Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- بررسی آمارهای صادرات بخش معدن و صنایع معدنی نشان می‌دهد در هشت ماهه ۹۸ (منتهی به آبان) میزان صدور آهن اسفنجی با افزایش ۷۵ درصدی نسبت به دوره مشابه پارسال به رقم ۷۰۲ هزار تن رسید و ارزش آن نیز از ۱۲۳ میلیون دلار گذشت.

بررسی مقاصد صادراتی آهن اسفنجی کشورمان حاکی از آن است که تعداد ۲۰ کشور امسال از صادرات ایران استقبال کردند، درحالی که سال گذشته ۱۰ کشور پذیرای آهن اسفنجی ایران بودند، بنابراین قابلیت مطلوب این محصول در ارز آوری و توسعه باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناسان صنعت فولاد پیش از این پیش بینی کردند که صادرات آهن اسفنجی در نیمه دوم امسال روندکاهشی به خود گیرد که بیشتر ناشی از تمرکز کارخانه های فولاد سازی با روش کوره القایی (حدود هفت میلیون تن تولید) بر روی آهن اسفنجی به جای استفاده از آهن قراضه است، زیرا مشخصه قیمت مناسب یکی از دلایل این رویکرد محسوب می شود.

همچنین موضوع کمبود گندله از دیگر دلایلی به حساب می آید که فولادسازان بزرگ وارد بازار خرید آهن اسفنجی شوند و به این ترتیب پیامد عرضه کمتر به بازارهای صادراتی را به دنبال داشته باشد.
علاوه براین وزارت صنعت، معدن وتجارت که در دور اول وضع عوارض صادراتی بر روی شماری از اقلام معدنی از مهر ماه امسال، از صدور آهن اسفنجی عوارضی مطالبه نمی کرد، اما با هدف بهبود عرضه، محدودیت‌های سیستمی بروی صادرات اسفنجی اعمال کرده و ابلاغیه هایی به تولیدکنندگان بزرگ نیز ارسال شده که احتمال می رود این امر در زمینه صادرات آثار خود را بیشتر نشان دهد.

بررسی آمارهای پیشین گویای آن است که صادرات آهن اسفنجی در دوره ۶ ماهه نخست امسال ۶۰۵ هزار تن ثبت شد که در مقایسه با رقم ۳۷۴ هزار تن مربوط به ۶ ماهه نخست ۹۷ رشد ۶۲ درصدی را نشان داد.

سهم آهن اسفنجی از کل صادرات ۶ ماهه امسال ۹.۳ درصد است که پس از فولاد میانی و میلگرد، جایگاه سوم را در جدول صادرات به خود اختصاص داده است.

 ایرنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: صادرات آهن اسفنجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۶۳۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات ۱۳۴ میلیون دلار برنج هندی در ۲ ماه

وزارت بازرگانی و صنعت هند از صادرات ۱۳۴ میلیون دلاری برنج این کشور به ایران در دو ماهه نخست سال جاری میلادی خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت بازرگانی و صنعت هند نشان می‌دهد کل مبادلات تجاری این کشور با ایران در دو ماهه نخست سال جاری میلادی به 377 میلیون دلار رسیده است.

مبادلات تجاری ایران و هند در ماه های ژانویه و فوریه 2024 با رشد 5 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده است. ارزش تجارت دو کشور در دو ماهه نخست سال 2023 بالغ بر 358 میلیون دلار اعلام شده بود.

صادرات هند به ایران در دو ماهه نخست 2024 با رشد 20 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به 269 میلیون دلار رسیده است. هند در مدت مشابه سال قبل 224 میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده بود.

اما واردات هند از ایران در ماه های ژانویه و فوریه سال جاری میلادی افت 19 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته و به 108 میلیون دلار رسیده است. هند در ماه‌های ژانویه و فوریه سال قبل 134 میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده بود.

برنج، میوه و کنجاله دانه های روغنی مهم‌ترین کالاهای صادراتی هند به ایران در دو ماهه امسال بوده است. هند در این دوره 134 میلیون دلار برنج، 60 میلیون دلار کنجاله، 18 میلیون دلار میوه و 7 میلیون دلار چای به ایران صادر کرده است.

میوه، مواد خام تولید رنگ، و فرآورده‌های نفتی نیز مهم‌ترین کالاهای وارداتی هند از ایران در دو ماهه نخست 2024 بوده‌اند. هند 58 میلیون دلار میوه، 17 میلیون دلار مواد خام تولید رنگ و 11 میلیون دلار فرآورده‌های نفتی از ایران در این مدت وارد کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲
  • فولادمبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران
  • رشد ۵ درصدی مبادلات تجاری ایران و هند
  • تجارت ایران و هند با رشد ۵ درصدی به ۳۷۷ میلیون دلار رسید
  • ۸۲ کشور خریدار خرمای ایران/ خرمای مضافتی در صدر صادرات خرما
  • ۸۲ کشور خریدار خرمای ایران/خرمای مضافتی در صدر صادرات خرما
  • افزایش ۸۰ درصدی ارزش صادرات سمنان در سال جدید
  • پرچم تجارت بالا می‌رود؟
  • واردات ۱۳۴ میلیون دلار برنج هندی در ۲ ماه
  • ۸۲ کشور خریدار خرمای ایرانی