Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیشترین تردد در محورهای مواصلاتی استان زنجان در آزادراه‌های زنجان- تبریز و زنجان-قزوین انجام می‌گیرد و بیشترین تصادف در این دو آزادراه به وقوع می‌پیوندد اما نکته حائز اهمیت این است که بیشترین تصادفات ناوگان حمل‌ونقل عمومی از جمله اتوبوس در آزادراه زن ۱۲ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۸ استانها زنجان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، انگار حوادث در جاده‌های این استان تمامی نخواهد داشت از شُوک یک تصادف و مرگ هموطنان هنوز خارج نشده شُکی بیشتر با مرگ چند تن که هنوز خانواده‌هایشان چشم به راه آمدنشان هستند، به جان و تنت رخنه می‌کند، حادثه به قدری سهمگین و سنگین است که در لحظه لحظه حافظه‌ات ثبت می‌شود و از ذهن و خاطرت پاک نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به راستی چه عاملی باعث شده تا حوادث جاده‌ای و مرگ و میر در برخی از محورهای مواصلاتی استان تا این حد شدید باشد و بسیاری‌ها در آرزوی رسیدن به خانه و کاشانه خود با هزاران امید در این حوادث چشم از دنیا ببندند، آیا سرنشینان اتوبوس اخیر موجب این حادثه شدند امری که محال است، چه موضوعی باعث این اتفاقات ناگوار می‌شود راننده مقصر است که البته در بسیاری از این ماجرهای تلخ بی‌احتیاطی، سرعت و سبقت غیرمجاز، خواب‌آلودگی بی‌تاثیر نبوده و همه ساله افراد زیادی را به کام مرگ می‌کشاند؟ یا گزینه بعدی خودرو استاندارد نیست؟ یا در نهایت جاده‌های استان زنجان غیر استاندارد است و حوادث هولناک را رقم می‌زند؟!

چرا بیشتر‌ تصادفات در 30 کیلومتری شهرها اتفاق می‌افتد؟شیب تند 3 استان در افزایش تلفات تصادفات رانندگی + جدولتلفات جاده‌ای رو به افزایش است ؛ مرگ بیش از600 نفر تصادفات رانندگی در آذربایجان غربیواژگونی اتوبوس در اتوبان زنجان- تبریز 9 نفر را به کام مرگ کشاند

اما از هر چه که بگذریم از وضعیت نامناسب جاده‌های مواصلاتی استان چه آزادراه، چه ترانزیت و روستایی که دارای شرایط بد آسفالتی که حکم ماسه دارد و چسبندگی ندارد، از نبود روشنایی، حفاظ‌های نامناسب، نداشتن علائم راهنمایی‌ورانندگی آگاه کننده راننده نمی‌توان گذشت.

زیرا ناگفته پیداست و به راحتی می‌توان با فاصله گرفتن از شهر و حرکت به سمت جاده قدیم زنجان به میانه یا آزاد راه زنجان تبریز برخی از کمبودها کاملا مشهود و ملموس است، زیرا جاده قدیم زنجان به میانه از سمت خروجی زنجان فقط و فقط در 5 تا 6 کیلومتری ابتدایی دارای روشنایی است یا فقط در همین چند کیلومتر این محور چهار بانده شده است سالهای سال است که پروژه چهار بانده شدن از این استان تا سرچم جز دستور کار راه و شهرسازی است که همچنان بی‌نتیجه مانده است هر چند که  در دو ماه اخیر دستگاهای راهداری در این محور مشغول بودند اما هیچ پیشرفت قابل ملاحظه‌ای احساس نمی‌شود، آسفالت این محور نیز به قدری خشک است که با عبور از آن حس گذر از مسیرهای سنگلاخی به انسان دست می‌دهد.

از سویی دیگر آزادراه زنجان به تبریز نیز جز مسیرهایی است که شرایطی بسیار بدتر از جاده قدیم زنجان به میانه دارد این محور نیز در چند کیلومتری ابتدایی دارای روشنایی و در ادامه فاقد هرگونه تیرهای برق روشنایی است، وضعیت آسفالت محور نیز مناسب نیست اما آنچه که مشاهده می‌شود و ملموس است در آزادراه زنجان به قزوین وضعیت به تناسب بهتر است که شاید نزدیکی به پایتخت یکی از علل رسیدگی بیشتر مسئولین به این آزادراه باشد، چرا باید تفاوت در وضعیت آزادراه‌های استان وجود داشته باشد؟

با رانندگان تردد کننده از این محورها که هم‌صحبت می‌شوی می‌گویند ما در حین عبور از آزادراه و جاده قدیم این استان به سمت تبریز و میانه انگار جان خود را در دستانمان گذاشته و هر روز در حال تردد هستیم غافل از این که هر لحظه خطر در این محورها در کمین است جدا از تمام مشکلات نبود روشنایی، آسفالت نامناسب نمی‌توان از تردد ماشین‌ها و کامیون‌های کشنده و تریلرها در مسیر جاده قدیم ذکر شده بدون توجه رد شد چون سالانه همین رانندگان متخلف به جای عبور از آزادراه از این محور قدیمی عبور و مرور می‌کنند و حوادث تلخی را برای روستانشینان ‌و تردد کنندگان محور ترانزیت رقم می‌زنند، چرا با این رانندگان متخلف که نباید محور قدیمی را برای تردد استفاده کنند برخوردی صورت نمی‌گیرد؟

عبدالحسین علی‌اکبری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از زنجان با اشاره به اینکه در استان یک هزار و 630 کیلومتر راه اصلی و فرعی و 4 هزار و 200 کیلومتر راه روستایی وجود دارد، اظهارداشت: بر اساس آمار تصادفات طی سالهای 94 تا 96 حدود 105 نقطه پرحادثه یا پرتصادف شناسایی شده است  در صورتی که 50 نقطه از نقاط ذکر شده دارای تصادف عادی بوده و 55 نقطه پر تصادف ثبت شده است.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: اقداماتی طی سال‌های اخیر انجام شده و حدود 69 نقطه از 105 نقطه با کارهای زود بازده، آشکارسازی مشخص و سازماندهی شده‌اند و در 36 نقطه طرح ایمن‌سازی تهیه شده که در حال پیگیری است.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان با بیان اینکه علاوه بر 105 نقطه حدود 11 نقطه نیز به عنوان پروژه‌های مقطعی و ویژه در دست اقدام است که امسال حدود 53 میلیارد ریال مصوب شده که به مرور با واگذاری به پیمانکار اعتبار تخصیص داده می‌شود.

وی با بیان اینکه بیشترین تردد در آزادراه‌های زنجان تبریز و زنجان قزوین انجام می‌گیرد و بیشترین تصادف در این دو آزادراه است، افزود: بیشترین تصادفات ناوگان حمل‌ونقل عمومی از جمله اتوبوس در آزادراه زنجان تبریز به وقوع می‌پیوندد که دلایل متعددی برای این امر وجود دارد.

و اما آمار معاون راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای اداره کل راهداری استان زنجان با مدیرکل این اداره کمی متفاوت‌تر است زیرا وی با اشاره به اینکه نقاط حادثه‌خیز بر اساس نظر کارشناسان و عوامل فنی اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با همکاری پلیس‌راه مشخص می‌شود، اظهار داشت: هر سه سال یکبار بر اساس آمار تصادفات تعداد نقاط پر تصادف مشخص می‌شود و در نهایت بعد از اعلام به مرکز تاییدیه این نقاط برای استان‌ها ابلاغ می‌گردد و راهکار، رسیدگی‌های لازم و اعتبار برای بهبود این نقاط ابلاغ می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بر اساس بررسی‌های سه ساله موجود از آمار تصادفات در نقاط مختلف جاده‌های استان زنجان، 97 نقطه پرتصادف در استان شناسایی شده است، گفت: از این 97 نقطه مشخص شده 47 نقطه پرتصادف با بیش از سه تصادف محسوب می‌شود و 50 نقطه با تصادف دارای عادی است که تمام این 50 نقطه نیازمند آشکارسازی است و علت تصادف تنها مربوط به جاده نیست زیرا بر اساس خواب‌آلودگی راننده خودرو واژگون می‌شود که در حال حاضر همه این نقاط آشکارسازی شده است.

وی با تاکید بر اینکه آشکارسازی 47 نقطه پرتصادف هم به طور کامل انجام شده است، گفت: برخی از نقاط بر اساس کارشناسی‌های انجام گرفته نقاط حادثه‌خیز هستند همچون تقاطع‌هایی مانند طارم به جاده ترانزیت، کمربندی ابهر خرمدره با ورودی آزادراه خرمدره و جاده قدیم زنجان به میانه است.

این مقام مسئول با بیان اینکه جاده قدیم زنجان به میانه که جز نقاط حادثه‌خیز استان محسوب می‌شود، در دست تعریض است، عنوان کرد: در خروجی راه‌ها آمار تصادفات بالا است زیرا این مسیر محل تردد بسیاری از روستائیان و افرادی است که دارای باغات در این محور هستند در حال عبور و مرور از این مسیرند.

با تمام گفته‌ها آنچه که مسلم است محورهای قدیمی زنجان به میانه و آزادراه زنجان به تبریز جز حادثه خیزترین و پرتصادف‌ترین مسیرها است که باید چاره‌ای برای حفظ جان ترددکنندگان این مسیرها انجام شود، اما علی‌رقم کاهش تعداد تصادفات جاده‌ای در زنجان، 215 نفر از هموطنان در محورهای مواصلاتی استان در 9 ماهه نخست امسال جان خود را از دست داده‌اند.

انتهای پیام/1011/ت

R7557/P/S6,59/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۴۰۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو

به گزارش خبرگزاری مهر، سید کمال هادیان‌فر معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی، گفت: برخی از نقاط پر تصادف مربوط به سال‌های گذشته است و باید توجه داشت که ۴۶ هزار کیلومتر از ۲۷۰ هزار کیلومتر راه موجود در کشور را راه‌های شریانی و برخوردار از جدا شونده و نیوجرسی تشکیل می‌دهند، اما راه‌های فرعی بسیاری با استانداردهای مخصوص خود و بدون برخورداری از جداشونده نیز در دست بهره برداری هستند که ارتقای راه‌ها و تبدیل به دوبانده یا تعریض آنها نیازمند منابع مالی زیادی است.

وی افزود: در جلساتی که با حضور مسؤولان سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای و پلیس راهور فراجا برگزار شد، که ۳۲۰۰ نقطه، بالغ بر ۸۸۷ نقطه پرتصادف شناسایی شده و هم‌اکنون ۴۱۲ نقطه با منابع داخلی وزارت راه و شهرسازی برطرف و ۴۷۵ نقطه دیگر در اولویت برنامه‌های امسال قرار دارد.

هادیان فر ادامه داد: دولت برای برنامه هفتم توسعه ۳ هزار میلیارد تومان برای تسریع رفع نقاط پر تصادف پیشنهاد کرده بود که مورد قبول مجلس قرار گرفت اما در برخی بخش‌ها ابهامات مختصری برای نمایندگان به وجود آمد که در جلسات برگزار شده این موارد روشن شد و امید است در چند روز آینده به تصویب برسد.

۶۰ درصد تصادفات در ۳۰ کیلومتری ورودی شهرها

معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ۶۰ درصد تصادفات در ۳۰ کیلومتر ورودی شهرها رخ می‌دهد، گفت: این آمار به رفتار رانندگی از جاده به بزرگراه درون شهری بر می‌گردد و بی توجهی به کاهش سرعت یا خستگی و خواب آلودگی بر آن تأثیر دارد. از این رو وظایف مربوط به رفع مشکلات حریم جاده و حریم شهر به استانداران محول شده است تا نسبت آن اقدام کنند.

وی درباره وظیفه خودروسازان برای تولید خودروهای باکیفیت، اظهار کرد: در کمیسیون ایمنی راه‌ها این موضوع را پیگیری می‌کنیم، این‌که بگوییم فقط عامل انسانی باعث بروز تصادفات رانندگی است حرف درستی نیست. هفته گذشته جلسه‌ای با وزیر صمت داشتیم و وی از بنده موضوع ارتقای ایمنی در خودروها را مطالبه کرد!

وی ادامه داد: وزیر صنعت گفت چه کار کنیم که ایمنی در خودروها ارتقا یابد. بنده گفتم در دهه ۸۰ چه عواملی باعث کاهش جان‌باختگان ناشی از تصادفات رانندگی شد. یکی از موارد واردات خودروهای ایمن بود و خودروسازان به سمت رقابت با خودروهای وارداتی رفتند. واردات خودرو علاوه بر ارتقا ایمنی، باعث رقابت بین خودروسازان می‌شود.

هادیان فر در ادامه به حوزه ترانزیت و حمل و نقل بین المللی اشاره کرد و گفت: با جدیت کامل به دنبال تکمیل شاخه ریلی کریدور شمال-جنوب و قطعه رشت به آستارا هستیم.

کد خبر 6090469 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • کاهش تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو
  • وقوع بیش از ۵۰۰۰ تصادف در جاده‌های استان کرمان
  • اعتبار ۱۱ هزار میلیارد ریالی برای راههای آذربایجان شرقی
  • تخصیص۱۱ هزار میلیارد ریال اعتبار به طرحهای راه آذربایجان شرقی
  • تخصیص بیش از ۱۱ هزار میلیارد ریال اعتبار برای پروژه‌های راه آذربایجان شرقی
  • سال گذشته ترانزیت جاده‌ای کشور ۵۸ درصد افزایش یافت
  • رفع ۱۰ نقطه حادثه‌خیز آذربایجان شرقی تا پایان سال‌جاری
  • افزایش ترانزیت جاده‌ای در کشور
  • افزایش ترانزیت جاده‌ای کشور
  • افزایش ۵۸ درصد ترانزیت جاده ای کشور در سال گذشته