Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه فهرست سیاه FATF شوخی‌بردار نیست و مانند تحریم نمی‌توان آن را دور زد، گفت: در صورت بازگشت به این فهرست حساب بسیاری از شرکت‌های ایرانی که خارج از کشور ثبت شده‌اند، بسته خواهد شد.

 

 

«افشین کلاهی» روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با بیان اینکه در صورت نپیوستن به گروه ویژه اقدام مالی (FATF) فشارها مضاعف می‌شود، افزود: FATF ساز و کار مالی است که نه برای ایرانیان بلکه برای طرفین خارجی شرکت‌های ایرانی محدودیت ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: شاید اکنون ارتباطات مالی به روش‌های مختلف انجام شود و جرم به حساب نیاید، اما اگر در لیست سیاه قرار بگیرم هر تراکنشی که یک طرف آن ایرانی است از دید مسوولان بانک می‌تواند جرم انگاشته شود و مشکوک به حمایت از تروریسم و پولشویی باشد. در آن صورت دیگر هیچ کس تمایل ندارد با ایران تبادل مالی انجام دهد.

کلاهی با تاکید بر اینکه بین تحریم و قرار گرفتن در لیست سیاه تفاوت وجود دارد، تصریح کرد: فهرست سیاه FATF شوخی‌بردار نیست و مانند تحریم نمی‌توان آن را دور زد. اکنون در شرایط تحریم هنوز بسیاری از شرکت‌ها با طرفین ایرانی مشغول فعالیت هستند، چرا که تحریم آمریکا برایشان مهم نیست و می‌توانند مشکلاتشان را به صورت دیگری حل کنند.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران خاطرنشان کرد: در صورت بازگشت به لیست سیاه، تمام تراکنش‌ها می‌تواند جرم انگاشته شود و مشکوک به جرم باشد. همچنین ممکن است حساب بسیاری از شرکت‌های ایرانی که خارج از کشور ثبت شده‌اند، بسته شود.

وی تصریح کرد: ممکن است اکنون برخی بانک‌ها با مشتریان ایرانی تبادل داشته باشند اما اگر به لیست سیاه بپیوندیم، بانک‌ها از ترس اینکه مشکلی برایشان پیش نیاید حساب‌های ایرانی را می‌بنند و ممکن است برای یک تراکنش پنج هزار دلاری با ایران تحت تعقیب قضایی قرار گیرند.

کلاهی با تاکید بر اینکه در صورت تصویب FATF قرار نیست گشایشی حاصل شود، گفت: با تصویب این لایحه سعی می‌کنیم جلوی بدتر شدن اوضاع را بگیریم؛ چرا که در آن صورت دیگر هیچ راه دور زدن و تعاملی باقی نمی‌ماند.

 ایرنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: تحریم اتاق بازرگانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۲۹۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم‌های اقتصادی به قالی‌بافان سنتی در ایران ضربه زده است


به گزارش صدای ایران از انتخاب،آسوشیتدپرس در گزارشی تفصیلی به بررسی تأثیر تحریم‌های اقتصادی بر فعالیت‌های قالی‌بافان سنتی در ایران پرداخته است که با چالش‌های زیادی مواجه هستند.

به نوشته این خبرگزاری، بازار تاریخی کاشان در مرکز ایران، با فرش‌های ابریشمی نفیس خود در جهان شناخته می‌شود، اما به دنبال فروپاشی توافق هسته‌ای جمهوری اسلامی با قدرت‌های جهانی، و افزایش تنش‌های گسترده با غرب، بافندگان این قالی‌ها برای فروش محصولات خود دچار مشکل هستند.

بر اساس آمار گمرک دولتی ایران، صادرات فرش این کشور که دو دهه قبل بیش از دو میلیارد دلار بود، در سال گذشته خورشیدی به کمتر از ۵۰ میلیون دلار کاهش یافته است.

این خبرگزاری نوشت: با توجه به شرایط ایران، گردشگران خارجی کمتری به این کشور سفر می‌کنند، و از طرفی، به دلیل مشکلات انجام معاملات بین‌المللی، فرش‌های ایرانی به فروش نمی‌رسند.

به گفته علی فائز، صاحب یک مغازه فرش‌فروشی در بازار کاشان، آمریکایی‌ها از بهترین مشتریان فرش ایرانی بودند که اشتیاق فراوانی برای خرید این کالای لوکس داشتند، و در گذشته فرش‌های زیادی می‌خریدند.

صنعت قالی بافی کاشان در فهرست «میراث فرهنگی ناملموس جهانی» یونسکو به ثبت رسیده است.

بسیاری از بافندگان فرش‌های ایرانی، زن هستند و مهارت‌های لازم برای آفرینش این محصول سنتی نسل به نسل منتقل می‌شود. بافت یک فرش نفیس فرآیندی پیچیده دارد و ممکن است ماه‌ها طول بکشد.

این خبرگزاری در بخشی از گزارش خود نوشت: گردشگران غربی و خارجی برای دهه‌ها بهترین مشتریان فرش‌های ایرانی بودند و در سفر خود به این کشور فرش‌های نفیس را به‌عنوان یادگاری یا سوغاتی می‌خریدند.

در بیش از چهار دهه گذشته، واردات فرش ایران به آمریکا چند بار توسط دولت‌های مختلف ایالات متحده ممنوع و آزاد شده است. پس از فروپاشی برجام، ورود فرش‌های ایرانی به ایالات متحده بار دیگر قدغن شد.

ممنوعیت واردات فرش ایران به آمریکا، از بهترین بازار‌های جهانی این کالای لوکس، ضربه سنگینی برای قالی‌بافان ایرانی محسوب می‌شود.

به گفته عبدالله بهرامی، رئیس سندیکای ملی تولیدکنندگان فرش دستباف، ارزش صادرات سالانه فرش ایران به آمریکا پیش از تحریم حدود ۸۰ میلیون دلار بود.

کاهش مسافرت گردشگران آمریکایی و اروپایی به کاشان یکی از دلایل دیگر وضعیت بد اقتصادی قالی‌بافان است. با توجه به شرایط کنونی در ایران و منطقه، تقریبا ورود این گردشگران به کاشان که بهترین مشتریان فرش ایرانی هستند، تا حد زیادی متوقف شده است.

دیگر خبرها

  • تحریم‌های اقتصادی به قالی‌بافان سنتی در ایران ضربه زده است
  • جنتی: نادیده گرفتن تخلفات امام جمعه تهران، دهن کجی به مردم است
  • ستاره پرتغالی الاتحاد در لیست سیاه لیگ عربستان!
  • وزیر دفاع انگلیس به تحریم ایران واکنش نشان داد
  • این میوه‌ها همچنان زیر ۱۰۰ هزار تومان قیمت ندارند/ لیست جدید قیمت انواع میوه را ببینید
  • آمریکا ۵ فرد و ۲ نهاد را در ارتباط با حزب‌الله تحریم کرد
  • پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا به صورت رایگان و با تمام امکانات در ایران
  • آمریکا پنج فرد و ۲ نهاد را در ارتباط با حزب‌الله لبنان تحریم کرد
  • لیست انتخاباتی شورای وحدت منتشر شد | انتخابات در این ۸ حوزه تمام الکترونیکی برگزار می‌شود
  • آمریکا ۵ فرد و ۲ نهاد را در ارتباط با حزب‌الله لبنان تحریم کرد ؛ ۲ صرافی و ۲ شرکت در لبنان و امارات