Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سیدجلال ساداتیان» مدیرکل پیشین شرق آسیای وزارت خارجه در تشریح ابعاد روابط آمریکا و کره‌شمالی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: استراتژی آمریکا در دوران ریاست جمهوری ترامپ تکیه بر منافع ایالات متحده و تا حدودی انزوا در مسائل جهان و بی‌توجهی به روابط بین‌الملل بوده است که در پرونده‌هایی می‌توان این موضوع را مشاهده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترامپ با تکیه بر شعارهای انتخاباتی خود تحت عنوان تامین منافع ایالات متحده از پیمان‌های بین‌المللی بسیاری خارج شد و حتی در مورد ناتو که پس از جنگ جهانی دوم به عنوان محور سرمایه‌داری و غربی مورد نظر بود، تا حد زیادی عقب‌نشینی کرد و اعضای آن را تحت فشار گذاشت تا بتواند تعهدات خود را در این مسیر کاهش دهد. در این میان یکی از راهبردهایی که ترامپ در طول ریاست جمهوری خودش تا به امروز در دستور کار قرار داده بود، تمرکز عمده در مساله تقابل با محور شرق بود که تا به امروز هم ادامه دارد.

وی ادامه داد: منظور از شرق در بحث سیاسی و اقتصادی، مساله پیمان شانگهای است و در بعد نظامی، کره‌‌شمالی مورد اشاره خواهد بود. ترامپ با استفاده از تئوری تعارف‌های رنگارنگ در صدد بود تا کره شمالی را از ادامه آزمایش‌های هسته‌ای و موشکی باز دارد و حتی شاهد آن بودیم که پیونگ یانگ در اواسط سال ۲۰۱۹ با انتشار تصاویر و ویدئوهایی از تخریب یکی از آزمایشگاه‌های هسته‌ای و موشکی خود در صدد بود تا تغییر رفتار خود را به دنیا نشان بدهد اما پس از مدتی که واشنگتن به تعهدات خود در قبال کره‌شمالی عمل نکرد، متوجه شدیم که آنها هم با آمریکا بازی کردند و ایالات متحده از این بابت بسیار خشمگین و عصبانی شد. حتی سه دوره دیدار ترامپ و کیم‌جونگ اون در سال ۲۰۱۹ هم نتوانست روابط میان واشنگتن و پیونگ‌یانگ را بهبود ببخشد و به همین دلیل است که باید بگوییم این روابط در سال گذشته میلادی منحنی‌های بسیار خطرناک و حتی امیدبخشی را طی کرد اما در نهایت همه چیز به نقطه اول بازگشت.

این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به نقش چین در روابط کره‌شمالی و ایالات متحده گفت: یکی از متغیرهای مهم روابط آمریکا و کره شمالی در سال ۲۰۱۹ میلادی، پکن بود. درست است که ما در مورد روابط واشنگتن و پیونگ‌یانگ صحبت می‌کنیم اما باید متوجه باشیم که چین از کره‌شمالی به عنوان ابزار فشار علیه آمریکا استفاده می‌کند و حتی شاهد تقابل پکن و واشنگتن در هنگ کنگ هستیم که این موضوع تا حدودی به پرونده کره‌شمالی مرتبط است. به همین جهت باید بگوییم که چین یک بازیگر مهم در این پرونده به حساب می‌آید. به موازات این وضعیت شاهد مانور دریایی چین، روسیه و ایران در دریای چین و آبراه عمان بودیم که نشان می‌دهد تقابل محور غرب و شرق تا آخرین روزهای سال ۲۰۱۹ به قوت خود باقی بود. این وضعیت نشان می‌دهد که درگیری دو قطب غربی و شرقی فقط میان آمریکا و کره‌شمالی اتفاق نیفتاده بلکه شاهد تقابل مهندسی شده شرقی و استفاده چین از کره‌شمالی علیه واشنگتن هستیم.

ساداتیان با بیان اینکه دایره تقابل آمریکا و کره‌شمالی منجر به شکل‌گیری نظام متکثر چندقطبی خواهد شد، تصریح کرد: براساس مولفه‌های موجود، تاکنون بحث بر این بوده که نظام بین‌الملل بر اساس یک چندقطبی شکل می‌گیرد اما حالا می‌بینیم که کشورهای منطقه وارد کلونی تقابل با آمریکا شده‌اند که بحث چندقطبی‌سازی سیاست بین‌الملل به تصویر کشیده می‌شود. به همین دلیل تقابل کره‌شمالی با آمریکا فقط در بحث خلع سلاح مطرح نیست بلکه سلسله تقابل‌های مذکور باعث شده تا شکل‌گیری نظام جدید در ابعاد جهانی صورت بگیرد و بازی‌های ناموفق ترامپ در سیاست خارجی کاملاً نشان می‌دهد که تحول‌های گوناگونی در حال رخ دادن است. به همین جهت شکل‌گیری نظام متکثرِ چندقطبی در این میان بعید به نظر نمی‌رسد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: باید متوجه باشیم که براساس نظرسنجی‌ها، به‌رغم آنکه حملات زیادی در داخل و خارج آمریکا علیه ترامپ اتفاق افتاده اما وی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ شانس زیادی برای پیروزی دارد. بر اساس یک عرف نانوشته در شاکله سیاسی ایالات متحده، هر رئیس جمهوری که در  دور دوم پیروز شود و دولت خود را تشکیل دهد، سیاست‌های تندتر و تقابلی‌تر در دستور کار قرار می‌دهد. بر این اساس در جناح مقابل (کره‌شمالی و حامیانش) هم هیچ کوتاهی و عقب‌نشینی خاصی صورت نمی‌گیرد و نهایتاً روند به سمت تقابل بیشتر پیش خواهد رفت. به همین جهت اگر ترامپ در دور دوم ریاست جمهوری خود بتواند رأی اکثریت را کسب کند و وارد کاخ‌سفید شود، بدون تردید سیاست تندتر با تکیه بر تامین منافع ملی آمریکا و شعارهای انتخاباتی‌اش در دستور کار قرار می‌دهد و همین موضوع باعث تقابل بیشتر و رادیکال شدن اوضاع در شبه‌جزیره کره می‌شود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: چین کره شمالی پیونگ یانگ کیم جونگ اون دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۳۷۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ ۹ هزار دلار جریمه شد

قاضی پرونده پرداخت حق السکوت دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق را به جرم اهانت به دادگاه ۹ هزار دلار جریمه کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، قاضی پرونده پرداخت حق السکوت توسط دونالد ترامپ به یک بازیگر فیلم های غیراخلاقی، رئیس جمهور سابق را به جرم اهانت به دادگاه 9 هزار دلار جریمه کرد.

بر این اساس، قاضی خوآن مرکان در حکمی نوشت: این مقدار جریمه ممکن است مانع اهانت های بیشتر ترامپ نشود اما متاسف است از اینکه نمی تواند جریمه سنگین تری برای او در نظر بگیرد.

در این حکم آمده است: دادستان ها در اینجا هشدار دادند که دادگاه نقض بیشتر دستورات حقوقی را تحمل نخواهد کرد و در صورت لزوم در شرایطی، مجازات زندان را برای او درنظر می گیرند.

این قاضی هشدار داد در صورتی که ترامپ به نقض حکم ممنوعیت رسانه ای در این پرونده ادامه دهد، او را زندانی خواهد کرد. قاضی پیشتر برای جلوگیری از ارعاب و انتقاد ترامپ علیه شاهدان و دیگر افراد دخیل در این پرونده، حکم ممنوعیت رسانه ای و اظهارنظر عمومی درباره این پرونده را برای ترامپ صادر کرده بود.

قاضی مرکان، ترامپ را برای هر یک از 9 بیانیه آنلاین خود مبلغ هزار دلار جریمه کرده است. قاضی معتقد است ترامپ دستور او برای عدم انتقاد از شاهدان و دیگر افراد دخیل در این پرونده را نقض کرده است. دادستان ها 10 پست ترامپ در شبکه های اجتماعی را به عنوان نقض دستور قاضی نشان دادند.

این پست ها در فاصله زمانی 10 تا 17 آوریل توسط ترامپ نوشته شده و شامل مطالبی در اهانت به مایکل کوهن وکیل سابق اوست. ترامپ کوهن را دروغگوی سریالی خوانده است. انتظار می رود کوهن یکی از شاهدان برجسته این دادگاه باشد.

ترامپ همچنین در پست دیگی مدعی شده بود فعالان لیبرال مخفی، در تلاش برای نفوذ در هیئت منصفه دادگاه هستند.

این در حالی است که قرار است قاضی مرکان اعمال جریمه های سنگین تر برای ترامپ را در جلسه استماع روز پنج شنبه بررسی کند. قاضی همچنین به ترامپ دستور داده تا اظهارات خود درباره این پرونده در حساب کاربریش در شبکه اجتماعی تروث سوشیال و وب سایت کمپین انتخاباتی اش را حذف کند.

دادگاه رسیدگی به اتهامات دونالد ترامپ درباره پرداخت حق السکوت به یک بازیگر فیلم های غیر اخلاقی از چند روز  پیش در حال برگزاری است. براساس این گزارش یک هیئت منصفه 12 نفره برای بررسی اتهامات ترامپ تعیین شده است.  

براساس پرونده حق السکوت ترامپ، دادستان‌های نیویورک اعلام کردند که ترامپ پیش از انتخابات سال 2016، از مایکل کوهن وکیل سابق خود خواسته تا 130 هزار دلار را به عنوان حق السکوت در ازای رابطه جنسی وی با استورمی دنیلز پرداخت کند و سپس با جعل اسناد پرداختی آن، این رقم را به عنوان هزینه‌های قانونی نشان دهد.

این در حالی است که ترامپ هر گونه رابطه با دنیلز را رد کرده است. نام واقعی این بازیگر، استفانی کلیفورد است.

انتظار می رود این دادگاه حدود 6 هفته به طول بیانجامد.

در حال حاضر دونالد ترامپ نامزد پیشتاز جمهوری خواهان با اتهامات کیفری متعددی روبروست: تلاش برای ابطال نتایج انتخابات 2020 و حمله طرفدارانش به ساختمان کنگره در ژانویه 2021، نگه داری اسناد طبقه بندی شده در ویلای شخصی اش در فلوریدا پس از ترک کاخ سفید، پرداخت حق السکوت به یک بازیگر فیلم های غیراخلاقی، و تلاش برای تغییر نتایج انتخابات در ایالت جورجیا. وی همچنین درگیر پرونده کلاهبرداری و اتهامات مالی است. علاوه بر این رئیس جمهور سابق آمریکا با پرونده پرداخت خسارت به یک نویسنده که او را به تجاوز جنسی متهم کرده بود، روبروست.

اما ترامپ انجام هر اقدام نادرست در این پرونده ها را رد و طرح این اتهامات را تنها با انگیزه سیاسی و با هدف کنار گذاشتن او از رقابت‌های انتخاباتی 2024 می‌داند.

اگر ترامپ بار دیگر به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود، می تواند برای هر گونه اتهام فدرال علیه خود درخواست عفو بدهد.

این در حالی است که در اوایل ماه مارس جو بایدن و دونالد ترامپ موفق به کسب نامزدی دموکرات ها و جمهوری خواهان برای انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا شدند تا نخستین رویارویی دوباره دو نامزد انتخاباتی در حدود 70 سال اخیر در تاریخ این کشور رقم بخورد.

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در پنجم نوامبر سال 2024 برگزار می شود. نتایج نظرسنجی های جدید نشان می دهد رقابت دوباره بین دونالد ترامپ و جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر فشرده و تنگاتنگ است و ترامپ با حدود 2 درصد در تازه ترین نظرسنجی های ملی نسبت به بایدن پیشتاز است.

انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفیدنخستین شاهد پرونده ترامپ کیست؟

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • نظرسنجی| پیشتازی اندک بایدن نسبت به ترامپ
  • ترامپ ۹ هزار دلار جریمه شد
  • نگرانی پنتاگون از «تقویت» روابط روسیه و کره‌شمالی
  • اکران «اقیانوس پشت پنجره» به مناسبت روز ملی خلیج فارس
  • استقلال و ۶ پیروزی در ۷ تقابل آخر برابر تراکتور
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • مسقط، مهم ترین تسهیل کننده دیدارهای غیرمستقیم ایران و آمریکا / چرا عمان تمایلی به نمایش قدرت دیپلماتیک خود ندارد؟/ عمان کانال گفت و گوی غیرمستقیم میان تهران-واشنگتن را باز نگاه داشته است
  • بلینکن: روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود