاقیت‌های کارآمد در کانون‌های مسجدی از اهداف این جشنواره است.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور نقش مهمی در معرفی الگوهای موفق فعال در حوزه خودکفایی، تولید و اشتغال آفرینی در شهرها و روستاها دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معرفی الگوهای موفق در این زمینه موحب شبکه‌سازی، توانمندسازی و انتقال تجربیات و بررسی و ارائه راهکارهای پیشرفت و تعالی در گفتمان‌سازی اقتصاد مقاومتی و شناسایی ظرفیت‌های فعال در این عرصه می شود.

 

یکی از ابتکارات ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان ایلام در شناسایی الگوهای موفق فعال در زمینه کارآفرینی و اشتغال زایی، برگزاری اولین جشنواره «کارآفرینی» است، برای بررسی ابعاد این جشنواره گفت وگویی با حجت الاسلام «علی چراغی پور»، مدیر ستاد هماهنگی کانون های مساجد استان ایلام انجام داده ایم که در ادامه  مشروح آن را می خوانید:

 

کانون های فرهنگی هنری مساجد چه نقشی می توانند در کشف و شناسایی استعدادهای برتر مسجدی در عرصه های مختلف داشته باشند؟

 

یکی از سیاست های ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور معرفی فعالیت های مختلف جوانان مسجدی و تلاش بی وقفه برای رشد و پرورش استعدادهای مسجدی و خلاقیت های نوینی است که در کانون های فرهنگی هنری و در جوار مساجد فعالیت می کنند.

 

از طرفی با توجه به اینکه در سند تحول کانون های مساجد کشور تاکید بر فعالیت های گسترده کانون های فرهنگی هنری مساجد و احیای کارکردهای واقعی، تبلیغی و هنری مساجد و توسعه کیفی کانون های مسجدی، تاکید بر اقتصاد مقاومتی، شناسایی و کشف نیروهای مستعد شده است، به همین جهت اقدام به برگزاری اولین جشنواره کارآفرینی در سطح کانون های فرهنگی هنری مساجد همزمان با چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی کردیم، تا از این طریق بتوانیم نیروهای مستعد و کوشایی را که در روستاها و شهرها در بحث کارآفرینی فعال هستند، کشف، شناسایی و حمایت کنیم.

 

جشنواره کارآفرینی چه اهدافی را دنبال می کند؟

 

تلاش داریم از طریق برگزاری این جشنواره در جهت شناسایی، پرورش، کشف خلاقیت ها و استعدادهای فعالان مسجدی که در روستاها و شهرها در بحث کارآفرینی و تولید کالای ایرانی تلاش می کنند، گام برداریم. چراکه در حال حاضر در کانون های فرهنگی هنری مساجد استان ایلام بویژه در مناطق روستایی تولیدات بسیاری در حوزه کارآفرینی انجام می شود. به عنوان مثال در بحث فرش بافی فعالیت های گسترده ای توسط فعالان کانونی صورت می گیرد که لازم است از طریق برگزاری این جشنواره چنین کارآفرینانی شناسایی و معرفی شوند و فعالیت های آنها در عرصه اقتصادی و اجتماعی نیز تقویت شود.

 

در حال حاضر چه تعداد از کانون های فرهنگی هنری مساجد استان ایلام جزو کانون های روستایی محسوب می شوند؟

 

در حال حاضر استان ایلام دارای 307 کانون فرهنگی هنری مسجدی است که بیش از 75درصد کانون های فرهنگی هنری مساجد در مناطق روستایی این استان فعالیت می کنند.

 

کانون های مساجد روستایی استان ایلام به جز فعالیت های فرهنگی هنری چه برنامه های دیگری را دنبال می کنند؟

 

عمده فعالیتی که در کانون های روستایی صورت می گیرد، انجام فعالیت هایی همچون پرورش قارچ و طرح‌های کشاورزی و دامی است که نقش مهمی در ایجاد اشتغال و افزایش تولید داخلی دارند. از طرفی استعدادهای بسیار خوبی در زمینه فرش‌بافی در سطح کانون‌های فرهنگی هنری این استان وجود دارد که نیاز بود، فرصت‌های مناسبی برای بروز و ظهور استعدادهای آنها فراهم شود. با برگزاری اولین دوره جشنواره کارآفرینی بسیاری از این کارآفرینان برگزیده کانونی که در فراهم کردن کسب و کار برای فعالان کانونی در روستاها هم نقش مهمی دارند، شناسایی و معرفی می شوند.

 

کارآفرین های برگزیده باید چه ویژگی هایی داشته باشند؟

 

اینکه چه تعداد نیرو را جذب کرده اند، در اهداف اقتصادی موفق بوده اند، بازه زمانی بهره برداری مرکز کارآفرینی چه زمانی بوده است، چه امکاناتی در اختیار داشته اند و اینکه آیا کالای تولید شده آنها ایرانی است یا خیر؟ و ... معیار انتخاب کارآفرینان برتر است.

 

فراخوان برگزاری این جشنواره چه زمان اعلام و اختتامیه آن کی برگزار می شود؟

 

 فراخوان برگزاری اولین جشنواره کارآفرینی 15 دی اعلام می شود و همزمان با چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و در دهه فجر از سه کارآفرین برگزیده تقدیر به عمل می آید و جایزه در نظرگرفته شده برای برگزیدگان شامل لوح تقدیر، تندیس و 10 میلیون ریال هدیه نقدی است.

 

در برگزاری جشنواره کارآفرینی چه دستگاه هایی با ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان ایلام همکاری دارند؟

 

شرکت سهامی فرش ایران، وزارت جهاد کشاورزی، تعاون روستایی ایران و بانک های عامل همچون بانک ملت و مهر امام رضا(ع) در برگزاری اولین جشنواره کارآفرینی با ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان ایلام همکاری دارند.

         

پایان پیام/40

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد حماسه 9 دی گرامیداشت حماسه 9 دی 9 دی حماسه 9 دی مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد 9 دی بزرگداشت حماسه 9 دی کانون های فرهنگی هنری مساجد جشنواره کارآفرینی کانون های مساجد مسجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۱۶۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز جشنواره «شب های موسیقی تاک» در ملایر 

ایسنا/همدان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان برگزاری نخستین جشنواره موسیقی «شب‌های تاک» در ملایر را در راستای حمایت از هنر اصیل موسیقی برشمرد و گفت: ملایر سابقه غنی فرهنگی و هنری به خصوص در عرصه موسیقی و ساخت ساز دارد.

مسعود ویژه روز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ماه در آئین افتتاح جشنواره موسیقی «شب‌های تاک» در ملایر با اشاره به اثرگذاری بالای موسیقی به ویژه سنتی و محلی، افزود: آنجایی که قلم و سخن کم می‌آورد، موسیقی وارد عمل می‌شود.

ویژه این جشنواره را یک رویداد بزرگ فرهنگی و هنری دانست که برای نخستین بار در شهرستان ملایر برگزار می‌شود و مطرح کرد: در یکی دو دهه اخیر ذائقه موسیقیایی مردم استان همدان تغییر کرده و اندوخته‌ها و داشته‌هایی که در فرهنگ ما است را باید قدر بدانیم.
وی با بیان اینکه طی یک هفته شاهد اتفاقات و رویدادهای خوبی در عرصه موسیقی سنتی این شهرستان هستیم، گفت: ملایر در سالهای اخیر نگاه‌های خوبی به حوزه موسیقی داشته و برنامه‌ها و اتفاقات خوبی را رقم زده است.

ویژه از حمایت‌های فرماندار، شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر و دیگر مسئولان این شهرستان در برگزاری نخستین جشنواره موسیقی ملایر قدردانی کرد و تصریح کرد: میزبانی جشنواره تئاتر استانی با حمایت مسئولان و هنرمندان در این شهرستان باشکوه و موفق برگزار شد و برپایی نمایشگاه استانی قرآنی در ماه رمضان از دیگر اقدامات خوب ملایر است.

وی با اشاره به اینکه موسیقی خودش یک هنر کامل است، بیان کرد: چنانچه این هنر اصیل موسیقی را قدر ندانیم، چیزهای دیگری جایگزین این فرهنگ غنی و داشته‌های فرهنگی ما می‌شود که برخی معضلات اجتماعی را به دنبال خواهد داشت.

مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با بیان اینکه در دولت سیزدهم به حمایت از موسیقی سنتی، محلی و بومی تاکید شده است ، خاطرنشان کرد: با حمایت‌های هنرمندان موسیقی و برنامه‌ریزی‌هایی که در استان همدان رقم خورد، مجموعه برنامه‌هایی همچون دومین جشنواره موسیقی «شب‌های هگمتانه» را برگزار کردیم.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر نیز اظهار کرد: این جشنواره شامل پنج بخش اجراهای صحنه‌ای موسیقی سنتی و محلی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی و متنوع با موضوعات مختلف شعر، موسیقی و سازسازی، برپایی دومین دوره نمایشگاه ساز، تور گشت شهر و بازدید از اماکن تاریخی و دیدنی ملایر در راستای استفاده از ظرفیت بزرگ گردشگری و هنری ملایر و برپایی نمایشگاه صنایع دستی و سوغات ملایر است.

فرشاد کشاورزیان بیان کرد: جشنواره موسیقی «شب‌های تاک» با حضور چهار استان همدان، لرستان، مرکزی و کرمانشاه برگزار می‌شود که یک جشنواره در سطح منطقه‌ای است و اساتید مطرح کشوری و هنرمندانی از تهران در این جشنواره حضور دارند.

وی ادامه داد: طبق جدول زمان‌بندی امروز آئین افتتاحیه با اجرای گروه موسیقی همراز کودک برگزار و در روزهای بعد از ساعت ۹ تا ۱۰:۳۰ و ۱۱ تا ۱۲:۳۰ کارگاه‌های آموزشی برگزار می‌شود که در مجموع ۱۲ کارگاه آموزشی برای شرکت‌کنندگان پیش‌بینی شده است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر با بیان اینکه اجراهای صحنه‌ای نیز هر شب در دو سانس از ساعت ۱۸ تا ۱۹:۳۰ و ۲۰ تا ۲۱:۳۰ شب اجرا و به مدت هفت شب ۱۴ اجرای صحنه‌ای خواهیم داشت، افزود: در ایام برگزاری جشنواره از ساعت ۱۴ تا ۱۶ عصر هر روز تور گشت شهر و بازدید از اماکن تاریخی و دیدنی ملایر برگزار می‌شود.

کشاورزیان از جمله اهداف و رویکردهای برگزاری جشنواره موسیقی به رشد، اعتلا و اشاعه فرهنگ موسیقی فاخر الهام گرفته از فرهنگ و هنر ناب ایرانی مبتنی بر اصالت‌های ملی قومی و منطقه‌ای بر اساس نیازهای فرهنگی کشور، حفظ، احیا و ترویح و صیانت از موسیقی اصیل ایرانی و گسترش ابعاد مختلف موسیقی در متن زندگی مردم از ترانه‌ها و لالایی‌های مادران گرفته تا عزاداری‌ها و جشن‌ها اشاره کرد.
دبیر جشنواره موسیقی «شب‌های تاک» نیز اظهار کرد: در پنج حوزه اجرای صحنه‌ای داریم و همزمان با آغاز به کار جشنواره، دومین نمایشگاه ساز و صنایع دستی در مجتمع فرهنگی و هنری ارشاد افتتاح شد و بعدازظهر هر روز کارگاه‌ها و ورک‌شاپ و تور گردشگری برگزار می‌شود.

رضا قدسی با بیان اینکه در این جشنواره ۳۸۰ هنرمند حضور دارند که ۲۸۰ نفر از فعالان عرصه موسیقی هستند ابراز امیدواری کرد لحظه‌های خوبی را برای هنرمندان و مردم رقم بزنیم. 

قدسی از همراهی و حمایت شهردار و شورای اسلامی شهر ملایر در برگزاری این جشنواره قدردانی کرد و گفت: هر رویداد فرهنگی و هنری در این شهرستان به همت شهرداری و شورای اسلامی شهر است که قابل تقدیر است.

دبیر جشنواره موسیقی «شب‌های تاک» همچنین از حمایت های خانه خلاق رُجا با ۶۰ هنرمند در ملایر و آموزشگاه موسیقی همراز قدردانی کرد.


انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آغاز جشنواره «شب های موسیقی تاک» در ملایر 
  • مساجد البرز به پرچم فلسطین مزین می‌شوند
  • عضویت ۱۰۶ هزار نوجوان در کانون‌های فرهنگی مساجد آذربایجان‌غربی
  • تحول در رویدادها و برنامه‌های کانون‌های مساجد
  • اجرای طرح "مسجد، پایگاه قرآنی" در ۱۰۲ کانون فرهنگی هنری همدان
  • ۳۰۰ برنامه متنوع در کهگیلویه و بویراحمد برگزار می‌شود
  • استفاده از ظرفیت‌های مردمی در برگزاری برنامه‌های دهه کرامت
  • توزیع گوشت میان خانواده‌های کم برخوردار مازندران
  • توزیع ۱۰۰۰ بسته گوشت میان خانواده‌های کم برخوردار مازندران
  • عضویت 106 هزار نوجوان در کانون های فرهنگی مساجد آذربایجان‌غربی