Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-04@03:47:53 GMT

چشم انداز مبهم صلح در افغانستان

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۲۱۷۴۷

چشم انداز مبهم صلح در افغانستان

خبرگزاری میزان- چشم انداز صلح در افغانستان به رغم تلاش دولت افغانستان ،احزاب ،گروهها و امریکا برای برقراری آتش بس به علت ادامه حملات سنگین طالبان کمرنگ و مبهم به نظر می رسد. تاریخ انتشار: 21:42 - 10 دی 1398 - کد خبر: ۵۸۱۸۶۳

به گزارش خبرگزاری میزان، منابع خبری افغانستان و جهان طی دو روز گذشته از توافق طالبان برای آتش بس موقت خبر دادند اما «ذبیح الله مجاهد» سخنگوی گروه طالبان گفته است که تاکنون هیچ گونه توافقی در این رابطه صورت نگرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجاهد به رسانه های محلی افغانستان گفت که رایزنی در این خصوص ادامه دارد اما توافقی در این باره بدست نیامده است.

«سیداکبرآغا» از فرماندهان بلندپایه سابق طالبان نیز شب گذشته در گفت وگوی تلویزیونی گفت که اگر گروه طالبان با آتش توافق هم کنند، توافق با آمریکایی ها خواهد و این آتش بس عمومی و شامل نیروهای دولتی افغانستان نخواهد شد.

تحرکات جنگی طالبان در استان های جنوب و شمال شرق افغانستان طی چند روز گذشته نیز نشان داده است که این گروه همچنان به روش جنگی علیه نیروهای دولتی افغانستان تأکید دارد.

قطعه سرخ طالبان که مجهز با سلاح های دید در شب هستند شنبه شب گذشته حملات سنگینی را علیه مواضع نیروهای دولتی در شهرستان «خواجه بهاوالدین» در استان «تخار» انجام دادند که در آن به قول طالبان 21 نیروی دولتی کشته شده اند اما مقامات دولتی افغانستان کشته شدن 17 تن را تائید کرده اند.

حمله دیگر طالبان نیز جمعه شب گذشته در شهرستان «سنگین» استان «هلمند» با حفر تونلی به زیر یک پایگاه نیروهای ارتش انجام شد که در 10 سرباز کشته و شماری دیگر هم زخمی شدند.

همزمان با این حملات گروه طالبان حمله انتحاری را با استفاده از یک تانک در استان بلخ در شمال افغانستان انجام داد که در آن نیز شش تن از نیروهای ارتش کشته و شماری زخمی شدند.

این حملات نشان میدهد که طالبان همچنان می خواهد با تشدید حملات از طریق نظامی و افزایش خشونت ها امتیازگیری کرده، یا هم به این باورند که پس از امضای توافق نامه صلح با آمریکایی ها می تواند از طریق نظامی در برابر دولت افغانستان موفقیت های بدست آورند.

برخی از کارشناسان افغان هم باور دارند که اگر طالبان و آمریکایی ها به توافقی دست یابند، برای گفت وگوی بعدی بین الافغانی طالبان در تلاش دستیابی به موقعیت برتر از طریق جنگ هستند.

«علی‌اکبر جمشیدی» عضو کمیسیون امور امنیتی و دفاعی مجلس نمایندگان گفته است که در حال حاضر، طالبان و امریکا به تفاهم نرسیده ند و از مذاکرات طالبان و دولت افغانستان هم تاکنون خبری نیست.

به باور وی طالبان با گسترش جنگ و خشونت هدفی را دنبال می ‌کنند که اگر آمریکا و این گروه به تفاهم برسند، در گفت‌وگوهای بعدی (طالبان و دولت) جایگاه خود را تقویت کنند.

جمشیدی اما تأکید کرده است که نیروهای افغان از توانایی های لازم برخوردار هستند و طالبان را در نبردهای پیشرو سرکوب خواهند کرد.

«اسدالله خالد» سرپرست وزارت دفاع افغانستان نیز چندی پیش گفته بود که نیروهای افغان در هر حالتی توانایی دفاع از کشور و نبرد با تروریست ها را دارند.

خالد گفته بود که طالبان امسال نه تنها در این کشور پیشرفتی نداشته اند بلکه مناطقی زیادی را در استان های بدخشان، قندوز، تخار، غزنی، نورستان و هلمند از دست داده اند.

برخی از کارشناسان دیگر افغانستان می گویند که اگر توافق نامه صلح بین طالبان و آمریکایی ها امضا شود، دولت جدیدی تشکیل خواهد شد که از تمام مردم افغانستان نمایندگی کند.

«مولوی قلم الدین» از مقامات بلند پایه سابق طالبان به خبرگزاری «افغان نیوز» گفته است پس از امضای توافق نامه بین آمریکا و طالبان، آتش ‌بس دوامدار برقرارخواهد شد.

قلم الدین تأکید کرده است که هیأت سیاسی طالبان که برای مشوره در باره آتش بس به پاکستان سفر کرده بود با رهبران خود به توافق نرسیده اند.

وی تأکید کرده است که هرچند زلمی خلیل زاد درخواست آتش ‌بس 10 روزه را مطرح کرده بود، اما از سوی طالبان پذیرفته نشده است.

قلم الدین گفته است که گروه طالبان در حکومت فعلی افغانستان جایگاه و نقشی ندارند واگر توافقی صورت بگیرد، حکومت دیگری به وجود خواهد آمد که از تمام مردم نمایندگی کرده بتواند.

 

بیشتر بخوانید: محب: گفتگوهای ایران و طالبان در مسیر کمک به ایجاد صلح در افغانستان است اختصاص بودجه ۱۵میلیون‌دلاری آمریکا برای گفت‌وگوهای صلح با طالبان

اختلافات دولت وحدت ملی افغانستان به رهبری محمداشرف غنی با احزاب سیاسی و رهبران سابق جهادی برسر چگونگی مذاکره با طالبان نیز فرصتی مانور دهی بیتشر به طالبان فراهم کرده است.

اما مردم افغانستان در انتظار نتیجه گفت وگوی طالبان و امریکایی ها هستند که چه وقت توافق نامه را امضا خواهند کرد و پس از آن چه سرنوشتی برای افغان ها رقم خواهد خورد.

منبع: ایرنا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: افغانستان صلح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۲۱۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در یک نشست خبری گفت برای حفظ منافع ملی ایالات متحده، تعامل با حکومت طالبان ضروری است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به خبرنگاران گفت برای حمایت از «مردم افغانستان و منافع ملی ایالات متحده»، تعامل با حکومت طالبان ضروری است.

وی افزود تعامل این کشور با حکومت طالبان زمینه مبارزه با تروریسم را فراهم می‌کند و مسائل حقوق بشری در افغانستان نیز در دستور کار واشنگتن است.

پیش از این نیز «کارن دکر» کاردار سفارت آمریکا برای افغانستان در گفتگو با «د نیو هیومنیترین» گفته بود واشنگتن در شرایطی قرار دارد که باید از طرفی سیاست عدم به رسمیت‌شناختن طالبان را دنبال کند و از جانب دیگر در پی تعامل عملی با کابل باشد.

شورای امنیت قطعنامه سازوکار تعامل با طالبان را تصویب کردسازمان ملل: حضور زنان در دولت افغانستان شرط تعامل با طالبان استروزنامه آمریکایی: «بایدن» در برابر درخواست‌ها برای تعامل با طالبان مقاومت می‌کند

جامعه اطلاعاتی آمریکا نیز پیش‌تر در ارزیابی سالانه خود از تهدیدات علیه این کشور اعلام کرده بود  قدرت و تعامل بین‌المللی حکومت طالبان افزایش یافته است.

«ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز گفته بود کشورهای جهان براساس منافعی که دارند با طالبان در تعامل هستند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • استقبال طالبان از قهرمانان فوتسال افغانستان
  • مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه
  • ایجاد مرکز لجستیکی تجاری در هرات
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • بیش از ۳۵ کشته در حملات داعش در افغانستان
  • مسدود شدن گذرگاه اسپین بولدک
  • وزیر صنعت و تجارت طالبان وارد ایران شد
  • وزیر صنعت و تجارت طالبان به ایران سفر کرد
  • آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم
  • امضای قرارداد صادراتی ازبکستان با تجار افغانستانی