Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارسینه، سعید نمکی روز سه شنبه در همایش معاونان آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی در تهران افزود: اولین رسالت رئیس دانشگاه علوم پزشکی ارتقای آموزشی و پژوهشی است، اما رسیدگی به مشکلات بهداشتی، درمانی و غذا و دارو در اولویت دانشگاه‌های علوم پزشکی قرار گرفته و روسای دانشگاه‌ها را گرفتار روزمرگی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: پیشتر سازمان‌های منطقه‌ای بهداشت و درمان را داشتیم که با ادغام آموزش پزشکی در خدمات سلامت در ۳۰ سال گذشته امور خدمات سلامت در دانشگاه‌ها ادغام شد.

وی گفت: به دنبال این هستیم تا با احیای سازمان سلامت در هر استان و ایحاد پست قائم مقام رئیس دانشگاه به عنوان رئیس این سازمان مکانیزم گذشته را احیا کنیم تا آموزش و پژوهش در دانشگاه‌های علوم پزشکی تقویت شود.

نمکی افزود: با این حال دستاورد‌های ایران در حوزه آموزش و پژوهش علوم پزشکی در هیچ عرصه دیگری وجود ندارد و در این زمینه نه تنها در منطقه اول هستیم بلکه قابلیت خدمت به کشور‌های همسایه را هم داریم.

نمکی گفت: نیازمند ارتقای شیوه‌های مدیریتی هستیم و باید به بیرون مرز‌ها فکر کنیم تا به خودکفایی برسیم و البته فعالیت ۱۲۰۰ شرکت دانش بنیان در دانشگاه‌های علوم پزشکی ظرفیت بی نظیری ایجاد کرده است.

وزیر بهداشت ادامه داد: به دنبال این هستیم که برای مدیریت بیمارستان‌های آموزشی معاونان آموزشی، دانشگاه‌های علوم پزشکی مداخلات بیشتری کنند و اداره امور درمانی در خارج از بیمارستان‌های آموزشی به عهده معاونان درمان دانشگاه‌ها باشد و با تشکیل سازمان سلامت استانی این امور به قائم مقام رئیس دانشگاه و رئیس این سازمان محول می‌شود.

نمکی گفت: برای استمرار درست‌تر نظام آموزشی مملکت به دنبال تحول آموزشی در دانشگاه‌های علوم پزشکی هستم. تحول خدمات سلامت بدون تحول در آموزش میسر نیست. تحول در پذیرش دانشجو، تحول در شیوه‌ها و مدل‌های آموزشی و تحول در ارتقای اعضای هیات علمی و ایجاد دگرگونی در مدل‌های آموزشی چه در بیمارستان‌های دانشگاهی چه بیرون دانشگاه‌ها برای جامعه محور کردن آموزش پزشکی شروع شده است.

وی ادامه داد: همچنین به دنبال برقراری عدالت آموزشی در دانشگاه‌ها هستیم. تمام افراد با استعداد واجد شرایط بدون توجه به پایگاه طبقاتی باید بتوانند به آموزش عالی دست پیدا کنند.

وزیر بهداشت گفت: اینکه در جا‌هایی پیامک‌هایی می‌بینیم که با پرداخت پول پذیرش قطعی در دانشگاه علوم پزشکی می‌گیرید قابل قبول نیست و مسوولان دانشگاه‌های علوم پزشکی به شدت مقابل این امواج ایستاده اند و سعی می‌کنیم فقیرترین و البته بهره مند‌ترین افراد اگر شرایط لازم را دارند از آموزش محروم نشوند.

آموزش پزشکی نباید به دست افراد شیاد و بی سواد بیافتد

نمکی گفت: آموزش پزشکی چه سطح تخصصی و چه سطح عمومی و جامعه محور باید توسط اساتید و هیات علمی دانشگاه‌ها انجام شود نه اینکه به دست یکسری افراد شیاد و بی سواد بیفتد.

وی افزود: این یک فضاحت برای آموزش عالی کشور است که می‌بینیم یک دلال با اعلام شماره تلفن و خیلی راحت وعده تضمین قطعی قبولی در رشته پزشکی را می‌دهد باید؛ اگر رو به روی این موج بی عدالتی می‌ایستادیم این دلالان تا این حد جسور نمی‌شدند.

وزیر بهداشت ادامه داد: این مسیر به بی هویتی حرفه پزشکی منجر می‌شود. باید دوباره امور پذیرش دانشگاه‌ها را بازنگری کنیم و ببینیم چرا عده زیادی از فارغ التحصیلان بیکار مانده اند. آمار‌ها نشاند می‌دهند ۴۴ درصد بیکاران کشور، لیسانس به بالا هستند.

وزیر بهداشت ادامه داد: اگر جواب این سوال را دادیم که چه کسی را در کجا و به چه منظوری در دانشگاه‌های علوم پزشکی ترببیت کرده ایم به رسالتمان عمل کرده ایم، اما در خیلی جا‌ها من جواب این سوال را ندارم. در خیلی جا‌ها فقط ژنرال‌هایی تربیت کرده ایم که سرباز ندارند. تعدادی فوق متخصص تربیت شده است در حالی که برای خدمات داخلی، کودکان و زنان کمبود داریم.

نمکی افزود: با قیمت‌های گران، آدم‌هایی با خدمات گران تربیت کرده ایم، باید ببینیم سرانه تربیت و خدمات یک فوق متخصص چقدر است و چرا باید خدمات نظام سلامت این قدر گران باشد، باید این مسائل را بازنگری کنیم و کاری کنیم که افرادی با دوره‌های کوتاه مدت بتوانند با کیفیت‌ترین خدمات را هزینه مناسب به مردم ارائه کنند.

وی گفت: بسیاری از خدمات تخصصی با دوره‌های کوتاه مدت برای پزشکان عمومی قابل ارائه است باید افرادی با پتانسیل‌های متعدد تربیت کنیم، اما اکنون این طور نیست، در بسیاری از مناطق تخت بیمارستانی ایجاد می‌کنیم، اما پرستار نداریم، تکنسین هوشبری و اتاق عمل نداریم. این وظیفه ماست که منابع عمومی را به طور مناسب هزینه کنیم.

وزیر بهداشت افزود: نظارت بر امور درمان در بیمارستان‌های آموزشی وضعیت مناسبی ندارد. معاونان آموزشی دانشگاه‌ها خودشان را کنار کشیده اند در حالی که نظارت بر خدمات انترن‌ها و رزیدنت‌ها در این مراکز باید توسط معاونان آموزشی و مسئولان دانشکده‌های پزشکی انجام شود، اما اکنون به علت نبود نظارت کافی، مدام بیماران را در بیمارستان‌های آموزشی به هم پاس می‌دهند باید ببینیم چقدر خدمات بیمارستان‌های آموزشی اخلاقی ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: شیوه ارتقای هیات علمی دانشگاه‌ها نباید فقط بر اساس مقاله باشد. این مسیر به بیراهه می‌رود و دانشجو هم پاسوز این سیستم می‌شود. این شرم آور است که استاد از دانشجو می‌خواهد که اسم او را ا. اول مقاله بگذارد تا از او حمایت کند. این کار‌ها وزن دانشگاه را در سطح ملی و منطقه‌ای پایین می‌آورد.

نمکی گفت: می‌دانم که دانشگاه‌های علوم پزشکی شرایط سخت مالی را طی می‌کنند و ممکن است سال آینده شرایط سخت‌تر هم بشود. می‌توانیم تحولات را کار‌های کم هزینه‌تر شروع کنیم، اما در هر صورت بدون پول نمی‌توان خیلی تحول ایجاد کرد و ما هر روز باید تقلا بزنیم که منابع لازم را برای حداقل‌ها تامین کنیم.

وزیر بهداشت افزود: البته برای سه ماه آخر سال به دنبال دریافت مطالبات از سازمان تامین اجتماعی هستیم و امیدواریم با تامین این مطالبات فشار مالی دانشگاه‌ها در سه ماه آخر امسال کمتر شود.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: وزیر بهداشت سعید نمکی سلامت بهداشت بیمارستان دانشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۱۸۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است

ایسنا/خراسان رضوی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: سال گذشته در کشور روزانه بیش از ۲۸ نفر مبتلا به مالاریا شناسایی شده‌اند که بیشترین موارد شناسایی شده در استان سیستان و بلوچستان بوده‌است که با توجه به بارش‌های سال‌های گذشته و امسال در مناطق جنوبی که منطقه آندمیک مالاریا محسوب می‌شود، احتمال افزایش موارد ابتلا مورد انتظار است.

حامد جز جلالیان در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه ۲۵ آوریل مصادف با ۶ اردیبهشت‌ماه به نام روز جهانی مالاریا نام‌گذاری شده است، افزود: سال ۲۰۲۲ در هر ثانیه ۷ مورد مبتلا به مالاریا در سطح جهان شناسایی و هر دقیقه یک نفر بر اثر بیماری مالاریا جان خود را از دست می‌دهد و همچنین طبق این آمار در ایران نیز ۱۰ هزار نفر در یک سال گذشته مبتلا به بیماری مالاریا شده‌اند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور خاطرنشان کرد: وظیفه سیستم بهداشت و درمان این است که با هوشیاری کامل در خصوص شناسایی و درمان مناسب افراد با ریسک خطر بالای مالاریا که شامل تب طول کشیده و سابقه سفر به مناطق مالاریا خیز از جمله استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان اقدام نمایند که در این راستا در سال گذشته نزدیک به ۳۰۰۰ نمونه از جمعیت تحت پوشش دانشگاه تهیه و یک مورد بیمار مبتلا به مالاریا شناسایی شد.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر اظهار امیدواری کرد: با اطلاع‌رسانی و آموزش هموطنان گرامی نسبت به علائم و مخاطرات بیماری مالاریا سطح اطلاعات عمومی جامعه نسبت به این بیماری و نشانه‌ها و علائم بیماری افزایش یابد.

وی با اشاره به ویژگی‌های مالاریا گفت: حملات بیماری از ویژگی‌های مالاریا است که سه مرحله لرز، تب و تعریق دارد و اگر بیمار در مراحل اولیه مراجعه کند و بیماری وی تشخیص داده و درمان شود، اغلب بهبود می‌یابد.

جز جلالیان، تشخیص سریع، درمان صحیح و کامل به همراه نظارت مستقیم، منجر به کاهش خطر انتقال مالاریا در جامعه، عدم پیشرفت بیماری و مقاومت دارویی و در نهایت کاهش مرگ و میر ناشی از آن می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: منطقه خراسان رضوی مالاریا خیز نیست و بیماران شناسایی شده اغلب یا سابقه مسافرت به مناطق مالاریا خیز را داشته‌اند یا وارده از مناطق مالاریاخیز هستند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: با توجه به اینکه در صورت عدم شناسایی و درمان به موقع مالاریا احتمال وقوع مرگ افزایش می‌یابد، توصیه می‌شود هر فردی که به اقتضاء شغل و یا مسافرت و... به خصوص سربازان، نیروهای نظامی و رانندگان با استان‌های جنوبی در ارتباط هستند در زمان مراجعه به محل سکونت، سریعاً به نزدیکترین مراکز خدمات جامع سلامت و خانه بهداشت به عنوان اولین سطح خدمات، مراجعه نماید.

وی افزود: با توجه به اینکه بیماری از طریق گزش پشه آنوفل انتقال می‌یابد در صورت حضور در مناطق با خطر مالاریا مانند استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان حتماً از لباس پوشیده و آستین بلند استفاده نمایید همچنین بهتر است که از دور کننده‌ها و سایر اقداماتی که منجر به کاهش گزش می‌شود مانند استفاده از پشه بند در موقع خواب استفاده شود.

پوشش ۱۰۰ درصدی طرح تکمیلی فلج اطفال

جز جلالیان در ادامه به اقدامات صورت گرفته در خصوص فلج اطفال اشاره کرد و گفت: با تلاش و زحمات تیم‌های سیار واکسیناسیون معاونت بهداشت نیشابور، مرحله اول عملیات واکسیناسیون طرح تکمیلی فلج اطفال در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور با پوشش ۱۰۰ درصدی جمعیت هدف کودکان زیر ۵ سال در مناطق واجد شرایط که در زمان عملیات در محل حضور داشته‌اند پایان یافت.

وی افزود: با توجه به اینکه بیماری فلج اطفال در کشورهای همسایه به خصوص همسایگان شرقی، به صورت اپیدمی درآمده، اجرای این طرح کشوری در سطح دانشگاه علوم پزشکی نیشابور مورد نیاز است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: در مرحله اول عملیات واکسیناسیون تکمیلی که از دوم لغایت چهارم اردیبهشت‌ماه سال جاری اجرا شد، ۱۱۸ کودک ایرانی و ۹۰ کودک غیر ایرانی زیر ۵ سال برعلیه این بیماری واکسینه شدند.

وی خاطرنشان کرد: اجرای عملیات تکمیلی واکسیناسیون خانه‌به‌خانه فلج اطفال را ۱۴ تیم عملیاتی در مناطق تیم سیار و بیش از ۳۰ مرکز خدمات جامع سلامت دارای جمعیت اتباع برعهده داشته‌اند.

جز جلالیان با اشاره به اینکه مرحله دوم طرح تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال از ۳۰ اردیبهشت‌ماه لغایت یک خرداد در نیشابور اجرا خواهد شد، بیان کرد: این پوشش با مشارکت خوب همشهریان عزیز شهرستان‌های نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه و زحمات و تلاش‌های تمامی تیم‌های اجرایی و تیم‌های نظارتی که اجرای این طرح کشوری را برعهده داشته‌اند میسر شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ایجاد ۶۷ مرکز جدید دندانپزشکی در دولت سیزدهم
  • بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است
  • وضعیت ویتامین دی مازندرانی ها رو به بهبود است
  • دانشگاه جندی‌شاپور اهواز در مقطع ارشد «هوشبری» دانشجوی خارجی می‌پذیرد
  • با «مثبت آموزش» به روز باشید
  • پلمب یک مرکز غیر مجاز خدمات زیبایی در سمنان
  • ایجاد زیرساخت هوشمند رصد رشته مقاطع و رشته محل‌های علوم پزشکی
  • رایگان شدن خدمات سرپایی و بستری کودکان زیر ۷ سال
  • کمبود ۱۰۰۰ نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان قم
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در هفته سلامت در مشهد