Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-01@06:34:56 GMT

عوارض جنسی دارو‌های ضد افسردگی

تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۳۵۹۹۸

عوارض جنسی دارو‌های ضد افسردگی

"مردی ۳۳ ساله و مبتلا به انزال زودرس هستم. برای درمان از داروی سیتالوپرام ۲۰ میلی‌گرمی (۲ تا ۵ قرص در ماه) استفاده می‌کنم. قصد داریم صاحب فرزند شویم. آیا مصرف این دارو در کیفیت اسپرم و تشکیل جنین تاثیر منفی دارد؟ "

پاسخ متخصص: در پاسخ به این سوال باید بگویم که امروزه ثابت شده است، استفاده طولانی‌مدت از دارو‌های مهارکننده برداشت جذب سروتونین که به اختصار به آن‌ها SSRI می‌گویند (از جمله همین داروی سیتالوپرام)، ممکن است در درازمدت باعث شکست کروموزوم‌های اسپرم و منجر به ناباروری مرد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این دارو‌ها جزو دارو‌های ضدافسردگی هستند و برای بیماران مبتلا به افسردگی تجویز می‌شوند. در بسیاری از مردان نابارور که آزمایش تجزیه منی طبیعی دارند، علت ناباروری، شکست کروموزومی است که با آزمایش تجزیه منی معمولی مشخص نمی‌شود. در آزمایش تجزیه منی این بیماران، تعداد، حرکت و شکل اسپرم‌ها طبیعی است و اغلب آن‌ها جزو کسانی که علت ناباروری نامشخص دارند، طبقه‌بندی می‌شوند. برای تشخیص وجود شکست کروموزومی، یک آزمایش بسیار تخصصی لازم است که در تهران بیش از یکی- دو آزمایشگاه آن را انجام نمی‌دهند.

من بیماران زیادی داشته‌ام که سال‌ها تحت درمان ناباروری بوده‌اند، ولی درمانشان ناموفق بوده. در این بیماران معمولا ۶ ماه پس از قطع دارو بارداری اتفاق می‌افتد و در مواردی نیز آسیب به اسپرم دائمی است و قابل‌برگشت نیست. داروی سیتالوپرام با این دوز، هیچ بیماری‌ای از جمله انزال زودرس را درمان نمی‌کند و تاثیری هم روی باروری ندارد. استفاده از این دارو با این روش، کاملا نادرست و غیرعلمی است. از دارو‌های مهارکننده برداشت جذب سروتونین می‌توان فلوکستین، سرترالین، پاروکستین، فلووکسامین و... را نام برد. بیماران مبتلا به افسردگی که مقادیر زیادی از این دارو‌ها را روزانه به مدت طولانی استفاده می‌کنند، ممکن است در طولانی‌مدت دچار اختلال در باروری شوند.

تاکید می‌کنم اختلال در باروری ناشی از مصرف این رده از دارو‌های ضدافسردگی، با آزمایش تجزیه منی مشخص نمی‌شود، زیرا با انجام آزمایش پارامتر‌های تجزیه منی دارای (تعداد، حرکت و شکل اسپرم) طبیعی هستند و فقط آزمایش شکست کروموزومی وجود ناباروری را مشخص می‌کند. میزان شکست کروموزومی به‌صورت درصد بیان می‌شود و در مردان طبیعی میزان آن ۲۷-۲۰ درصد است. در صورتی که میزان شکست کروموزومی بالای ۳۰ درصد باشد، می‌تواند باعث ناباروری در مردان شود. برای تشخیص شکست کروموزومی باید از آزمایشی به‌نام Sperm Chromosomal Structure Assay که به اختصار SCSA نامیده می‌شود، انجام شود.

دارو‌های مهارکننده برداشت جذب سروتونین عارضه مهم دیگری هم دارند که ایجاد اختلال جنسی به شکل کاهش میل جنسی است. توجه داشته باشید تمام بیماران مصرف‌کننده این دارو‌ها مبتلا به این عوارض نمی‌شوند، ولی شیوع آن نسبتا زیاد است و حدود ۳۰ درصد بیمارانی که از مقادیر زیاد این دارو‌ها آن هم برای طولانی‌مدت استفاده می‌کنند، به این عارضه مبتلا خواهندشد. گاهی اختلال ایجاد شده دائمی و غیرقابل برگشت است.

بیمارانی که تحت درمان با دارو‌های مهارکننده برداشت جذب سروتونین هستند، بهتر است هر ۶ ماه از نظر وجود اختلال در باروری و جنسی بررسی شوند. در ضمن، به هیچ‌وجه خودسرانه اقدام به کاهش یا قطع درمان نکنند؛ قطع ناگهانی یا کاهش این دارو‌ها بدون مشورت با پزشک معالج می‌تواند باعث تشدید عوارض شود.

    منبع:سلامت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: ناباروری افسردگی انزال زودرس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۳۵۹۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت تغییر زمان برگزاری کنگره ناباروری

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدابراهیم پارسانژاد، در مورد علت تغییر تاریخ بیست و سومین کنگره انجمن ناباروری، گفت: قرار بود کنگره ناباروری در تاریخ پنجم اردیبهشت در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شود و برنامه ریزی برای برگزاری آن از ماه ها قبل انجام شده بود اما وقتی همکاران ما برای نصب پلاکاردها و تجهیز سالن به دانشگاه مراجعه می کنند مسئولین سالن مجوز کار نمی دهند و علت ممانعت را همزمانی کنگره با کنکور سراسری عنوان می کنند.

وی افزود: موضوع با ریاست دانشگاه مطرح شد و ایشان با ابراز تاسف از وقوع چنین شرایطی سالن دانشگاه را در تاریخ ۱۹ الی ۲۱ اردیبهشت در اختیار کنگره انجمن باروری و ناباروی ایران قرار دادند تا کنگره در این زمان برگزار شود.

پارسانژاد با ابراز تاسف از اینکه این اتفاق بسیار ناگوار بود چرا که بسیاری از پزشکان از استان های مختلف برای این کنگره بلیت رزرو کرده بودند، ادامه داد: ما در موقعیت سختی قرار گرفتیم و مجبور بودیم با تک تک مدعوین تماس بگیریم و خبر تغییر تاریخ کنگره را برای آنها توضیح دهیم.

وی افزود: با توجه به متضرر شدن تعدادی از همکاران ما در سراسر کشور در جهت تهیه بلیت و اقامت در تهران و تغییر تاریخ کنگره، انجمن باروری و ناباروری ایران طی گفتمانی با ریاست دانشگاه و همچنین در جلسات متعدد انجمن این موضوع مورد بررسی گردید تا حتی الامکان قسمتی از خسارات وارد شده به همکاران جبران شود.

بیست و سومین کنگره انجمن باروری و ناباروری ایران، ۱۹ الی ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود.

کد خبر 6092740 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • بررسی میزان موفقیت درمان ناباروری با IVF در ایران
  • درمان ناباروی با IVF در ایران چقدر موفقیت‌آمیز است؟
  • علت تغییر زمان برگزاری کنگره ناباروری
  • ۴۰ درصد افراد نابارور بچه دار می‌شوند
  • هوش مصنوعی زندگی‌ها را نجات می‌دهد/ کاهش ۹۰ درصدی مرگ و میر بیماران قلبی
  • درصد موفقیت درمان ناباروی با روش IVF در ایران
  • خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند
  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون