Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- مدیر حوزه‌های علمیه ضمن تقسیم بندی مرجعیت شیعه به پنج دوره تاریخی، بیان داشت: مرحوم آیت الله العظمی محقق داماد نسل چهارم مرجعیت شیعه در قم هستند که با امام خمینی (ره) و مرحوم حاج مرتضی حائری و مرحوم اراکی امثال آن‌ها هم دوره بودند که تأثیرات گسترده‌ای بر حوزه فقه و فقاهت گذاشتند. تاریخ انتشار: 12:13 - 12 دی 1398 - کد خبر: ۵۸۲۵۶۰

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری میزان به نقل از حوزه، آیت الله علیرضا اعرافی در همایش «الگوی فقاهت ویژه نکوداشت مقام علمی مرحوم آیت الله سید محمد محقق داماد (ره)» که از پیش از ظهر امروز در سالن همایش‌های پژوهشکده علامه طباطبایی (ره) قم برگزار شد، با بیان این که ایشان از جمله معماران بازتأسیس حوزه علمیه قم محسوب می‌شوند، گفت: حوزه علمیه در یکصدسال گذشته، قدم‌های بزرگی برای توسعه فقه و فقاهت برداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر حوزه‌های علمیه در ادامه در تشریح قم از منظر فقاهت و توسعه عمیق فقه در حوزه علمیه تصریح کرد: قم در صدساله گذشته با حضور آیت الله العظمی محقق داماد و آیت الله العظمی حائری یزدی قابل ارزیابی در چندین حوزه علمی و دانشی است.

وی ضمن تقسیم بندی مرجعیت شیعه به پنج دوره تاریخی، بیان داشت: مرحوم آیت الله العظمی محقق داماد نسل چهارم مرجعیت شیعه در قم هستند که با امام خمینی (ره) و مرحوم حاج مرتضی حائری و مرحوم اراکی امثال آن‌ها هم دوره بودند که تأثیرات گسترده‌ای بر حوزه فقه و فقاهت گذاشتند.

آیت الله اعرافی در بخش دیگری از این همایش با تأکید بر داد و ستد علمی فعال میان حوزه قم و نجف در طول صد سال گذشته گفت: برخی از مراجع و شخصیت‌های فقهی بزرگ از نجف به قم مراجعت کردند و سرمایه‌های علمی را از عراق و نجف به دست آوردند و آن‌ها را در قم شکوفا کردند و میراث عظیم فقهی و اصولی در قم شکل گرفت.

وی مکتب قم را از جمله مکاتب بزرگ حوزوی و پویا در حوزه فقه شیعه دانست و ابراز داشت: ما همچنین شاهد طبقه‌ای از بزرگان حوزه در قم هستیم که در این شهر رشد پیدا کردند و برخاسته از قم هستند که در این طبقه جایگاه مرحوم آیت الله داماد رفیع و بزرگ است و در کنار امام خمینی (ره) دیده می‌شود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: حوزه قم هم زمینه را برای رشد و تطور فقاهت فراهم کرد و هم در این شهر طبقات بزرگی از علمای برجسته پرورش پیدا کردند؛ همچنین در قم ما به شکلی جریانات و مشرب‌های گوناگون فقهی را شاهد هستیم که از جمله آن مشرب سامرا و نجف است و موجب بالندگی حوزه قم شد.

وی با بیان این که در قم گنجینه فاخری از آثار فقهی و اصولی وجود دارد، گفت: گنجینه‌ای که از نجف برخاست و به قم آمد، قطعا گرانسنگ است، ولی خود قم نیز بین ۳۰ تا ۴۰ شخصیت برجسته تربیت کرد که تألیفات و آثار برجسته و گرانسنگی را از خود برجای گذاشتند و ما شاهد منظومه‌های فقهی بزرگ در قم از جمله از جانب مرحوم آیت الله محقق داماد هستیم.

آیت الله اعرافی افزود: توجه به قواعد فقهیه از جمله موضوعاتی است که از سوی شخصیت‌های برجسته حوزه علمیه قم تدوین شده است و البته هیچ یک از ابواب فقه توسط فضلای حوزه مغفول نمانده است و ارتباط خوبی بین فقه و حقوق برقرار شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: آورده‌های حوزه قم بسیار خوب است، ولی نمی‌توانیم بگوییم پاسخگوی همه نیاز‌های جامعه است، بنابراین ما راه بزرگی پیش رو داریم که باید طی شود.

بیشتر بخوانید:

تربیت معنوی و اخلاقی باید روح همه درس‌ها و مورد اهتمام استادان باشد

مدیر حوزه‌های علمیه با اشاره به این که دقت و تفکر مرحوم آیت الله العظمی محقق داماد همه حوزه را تحت تأثیر خود قرار داد، عنوان داشت: تمرکز ایشان بر کار علمی و در میان کار‌های علمی بر فقاهت، بسیار ستودنی است و اگر این تمرکز نبود قاعدتا بسیاری از چیز‌ها ظهور و بروز پیدا نمی‌کرد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آیت الله اعرافی مرجع تقلید حوزه علمیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۴۰۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان پذیرش داوطلب برای حوزه علمیه استان


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز کهکیلویه و بویراحمد، معاون آموزش و پژوهش حوزه‌های علمیه استان گفت: این حوزه‌ها شامل یاسوج، سی سخت، گچساران، دهدشت و لیکک است.
خانم رومینا افزود: علاقمندان تا نیمه خرداد مهلت دارند به سامانه پذیرش حوزه‌های علمیه مراجعه و نام نویسی کنند.
وی اضافه کرد: حدود دو هزار طلبه بانو در استان کهگیلویه و بویراحمد به تحصیل مشغول هستند.

دیگر خبرها

  • ضعف در سرآمدسازی حوزه دینی برای کشور و استان البرز
  • فراخوان پذیرش داوطلب برای حوزه علمیه استان
  • چهارمین همایش حوزه انقلابی، حوزه منتظر برگزار می‌شود
  • همایش «حوزه انقلابی حوزه منتظر» به میزبانی شیراز برگزار می‌شود
  • حوزه‌های علمیه مهمترین نقش تربیتی را در جامعه دارند
  • ‌چهارمین همایش «حوزه انقلابی، حوزه منتظر» در شیراز برگزار می‌شود
  • مراسم بزرگداشت مرحوم آیت‌الله صادق رزاقی در کرج برگزار می‌شود
  • عضو مجلس خبرگان: دشمن از فضای مجازی به عنوان قتلگاه جوانان استفاده می‌کند
  • بزرگداشت آیت الله ضیاءالدین نجفی(ره) در قم برگزار شد
  • حوزه‌های علمیه در مقابل اهداف دشمن رسالت سنگینی دارند