Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسعود کمالی اردکانی سرپرست معاونت توسعه بازارهای صادراتی سازمان توسعه تجارت ایران در گفت وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  گفت: در ۸ ماهه نخست امسال بالغ بر ۶۵میلیارد دلار تجارت خارجی داشته‌ایم و نسبت به سال گذشته از لحاظ وزنی رشد داشته است.

سرپرست معاونت توسعه بازارهای صادراتی سازمان توسعه تجارت ایران بیان کرد: بالغ بر ۵۵ درصد صادرات به کشور‌های همسایه انجام می‌شود که در طول سال‌های گذشته نیز همین رویه را در پیش داشته‌ایم که امسال به دلیل تمرکز بیشتر رقم صادرات افزایش داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمالی اردکانی افزود: بیشترین تجارت با کشور‌های همسایه مانند افغانستان، ترکیه، پاکستان و عراق بوده است که در سال گذشته با عراق و پاکستان حدود ۱۳ میلیارد دلار بوده که امسال نیز رشد داشته است.

بیشتر بخوانید: تولید در ایران مسیر رونق را در پیش گرفته است / ایجاد فضای مناسب برای فعالان اقتصادی ایران و سوریه

او در رابطه با همکاری با اوراسیا گفت: ۵ آبان امسال موافقت‌نامه تجاری – ترجیحی با اعضای اتحادیه اوراسیا که شامل بلاروس، روسیه، ارمنستان، قزاقستان و قرقیزستان است منعقد شده و ظرفیت وارداتی این ۵ کشور در سال گذشته بالغ بر ۳۲۰ میلیارد دلار بوده که حدود ۶۰۰ میلیون دلار به آن‌ها صادرات داشته‌ایم.

سرپرست معاونت توسعه بازارهای صادراتیسازمان توسعه تجارت ایران افزود: پتانسیل‌هایی که از هزینه تجارت با اوراسیا برآورد شده حدود ۲۰ میلیارد دلار است و زمینه بسیار خوبی برای توسعه تجارت با این کشور است.

کمالی اردکانی گفت: در طی سه سال آینده طبق برنامه‌ریزی‌هایی که انجام شده به سمت تجارت آزاد با کشور‌های عضو اتحادیه اوراسیا خواهیم رفت.

او در رابطه با تجارت با کشور‌های آفریقایی گفت: سهم ما از تجارت آفریقا رقم بسیار بالایی نیست و عمدتا به دلیل اینکه بازار‌های دوری هستند و مشکل تحریم داریم و نداشتن امکانات حمل و نقلی مقداری تجار را از تجارت با این کشور دور می‌کند و بیشتر به تجار توصیه می‌کنیم سرمایه‌گذاری مستقیم داشته باشند و فکر می‌کنیم حضور تجار در بازار آفریقا می‌تواند حامل اثرات مثبتی باشد.

سرپرست معاونت توسعه بازارهای صادراتی سازمان توسعه تجارت ایران گفت: تحریم‌ها بدون شک تجارت نفت را دچار مشکلاتی کرده است و در حوزه تجارت غیر نفتی قاعدتا روابط بین بانکی و حمل و نقل که زیرساخت‌های تجاری نیاز دارد را تحت‌الشعاع قرار داده است.

کمالی اردکانی افزود: ایران دارای ۱۵ کشور همسایه است که با این کشور‌ها مراوده تجاری داریم و بالغ بر ۴۰ میلیارد دلار واردات داریم که به نوعی منافع کشور‌های همسایه با ایران گره خورده است و معمولا تجار روش خود را برای این کار پی می‌گیرند.

او تشریح کرد: تجارت با کشور‌های همسایه نیز سخت شده است، اما طبق آمار ۹ ماهه امسال نشان می‌دهد که تجار کار خود را انجام داده‌اند و کاهش خیلی محسوسی نداشته‌ایم.

سرپرست معاونت توسعه بازارهای صادراتی سازمان توسعه تجارت ایران درباره میزان صادرات غیر نفتی بیان کرد: تاکنون ۳۰ میلیون دلار صادرات داشته‌ایم که نشان می‌دهد منافع کشور‌های همسایه با ما گره خورده است و این گره خوردن منافع کمک می‌کند تجارت به نوعی انجام شود.

انتهای پیام /

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: توسعه تجارت وزارت صنعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۳۷۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفیر ازبکستان: از داروسازان ایرانی استقبال می‌کنیم

به گزارش خبرگزاری مهر، فرالدین نصریف سفیر ازبکستان در ایران در همایش تجاری ازبکستان و ایران در محل اتاق ایران گفت: ۲۵۰ نفر از کارآفرینان ازبکستانی به ایران آمدند تا از اکسپو ۲۰۲۴ بازدید کنند. همچنین در سال گذشته رییس جمهور دو کشور به ایران و ازبکستان سفر داشتند.

نصریف ادامه داد: ارزش تجارت دو کشور سال گذشته میلادی حدود ۵۰۰ میلیون دلار بود که این رقم در سال ۲۰۲۴ به یک میلیارد خواهد رسید. ازبکستان ۳۶ میلیون نفر جمعیت دارد، این کشور از سیستم حمل و نقل خوبی برخوردار است.

سفیر ازبکستان در ایران اظهار کرد: فروش کالا امروز از تولید آن سخت‌تر شده چون بازار، رقابتی است. ازبکستان و کشورهای همسایه آن بازارهای فروش خوبی را تشکیل می‌دهند.

ایرانی ها در خوارزم سرمایه گذاری کنند

وی خاطرنشان کرد: ارز ملی ازبکستان قابل تبدیل به ارزهای جهانی است و حوزه بانک ازبکستان آمادگی خدمات رسانی به ایرانی‌ها را دارد. همچنین ازبکستان مناطق آزاد تجاری فراوان و ارتباطات قوی با جهان دارد، در همین راستا استان خوارزم از آنجا که لاجستیک خوبی دارد و به ایران نزدیک‌تر است منطقه مناسبی برای سرمایه‌گذاری ایرانی ها در این کشور به شمار می آید.

فرالدین خبر داد: به زودی در ازبکستان یک همایش سرمایه‌گذاری برگزار می‌شود که میزبان هیاتی ایرانی هم است.

فعالیت هزار شرکت ایرانی در ازبکستان

وی گفت: سالانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون دلار دارو به ازبکستان وارد می شود، ازبکستان از اینکه ایرانی‌ها در این کشور دارو تولید کنند استقبال می کند. ازبکستان همچنین سالانه پنج میلیون دلار منسوجات صادر می کند و اکنون بیش از ۱۰۰۰ شرکت ایرانی در ازبکستان کار می کنند.

حضور ۸۰ نفر از ازبکستان در اکسپو

همچنین، موسی آقایی، رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ازبکستان، گفت: گردشگری می‌تواند سطح تجارت دو کشور را به رقم مطلوب ارتقا دهد. سال گذشته ارزش تجارت دو کشور حدود ۵۰۰ میلیون دلار بود که ۱۵۰ میلیون دلار از این رقم را واردات از ازبکستان به ایران و باقی آن صادرات از ایران به ازبکستان تشکیل می‌داد. این رقم بسیار کم است و دستیابی به ارقام بیشتر در تجارت دو کشور شدنی است.

رییس اتاق مشترک ایران و ازبکستان خاطرنشان کرد: تولید مشترک برای ارائه محصول مشترک به بازارهای جهانی گزینه خوبی در همکاری اقتصادی دو کشور است و محصولات ایرانی می توانند با این راهکار در شرایط تحریم در بازارهای جهانی عرضه شوند.

در این نشست همچنین رحمت الله خرمالی رایزن بازرگانی ایران در ازبکستان گفت: در سال گذشته محصولات پتروشیمی و کشاورزی بیشتر و محصولات پزشکی و دارویی بسیار کمتر از ایران به ازبکستان صادر شد.

وی افزود: سال گذشته از ازبکستان تنها چهار نفر در اکسپو ۲۰۲۳ حضور داشتند که امسال این تعداد به ۸۰ نفر افزایش یافت.

خرمالی همچنین اظهار کرد: تجارت دو کشور پتانسیل این را دارد که تا بیشتر از دو میلیارد دلار پیش رود.

کد خبر 6093022 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • افزایش ۱۷ درصدی درآمدگمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمد گمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • سفیر ازبکستان: از داروسازان ایرانی استقبال می‌کنیم
  • بخش‌خصوصی به‌شرط وجود زیرساخت‌ها، تجارت خارجی کشور را توسعه می‌دهد
  • امارات ولش کن، ما اماراتش کردیم | کدام کشورهای همسایه را آباد کردیم؟ | فیلم
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ آماده تعامل هستیم
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم