Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه معارف ــ آیت‌الله سیدان گفت: مهمترین مسئله در زندگی انسان و جامعه انسانی مسئله شناخت صحیح و حرکت، براساس شناخت صحیح است که این امر در دین ما به هدایت تعبیر می‌شود

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، آیت‌الله سیدجعفر سیدان، استاد عالی حوزه علمیه خراسان، امروز 12 دی‌ماه در چهارمین پیش نشست کنگره بین‌المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی در بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی  اظهار کرد: مهمترین مسئله در زندگی انسان و جامعه انسانی مسئله شناخت صحیح و حرکت براساس شناخت صحیح است که این امر در دین ما به هدایت تعبیر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: هیچ مسئله‌ای ارزنده‌تر و پر اهمیت‌تر از این هدایت و شناخت نیست، البته خطرناک‌ترین معضل انسانی نیز گمراهی و ضلالت و این موضوع هم به حکم عقل و هم به حکم نقل از مسائل استوار و روشن است.

اهمیت هدایت در مهم ترین سوره قرآن

سیدان افزود: در قرآن کریم کتاب هدایت از مهم ترین سوره‌ای که در آن آمده سوره حمد است و تنها چیزی که خداوند در این سوره به بندگان فرموده این است که «از من هدایت بخواهید»، کسانی که در جهت هدایت نقشی دارند، از ارزش و امتیازی خاص برخوردار هستند، منظور از این، هدایت گسترده در تمام ابعاد اعتقادی، اخلاقی، عملی، فردی، اجتماعی و عبادی است.

وی ادامه داد: مرکز همه این هدایت‌ها قرآن و عترت است و این دو منبع شناخت صحیح در همه ابعاد بوده و محور آن ولایت است، ولایت موجب کمال مکتب و اکمال نعمت است، شخصیت‌هایی که در این مورد از هدایتگری فعالیت دارند، جایگاه ارزنده آنان کاملاً مشخص است.

سیدان با اشاره به آثار علمی علامه لکهنوی عنوان کرد: اثر کم‌نظیر و بلکه بی‌بدیل عبقات الانوار اثری است که در مسئله شناخت صحیح در تمام ابعاد بوده و بستگی به موضوع مهم ولایت دارد؛ غیرولایت همه آنچه در رابطه با ارکان دین وجود دارد، قابل سقوط، نیابت و تبدیل است، اما آنچه قابل سقوط و تبدیل نیست و برای هر فرد عاقلی ثابت می‌ماند، ولایت است.

وی اظهار کرد: کتاب «عبقات‌الانوار» اثری است که دریایی از مطالب در رابطه با پاسخ به شبهات را در خود جای دارد و در تبیین مطالب به نحوی عمل شده که جای هیچ نکته‌ای را برای افراد و منتقدان منصف باقی نمی‌گذارد.

شخصیت موفق علامه میرحامد حسی

این مدرس عالی حوزه علمیه خراسان افزود: خیلی به جاست که در رابطه با آثار و شخصیت مرحوم علامه میرحامد حسین و آثار ایشان کار علمی انجام بشود، ایشان از شخصیت‌هایی هستند که به تعبیر امام صادق(ع) قرین فرشتگان قرار می‌گیرند، ایشان شخصیتی است که در این عرصه سخت موفق بوده و امیدواریم آثارشان مورد توجه باشد، چرا که ما باید در کشور شیعی خود هرچه بیشتر، مکتب حقه شیعه را تثبیت کنیم.

سیدان تصریح کرد: در رابطه با آیه ولایت که اکثر علما از آن سخن می‌گویند، مطالب به صورت کلی مطرح شده است و به حکم مدارک معتبر رسیده از فریقین‌های مخصوص، آیه مخصوص امیرمومنان(ع) است، اما در بیان این بزرگ‌مرد آمده که ایشان می‌گوید: «آیه دلالت خارجی دارد و خود آیه مطالب را به‌گونه‌ای مطرح کرده که شخصی بودن و وقوع آن در خارج مشخص می‌شود». در هیچ فقهی زکات دادن در رکوع استحباب ندارد، اما آیه می‌خواهد اشاره کند که یک جریان در خارج رخ داده و خود آیه بحث شخصی را مورد توجه قرار می‌دهد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان رضوی معارف ولایت آیت الله سیدان مکتب تشیع آیه ولایت قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۴۲۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود

به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود معینی پور در اولین جلسه از سلسله نشست‌های اکران، نقد و ایده پردازی تولید فیلم از دیدگاه اندیشه اسلامی که در سالن نمایش معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد تصریح کرد: ایده اصلی اندیشه سینما عمومی کردن اندیشه و تحلیل‌های اندیشه‌ای و دانایی است.

وی با بیان اینکه فیلم تولید روایت می‌کند، داستان می‌سازد و جهان خلق می‌کند و در افکار عمومی و جامعه تأثیرگذار است افزود: اساتیدی که در حوزه علوم انسانی اسلامی و اجتماعی فعالیت دارند، اگر نتوانند جهانی خلق کنند و فضای ذهنی و داشته‌های علمی خودشان را برای دیگران و جامعه بیان کنند زبان الکنی خواهند داشت و با دیگران نمی‌توانند گفتگو کنند.

عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم (ع) اضافه کرد: کما اینکه اگر نتوانند چیزی که دیگران ساخته‌اند از یک جهان جدید را ببینند و تحلیل و بررسی و نقد انجام دهند، کر و کور خواهند بود.

وی بیان داشت: پس مجبوریم کسانی که در حوزه علوم انسانی اسلامی فعالیت دارند و تجربیاتی در تخصص خود کسب کرده‌اند را با عرصه فیلم و سینما آشنا کنیم و هم اینکه انگاره‌های اساتید درباره فیلم را ارائه بدهیم.

معینی پور اظهار داشت: اگر کسی بخواهد به صورت تخصصی به نقدها بپردازد، باید به نقدهایی که نوشته شده مراجعه کند اما ما در سینما اندیشه از منظر اندیشه‌ای در حوزه تخصصی خودمان و با یک رویکرد علمی – اندیشه‌ای به فیلم‌ها نگاه می‌کنیم.

وی با بیان اینکه فیلم جهان خلق شده کسی است که آن فیلم را ساخته و این جهان باید آسیب شناسی شود گفت: چارچوبی که بر اساس آن می‌بایست به این فیلم‌ها نگاه کرد رمزگانی دارد که شامل رمزگان فنی و سرگرمی و تکنیکی و تلفیقی از فرم و محتوا می‌شود.

معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی عنوان داشت: اصحاب اندیشه و علم در حوزه فرهنگی باید به زبان عوام و تولید تصویر از اندیشه‌هایشان توجه کرده و ارائه آنها را یاد بگیرند که یکی از ضعف‌های جدی جریانات حوزوی و علوم انسانی اسلامی در ایران است که بلد نیستند اندیشه‌شان را به تصویر بکشند.

وی تصریح کرد: ما در انتقال اندیشه و مضامین دینی بلد نیستیم آنها را به تصویر بکشیم و از معضلات اصلی محسوب می‌شود و فرم‌های محدود – روش‌های گفتگوی محدود – تعامل با عرف بسیار محدود و هم اینکه بلد نیستیم با دیگران چگونه به تفاهم برسیم و خوب بشنویم.

معینی پور یکی از مزیت‌هایی که عالمان دینی در گذشته داشته‌اند را تعامل و ترابط با عموم مردم دانست و گفت: یکی از مظاهر مدرنیته و یکی از خواسته‌های مدرنیته که درباره ما اعمال شده این است که روز به روز از عرف جامعه و فضای عمومی جامعه فاصله گرفته‌ایم و تبدیل به یک طبقه شده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: طبقه فکر و اندیشه و طبقه علم و این تعامل در سینما اندیشه شکل خواهد گرفت و اندیشه و تحلیل‌های اندیشه‌ای و دانایی در حوزه سینما عمومی خواهد شد.

در ابتدای این نشست نیز، حمید بایرامی دبیر علمی این نشست نیز با بیان اینکه سینما در دنیای امروز، به عنوان یک وسیله‌ی قدرتمند برای انتقال اندیشه‌ها، ارزش‌ها و دیدگاه‌ها به جوامع مختلف شناخته می‌شود گفت: از طرفی، فیلم‌های ساخته شده در جوامع غربی، با تمرکز بر موضوعات مختلف، تأثیرات عمیقی بر باور و ناخودآگاه جوانان و نسل‌های جدید گذاشته و می‌گذارد.

وی افزود: خلائی که در نظام جمهوری اسلامی ایران وجود دارد این است، با اینکه صاحبنظران و اندیشمندان اسلامی در برهه‌ای با استفاده از ابزارهایی که قابلیت انتقال اندیشه را داشته توانسته‌اند این امر را محقق کنند و پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) از جمله این انتقال اندیشه‌هاست اما با اینکه ابزارهای انتقال اندیشه به جامعه و مردم با گذشت زمان به لحاظ کمی و کیفی پیشرفت روزافزونی داشته ولی به نظر می‌رسد، اندیشه‌های ناب انقلاب و نظام جمهوری اسلامی به خوبی به جامعه و مردم منتقل نمی‌شود.

دبیر علمی سلسله نشست‌های سینما اندیشه گفت: ما در این برنامه‌ها در صدد هستیم با استفاده از توان علمی اساتیدی که در تخصص خودشان از جمله صاحبنظران و اندیشمندان محسوب می‌شوند، استفاده کنیم و تا حدودی به این خلاء و مساله موجود در کشور بپردازیم.

کد خبر 6089777 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • عفاف و حیا حافظ حریم انسانی و شخصیت وجودی زن و مرد است
  • مبارزه با فساد و تأمین امنیت روانی جامعه اولویت دستگاه عدلیه است
  • تأمین امنیت روانی جامعه در اولویت دستگاه عدلیه است
  • کارآفرین و کارگر ۲ بال حرکت اقتصاد و تولید هستند
  • معلمان آغازگر بزرگترین تحولات فرهنگی و تربیتی در جامعه هستند
  • ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود
  • در جلسه رادان با اعضای جامعه مدرسین چه گذشت؟
  • کارگران بازوان حرکت و شکوفایی کشور
  • سند راهبردی جامعه قرآنی عصر رونمایی شد
  • نقش بارز کارگران و کارفرمایان در جهاد اقتصادی