Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@00:06:21 GMT

«مریخ‌نورد 2020» برای نخستین بار حرکت کرد

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۱۷۰۵۸

«مریخ‌نورد 2020» برای نخستین بار حرکت کرد

مریخ‌نورد 2020 ناسا نخستین مأموریت آزمایشی خودرا انجام داده که نشان دهنده یک نقطه عطف مهم در آماده سازی برای پرتاب به سیاره سرخ است.

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از نقل از اسپیس، مریخ‌نورد 2020 ناسا نخستین مأموریت آزمایشی خود انجام داده که نشان دهنده یک نقطه عطف مهم در آماده سازی برای پرتاب به سیاره سرخ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ویدئوی جدیدی از آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا (JPL) نشان می‌دهد که این مریخ‌نورد برای نخستین‌بار به جلو و عقب می‌چرخد، آزمون درایو مسافت کوتاه در یک اتاق تمیز در JPL انجام شد، جایی که مریخ نورد ساخته شده است.

براساس بیانیه آژانس فضایی، مهندسان ناسا قابلیت رانندگی مریخ‌نورد را بیش از ۱۰ ساعت آزمایش کردند.

ریچ ریبر، مهندس اصلی سیستم‌های تحرک برای مریخ‌نورد ۲۰۲۰ در  بیانیه‌ای گفت:«مریخ‌نورد 2020 مجوز رانندگی خود را به دست آورده است».

این آزمایش همچنین نشان داد این مریخ نورد می‌تواند زیر وزن خود عمل کند؛ این یک نقطه عطف مهم برای مریخ ۲۰۲۰ است.

مریخ‌نورد ناسا  قرار است سال ۲۰۲۰ و در ماه ژوئیه یا اوت پرتاب شود؛ این ماموریت در ۱۸ فوریه ۲۰۲۱ در دهانه یزرو سیاره سرخ فرود خواهد آمد، جایی که جست‌و‌جوی خود را برای نشانه‌های محیط قابل سکونت و شواهدی از زندگی میکروبی گذشته آغاز می‌کند؛ براساس این بیانیه این مریخ‌نورد نیز نمونه‌ها را جمع‌آوری کرده و آب و هوا و زمین شناسی مریخ را مورد مطالعه قرار می‌دهد.

کتی استاک مورگان، معاون دانش پروژه مریخ ۲۰۲۰ در این بیانیه گفت: برای تحقق اهداف علمی بلندپروازانه این ماموریت، ما به مریخ نورد مریخ ۲۰۲۰ نیاز داریم».

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مریخ ناسا آزمایش سیاره سرخ مریخ نورد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۱۷۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رصد عنکبوت در سیاره سرخ

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، مدارگرد مارس اکسپرس آژانس فضایی اروپا، عکس جدیدی را از ویژگی‌های کوچک و تاریک سیاره سرخ ثبت کرده که به عنکبوت‌ شباهت دارند. 

بررسی‌های صورت گرفته از تصاویر مذکور، این ویژگی‌ها را ‌مانند گروهی عنکبوت نشان می‌دهد که در منطقه‌ای از مریخ موسوم به اینکا سیتی (Inca City) واقع در نزدیکی قطب جنوب سیاره سرخ در حال حرکت هستند و اگرچه در روز زمین بارش‌های مداوم شکوفا شدن گل‌ها را در پی داشته اما، در سیاره سرخ شاهد لشگر عنکبوت‌ها هستیم.

این ویژگی‌های کوچک و تاریک از میان شکاف‌های سطح مریخ جوانه می‌زنند. دانشمندان می‌گویند، این پدیده زمانی ظاهر می‌شود که نور خورشید بهاری بر لایه‌های دی اکسید کربن که در زمستان تاریک مریخ رسوب کرده‌اند، می‌تابد.

 براساس بیانیه آژانس فضایی اروپا،  یخ دی‌اکسید کربن به نوبه خود در لایه زیرین سطح مریخ به گاز تبدیل می‌شود و درنهایت تجمع حاصل از آن به شکل یخ ضخیم درمی‌آید‌.

گاز آزادشده، غبار تیره را از زمین زیرین خود به سمت بالا می‌برد و در نهایت گرد و غبار را وادار می‌کند تا پیش از نشستن روی سطح، مانند آب فوران‌کرده از یک آبفشان، از لایه‌های بالایی یخ پرتاب شود. این امر، ساختارهای ترک‌خورده و عنکبوت‌مانند را در اندازه ۴۵ متر تا یک کیلومتر ایجاد می‌کند.

منطقه موسوم به اینکا که به طور رسمی با نام «آنگوستوس لابیرینتوس» (Angustus Labyrinthus) شناخته می‌شود، شبکه‌ای خطی و تقریباً هندسی از برآمدگی‌ها مانند آنچه که روی زمین است را به نمایش می‌گذارد و بخشی از یک ویژگی دایره‌ای به عرض تقریبی ۵۳ مایل (۸۶ کیلومتر) است.

مقامات سازمان فضایی اروپا در بیانیه‌ای گفتند: ما هنوز دقیقاً مطمئن نیستیم که منطقه اینکا چگونه شکل گرفته، ممکن است تپه‌های شنی در طول زمان به سنگ تبدیل شده باشند. شاید موادی مانند ماگما یا ماسه از میان صفحات شکسته سنگ مریخ به بیرون نفوذ کرده و این منطقه شکل گرفته است.

جدیدترین تصاویر از  این منطقه توسط دوربین استریو با وضوح بالا مدارگرد مارس‌اکسپرس در ۲۷ ماه فوریه حدود دوماه پیش هنگام فصل پاییز مریخ ثبت شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سلطانی نخستین نشان ایران را قطعی کرد
  • ستاره لهستانی بارسلونا: توپ طلای ۲۰۲۰ حق من بود و الان هم آن را می پذیرم
  • لواندوفسکی: توپ طلای ۲۰۲۰ حق من بود و الان هم آن را می‌پذیرم
  • لواندوفسکی: توپ طلای 2021 حق مسی بود؛ بلینگام و ام باپه بهترین بازیکنان دنیا هستند
  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ
  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • بادبان خورشیدی ناسا در فضا باز شد
  • آیا عنکبوت‌های غول‌پیکر در مریخ وجود دارند؟
  • کشف گاز متان در سیاره سرخ