Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری آذربایجان شرقی گفت:با وجود خالی شدن 377 روستا از سکنه در سال های اخیر هم اکنون روند مهاجرت معکوس به روستاها در سطح استان آغاز شده و از طرح های بوم گردی استقبال خوبی به عمل آمده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، تقی کرمی اظهار داشت: طرح تدوین سند توسعه اشتغال پایدار روستاهای استان براساس برنامه ششم دولت در دست اجراست و تاکنون سند توسعه اشتغال پایدار 65 روستا به عنوان پایلوت تکمیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: براساس بند یک ماده ۲۷ برنامه ششم سازمان برنامه و بودجه کشور دولت مکلف شده سالانه برای پنج هزار روستای بالای 20 خانوار سند توسعه اشتغال پایدار تدوین کند که سهم استان آذربایجان شرقی از این طرح یک هزار و 280 روستا است.

کرمی گفت: تفاهم نامه تدوین سند توسعه اشتغال پایدار این روستاها در استان توسط سازمان برنامه و بودجه با دانشگاه تبریز منعقد و کارهای مطالعاتی آنها شروع شده است.

مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری آذربایجان شرقی ادامه داد:  درحال حاضر دو هزار و 709 روستای استان دارای سکنه و 377 روستای خالی هستند.

وی افزود: با وجود خالی شدن 377 روستا از سکنه در سال های اخیر  هم اکنون روند مهاجرت معکوس به روستاها در سطح استان آغاز شده و از طرح های بوم گردی استقبال خوبی به عمل آمده است.

وی، وجود زمینه‌های اقتصادی و نیز مشکلات فزآینده زندگی شهری را از جمله عوامل بازگشت به روستاهای استان توصیف کرد.

کرمی با استناد به گزارش های میدانی اعلام کرد: با وجود اینکه در سال های بعد از انقلاب اقدامات و کارهای بزرگی در زمینه توسعه زیرساخت ها،‌ راه،‌ آب، برق و گاز در روستاهای کشور از جمله در روستاهای استان ما شده، اما از نظر نیازسنجی و نیز شاخص‌های فرهنگی و اجتماعی فعالیتی صورت نگرفته که غفلت در این بخش موجب هدررفت بسیاری از سرمایه گذاری ها شده است.

وی، رویکرد تک بعدی و کشاورزمحور بودن روستاها را از عمده‌ترین دلایل مهاجرت و خالی شدن روستاها از سکنه بیان کرد و گفت: با توجه به تحولات و ضرورت‌های امروز، کشاورزی  به تنهایی پاسخگو نیست و باید همه ظرفیت های بومگردی، گردشگری و خدمات فرهنگی و احتماعی در روستاها مورد توجه قرار گیرد.

مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری آذربایجان شرقی  میانگین طرح‌های مقاوم‌سازی روستاهای استان  53 درصد بیان کرد و گفت: این رقم در سطح کشور 45 درصد است.

وی اشاره کرد: در راستای رویکردهای دولت بحث اشتغال در تمام دهیاری‌های استان مورد توجه قرار گرفته و در این ارتباط افزون بر 463 میلیارد تومان تسهیلات به علاوه 90 میلیارد تومان از دفتر امور روستایی استان به مناطق روستایی پرداخت شده است.
 

انتهای پیام/60001

منبع: فارس

کلیدواژه: آذربایجان شرقی روستاها مهاجرت تبریز خبرگزاری فارس فارس تبریز اشتغال دهیاری روستا مقاوم سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۱۷۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نبود سالن ورزشی مشکل اصلی روستاهای دهستان الوندکوه غربی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام یاسر مظاهری امام جمعه شهر مریانج در دیدار با عباس صوفی منتخب مردم همدان، فامنین و قهاوند در مجلس شورای اسلامی که با حضور دهیاران روستاهای دهستان الوندکوه غربی برگزار شد، اظهار‌ کرد: مشکلات این منطقه (دهستان الوندکوه غربی) به‌خصوص روستاهای اطراف، همیشه دغدغه ما بوده، به طوری‌ که اولویت ما همواره تلاش برای رفع مشکلات روستائیان گرانقدر است و به این موضوع بارها در خطبه‌های نماز جمعه اشاره داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه نباید از مشکلات مختلف در روستاها غفلت کرد، افزود: مردم روستاها همواره پای کار نظام مقدس جمهوری اسلامی و آرمان‌های والای آن بوده و با تلاش برای رفع مشکلات باید قدردان این ایستادگی باشیم.

امام جمعه شهر مریانج متذکر شد: تلاش برای رفع مشکلات مردم به‌خصوص روستائیان پرتلاش، نزد خداوندمتعال پاداش ویژه‌ای دارد و بر این باورم که نماینده منتخب مردم همدان، فامنین و قهاوند در مجلس با پشتوانه و تجربه بالا در امور اجرایی و مدیریتی، می‌تواند موجبات توسعه همدان و بخش‌های تابعه را رقم بزند.

مظاهری، نبود سالن ورزشی در منطقه را یکی از مشکلات اصلی روستائیان دامنه غربی الوند دانست و تأکید کرد: روستاها سرشار از استعداد در زمینه‌های مختلف هستند، امیدواریم با پیگیری به این استعدادها توجه شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آموزش‌های مهارتی کلید توسعه اشتغال پایدار در جامعه است
  • حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در همدان
  • نبود سالن ورزشی مشکل اصلی روستاهای دهستان الوندکوه غربی
  • استاندار آذربایجان‌شرقی: مردم سالاری نظام جمهوری اسلامی در دنیا بی‌نظیر است
  • روستای «بن بید» به شبکه ملی اطلاعات متصل شد
  • شوراها از نگاه بخشی و کوتاه مدت پرهیز کنند
  • آموزش مهارت روستائیان باعث تقویت و پایداری توسعه روستا است
  • تخلیه فضولات حیوانی رودخانه روستای همای علیا را آلوده کرد + فیلم و تصاویر
  • طرح توانمندسازی و کارآفرینی مردم پایه در دشتستان اجرا می‌شود
  • آب شرب روستاهای مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی وصل شد