Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سلامت ــ رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه آمریکایی‌ها تمام مبادلات مالی برای خرید دارو در ایران را بسته‌اند و حتی شرکت کره‌ای تولیدکننده داروی بیماران MPS را تحت فشار گذاشته تا دیگر به ایران دارو نفروشند، گفت:‌ با این وجود به همه بیماران MPS و خانواده‌های آن‌ها قول می‌دهیم که دارو‌های مورد نیاز را تأمین می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدرضا شانه‌ساز، رئیس سازمان غذا و دارو، در گفت‌‌وگو با ایکنا؛ با بیان اینکه داروی برخی از بیماران خاص به دلیل مصرف پایین آن‌ها، تولید‌کنندگان کمتر و محدودی در جهان دارد، اظهار کرد: در حال حاضر داروی بیماری خاصی مانند MPS، را تنها سه کارخانه دارویی در جهان تولید می‌کنند که یکی از آن‌ها کره‌ای و دو کارخانه دیگر آمریکایی هستند. شرکت کره‌ای نیز با فشار آمریکایی‌ها نتوانستند این دارو را به ما ارائه دهند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر فقط ۳۳۵ نفر بیمار مبتلا به MPS در ایران مصرف‌کننده دارو هستند، گفت: در حال حاضر از طریق کانال‌های مختلفی به دنبال تأمین داروی این بیماران هستیم.

معاون وزیر بهداشت یادآور شد: طی ماه‌های گذشته ما این مشکل را در مورد داروی دیگر بیماران خاص داشته‌ایم، هر چند تمامی آن‌ها را به طرق مختلف تأمین کرده و از ذخایر مناسبی برخوردار هستیم و از سوی دیگر دارو‌های جایگزینی برای آن‌ها نیز وجود دارند.

شانه‌ساز یادآور شد: در حال حاضر داروی بسیاری از بیماران خاص در داخل کشور تأمین می‌شود در حالی‌که تا چند سال قبل عمده این دارو‌ها به کشور وارد می‌شد، اما بیماران نقص ایمنی و نقص متابولیک، علی‌رغم تعداد کم، دارای تنوع زیادی بوده که عمده مشکلات در این رابطه با این بیماران بوده، اما خوشبختانه تا کنون داروی آن‌ها را نیز تأمین کرده‌ایم.

وی با اشاره به مشارکت هلال احمر و برخی نهاد‌های دیگر در تأمین داروی بیماران خاص، گفت: ما از هر طریقی که بشود داروی بیماران خاص را تأمین کرده‌ایم و این کار را ادامه می‌دهیم، اما غربی‌ها با تمام توان خود در این مسیر سنگ‌اندازی می‌کنند.

شانه‌ساز بیان کرد: آمریکایی‌ها تمام مبادلات مالی برای خرید دارو در ایران را بسته‌اند و حتی شرکت کره‌ای تولیدکننده داروی بیماران MPS را تحت فشار گذاشته تا دیگر به ایران دارو نفروشند و چنانکه این کار را انجام دهد، دیگر نمی‌تواند به کشور‌های متحد آمریکا دارو بفروشند.

وی تأکید کرد: پیگیری‌های ما در چند ماه اخیر برای نقل و انتقال منابع ارزی و تأمین دارو با مشکل جدی مواجه شده، اما به همه بیماران MPS و خانواده‌های آن‌ها قول می‌دهیم که با وجود تمام این موانع، دارو‌های مورد نیاز را تأمین می‌کنیم.   رئیس سازمان غذا و دارو همچنین در رابطه با سرانجام قرص‌های جاسازی شده در مواد غذایی اظهار کرد: ما هنور در مرحله پیگیری بوده و تعداد آنان نیز خوشبختانه کمتر شده است.

وی افزود: مردم نیز با اطلاع‌رسانی‌های به موقع متوجه شده‌اند که این مشکل در کارخانجات تولیدی یا پخش رسمی رخ نداده است؛ این موارد بیشتر یک شیطنت برای آسیب رساندن به صنعت غذا و بر هم زدن آرامش روانی مردم است. این هجمه به صنعت غذا به آن دلیل بود که ما در صادرات غذا که صادرات غیرنفتی محسوب می‌شود موفق بودیم و دشمنان این حوزه را هدف قرار دادند.

شانه‌ساز یادآور شد: بخشی را که در حوزه کاری ما به ویژه نظارت بر فرایند تولید و پخش مواد غذایی و آزمایش قرص‌های موجود است را ادامه داده و به مراجع امنیتی نیز اطلاعات لازم را ارائه می‌دهیم. در مورد شناسایی عاملان این کار نیز مسئولان امنیتی می‌توانند در مورد آن اظهار نظر کنند. انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا اجتماعی سلامت سازمان غذا و دارو بیماران خاص بیماران MPS کیک های آلوده تحریم های آمریکا تحریم دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۷۷۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه

کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو، نسبت به تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای OTC هشدار داد. 

به گزارش مهر، راضیه کشاورز، در تشریح خطرات و تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه، گفت: هزینه بالای ویزیت پزشکان، اطلاعات اشتباه در فضای مجازی، عدم اعتماد به پزشک، ترجیح نظرات و سلایق بیمار بر پزشک معالج، ترجیح توصیه‌های غیراصولی افراد به یکدیگر به جای مسائل تجربی آنها، از دلایل مؤثر در مصرف بالای داروهایی است که بدون نسخه هم بفروش می‌رسد.

وی افزود: این تصور که مصرف داروی بیشتر تضمین کننده تأثیر بیشتر و بهبودی سریع‌تر است، یک باور غلط است و هیچوقت نباید داروهای OTC را با مصرف طولانی‌تر یا با دوزهای بالاتر از چیزی که در بروشور آن قید شده استفاده کرد.

کشاورز ادامه داد: اگر پس از مصرف دارو طبق نظر پزشک بهبودی حاصل نشود باید دوباره به پزشک مراجعه کرد اگر به این علائم توجه نشود و مصرف خودسرانه، داروهای OTC ادامه پیدا کند حتماً عوارض دارویی اتفاق می‌افتد.

کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت، همچنین توجه به فرهنگ سازی را در جلوگیری از مصرف خودسرانه دارو بسیار مهم دانست و گفت: عواملی از جمله مصرف بیش از مقدار توصیه شده، طولانی‌تر از زمان توصیه شده و بدون توجه به هشدارها و موارد درج شده روی برچسب دارو، همچنین مصرف این داروها بدون تجویز پزشک و داروساز، مصرف خود سرانه است و باید در این باره آموزش‌های دقیق و فرهنگ‌سازی داشته باشیم. مردم نباید تصور کنند که این داروها خطرات و عوارض کمی دارند و مهم نحوه مصرف آنها است که بتواند نتیجه درست را برایشان به همراه داشته باشد.

کشاورز خاطر نشان کرد: مهم‌ترین توصیه، مصرف دارو بر اساس دستورالعمل‌های روی برچسب است که طبق دستور پزشک یا مشاوره با داروساز که در داروخانه حضور دارند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: مشکلات گوارشی و مغزی در پی مصرف خودسرانه دارو مصرف خودسرانه دارو برای پیشگیری از کرونا؛ ممنوع عوارض آمپول نوروبیون را بشناسید چرا مشاوره تلفنی با پزشک مورد استقبال کاربران قرار گرفته؟

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • آیین نامه توزیع دارو بر بستر سکو‌های اینترنتی ابلاغ شد
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری
  • هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • داروی ایرانی بهتر است یا داروی خارجی؟
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران