Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- در حالی که چندی پیش علت بوی بد پایتخت سطح بالای گوگرد معرفی شد، امروز رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران چهار نقطه احتمالی منشاء بوی نامطبوع در پایتخت را اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری آریا، در آخرین اظهار نظر از سوی مسئولان در رابطه با منشاء بوی بد پایتخت رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران چهار نقطه احتمالی منشاء بوی نامطبوع در پایتخت را اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رضا کرمی محمدی در مورد بررسی‌های انجام شده برای منشاء بوی نامطبوع در پایتخت عنوان کرده که برابر بررسی‌های انجام شده و گزارش‌های موجود چهار نقطه احتمالی برای منشاء بوی نامطبوع در پایتخت اعلام شده است و البته بررسی‌ها همچنان ادامه دارد.
حدود یک سال قبل بود که بوی بدی چندین منطقه از تهران را فرا گرفت و واکنش های زیادی داشت و گمانه زنی‌ها در پی بررسی علت انتشار بوی نامطبوع در شهر تهران حتی به سمت ماده شیمیایی مرکاپتان رفت.برای شناسایی منشأ بوی نامطبوع کمیته‌ای متشکل از اداره کل محیط زیست استان تهران، شهرداری، آتش‌نشانی، مدیریت بحران و ...جلسه‌ای را برای بررسی دقیق این موضوع تشکیل دادند.در این کارگروه تمام موارد احتمالی از جمله ترکیدگی لوله گاز، شبکه فاضلاب و آتش سوزی پسماند مورد بررسی قرار گرفت، به همین منظور گروه‌هایی برای بررسی بیشتر به مناطق مختلف شهر اعزام شدند.
 در این میان برخی رسانه‌ها مدعی شدند که منشأ بوی نامطبوع تهران، ترکیدگی شبکه فاضلاب در میدان انقلاب است.
کیومرث کلانتری مدیرکل اداره محیط زیست استان تهران نیز گفت:این بو شبیه ماده‌ای به نام مرکاپتان است که شرکت گاز آن را به گاز مصرفی تزریق می‌کند، اما تا این لحظه شرکت گاز این موضوع را تأیید نکرده و ممکن است یکی از پیمانکاران این ماده را به گاز اضافه کرده باشد.
 برخی منشأ بوی نامطبوع را مربوط به مترو می‌دانستند که در همین رابطه علی امام مدیرعامل شرکت راه آهن شهری تهران و حومه اظهار کرد:احتمال انتشار بوی نامطبوع از ایستگاه‌های متروغیرممکن است و این موضوع را تکذیب می‌کنیم.
مجید بوجارزاده سخنگوی روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران نیز گفت:بوی نامطبوع تهران هیچ ارتباطی با عملیات مجموعه شرکت ملی گاز ندارد.
شایعات مطرح شده مبنی بر انجام عملیات تزریق گاز یا متصاعد شدن بوی نامطبوع ناشی از نشت گاز در سطح تهران، تکذیب می‌شود.
به هر حال پاسخی بر این سئوال پیدا نشد و رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت:در برخی مناطق که بوی نامطبوع باعث آزار شهروندان شده بود شدت بو کاهش پیدا کرده و در حال حاضر این بو، دیگر آزاردهنده نیست.
انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران نیز از آخرین جزئیات علت انتشار بوی نامطبوع گفت:علت آن پیدا نشده است؛ ضمن اینکه ستاد مدیریت بحران نیز تشکیل شده و چیزی را که به عنوان ترکیدگی لوله گاز، فاضلاب یا از تصفیه‌خانه بوده مشخص نشده است.احتمال دارد یک ماده شیمیایی که بوی تندی دارد مانند مرکاپتان آن هم به صورت عمد یا سهو در جایی ریخته شده باشد و این در قسمتی از فضای تهران منتشر شده بود که ظرف 2-3 ساعت برطرف شده است.حتی اعلام شد که از فاضلاب پلاسکو بوده است.

منشأ بوی سال گذشته تهران چه بود؟
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص در خصوص اینکه فاضلاب پلاسکو منشأ بوی سال گذشته تهران بوده نیز می گوید:در آن زمانی که این مطلب منتشر شد بررسی‌ها نشان داد که منشا بو بیشتر به "مرکاپتان"نزدیک بود.در سال گذشته روز قبل از انتشار بوی نامطبوع در تهران، در زنجان و قزوین نیز این اتفاق افتاد که بررسی‌های آن نشان داد که منشا بو در این دو شهر مربوط به مرکاپتان بوده است.علاوه بر آن در 6 تا 7 سال گذشته نیز در اصفهان بوی نامطبوع منتشر و پس از یک هفته بررسی مشخص شد یک کامیون حامل مرکاپتان در گاراژ شیب‌داری پارک شده بود و به دلیل باز بودن در آن بوی نامطبوع در این شهر منتشر شده بود.
او می گوید:در حال حاضر منشأ بوی نامطبوع عامل خطرناکی نیست، این مسئله یک آلودگی است و در حال بررسی هستیم که کدام یک از صنایع موجود در منطقه در آن زمان با استفاده از چه سوختی چه نوع فعالیتی داشتند؟ ولی به هر حال گازی موجود است که در آن غلظت، در حد استاندارد نبوده و کسی که در این زمینه اقدام کرده، متخلف است و باید مستندات علمی آن را بیابیم تا به مراجع قانونی اعلام کنیم.


نمودارها سطح  بالای گوگرد را نشان می دهد
اما امسال نیز دوباره این بوی بد تهران را در حالی فرا گرفت که شهروندان با آلودگی هوا و تعطیل شدن و نشدن مدارس دست به گریبان بودند.
رئیس شورای شهر تهران امروز از نقش پررنگ گوگرد در انتشار بوی نامطبوع در تهران خبر داد و گفت:در جلسه هم اندیشی اعضای شواری اسلامی شهر تهران و حناچی شهردار تهران دو موضوع آلودگی هوا و انتشار بوی نامطبوع در دستور بررسی قرار گرفت و علاوه بر شهردار تهران، مدیران و مسوولان اداره کل محیط زیست شهرداری نیز حضور داشتند که تقریبا کل جلسه به بحث انتشار بوی نامطبوع اختصاص داده شد.
وی با بیان این که شهرداری تهران گزارشی ارائه کرد که نمودارها نشان داد که در 23 آذر ماه سطح گوگرد به مراتب بالاتر بود و یک پیک افزایشی داشته است گفت: کارشناسان در حال تحقیق و بررسی هستند.
هاشمی در مورد بوی نامطبوع تهران گفته که هنوز تکلیف مشخص نشده اما گزارش‌ها نشان می‌دهد که سهم گوگرد بالا رفته است و دقت داشته باشید که کارخانه سیمان مجاور تهران در 150 روز گذشته از مازوت استفاده می‌کرده است و آرادکوه به نظر می‌رسد نقش کمی داشته باشد.

یافته‌ها درباره عامل بوی نامطبوع در تهران
دکتر مسعود تجریشی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این باره اعلام کرده که بر اساس یافته‌های ما عامل بوی نامطبوع در تهران مربوط به افزایش غیراستاندارد میزان گوگرد است و باتوجه به اینکه این بو از سمت شهرری آغاز می‌شود، برای یافتن منشأ آن لازم است صنایع مستقر در این منطقه را مورد ارزیابی قرار دهیم تا مشخص شود آن‌ها از چه سوختی استفاده و چه فعالیتی در زمان انتشار بوی نامطبوع داشته‌اند.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست  به بررسی‌های علمی در خصوص منشأ بوی نامطبوع اخیر تهران اشاره کرده و می گوید:آنچه که در زمینه انتشار بوی نامطبوع تهران می‌دانیم این است که در زمان‌هایی که این بو منتشر می‌شود میزان گوگرد با حجم بسیار زیادی افزایش می‌یابد و این وضعیت را  تمام ایستگاه‌های ما نشان می‌دهد.



منشاء بوی بد از کجاست؟
به گفته این مقام محیط زیستی، انتشار بو ابتدا از «شهر ری» آغاز می‌شود وبا وزیدن باد ملایم این بو در سطح وسیعی از شهر پخش می‌شود.از این رو بر اساس یافته‌های خود می‌توانیم اعلام کنیم که این بو از جنوب شهر تهران شروع می‌شود همچنین ترکیبات گوگردی آن افزایش یافته است.
تجریشی تصریح می کند:وقتی می‌خواهیم انگشت اتهام به سمت مسوولی ببریم خیلی سخت است.ما مستندات را در کنار هم قرار داده و با جمع‌بندی‌های انجام شده به یکی دو گزینه رسیده‌ایم ولی باید بررسی‌های بیشتری را انجام دهیم.
او گفته که  در منطقه شهرری سه صنعت بزرگ داریم که در حال حاضر نوع سوخت مصرفی آن‌ها در حال بررسی است و بیشترین گزینه‌های بررسی ما از این صنایع مربوط به نوع سوختی است که این صنایع مورد استفاده قرار داده‌اند.
 تجریشی گفته، در صورتی که برخی صنایع از مازوت و یا گازوئیل غیراستاندارد استفاده کنند، منجر به تولید گوگرد می‌شود.
او تاکید دارد، وقتی در خصوص فلان کارخانه صحبت کنیم باید بررسی شود که در آن زمان از چه سوختی استفاده می‌شود و در این صورت است که می‌توانیم اظهار نظر کنیم ولی آنچه که الان می‌توانیم بگوییم منشأ بو، گوگرد بوده و در جنوب تهران از حدود شهر ری شروع شده است.
این عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف از بررسی موضوع خبر داده و اینکه آیا این کارخانه‌ها مازوت سوز بوده‌اند یا خیر؟ می گوید:برای بررسی این موضوع باید انبار این صنایع کنترل و بررسی شود که آیا در آن زمان از گاز استفاده می‌کردند یا نه و برای این منظور از اداره گاز استعلام خواهد شد.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح می کند که آنچه که تاکنون می‌توانیم بگوییم این است که بو هیچ ارتباطی به زلزله و فاضلاب ندارد.

چهار نقطه منشاء بوی بد تهران
از سوی دیگر آقای کرمی، رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در خصوص چهار نقطه ای که منشاء بوی بد تهران اعلام کرده عنوان  می کند که یک نقطه آن تصفیه خانه فاضلاب در جنوب شهر ری است، مورد دیگر پالایشگاه، دیگری آرادکوه و آخرین نقطه نیز  دامداری‌های پایین آراد کوه است. البته این نقاط هنوز قطعی نشده است و احتمال دارد که نقاط دیگری هم باشد که به نظر من برخی از صنایع هم می‌توانند منشاء این بو باشند.
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در مورد اینکه آیا مدیریت بحران گزارشی در این زمینه به شهرداری تهران ارائه کرده است، گفت: ما نظراتمان را در این خصوص ارائه کرده‌ایم،  شهردار تهران تاکید دارند که مساله‌ بوی تهران به شکل علمی مطرح شود و در مواردی هم که فرضیاتی مطرح شد حناچی تاکید کرد که حتما استدلال‌ها و دلایل با پشتوانه علمی و منطق علمی همراه باشد.

به دلایل متفاوتی بوی بد به آرادکوه و پسماند مرتبط
اما صدرالدین علیپور مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در این باره اعلام کرده که تصور می کنم گزینه های مختلفی در خصوص بوی تهران مطرح است، اما چون دیگر متولیان این امر در این برنامه حضور ندارند، نمی توانم یک طرفه نظری بدهم.
وی با اشاره به اینکه به دلایل متفاوتی این موضوع به آرادکوه و پسماند مرتبط نیست، افزود: آرادکوه بیش از 50 سال قدمت دارد و هر روز در این مکان زباله تخلیه می شود. در دو سال گذشته انتشار بوی نامطبوع در فصل سرد سال و وارونگی دما رخ داده است. همین طور در این روزها غلظت گودگرد هوا بیش از 30 درصد بود، افزایش مازوت و گازوئیل داشتیم و سرعت باد در کم ترین میزان خودش قرار داشت. بنابراین بوی نامطبوع ارتباط مستقیمی با منابعی که گوگرد تولید می کنند، دارد.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران گفت: آرادکوه به عنوان یکی از گزینه های منشا بوی نامطبوع اعلام شده است که با دلایل علمی می توانم توضیح دهم که اگر منشا آرادکوه بود باید بیشترین میزان استشمام بو را در اطراف آرادکوه داشته باشیم.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: بوی بد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۶۹۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش شوراها در تحقق شعار سال انکار ناپذیر است

به گزارش خبرنگار مهر، کیا عاشوری بعد از ظهر پنجشنبه در همایش روی ملی شوراهای استان ضمن تبریک این روز، اظهار کرد: یکی از مصادیق مردم سالاری دینی با انتخاب اعضای شورا توسط مردم رقم خورد.

وی با بیان اینکه قبل از انقلاب به سبب حضور مستشاران غربی، مردم در امور کشور و تصمیم‌سازی‌ها نقشی نداشتند، افزود: با درایتت امام راحل در قانون اساسی تشکیل شورا ابلاغ شد و اعضای شورا منشأ خیر در شهر و روستاها شدند که تلاش و کار را سرلوحه قرار می‌دهند.

عاشوری با بیان اینکه تنها هدف شوراها خشنودی و رضایت مردم و توسعه و آبادانی مناطقشان است، ادامه داد: باید با تجمیع افکار و شناسایی ظرفیت‌ها اقتصاد مقاومتی را عملاً اجرایی کنید.

وی با اشاره به شکل گیری مجمع مشورتی شوراهای استان بیان کرد: تشکیل مجمع مشورتی شوراها قطعاً در بحث جهش تولید و اقتصاد مقاومتی هر شهر و روستا بنابر ظرفیت‌های موجود می‌تواند نقش آفرین باشد.

فرماندار رشت با تاکید بر اینکه شورا تبلور عینی مردم‌سالاری دینی، ظرفیتی برای مشارکت مردم در انجام کارها و حلقه واسطی برای اجرای برنامه ریزی هایی است که شکل می‌گیرد، گفت: شوراها به عنوان نزدیک ترین نهاد به مردم تأثیرگذار بوده و در تحقق شعار سال نقش انکار ناپذیر دارند.

کد خبر 6095220

دیگر خبرها

  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • تغییر چهره و صدای بهروز سریال پایتخت بعد ۵ سال (فیلم)
  • بوی نامطبوع شهرستان بندرترکمن را فراگرفت/ فرماندار: علت حادثه در حال بررسی است
  • نقش شوراها در تحقق شعار سال انکار ناپذیر است
  • دلیلی اصلی عدم حضور بهرام افشاری در پایتخت ۷ فاش شد
  • بهرام افشاری به این دلیل مهم در پایتخت ۷ حضور ندارد
  • غایب بزرگ پایتخت ۷
  • مگر ما مرده باشیم که یکی از این خانواده به‌دست داعش شهید شوند
  • فیلم| واکنش شهید سردار سلیمانی به یک تصمیم در فصل پنجم سریال پایتخت
  • واکنش حاج قاسم سلیمانی به یک تصمیم در فصل پنجم سریال پایتخت : مگر ما مرده باشیم که خانواده ایرانی سالم به ایران برنگردد (فیلم)