Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون روانشناسی کمیته ملی المپیک با اشاره به این‌که حضور پنج روانشناس مجزا برای همراهی رشته‌های مدال‌آور ایران نظیر تکواندو، کشتی آزاد، کشتی فرنگی، وزنه‌برداری و کاراته در المپیک ۲۰۲۰ توکیو ضروری است، گفت: علاوه بر این باید دو روانشناس دیگر به منظور گره‌گشایی لحظه‌ای به المپیک اعزام شوند.

خسرو حمزه در گفت‌وگو با ایسنا، در ارتباط با لزوم حضور روانشناسان در کنار ورزشکاران به منظور حضور هرچه بهتر در رویدادهای بین‌المللی نظیر المپیک، اظهار کرد: به نظر می‌رسد در راستای استفاده از حضور روانشناسان به منظور همراهی کاروان ایران جهت حضور هرچه بهتر در المپیک اشکالاتی داریم که دائما آن را تکرار می‌کنیم و به آماده‌سازی روانی ورزشکاران توجهی نداریم چرا که اهمیت این موضوع توسط مسئولان ورزش کشور به خوبی درک نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی مربیان از حضور روانشناس در کنار ورزشکار واهمه دارند

وی ادامه داد: علاوه بر این برخی از مربیان نسبت به حضور روانشناس در کنار تیم و ورزشکار واهمه دارند و نسبت به این مساله جبهه می‌گیرند، تصور آن‌ها اینگونه است که فرد دیگری غیر از خودشان به ورزشکار نزدیک می‌شود، در حالی که روانشناسان در مورد مهارت‌های ذهنی و رفتاری ورزشکاران فعالیت می‌کنند و سعی آن‌ها بر عملکرد هرچه بهتر در این دو بخش است، هرچند که مربیانی نیز وجود دارند که با نگاه متفاوت‌تری نسبت به این مساله برخورد کرده و پذیرای حضور روانشناسان در کنار ورزشکار هستند.

در المپیک بار روانی ورزشکار بسیار سنگین است

عضو کمیسیون روانشناسی کمیته ملی المپیک با تاکید بر این‌که رویدادی نظیر المپیک از نظر روانی متفاوت از سایر مسابقات جهانی و بین‌المللی است، تصریح کرد: در خصوص المپیک وجه تمایز، بار روانی بسیار سنگینی است که ورزشکار به آن دچار می‌شود و کسب مدال در این رویداد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، به طور مثال در صحبت‌های یوسف کرمی می‌شنوید که حتی شب قبل از مسابقه در المپیک لندن نتوانسته خود را مدیریت کند و بخوابد و اینگونه یک مدال را از دست دادیم. این تکنواندوکار ایرانی اشاره داشت که در المپیک لندن از نبود روانشناس ضربه جدی خورده است در حالی که سال قبل از المپیک همه رقبای خود را شکست داده بود.

حضور یک روانشناس برای کاروان ۶۰ نفره جوابگو نیست

وی با اشاره به این‌که حضور یک روانشناس برای کاروان ۶۰ نفره جوابگو نیست، گفت: حتی اگر این روانشناس تک‌تک این ورزشکاران را بشناسد به طور حتم با چالش زمان و مکان روبرو است و این حجم از کار از عهده یک نفر بر نمی‌آید. بهترین فرمول این است که رشته‌های مدال آور از چند ماه قبل برای خود یک روانشناس داشته باشند و علاوه بر این دو روانشناس دیگر نیز برای گره‌گشایی لحظه‌ای به المپیک اعزام شوند.

حمزه با بیان این‌که نیاز است که روانشناسان از چند ماه قبل در کنار تیم‌ها حضور داشته باشند، خاطر نشان کرد: باید بین روانشناس و ورزشکار فضای مثبتی شکل گرفته و به یکدیگر خو گیرند تا اینگونه شاهد عملکرد هرچه بهتر هر دو نفر باشیم.

عضو کمیسیون روانشناسی کمیته ملی المپیک با تاکید بر این‌که ما نسبت به محدودیت‌ها واقف هستیم، اظهار کرد: زمانی که مشاهده می‌کنیم افراد غیرمرتبط از ادارات کل ورزش و جوانان، هیات‌های تربیت بدنی، نماینده‌های مجلس شورای اسلامی و... به المپیک می‌روند به این نتیجه می‌رسیم که حتما باید افرادی که می‌توانند به ورزشکاران کمک کنند به این رویداد بزرگ جهانی اعزام شوند. تا زمانی که رویکرد و نگرش در این رابطه تغییر نکند مجددا دوره‌ای از المپیک را تجربه می‌کنیم و شاهد تکرار اشتباهات گذشته خواهیم بود.

وی با اشاره به این‌که نمی‌توان عنوان کرد اگر روانشناس در کنار تیم‌ها باشد حتما ورزشکاران موفق خواهند شد و مدال کسب خواهند کرد، گفت: اما به طور حتم اگر شاهد حضور روانشناسان در کنار ورزشکاران باشیم شانس گرفتن مدال افزایش می‌یابد.

روانشناسان باید در تمرین و مسابقه همراه ورزشکار باشند

حمزه در پاسخ به این‌که استاندارد تعداد روانشناسان در کاروان‌های ورزشی حاضر در المپیک چه تعداد است، اعلام کرد: به صورت معمول باید شاهد حضور روانشناسان از آغاز فاز تمرین آماده‌سازی باشیم تا فرصت و زمان کافی به منظور شناخت لازم وجود داشته باشد و آموزش و مشاوره‌های لازم ارائه شود، بنابراین حتما باید روانشناسان هم در تمرین و هم در مسابقه در کنار ورزشکار قرار بگیرند و اینگونه نباشد که صرفا در جلسات گروهی مطالب خود را ارائه کنند، چرا که خیلی اثرگذار نخواهد بود.

تعداد روانشناسان چین و آمریکا در المپیک پکن و لندن

عضو کمیسیون روانشناسی کمیته ملی المپیک ادامه داد: چینی‌ها در المپیک پکن حدود ۸۰۰ ورزشکار داشتند و در نهایت در جدول رده‌بندی به رتبه اول رسیدند، مسئول سازماندهی کمیته روانشناسی چین که در بازی‌های المپیک پکن حضور داشت و به ایران نیز آمد اعلام کرد که در المپیک پکن از ۵۰ روانشناس استفاده کردند، آمریکایی‌ها نیز در المپیک ریو ۲۱ روانشناس داشتند که تعدادی از آن‌ها در دهکده بود و تعدادی نیز در بیرون دهکده حاضر بودند.

وی با اشاره به این‌که کاروان ایران باید برای رشته‌هایی نظیر تکنواندو، کشتی‌ آزاد، کشتی فرنگی، وزنه‌برداری و کاراته روانشناسان مجزا در نظر بگیرد، عنوان کرد: علاوه بر این پنج رشته باید دو روانشناس دیگر نیز برای گره‌گشایی لحظه‌ای در المپیک حضور داشته باشند و به نظر می‌رسد که باید از هفت روانشناس در المپیک ۲۰۲۰ توکیو به منظور عملکرد هرچه بیشتر کاروان ایران بهره‌مند شویم.

حمزه خاطر نشان کرد: افرادی که خارج از دهکده حضور دارند می‌توانند به دهکده وارد شوند اما صرفا شب نمی‌توانند آن‌جا بخوابند و باید محل دهکده را ترک کنند اما به مرور زمان افرادی که کارشان در المپیک تمام می‌شود به کشور خود باز می‌گردند و می‌توان برای سایر افرادی که خارج از دهکده حضور دارند آی‌دی‌کارت گرفت تا بتوانند شب را نیز در دهکده حاضر باشند.

صدور آی‌دی کارت برای دختر یکی از کارمندان کمیته ملی المپیک در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ جاکاراتا

عضو کمیسیون روانشناسی کمیته ملی المپیک با اشاره به این‌که متاسفانه تعداد زیادی از افراد که لزومی ندارد در دهکده حضور پیدا کنند همراه با کاروان ایران در دهکده المپیک حاضر می‌شوند و اقامت دهکده را می‌گیرند، اظهار کرد: متاسفانه شاهد هستیم برخی مربیان، روانشناسان و سایر دست‌اندرکارانی که باید در کنار تیم و ورزشکاران باشند نمی‌توانند حتی به المپیک بروند و یا در دهکده حضور پیدا کنند. جالب است که به اتفاقی عجیب اشاره کنم؛ در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا بود که یکی از کارمندان کمیته ملی المپیک دختر خردسال خود را به دهکده آورده و برای او آی‌دی‌کارت گرفته بود، در حالی که به ازای آن می‌توانستند یک مربی را به دهکده بیاورند. در نهایت هم اعلام کردند کسی نمی‌توانسته دختر این کارمند را در خانه نگهداری کند و به همین دلیل برای او نیز آی‌دی‌کارت گرفته و به دهکده بازی‌های آسیایی آورده بودند.

حمزه که سابقه حضور در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۰ و ۲۰۱۸ مسابقات کشورهای اسلامی ۲۰۱۳ و المپیک ۲۰۰۸ پکن را در کارنامه دارد با بیان این‌که در المپیک ۲۰۰۸ پکن تنها دو روانشناس در کنار کاروان بودند که یکی از آن‌ها بنده در کنار تیم ملی کشتی آزاد و  دکتر واعظ موسوی برای گره‌گشایی لحظه‌ای بودیم، گفت: پس از آن در رقابت‌های المپیک لندن و ریو روانشناسی در کنار تیم‌ها نبود و روانشناسی به المپیک اعزام نشد.

نگاه مثبت‌تر کمیته پارالمپیک نسبت به کمیته‌ المپیک

وی با اشاره به این‌که خوشبختانه کمیته ملی پارالمپیک در استفاده از روانشناسان از کمیته ملی المپیک جلوتر است، خاطر نشان کرد: کمیته ملی المپیک همواره یک یا دو روانشناس را به داخل دهکده المپیک برده است و از مصاحبه‌های ورزشکارانی نظیر زهرا نعمتی می‌توانیم تاثیر حضور روانشناس را در موفقیت آن‌ها ارزیابی کنیم.

عضو کمیسیون روانشناسی کمیته ملی المپیک در ادامه با بیان این‌که ورزشکاران همواره از صحبت کردن در مورد نیازشان به حضور روانشناس واهمه دارند، گفت: آن‌ها می‌ترسند که مورد غضب مسئولان واقع شوند و معمولا در دوران بازنشستگی در این خصوص صحبت می‌کنند. تصور بنده بر این است که کمیته ملی المپیک در حال حاضر نگاه مثبت‌تری به حضور روانشناسان در کنار تیم‌ها برای حضور در المپیک دارد و ریاست کمیته ملی المپیک چندین بار به این مساله تاکید کرده است اما باید این مساله را در عمل شاهد باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: المپیک ۲۰۲۰ توکیو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۷۵۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حسن یزدانی کجاست؟

 حسن یزدانی بعد از بازگشت از بازی‌های آسیایی هانگژو کتفش را جراحی کرد و سال ۲۰۲۳ را با نقره مسابقات جهانی و کسب سهمیه المپیک و همچنین طلای بازی‌های آسیایی به پایان رساند.

با وجودی که تا امروز همه مدعیان دوبنده تیم ملی در چرخه حضور داشته و در مسابقات مختلف شرکت کرده‌اند، قهرمان المپیک ۲۰۱۶ ریو به دلیل شرایط ویژه‌اش هنوز وارد چرخه نشده و به او این فرصت داده شده است که با حضور در تورنمنت رنکینگ‌دار مجارستان که ۱۷ تا ۲۰ خرداد در بوداپست برگزار می‌شود، بتواند در صورت آمادگی بدنی و شرایط مناسب کتفش؛ حضور در سومین المپیک متوالی را تثبیت کند.

او پیش از این قرار بود از اردوی جاری تیم ملی کشتی آزاد، بعد از ماه‌ها دوری از جمع اردونشینان، به اردو ملحق شده و تمریناتش را زیر نظر کادر فنی تیم ملی دنبال کند، اما طبق هماهنگی با فدراسیون، ترجیح داد این اردو را هم نیاید و کار‌های درمانی و تمرینی‌اش را در شهر و سالن خودش پیگیری کند.

بعد از آن جلسه دو ساعته‌ای که بین حسن یزدانی و رئیس فدراسیون و سرمربی تیم ملی در محل فدراسیون برگزار شد، چرخه وزن ۸۶ کیلوگرم رسانه‌ای شد. بر این اساس حسن یزدانی قرار است در تورنمنت رنکینگ‌دار مجارستان کشتی بگیرد و حالا این سؤال مطرح است که آیا با توجه به موضوع مهم انتخاب ملی‌پوش ۸۶ کیلوگرم بعد از مسابقات بوداپست، یزدانی در اردوی بعدی حاضر خواهد شد یا خیر؟

فدراسیون کشتی برای حسن یزدانی به‌عنوان قهرمان ۹ مداله کشتی ایران احترام زیادی قائل است، به همین دلیل این احتمال وجود دارد که اگر حسن یزدانی ترجیح بدهد تمریناتش را همچنان تا پیش از اعزام به مجارستان، در جویبار دنبال کند، با درخواست او موافقت شده و او از اردوی بعدی هم به خانه کشتی نیاید.

چیزی که اکنون اهمیت دارد، وضعیت جسمانی حسن یزدانی است و اینکه بتواند قابلیت‌های فنی خود را بعد از عمل جراحی کتف نیز در مسابقات به نمایش بگذارد.

نماینده وزن ۸۶ کیلوگرم ایران اعزامی به المپیک پاریس، بعد از بررسی وضعیت حسن یزدانی در تورنمنت مجارستان انتخاب خواهد شد.

حسن یزدانی در دو المپیک ریو و توکیو حضور داشته است و دو نشان طلا و نقره از المپیک و هفت مدال جهانی در کارنامه دارد.

دیگر خبرها

  • روستای تاریخی فهرج در چند قدمی پیوستن به دهکده‌های جهانی گردشگری
  • کاروان برزیل در المپیک پاریس کوچکترین خواهد شد؛ ۸ دوره افت متوالی!
  • درخواست اوکراین برای حذف قایقران روسی از المپیک پاریس
  • حسن یزدانی کجاست؟
  • محمدرضا گرایی فقط 50 درصد شانس حضور در المپیک 2024 را دارد
  • آیا قلیان در کاهش استرس تأثیر دارد؟
  • باخ: کار من دخالت در سیاست نیست
  • خدمات اینترنت مخابرات یزد از طریق سامانه جامع غیرحضوری شد
  •  کاهش استرس یا تلقین؟
  •  کاهش استرس با قلیان جنبه تلقینی دارد