Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو،  محققان دانشگاه لرستان به رهبری محسن عادلی، به همراه پژوهشگرانی از کشورهای کانادا، آلمان و فرانسه موفق شدند تا نانولوله‌های تک‌دیواره‌ای را توسعه دهند که قابلیت سوئیچ شدن با نور را دارد و از آن می‌توان در تصویربرداری با قدرت تفکیک بسیار بالا در ناحیه‌ی مادون قرمز استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دهه‌ اخیر میکروسکوپیِ فلورسنت با استفاده از روش‌های جدید متحول شده و توانایی ثبت تصاویری با قدرت تفکیک کمتر از محدوده‌ی پراش را امکان‌پذیر کرده است. بسیاری از این روش‌های جدید در تصویربرداری بر اساس کنترل خواص مولکول‌های فلورسنت ساطع شده است.

برای دستیابی به پنجره‌ی اپتیکیِ بافت‌های زیستی، استفاده از طول موج‌هایی بزرگتر از ۱ میکرومتر لازم است. نانولوله‌های تک دیواره از خود رزونانس اپتیکی قوی‌ای در ناحیه‌ی مادون قرمز نزدیک نشان داده‌اند و کشف قابلیت لومینسانس آنها در این ناحیه راه را برای استفاده از این نانولوله ها در تصویربرداری از سلول‌های زنده باز کرده است.

طراحی گسیل‌دهنده‌ تک مولکول قابل سوئیچ با نور اولین مرحله برای ساخت میکروسکوپی تک مولکول‌ها است. این میکروسکوپ‌ها دنیای جدیدی را در زمینه‌ تصویربرداری اپتیکی باز کردند. چندین گسیل دهنده‌  قابل سوئیچ با نور توسعه‌داده شده اما همه‌ی آنها در گستره‌ نور مرئی یا مادون قرمز فلورسنت هستند.

از آنجا که بافت‌های زیستی معمولا در ناحیه‌  مادون قرمز شفاف هستند این میکروسکوپ‌ها را برای تصویربرداری از بافت‌ها نمی‌توان بکار گرفت. علاوه بر این، کنترل نوری گسیل دهنده‌ها در محدوده‌  مادون قرمز نزدیک برای سوئیچ‌دهنده‌های اپتیکی مولکولی بسیار مورد نیاز است چرا که بیشتر دستورالعمل انتقال اطلاعات در این محدوده قرار می گیرند.

در این پژوهش یک گونه‌  جدید از نانومواد هیبریدی که از نانولوله‌های کربنی تک‌دیواره ساخته شده، معرفی شده است. این ماده بصورت کووالانسی با مولکول‌های قابل سوئیچ با نور عامل دار شده است.

این مولکول‌ها همواره برای کنترل فلورسنت ذاتی یک نانولوله منفرد در ناحیه‌ مادون قرمز نزدیک (بیشتر از یک میکرومتر) بکار برده می‌شوند. در این پروژه عادلی و همکارانش  به شکل مفهومی قابلیت استفاده از این نوع میکروسکوپ‌ها که از گسیل دهنده‌های قابل سوییچ در ناحیه‌  مادون قرمز نزدیک استفاده می‌کنند را به اثبات رساندند.

نتایج این پژوهش در آخرین شماره نشریه Science Advances به چاپ رسیده است.

کد خبر 4812276 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: فناوری نانو میکروسکوپ نانومواد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرکت دانش بنیان نوآوری امنیت اطلاعات فناوری نانو فناوری فضایی موبایل هوش مصنوعی تحقیقات علمی ربات فناوری اطلاعات آلودگی هوا امنیت سایبری اینترنت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۱۷۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۹ رباط صلیبی پاره! هدیه برنامه منظم لیگ

 طبق آمار رسمی تا پایان هفته بیست‌وپنجم (12 اردیبهشت ماه سال جاری) در فصل بیست‌وسوم لیگ فوتبال ایران، 19 بازیکن لیگ برتری با مصدومیت از ناحیه رباط صلیبی مواجه شدند.

در این لیست باشگاه‌های پرسپولیس و ذوب‌آهن با چهار بازیکن بیشترین بازیکنان مصدوم از ناحیه رباط صلیبی را داشته‌اند. 

 این در حالی است که فصل جاری لیگ برتر به دلیل برگزاری جام ملت‌های آسیا (40 روز)، فیفا دی در شهریور، مهر و آبان همچنین رقابت‌های تیم امید (مسابقات انتخابی المپیک و بازی‌های آسیایی هانگژو) با تعطیلی مواجه شد.

 به این ترتیب این لیگ وقفه کم نداشت! در چنین شرایطی تیم‌ها مجبور بودند که چندین مرتبه بدنسازی انجام بدهند و احتمال مصدومیت بازیکنان افزایش پیدا کرد. البته بازیکنانی مانند امید نورافکن و سجاد بازگیر در تمرینات پیش‌فصل مصدوم شده و بعد از وقفه‌های متوالی لیگ، خوشبختانه توانستند به ترکیب تیم‌شان بازگردند.

دیگر خبرها

  • افزایش توان ارائه خدمات فنی مهندسی با بهره‌برداری از فناوری‌های نوین در استان‌ها
  • تقویت ظرفیت‌ها و مدل‌های بهره‌برداری از کارگزاران دانش و فناوری
  • افزایش توان ارایه خدمات فنی و مهندسی با بهره‌برداری از فناوری‌های نوین در استان‌ها
  • ایمن‌ترین پیام‌رسان‌های جهان/ چگونه امنیت پیام‌رسان‌ها را بالا ببریم؟
  • ۱۹ رباط صلیبی پاره! هدیه برنامه منظم لیگ
  • انسولین با کمک فناوری نانو خوراکی می‌شود
  • چتر فناوری روی محصولات بهداشتی باز شد/معرفی ۱۳ محصول نانوسلامت فناورانه
  • برنامه‌ریزی برای تبدیل شهرک صنعتی سروستان به قطب جدید صنعتی فارس/راه‌اندازی ناحیه صنعتی کوار
  • نمایش «وضوح ناقص» در خانه عکاسان جوان
  • برچسب هوشمند برای پایش مواد غذایی دریایی ساخته شد