Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-04@04:40:47 GMT

مهربانی و ایثار در دستان پرمهر تو

تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۲۸۵۷۸

مهربانی و ایثار در دستان پرمهر تو

پرستار، یعنی خلاصه عشق در کویر گداخته درد. پرستار، گرمی دستی است که بر پیشانی تب داری می نشیند و امیدی است که از چشمان شفّاف مهربانی در وجود پردرد لانه می کند.

به گزارش فارس از تبریز-صادق رنجبر: لایه‌های سنگین حزن بر دل بیمار فرو می‌نشیند. چشم‌های بی‌رمق او درد را فریاد می‌کشد.

توان از وجودش پرکشیده است و او با جسمی خسته، لحظات دردآفرین بیماری را به کندی سپری می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این لحظات، تنها سایه پرستار است که بیمار را در مسیر پرفراز و نشیب بیماری قوّت می‌بخشد.

گرمای عشق‌آفرین خدمتگزاری را در تن رنجور بیمارش تزریق می‌کند و لبخند را بر لبانش مهمان می‌سازد. پرستار، حرفی از کلام خداوند است؛ شعاعی از ملکوت پرحشمت و تابشی از زیبایی انسان.

پرستار، یعنی خلاصه عشق در کویر گداخته درد. پرستار، گرمی دستی است که بر پیشانی تب‌داری می‌نشیند و امیدی است که از چشمان شفّاف مهربانی در وجود پردرد لانه می‌کند.

در میان شغل‌های گوناگون، برخی شغل‌ها دارای ویژگی اخلاقی و انسانی است؛ زیرا افزون بر این که با امور روزمره افراد جامعه سرو کار دارد، تأثیر به‌سزایی در سلامت و تربیت جامعه نیز ایفا می‌کند.

از جمله این مشاغل، می‌توان پرستاری را نام برد. پرستاری، از شریف‌ترین شغل‌هاست؛ زیرا خدمتی بزرگ به افراد همنوع و بیماران به شمار می‌آید.

پرستار یعنی بیماردار و پرستاری یعنی مراقبت و مواظبت از فرد دیگر. پرستاری یعنی همانند شمع، نورافشانی نمودن و مهربانی و گرمای عشق را در تن‌های رنجور تزریق کردن. پرستاری عشق است؛ عشق به خالق و مخلوقات. عشق به خالق است در رسیدگی به مخلوقات خدا و عشق به مخلوق است در اطاعت خالق و رسیدگی و اهتمام به دردهای همنوعان و سلامت جامعه و با این هدف است که عمل پرستار، محبوب حضرت حق می‌گردد.

پرستاری، یعنی همه جسم و جان عاشق شدن و با تمام روح در خدمتگزاری دیگران برآمدن، یعنی شور زندگی را در جان‌های خسته از درد و رنج، افکندن!

مدت‌ها بود که به بهانه این که پرستار کیست و چه کاره است؟ دنبال فرصتی بودم تا مطلبی در رابطه با شغل خطیر و شریف پرستاری گردآوری و به رشته تحریر در بیاورم و نهایتا در سالروز تولد مبارک حضرت زینب کبری (س) و روز پرستار این کار برایم میسر شد.


در سالن بیمارستان امام رضا (ع) تبریز به طرف قسمت اداری در حال حرکت بودم که ناگهان مترون بیمارستان (مدیر اداراه خدمات  پرستاری) را دیدم که در حالتی ناراحت و با عجله، شتابان به سوی یکی از آی سی یوهای مرکز در حال حرکت بود.

خیلی سعی کردم سوالی از او بپرسم ولی با عجله گفت ،بیمار را نزدیک است از دست بدهیم، چهره نگران او خبر از این می‌داد که حتما یکی از آشنایان و یا فامیل است که وی را اینگونه برآشفته کرده است، نتوانستم بی‌تفاوت از کنار قضیه رد شوم و حس کنجکاوی از یک سو و از سوی دیگر رسالت خبرنگاری افزون بر کنجکاوی شد و دنبال او به سمت آی سی یو رفتم.

سراسیمه در حال بسیج پرستاران بخش برای احیای بیمار بود، بیمار جوان بیست و چند ساله‌ای بود که براثر سانحه رانندگی دچار آسیب جدی از ناحیه سر و شکستگی‌های متعددی از نواحی مختلف بدن شده بود.

کار احیای مدتی طول کشید و من در کنار پرستاران و تیم احیاء نظاره‌گر این تکاپو برای نجات یک بیمار بودم و لحظات سخت و طاقت‌فرسایی بود و گاهی نفس‌ها در سینه حبس می‌شد.

در لابلای این تکاپو چهره مترون مرکز توجهم را جلب کرد، اشک در چشمانش حلقه زده بود و او سعی می‌کرد این اشک‌ها را پنهان نگه دارد، عملیات احیاء تمام شد و مرد جوان نجات یافت، اینجا تمام چهره‌ها منظره‌ای یکسان داشت و آن خوشنودی از احیاء دوباره مرد جوان بود.

به دنبال مترون بیمارستان تا اداره خدمات پرستاری آمدم، خواستم شرح ماجرا را برایم بگوید،در ابتدا من تصورم براین بود که یحتمل یکی از فامیل یا آشنایان بوده که وی را ناراحت و دگرگون ساخته اما بعد از اینکه شرح ماجرا را گفت فهمیدم که عشق و علاقه‌ای که به کار دارد، این احساسات را بروز می‌دهد.

بنده به عنوان عضو کوچکی از اهالی رسانه در حوزه‌های مختلفی مطلب تهیه و انتشار نموده‌ام اما حوزه سلامت و به خصوص مراقبت و پیگیری روند درمان بیماران بستری در مراکز درمانی امری فراتر از وظیفه بوده و عقل و احساس را به چالش می‌کشد، برهمین اساس گفت‌وگویی کوتاه با چند نفر از پرستاران مرکز آموزشی و درمانی امام رضا (ع)تبریز داشتم که ماحصل آن در ادامه می‌آید.

سید مجید سید قدرتی، مدیر اداره خدمات پرستاری مرکز آموزشی و درمانی امام رضا (ع) تبریز 24 سال سابقه خدمت دارد و می‌گوید: من به کارم علاقه دارم و عشق به کار و همنوع است که سختی‌های کار را برایم شیرین می‌کند، زندگی جز لذت بردن از لحظات و کمک به همنوع چیز دیگری نیست.

از او در مورد احیای مرد جوان می‌پرسم و با لبخندی معنا در ا ادامه می‌دهد: نمی‌دانم شاید آن موقع کسی تلاش من و همکارانم را اگر می‌دید بی‌درنگ فکر می‌‌کند که برادر و یا فامیل من هست اما اینگونه نیست تمام بیماران عزیزان و همنوعان ما هستند و آن مرد جوان هم جزو مردم، تازه سنی هم نداشت، فقط 27 سال داشت و گویا تازه ازدواج کرده بود.

وقتی پرسیدم چرا نتوانستید اشک‌های خود را کنترل کنید ،انگار دوباره به حالت احیاء بازگشت، پشیمان شدم از پرسش ولی باید می‌پرسیدم و او با مکث چند ثانیه‌ای جواب داد: آخر انسانی جوان داشت با مرگ دست و پنجه نرم می‌کرد و ما باید کاری انجام می‌دادیم، می‌دانید همسرش در طی چند روزی که بستری بود فقط پشت در آی سی یو قرآن می‌خواند و دعا می‌کرد و این تنها کاری بود که می‌توانستیم انجام بدهیم.یک لحظه خودم را گذاشتم جای پدر و مادر و خانواده آن جوان، تصورش خیلی سخت بود.

قدرتی از شیرین‌ترین خاطراتش این خاطره را می‌گوید و اشاره می‌کند: البته خاطرات تلخ و شیرین در حیطه کاری ما بسیار  است اما این حادثه هم تلخ و هم بسیار شیرین بود و امیدوارم بتوانیم همواره خاطرات خوش در اذهان حک نمائیم.

از مدیر خدمات پرستاری مرکز امام رضا (ع) در خصوص نحوه برخورد همراهان و خود بیماران می‌پرسم و انگار از درد دلش خبر دادم و افزود: ببینید مشکل اصلی ما با بیماران و همراهان در مواقعی عدم ایجاد ارتباط صحیح می‌باشد، برخی از بیماران و همراهان گاها از پروسه رسیدگی به بیمار و نوع الویت‌بندی بیماران بی‌اطلاع بوده و در مواردی نیز به دلیل اینکه بیمارشان درد داشته و آه و ناله می‌کند همراهان بیمار خود را در الویت دیده و انتظار دارند تمام پرسنل بیمارستان‌ها در خدمت ایشان باشند و البته ما نیز درک می‌کنیم که همراهان بیماران و حتی خود بیماران در حالت غیرعادی قرار دارند اما باید به سایر مراجعان و بیماران نیز این حق را قائل باشیم.

قدرتی می‌افزاید: پرستاری از دسته شغل‌های سخت و حساس بوده و هر لحظه ریسک‌ها حساسیت‌های مربوط به خود  را دارد با وجود این همه سختی‌ها و سروکار داشتن با اقشار مختلف مردم ناملایمت ناشی از عدم توجه مسوولان به این شغل پرستاران را گاها آزرده خاطر می‌کند.

از او در خصوص حقوق و دستمزد پرستاران می‌پرسم و می‌گوید: در حال حاضر کمبود نیرو در مراکز درمانی یکی از مشکلات اساسی جامعه پرستاری بوده و افزون بر آن متناسب نبودن دستمزدها و نیز نحوه پرداخت حقوق و مزایاست گاهی اوقات پرداخت مزایای پرستاران تا چندین ماه به تعویق می‌افتد.

قدرتی درباره احساسش نسبت به پرستاری و مراقبت از بیماران اینگونه اظهار می‌دارد: جدا از مشکلاتی که در حرفه پرستاری وجود دارد، عشق به کار و تعهد کاری باعث می‌شود پرستار با تمام توان به کارش ادامه دهد و این را از صمیم قلب می‌گویم گاهی اوقات درد بیمار را تا استخوان‌هایم حس کرده‌ام و اگر دوباره برگردم به سال‌های ورود به دانشگاه باز هم رشته پرستاری را انتخاب می‌کنم.

 

 

انتظار تشکر از بیماران را نداریم 

به سمت بزرگترین اورژانس شمال‌غرب کشور می‌روم و شلوغی و تلاطم را از بدو ورود به اینجا حس می‌کنم برخی بر این باورند که اورژانس مهمترین و حساس‌ترین واحد کاری برای پرستاران می‌باشد، به سمت اتاق سرپرستار اورژانس می‌روم، در اتاقش نبود و به بخش حاد 1 برای سرکشی رفته بود، یعقوب‌ کشی‌زاده 10 سابقه کار آن هم در بخش اورژانس را داشته و در حال حاضر مسوولیت سرپرستاری بزرگترین اورژانس  شمال‌غرب کشور را دارد.

کشی‌زاده در تعریف پرستاری می گوید : من پرستاری را به مثابه پرورش و اندوخته حس انسانی برای دیگر بار زیستن می دانم و چه خوش آیند است روز احتیاج اندوخته های نوع دوستی بازگشتی با لبخند به خود آدم داشته باشد.

سرپرستار بخش اورژانس بیمارستان امام رضا(ع) تبریز ادامه می‌دهد: اورژانس ویترین یک بیمارستان بوده و البته تفاوت‌هایی نیز با سایر بخش‌های بیمارستان دارد و اولین تفاوت در این بخش سرعت و دقت عمل یک پرستار در پذیرش بیمار و انجام اقدامات درمانی برای وی می‌باشد، حالا شما تصور کنید شیفت‌های مداوم و بی‌خوابی‌های مکرر و مهمتر از همه انتظارات برخی از مراجعان و گاهی درگیری‌هایی که از سوی همراهان بیماران گریبانگیر ما می‌شود.

او می‌افزاید:اکثر هموطنان وقتی وارد بخش اورژانس یک مرکز درمانی می‌شوند انتظار دارند تمام کادر درمانی در خدمت بیمار ایشان باشند، البته بنده به عنوان یک پرستار به همراهان این حق را قائل هستم به دلیل اینکه نگرانی از سلامت بیمارشان را دارند، اما باید بگویم که اینطور نیست که پرستار به بیمار و نسبت به تعهد خدمتی خود بی‌تفاوت باشد، تمامی پذیرش و ارائه خدمات پرستاری به بیماران برا اساس فرآیند تریاژ صورت گرفته و بعد از تریاژ که در بدو ورود به اورژانس انجام می‌شود بیمار تعیین سطح شده و ب اساس آن در اولویت دریافت خدمات درمانی قرار می‌گیرند اما برخی  از هموطنان از این قضیه بی‌اطلاع هستند.

از کشی زاده می پرسم آیا تا به حال با همراهان و یا بیماران درگیر شده‌اید، جواب می‌دهد: بنده در طول 10 سال خدمتم بله شده که درگیر بشوم اما به دلیل اینکه خودم را در جایگاه بیمار و همراه بیمار می‌گذارم همیشه به نفع مراجعه‌کننده کوتاه آمده‌ام، باید یک پرستار از صبر و شکیبایی و آستانه تحمل بالایی برخوردار باشد و اگر فردی این توانایی را ندارد، بهتر است وارد حرفه پرستاری نشود،با این اوصاف گاهی هم شنیدن برخی الفاظ واقعا خاطر ما را می‌رنجاند چرا که ما نیز از مردم بوده و خانواده داریم و نباید تعداد کمی از هموطنان آن هم ناخواسته پرستار را با الفاظ ناشایست خطاب قرار دهند.

او اضافه می‌کند: ما به کارمان عشق می‌ورزیم و البته انتظار تشکر نیز از کسی نداریم چرا که وظیفه‌مان را انجام می‌دهیم اما برخی از مراجعان اگر کمی ما را رعایت نموده و توهین نکنند نیز بسیار خوب است،در طول 10 سال خدمتم همواره سعی کرده‌ام با صبر و شکیبایی و ایجاد ارتباط صمیمی به مراجعان خدمت نمایم و از این تریبون نیز استفاده کرده و از تمام هموطنان خواهشمندم که مراجعان نیز کمی رعایت حال پرستار را نمایند.

کشی‌زاده خوش‌ترین خاطره‌اش را چنین بازگو می‌کند: در یکی از شب‌هایی که شیفت بودم معلم عربیم را بعد از 15 سال در اورژانس دیدم ،من وی را شناختم ولی ایشان بنده را نشناختند البته شناختن بنده ناشی از سیلی خوردن از معلم عربی بوده که بعدها فهمیدم از روی دلسوزی بود،بعد از اینکه به ایشان ارائه خدمت نمودم، خودم را معرفی کردم از خوشحالی اشک در چشمان معلم مهربانم حلقه زد و بعد از آن موقع هنوز ارتباطم با معلم عربی پایدار و مستمر است و این خوش‌ترین خاطره‌ای‌ است که در این مدت به دفتر خاطرات من اضافه شده است.

کشی‌زاده در باره خانواده خود می‌گوید:اگر اجازه بدهید می‌خواهم از این تریبون استفاده کرده و از خانواده‌ام تشکر کنم به دلیل اینکه گاهی اوقات از فرط خستگی و شیفت‌های مکرر به نحو شایسته نتوانستم در کنارشان باشم و از خانواده و مخصوصا همسرم تشکر می‌کنم و این را نیز اضافه بکنم که نهایت تلاش ما ارتقاء سطح کیفی خدمات و کاهش آلام بیماران بوده و لبخند رضایت بیماران اوج لذت را برای یک پرستار هدیه می‌دهد.

 

با بیماران دیالیزی زندگی کرده‌ام

اورژانس را تمام کردم، در سالن پیرمردی را دیدم که  دعاگویان به سمت ساختمان دیالیز می‌رفت و زیرلب این دعا را می‌گفت( الله سیزی نینیم نجه الییم ده تک قویماسین ) جالب به نظر رسید، نزدیکتر رفتم همراه او وارد ساختمان دیالیز شدم، نتوانستم حرف نزده و بی‌تفاوت از کنار آن چهره نورانی بگذرم.

گفتم حاج آقا چه کسی را دعا می‌کردی؟ گفت این پرستاران بخش دیالیز را، پرسیدم چرا؟ گفت من کلیه‌هایم مدتی است تنبل شده و به تشخیص پزشک مدتی است که دیالیز می‌شوم و در این مدت این پرستارها مانند بچه‌ها و خانواده خودم با من مهربانی می‌کنند و هر روز برایشان دعا می‌‌نم، من هفته‌ای سه روز برای دیالیز به این مرکز می‌آیم و به سمت رختکن بیماران رفت.

وارد بخش دیالیز شدم، اینجا بزرگترین مرکز دیالیز کشور با 122 تخت به صورت شبانه‌روزی ارائه خدمت می‌نماید،با رئیس بخش دیالیز خانم ویدا احمدی‌نژاد صحبت می‌کنم، 24 سال است که  در بخش دیالیز مشغول خدمت هست و از تجربه و دانش و مهارت و به "قول بیماران بخش دیالیز" اخلاق ستودنی دارد.

احمدی‌نژاد، تعریف پرستاری را اینگونه بیان می‌دارد: پرستاری به نظر من تلفیقی از علاقه،دانش و تحمل است و این سه عامل باید به صورت پارالل در کنار هم باشند تا یک پرستار بتواند در کار خود موفق بوده و به درجات عالی شغلی ببرسد.

رئیس بخش دیالیز از حق‌الزحمه گلایه دارد و می‌گوید: در مقابل این فشار کاری شیفت‌های نامتعارف و وجود استرس و مواجه بودن با انواع بیماری‌ها و اپیدمی‌ها این مقدار دست مزد فی‌الواقع متناسب نیست و باید در بحث حق‌الزحمه پرستاران تجدیدنظر صورت گیرد.

از احمدی‌نژاد در خصوص رابطه پرستارهای بخش دیالیز با بیماران پرسیدم که گفت: ببینید در اینجا یکی از اساسی‌ترین کارها ایجاد ارتباط روانی با بیمار بسیار یاری‌کننده هست، من معتقدم در مرحله اول باید از بعد روانی بیمار را درک و با او ارتباط برقرار کرد، توجه به بیمار و ایجاد یک رابطه دوستی نقش مهمی در ارائه بهتر خدمات درمانی خواهد داشت و ما این امر را در  دستور کار قرار داده‌ایم،زیرا بیماران دیالیزی گاهی سه یا چهار بار در هفته برای دیالیز مراجعه کرده و یک رابطه صمیمی با پرستار خود دارند.

او، شیرین ترین خاطره‌اش را چنین تعریف می‌نماید: چند سال پیش یک دختر جوان را از یکی از روستاهای یکی از شهرستان‌ها برای دیالیز آورده بودند، دختر جوان را چند جلسه دیالیز نمودیم ( وقتی این را گفت اشک در چشمانش بی‌اختیار جاری شد )، بعد از آن خانواده‌اش دخترک را ترک کردند و یکی از فامیل‌هایش در تبریز نگهداری و ادامه درمان وی را به عهده گرفتند،نزدیک به یک سال دیالیز ادامه داشت تا اینکه رگ‌های دختر جوان دیگر جوابگوی دیالیز نبود و ما نتوانستیم  رگی پیدا کنیم تا دیالیز شود،نهایتا یکی از اساتید برای وی پیوند کلیه اورژانسی را ترجیح داد و ما اطلاع‌رسانی کردیم و حتی از رادیو نیز فراخوان دادیم به هر حال کلیه را پیدا کردیم و پیوند با موفقیت انجام شد ( نمی‌دانم چگونه نوع تعریف این پرستار را از شرح ماجرا بیان کنم، چون به قدری در دل خاطره رفته بود که با خودم گفتم کاش این سوال را نمی‌پرسیدم، اشک و حالت بغض خیلی ناراحتش کرده بود).

احمدی‌نژاد ادامه داد: ولی بعد از یک یا دو روز بدن دختر جوان پیوند را پس زد و تمام کادر پرستاری در بخش خیلی ناراخت بودیم و این بار نیز از طریق رسانه‌ها و رادیو برای دعای وی تقاضا کردیم، بعد از سه روز که تقریبا روز آخر بود و ما دیگر امیدمان به زنده ماندن دختر جوان نمانده بود، به یکباره کلیه پیوند زده شده به کار افتاد و دختر جوان زنده ماند و ما مزد تمام زحمات چندین ماهه خود را گرفتیم و این شیرین‌ترین خاطره من در طول خدمتم است.

او به افرادی که تازه وارد این حرفه می‌شوند، توصیه می‌کند اگر علاقه دارید وارد این حرفه بشوید و ادامه می‌دهد: افرادی که علاقه ندارند، وارد این حرفه نشوند چرا که لازمه اصلی این رشته علاقه صبر و کسب مهارت هست.


پرستاری هنر نقاشی لبخند بر بوم دردهاست

یکی دیگر از بخش‌های حساس بیمارستان‌ها بخش ICU  یا همان بخش مراقبت‌های ویژه می‌باشد و بخش آ سی یو جراحی مغز در این بین از حساسیت دوچندانی برخوردار است و به گفته برخی از همراهان بیماران اینجا ایستگاه پایانی زندگی است، با یکی از پرستاران این بخش به نام رقیه سعدالهی با 18 سال سابقه گفت‌وگو می‌کنم .

سعدالهی، در تعریف پرستاری می‌گوید:پرستاری شغل خطیر و در عین حال جذاب  و دوست داشتنی است، تعریف من از پرستاری هنر نقاشی لبخند بر بوم دردهاست، یعنی من باید بتوانم با ایجاد ارتباط مناسب دردهای بیمارم را کاهش و نهایتا لبخند رضایت او را به دست آورم.

از او الگوی خود برای پرستاری را پرسیدم و در حالی که داروهای بیمارش را بررسی می‌کرد، ادامه می‌دهد: الگوی من برای پرستار شدن حضرت زینب کبری (س) بوده و اگر یک بار دیگر به عقب برگردم، دوباره پرستاری را انتخاب می‌کنم.

از سعدالهی می‌پرسم کار کردن دربخش آی سی یو جراحی مغز سختی‌های خود را دارد و شما با دیدن وضعیت وخیم بیماران و گاها فوت بیماران مواجه هستید، این بار روانی منفی که به شما تحمیل می‌شود، تاثیرش در زندگی شما چیست؟می‌گوید: بیان این کلمه سخت است لیکن شغل پرستاری را به صورت آگاهانه انتخاب کرده و سختی‌هایش را به جان خریده‌ام، شما تصور کنید اکثر بیماران بستری در این بخش یا سطح هوشیاری پائینی داشته و یا به طور کلی در حالت کما هستند، با این حال ما با بیماران زندگی می‌کنیم، در مواردی که بیمار از شدت بیماری فوت می‌کند، ناراحت می‌شویم.

او ادامه می‌دهد: بعضی از افراد فکر می‌‌کنند ما انسان‌های بی‌احساسی هستیم ولی فی‌الواقع اینطور نیست همه بیماران را عزیز و خانواده خود می‌دانیم و خودمان را به جای خانواده بیمار می‌پنداریم ،به نظرم یک پرستار خوب باید هنر ارتباط و آگاهی‌رسانی به بیمار و همراهان بیمار را داشته باشد.

سعدالهی تاکید می‌کند:اگر احساس لطیف و حس نوع دوستی نبود قطعا این شغل را انتخاب نمی‌کردیم، گاهی خندیدن و یا یک خوش‌و‌بش همکاری بین پرستاران همراهان و بیماران را آزرده خاطر می‌کند و ما از طریق این تریبون می‌گوییم پرستار نیز مثل همه افراد جامعه انسان بوده و حق دارد در کنار همکاران و حتی با بیمار خود خوش و بشی نیز داشته باشد، ما نیز احساس داریم چرا فکر می‌کنید ما نسبت به بیمار و کار خود بی‌مسوولیت هستیم؟

او، بدترین خاطره دوران کار را با اشک‌هایی که از چشمانش سرازیر هست تعریف می‌کند و می‌گوید: چند سال پیش کودکی خردسال که بر اثر تصادف به کما رفته و در این بخش بستری بود، من و همکارانم را خیلی به خود جلب کرده بود و هر روز با همکاران برای وی دعا می‌کردیم، در یکی از شب‌ها حال کودک بسیار وخیم شد و پدر و مادرش نیز بر بالینش نبودند، من یک لحظه تصور کردم فرزند خودم هست، خیلی ناراحت بودم، دست کودک در دستم بود که فوت کرد و ما کاری نتوانستیم برایش بکنیم، هنوز هم وقتی آن کودک به یادم می‌افتد بی‌اختیار اشک از چشمانم جاری می‌شود، آخر کودک خردسال بدون اینکه پدر مادرش در کنارش باشند، جان داد و ما هیچ کاری نتوانستیم بکنیم، طفلک سنی نداشت به خاطر یک اشتباه رانندگی جانش را از دست داد.

سعدالهی با اشک ادامه می دهد: این بدترین خاطره‌ای است که در دوران خدمتم داشته‌ام البته خاطرات شیرین هم هست بعضی از بیماران چند وقت بعد از ترخیص به بخش مراجعه کرده و ما را به اسم صدا کرده و با وجود اینکه ما آنها را نشناخته‌ایم، به ما ابراز لطف و محبت کرده و تشکر کرده‌اند، این قبیل خاطرات شیرین هم بسیار هست و قوت قلبی برای ادامه کار ماست.

شنیدن حرف‌های پرستاران برایم  جالب بود، شاید بتوانیم گوشه‌ای از زحمات این عزیزان را انعکاس دهم هرچند سختی‌ها و تلاش‌های این عزیزان را نمی‌توان در یک یا چند گزارش بازگو کرد

چگونه می‌توان بی‌خوابی‌های شیفت شب و عدم همکاری برخی بیماران و یا همراهان را با پرستار با یک جمله ارائه کرد؟

پرستاری تلفیقی از مهارت،دانش، علاقه و نهایتا صبر و شکیبایی و حس نوعدوستی است.

گل واژه‌های مهربانی و ایثار در دستان مهربانت شکفته می‌شوند، آنگاه که بر بالین بیمار می‌آیی و دست نوازشت را بر چهره تب‌دارش می‌کشی.

تو که زینب علیه‌السلام را الگوی خود قرار داده‌ای، در پرستاری از بیماران، عشق را معنا می‌کنی، آنگاه که خوابِ چشمانت را می‌زدایی و بر بالین بیمارت می‌نشینی و تا سپیده صبح، نظاره‌گر وجود تب‌دارش هستی.

تو که خستگی در وجودت معنا ندارد و گرمی مهربانی و امید را در جان‌های خسته و فرسوده از درد و رنج بیماران تزریق می‌کنی، تو که لبخند شورآفرین عشق به زندگی را بر لبان سردشان جاری می‌سازی، خداوند پاداش زحمت‌ها و تلاش‌ هایت را بدهد. 

انتهای پیام/60001/

منبع: فارس

کلیدواژه: پرستار پرستاری درد بیمارستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۲۸۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف «پول» از درمان زیر ۷ ساله‌ها

اینجا بیمارستان کودکان مفید؛ صف واحد ترخیص و جمله‌ای که نگاه مراجعه کنندگان را جلب می‌کند: «با دستور مقام عالی وزارت بهداشت، در این مرکز هزینه خدمات درمانی بیماران زیر ۷ سال دارای بیمه پایه رایگان می‌باشد.»...

به گزارش ایسنا، صورت‌حساب هزینه درمان را از پشت شیشه واحد ترخیص می‌گیرد و کنار می‌آید و به خواندن برگه ادامه می‌دهد؛ می‌پرسم چقدر پرداخت کردید؟ نگاهش را از روی کاغذ برمی‌دارد و صورت حساب را نشانم می‌دهد و می‌گوید: «والا گفتند ۹۰ هزار تومن فقط بابت همراه» و دوباره به جستجویش در صورت هزینه‌ها ادامه می‌دهد؛ جمع کل هزینه‌ها که بالغ بر ۱۰میلیون و ۴۰۰هزار تومان است را نشانش می‌دهم و می‌گویم «این کل هزینه جراحی‌تون هست که سهم شما در پرداختش صفر هست؛ ۹۰ هزار تومان بابت هزینه همراه و غذا طی دو روز بستری حساب کردن.» ابرویی بالا می‌اندازد و می‌گوید: «هر کسی هر کاری برای مردم می‌کنه، خدا خیرش رو بهش برگردونه...»

حالا تقریبا مراجعه کنندگان توجه‌شان به دوربین و کار ما جلب شده و در جریان قرار گرفته‌اند که ماجرا از چه قرار است؛ بیمار بعدی کارش در واحد ترخیص تمام می‌شود، می‌پرسم مشکل بیمارتون چی بوده و چقدر پرداخت کردید؛ کوتاه و با لهجه‌ای که تشخیص نمی‌دهم از کجاست، می‌گوید: «نوزادم مشکل مادرزادی داشت؛ دو هفته‌ای هست که آمده‌ایم اینجا و الان هم جراحی انجام شده؛ کل هزینه‌هام ۸ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان شده که اینجا فقط مبلغی رو به عنوان همراه بیمار گرفتند؛ دستشان درد نکند و از همه‌شون تشکر می‌کنم.»

پدر بعدی می‌گوید: «نوزاد دارم، مشکل انسداد روده داره؛ فعلا نمونه برداری از روده و آزمایش‌ها را انجام دادن؛ عمل یک هفته دیگر هست؛ حدود ۱۰ روز است اینجا هستیم؛ هزینه آزاد ۲۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان می‌شده ولی الان ۷۲۰ هزار تومان را بابت همراه بیمار و غذا گرفتند؛ از این بهتر که نمیشه؛ از این طرح جالبشون ممنونم.»

از پدر دیگری می‌خواهم که درباره بیماری فرزندش و روند درمان و نهایتا هم هزینه‌های پرداختی صحبت کند؛ قبول می‌کند، بچه را بغل می‌گیرد و می‌گوید: «دیشب حدود ساعت ۱۰ اینجا آمدیم، الان هم که ساعت ۱۲ ظهر هست، حالت تهوع و دل درد داشت؛ چهار سالش هم هست؛ سه میلیون و ۱۰۰ هزار تومان هزینه‌هامون شده ولی پرداختی نداشتیم و رایگان شده؛ خوبه دیگه؛ اگر داشته باشه و به مردم کمک بشه، خیلی عالیه.»

اجازه می‌گیرم و وارد واحد ترخیص می‌شوم و با مسوول واحد وارد صحبت می‌شویم؛ او می‌گوید: «از اواخر سال گذشته طبق دستورالعمل اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، پرداختی بیماران زیر هفت سال رایگان است؛ به جز هزینه‌های همراه و غذای بیمار که شامل بیمه نیست. بنابراین آنهایی که بیمه پایه دارند شامل خدمات درمانی، تامین اجتماعی و نیروهای مسلح هزینه‌های پرداختی‌شان بابت درمان رایگان است.»

می‌پرسم بیشترین مبالغی که طی مدت اجرای این طرح، رایگان برای بیمار محاسبه شده، چقدر بوده؟ پشت سیستم می‌نشیند و شروع می‌کند به جستجو؛ چند پرونده را پرینت می‌گیرد و شروع می‌کند به خواندن؛ این بیمار با دیسترس تنفسی مدت سه ماه اینجا بوده و مجموع هزینه‌هایش ۵۴۰ میلیون تومان بوده که فقط ۳۰۰هزار تومان بابت همراه پرداخت کرده است؛ یعنی هزینه‌های پرداختی بابت درمان صفر بوده است.»

پرونده دیگری را نشانم می‌دهد و می‌گوید: «این بیمار هم مشکل تنفسی داشته هزینه بستری بیمار از تاریخ ۲۷ آذر ۱۴۰۲ تا ۲۶ فروردین امسال، ۴۵۵ میلیون تومان بوده که صفر لحاظ شده و تقریبا ۸۲۵ هزار تومان هم بابت همراه و غذا طی سه ماه دریافت شده است.»

هزینه‌های کمرشکن سلامت و گام دولت برای ارزان کردن درمان

هزینه‌های درمان بیماری بویژه بیماری‌های سخت وصعب‌العلاج و همچنین تامین داروهای گران قیمت همواره رنجی مضاعف بر رنج بیماری به ویژه برای اقشار آسیب‌پذیر جامعه بوده و بر همین اساس هم هزینه‌های کمرشکن سلامت و لزوم کاهش سهم جیب بیماران در پرداخت این هزینه‌ها، همواره محل بحث مسوولان و حتی قوانین توسعه‌ای در ادوار مختلف بوده است.

به اذعان مسوولان سلامت کشور در دوره‌های مختلف، کم نیستند تعداد بیمارانی که یا به بهانه هزینه‌ها، قید درمان را می‌زنند و یا با وجود داشتن بیمه درمانی، اما در پرداخت هزینه‌ها ناتوانند و پس از ترخیص راهی مددکاری بیمارستان شده و منتظر تایید تخفیف هزینه‌ها می‌مانند.

در همین راستا چندی قبل بود که رییس مرکز پژوهش‌های مجلس ضمن تاکید بر لزوم لحاظ راهکارهایی جهت محافظت مالی از خانواده‌ها در برابر مخارج کمرشکن سلامت، اعلام کرد که «در سال ۱۴۰۰، خانواده‌های ایرانی به میزان ۲.۴۲ درصد با این هزینه‌ها مواجه شده‌اند.»

در چنین شرایطی بود که جهت دسترسی آسان و ارزان قیمت به خدمات بهداشتی و درمانی بویژه در اقشار آسیب‌پذیر اقداماتی در دستور کار قرار گرفت که از جمله آن می‌توان به پوشش رایگان بیمه‌ای برای پنج دهک اول جامعه، افزایش پوشش‌های بیمه‌ای درمان‌های ناباروری، حمایت ویژه مالی از ۱۰۷ گروه بیماری خاص و صعب‌العلاج و از جمله سرطان‌ها در قالب تشکیل صندوقی ذیل سازمان بیمه سلامت و ... اشاره کرد.

ماجرای درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال

جدیدترین اقدام دولت و وزارت بهداشت نیز تدبیر برای درمان ارزان کودکان بیمار است که در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و با استناد به بند الف ماده ۹ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور، صورت گرفت و طبق آن همه خدمات بستری و سرپایی کودکان زیر ۷ سال، به استثنای داروهای سرپایی در مراکز دولتی دانشگاهی رایگان  شد.

بر همین اساس، سازمان‌های بیمه گر پایه مکلفند ۱۰۰ در صد تعرفه دولتی برای خدمات سرپایی و سرپایی فوریت‌های پزشکی شامل معاینه، آزمایشگاه، تصویربرداری و توانبخشی و همچنین خدمات بستری و بستری فوریت‌های پزشکی را پرداخت کنند.

در مجموع «رایگان شدن درمان کودکان زیر ۷ سال»؛ خبر خوبی بود که از اواخر سال گذشته مرتبا از سوی مسوولان وزارت بهداشت اعلام و بر آن تاکید شد؛ طرحی که رضایت و آرامش خاطر خانواده‌ها در پیگیری روند درمان فرزندشان را به دنبال دارد و در عین حال در همین ابتدای کار باید تاکید کرد که بی‌تردید تامین منابع مالی پایدار و مستمر، پاشنه آشیل اجرای موفق و ماندگار آن است.

درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان مفید تهران

چگونگی اجرای «درمان رایگان کودکان زیر هفت سال دارای بیمه پایه» را با دکتر شمس الله نوری پور - فوق تخصص نوزادان و متخصص کودکان، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رییس بیمارستان کودکان مفید تهران به گفت‌وگو نشستیم که در پی می‌خوانید:

رییس بیمارستان کودکان مفید با بیان اینکه تقریبا اواخر اسفند سال ۱۴۰۲ با عنایت وزیر بهداشت به سلامت کودکان این مرز و بوم، خدمات کودکان زیر هفت سال دارای بیمه پایه در بیمارستان‌های دولتی و دانشگاهی رایگان شد و در این راستا ما با توجه به رسالتی که در خدمت رسانی به کودکان داریم جلساتی تشکیل دادیم و هماهنگی‌های مورد لزوم انجام شد و جزو اولین بیمارستان‌هایی بودیم که این مصوبه را اجرایی کردیم.

وی در این باره ادامه داد: بنابراین کودکان زیر هفت سال دارای بیمه پایه مانند تامین اجتماعی، بیمه سلامت و نیروهای مسلح می‌توانند از این طرح بهره‌مند شوند و هیچ گونه فرانشیزی را پرداخت نکنند. در مجموع از شروع طرح تاکنون نزدیک به ۳هزار بیمار سرپایی و ۹۰۰ بیمار بستری زیر هفت سال در بیمارستان کودکان مفید مشمول این طرح شدند.

نوری‌پور با اشاره به کاهش قابل توجه پرداختی از جیب بیماران با این مصوبه دولت و وزارت بهداشت، افزود: به دنبال محاسبات اولیه انجام شده مشخص شد که تقریبا ماهانه نزدیک به پنج میلیارد تومان بابت کودکان بستری هزینه شده و از این بسته خدمتی استفاده کرده‌اند. این موضوع قطعا برای خانواده‌های دارای فرزند بیمار کمک کننده است؛ بویژه آنکه اغلب بیماران مراجعه کننده به این بیمارستان بیماران خاص هستند که نیاز است مراجعات متعددی داشته باشند.

دکتر شمس‌الله نوری‌پور - رییس بیمارستان کودکان مفید

وی با بیان اینکه قطعا این طرح می‌تواند نتایج مثبتی برای سلامت کودکان داشته باشد، گفت: در گذشته شاید خیلی از خانواده‌ها به دلیل فرانشیزهای نقدی که باید پرداخت می کردند، برای درمان مراجعه نمی‌کردند و این طرح باعث می‌شود این افراد برای پیگیری روند درمان راغب شوند و اگر بیمارشان نیازمند خدمات بستری است جهت درمان مراجعه کنند.

بیمه‌ها پرداختی به بیمارستان‌های کودکان را در اولویت قرار دهند

نوری‌پور در ادامه صحبت‌هایش با اشاره به توان مالی محدود بیمارستان‌ها و بویژه بیمارستان‌های کودکان، افزود: بنابراین جا دارد تعرفه‌های مربوط به بیماری‌های کودکان و نوزادان تقویت شود؛ چراکه قسمتی از کار بیمارستان‌ها خودگردان است و باید با درآمدهای خود بیمارستان انجام شود و با اجرای این طرح چون فرانشیز نقدی تقریبا حذف می‌شود و خدمات به صورت بیمه‌ای محاسبه می‌شود، انتظار است که بیمه‌ها پرداختی به بیمارستان‌های کودکان را در اولویت‌ قرار دهند تا ان‌شاءالله این طرح که طرح بسیار خوبی است و برای سلامت کودکان کمک‌کننده است، پایدار شود و بتواند در آینده تعداد بیشتری از بیماران را تحت پوشش قرار دهد.

وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره چگونگی خدمت رسانی به بیماران خاص و همچنین صندوق حمایت از این بیماران که پیش از این تشکیل شده بود، گفت: بیماران خاص هم صندوق‌های حمایتی مرتبط با خود را دارند و می‌توانند از بسته‌های حمایت خاص خود استفاده کنند. برای بیماران مصدوم یا ترافیکی هم یک سری بسته‌های خدمتی فعال است که از طریق آن خدمات مورد لزوم را دریافت می‌کنند.

اهمیت حمایت‌های وزارت بهداشت و لزوم لحاظ ردیف بودجه اختصاصی

رییس بیمارستان کودکان مفید در پاسخ به سوال ایسنا درباره نقش حمایتی وزارت بهداشت و سازمان برنامه و بودجه از درمان رایگان کودکان زیر هفت سال، گفت: قطعا وزارت بهداشت به عنوان سردمدار و تامین کننده آتیه سلامت کودکان کشور این طرح ارزشمند را به اجرا گذاشته و بسیار مهم است که این نقش حمایتی تداوم داشته باشد. به هر حال در ابتدای شروع طرح هستیم و حمایت‌های مالی وزارتخانه جدا از پرداخت‌های بیمه‌ها، می‌تواند در پیشبرد اهداف طرح بسیار کمک کننده باشد. در همین راستا نیز امیدوارم یک سری بسته‌های تشویقی از طریق وزارت بهداشت به بیمارستان‌های کودکان اختصاص یابد که بی‌تردید مشوقی خواهد بود تا این طرح بتواند با قدرت بیشتری به بقای خود ادامه دهد.

نوری‌پور همچنین در پیشنهادی برای تحقق بهتر اهداف طرح، گفت: در این راستا لازم است ردیف بودجه اختصاصی برای طرح در سازمان برنامه و بودجه به وزارت بهداشت اختصاص یابد تا به بیمارستان‌هایی مانند بیمارستان کودکان که مراکز ارجاعی فوق تخصصی هستند و خدمات‌شان جامع شمول است، اختصاص یابد و این بیمارستان‌ها بتوانند خدمات را به صورت شایسته تری ارایه دهند.

خدمات فوق تخصصی تشخیصی و درمانی در بیمارستان ۵۰ ساله پایتخت

رییس بیمارستان کودکان مفید در بخش دیگری از صحبت‌هایش در تشریح سوال ایسنا درباره مجموعه خدماتی ارایه شده در این بیمارستان و بویژه خدمات شاخص، ضمن اشاره به تاریخچه فعالیت بیمارستان کودکان مفید از سال ۱۳۵۲ و به همت خَیِر مرحوم حبیب‌الله مفید ادامه داد: خدمات این بیمارستان خدمات جامعی است که به نوزادان و کودکان (تا ۱۸ سالگی و در برخی موارد استثنا نیز در سنین بالاتر) ارائه می‌شود. در بیمارستان کودکان مفید تمام رشته های فوق تخصصی نوزادان و کودکان و رشته‌های مرتبط با بیماری‌های داخلی ارایه می‌شود.

وی تاکید کرد: البته این بیمارستان یک مرکز آموزش دانشگاهی و وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است که رشته‌های فوق تخصصی نوزادان و کودکان در این مرکز آموزش می‌بینند. همچنین یکسری رشته‌های جراحی هم در این بیمارستان داریم که از رشته‌های بسیار فعال و پویا هستند و به همه کودکان این مرز و بوم خدمت ارائه می‌کنند.

نوری‌پور به خدمات رشته جراحی عمومی نوزادان و کودکان که به صورت فوق تخصصی در بیمارستان مفید فعال است اشاره کرد و افزود: همچنین رشته ارتوپدی کودکان و رشته مغز و اعصاب کودکان نیز در این بیمارستان فعال است. واحد فوق تخصصی بیماران خون و سرطان نیز در این مرکز فعال است و خدمات جامع هموفیلی و تالاسمی نیز به بیماران ارایه می‌شود.

وی همچنین به خدمات این بیمارستان به کودکان بیمار خاص و صعب‌العلاج اشاره کرد و گفت: شش تخت پیوند مغز استخوان در این بیمارستان فعال است که خدمات بی‌نظیری را به بیماران ارایه می‌دهد.

نوری‌پور، ضمن تبریک فرارسیدن روز استاد (۱۲ اردیبهشت)، افزود: بیمارستان کودکان مفید حدود ۳۵۰ تخت مصوب دارد و در مجموع با احتساب تخت‌های سرپایی، درمانگاهی و کلینیک‌ها جمعا ۴۱۰ تخت در مجموعه بیمارستان با کمک و توانمندی اساتید محترم فعال است. در همین راستا حدود ۹۰ نفر اعضای هیات علمی و حدود ۳۰ نفر پزشک و جمعا با کمک و همراهی پرسنل متعهد و با تجربه و متخصص که نزدیک ۹۰۰ نفر را شامل می‌شود، خدمت‌رسانی به جامعه کودکان این مرز بوم در حال انجام است.

وی در توضیح بیشتر از خدمات ارایه شده در بیمارستان کودکان مفید به ایسنا تاکید کرد: این بیمارستان به همه بیمارانی که از سراسر ایران اسلامی مراجعه می‌کنند، خدمت رسانی دارد و حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد بیماران در این بیمارستان، بیمارانی هستند که از استان‌های دیگر بویژه استان‌های محروم مراجعه می‌کنند. این در شرایطی است که بسیاری از بیمارانی که بیماری‌شان ماهیت پیچیده دارد و به درمان‌های پیچیده‌ و چندین تخصص و فوق تخصص نیاز دارند، جهت تشخیص و درمان به مرکز ما ارجاع می‌شوند و درمان‌شان انجام می‌شود. همچنین قسمت عمده‌ای از بار درمان کودکان بیمار سطح شهر تهران نیز در بیمارستان کودکان مفید انجام می‌شود.

وی با اشاره به بخش‌های داخلی کودکان و همچنین اتاق‌ عمل‌های جراحی در این بیمارستان ادامه داد: همچنین بخش‌های مراقبت‌های ویژه نوزادان و بخش مراقبت‌های ویژه کودکان این مرکز توانسته خدمات ارزشمندی را برای کودکان کشور فراهم کند.

ماهیت پیچیده بیماری‌های کودکان و اهمیت درمان‌های چند تخصصی

نوری‌پور همچنین به خدمات سرپایی و اورژانسی بیمارستان کودکان مفید اشاره کرد و گفت: اورژانس این مرکز با دارا بودن ۳۳  تخت در سه شیفت فعال است که در این بخش نیز اغلب باید بیماران در زیر شش ساعت و نهایتا تا ۲۴ ساعت باید تعیین تکلیف شوند و روزانه پذیرای تعداد زیادی از بیماران است؛ به طوری که طی ۹ ماه آخر سال گذشته حدود ۷۵ هزار بیمار به اورژانس بیمارستان مراجعه کردند که از این تعداد حدود ۲۵ هزار کودک نیز بستری شدند. همین موضوع ماهیت پیچیده بیماری مراجعه کنندگان را نشان می‌دهد که از هر سه تقریبا یک بیمار به دلیل شدت بیماری بستری شده است.

رییس بیمارستان کودکان مفید با بیان اینکه روزانه در بخش‌های این بیمارستان ۵۰ تا ۷۰ نفر بستری می‌شوند و خدمات تخصصی و فوق تخصصی مورد نیاز را دریافت می‌کنند، افزود: اتاق عمل بیمارستان نیز فعال است و تقریبا ماهانه حدود ۷۰۰ مورد جراحی‌هایی مرتبط با نوزادان و کودکان اعم از جراحی‌های عمومی، ارتوپدی و مغز و اعصاب انجام می‌شود.

وی همچنین در ادامه صحبت‌هایش ارایه خدمات به بیماران خاص را مورد اشاره قرار داد و گفت: نزدیک ۵ هزار بیمار خاص داریم که در واحد مربوطه مراقبت‌های سرپایی را به صورت روزانه دریافت می‌کنند. بر این اساس بیماران دارای نقص ایمنی، بیماران متابولیکی، روماتولوژی و غیره که نیاز به بستری طولانی ندارند و تزریقات خاص و ویژه برایشان انجام می‌شود، مراجعه می‌کنند و داروها و خدمات‌شان را دریافت می‌کنند.

نوری‌پور همچنین با بیان اینکه در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان ۳۱ تخت به خدمت رسانی مشغول است، ادامه داد: در مورد بخش مراقبتهای ویژه کودکان نیز  دو PICU داریم که PICU دوم با ۱۴ تخت، سال گذشته با کمک وزارت بهداشت و خیر محترم تجهیز شد و به بهره‌برداری رسید اما با توجه به کمبود منابع نیروی پرستاری و پشتیبانی تقریبا نصف تخت‌های آن که فعال است و امیدوارم با عنایت خداوند متعال و کمک‌های وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بتوانیم در این زمینه جذب نیرو داشته باشیم و هر ۱۴ تخت فعال شوند؛ چراکه تخت‌های ویژه کودکان تخت‌های ارزشمندی هستند که به بیماران بسیار بدحال خدمت‌رسانی دارند و می‌توانند در نجات این کودکان سهم بسزایی داشته باشند.

و کمبود نیروی پرستاری...

وی درباره کمبود نیروی انسانی در این مرکز درمانی گفت: طبق استانداردهای جهانی به ازای هر تخت بیمارستانی باید حدود ۲.۵ پرستار فعال باشند ولی در کشور ما استاندارد ۱.۵ پرستار به زای هر تخت بیمارستانی است و در بیمارستان  کودکان مفید با وجود بیماران خاص و ماهیت پیچیده بیماری مراجعه کنندگان، متاسفانه تعداد نیروهایمان کم است و بعضا نزدیک یک پرستار به ازای هر تخت فعال است و در چنین شرایطی همکاران با ایثارگری کامل و تلاش مضاعف خدمات تخصصی را ارایه می‌دهند. قطعا در این میان امور انگیزشی هم می‌تواند در خدمت‌رسانی پرستاران کمک‌کننده باشد. در همین راستا سال گذشته با عنایت ریاست دانشگاه و وزارت بهداشت، در خصوص اضافه کاری‌های پرسنلی مساعدت‌هایی انجام شد و امیدوارم این حمایت‌ها ادامه‌دار باشد.

نوری‌پور در خصوص خدمات شاخص بیمارستان کودکان مفید، ادامه داد: از جمله این خدمات شاخص می‌توان به بخش پیوند مغز استخوان اشاره کرد که در برخی از بیماران مثل مبتلایان سرطان، از درمان‌هایی است که واقعا می‌تواند نجات‌بخش باشد. همچنین بیماری‌هایی نظیر بیماران متابولیک از جمله موکوپلی ساکاریدوزها و برخی از بیماران خونی مانند هموفیلی‌ها و برخی از تالاسمی‌ها افرادی هستند که کاندیداهای مناسبی برای پیوند مغز استخوان هستند.

آمار بالای پیوند مغز استخوان موفق

وی با اشاره به آمار بالای پیوندهای مغز استخوان موفق در بیمارستان کودکان مفید و تطابق آن با آمارهای جهانی، ادامه داد: همین موضوع میلیون‌ها دلار صرفه جویی ارزی برای کشور داشته و گذشته از بعد مالی، واقعا بعد انسانی این موضوع قابل جبران و مقایسه با هر چیز دیگری نیست. پیوند مغز استخوان در خارج از کشور شاید نزدیک ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار دلار هزینه داشته باشد اما خوشبختانه با حمایت‌های وزارت بهداشت، کل خدمات این بیماران در کشور به صورت رایگان انجام می‌شود.

نوری‌پور همچنین خدمات دندانپزشکی تحت بیهوشی در بیمارستان مفید را مورد اشاره قرار داد و گفت: برخی بیماران خاص مانند بیماران دچار فلج مغزی، بیماری‌های عصبی و غیره ممکن است نیازمند مراقبت‌ها و درمان‌های دندانپزشکی تحت بیهوشی داشته باشند که این خدمات را در بیمارستان کودکان مفید دریافت می‌کنند.

رییس بیمارستان کودکان مفید همچنین به اقدامات انجام شده جهت راه‌اندازی بانک شیر مادران در این بیمارستان اشاره کرد و گفت: در آینده نزدیک این بانک به بهره‌برداری می‌رسد. این بخش با کمک خیرین تجهیز شده و می تواند شیرهای اهدایی مادران را دریافت و پاستوریزه کند و به نوزادان نیازمند محروم از شیر مادر به خصوص  نوزادان نارسی که در بخش‌های مراقبت ویژه بستری می‌شوند، ارایه دهد؛ چراکه شیر مادر نقش مهمی در سلامت این نوزادان دارد.

وی همچنین به راه‌اندازی واحد «تست خواب» و تجهیز آن با کمک خیرین در این بیمارستان اشاره کرد و به ایسنا گفت: بیمارانی که مسائلی مرتبط با گوش و حلق و بینی دارند و ایست یا وقفه‌های حین خواب دارند (آپنه حین خواب) می‌توانند در این واحد بستری شوند و مشکل بیمار تشخیص داده شده و درمان متناسب که گاهی می‌تواند جراحی باشد را دریافت کنند.

نوری‌پور در ادامه صحبت‌هایش درباره خدمات ارایه شده به نوزادان، گفت: بیمارستان کودکان مفید به عنوان یکی از اولین مراکز ارائه دهنده خدمات فوق تخصصی نوزادان به شمار می‌رود که با دارا بودن ۳۱ تخت ویژه نوزادان و همچنین ۱۷ تخت نوزاد، خدمات مورد لزوم را به نوزادان بیمار ارایه می‌دهد.

وی خدمات فوق تخصصی عفونی کودکان در بیمارستان کودکان مفید را مورد اشاره قرار داد و افزود: هنوز دوران اپیدمی و پاندمی کرونا در خاطرمان هست؛ این مرکز یکی از اولین مراکز و پیشرو خدمت رسانی به بیماران کرونا بود و بسیاری از گایدلاین‌ها و راهنماهای طبابت بالینی که در دوران کرونا استفاده شد با همکاری اساتید بخش مرکز تحقیقات عفونی این مرکز تدوین شد.

نوری‌پور درباره خدمات داخلی مغز و اعصاب کودکان در بیمارستان کودکان مفید نیز گفت: بیمارستان کودکان مفید بنیانگذار رشته فوق تخصصی مغز و اعصاب کودکان است و جا دارد از خدمات بی نظیر استاد غفرانی در این زمینه تشکر کنیم. در مجموع بیماران دچار بیماری‌های عصبی پیشرونده و تشنجات مکرر خدمات لازم را در این بیمارستان دریافت می‌کنند. در همین راستا یکی از واحدهای خاص خدمت‌رسانی در این بیمارستان واحد LTM است که نوار مغز مداوم (دو یا سه روز کامل) و تحت ویدئو مانیتور انجام می‌شود که می‌تواند در سیر روند تشخیصی یا درمانی کمک کننده باشد.

وی درباره بخش فوق تخصصی خون و سرطان نیز گفت: این بخش هم یکی از بخش‌های پیشرو در بیمارستان است که به مبتلایان سرطان و پیوند مغر استخوان کمک می کند. از بخش‌های فوق تخصصی دیگر می‌توان به بخش ریه کودکان، بخش روماتولوژی کودکان، بخش گوارش کودکان، بخش غدد و متابولیک، بخش ایمونولوژی آسم آلرژی، بخش نفرولوژی، بخش روانپزشکی و همچنین کلینیک‌های مختلف سرپایی و خدمات درمانگاهی در رشته‌های مختلف اشاره کرد. دو بخش جراحی هم با نزدیک ۷۵ تخت خدمات لازم را ارایه می‌دهند. یکی از پتانسیل‌های این بیمارستان نیز مرکز جامع تکامل کودکان است که خدمات مورد لزوم را ارایه می‌دهد و از سردرگمی بیماران جلوگیری می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ریشه‌های نارضایتی‌ها پرستاران؛ اضافه‌کار اجباری بر خلاف قانون
  • از وضعیت اورژانسی تا مهاجرت‌های اجباری
  • فعالیت ۲۳۰ هزار پرستار در ایران / سهم سلامت از تولید ناخالص ملی۳ تا ۴ درصد است
  • در برخی از حوزه‌های پرستاری پیوست عدالت وجود ندارد
  • تجربه تلخ بیماران از نسخه الکترونیکی
  • کمبود بیش از ۳۰۰۰۰ کمک‌پرستار در کشور
  • فعالیت ۲۳۰۰۰۰ پرستار در ایران/ ۷۵ درصد پرستاران زن هستند
  • پرستاران ۳۰ درصد از جمعیت نظام سلامت هستند
  • کبد بیمار یزدی نجات بخش جان هم‌وطنی دیگر شد
  • حذف «پول» از درمان زیر ۷ ساله‌ها