Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، علی باقری کنی معاون امور بین‌الملل و حقوق بشر قوه قضائیه، شامگاه گذشته در گفتگوی تلویزیونی برنامه «سلام شب بخیر» که از شبکه سه سیما پخش شد، در خصوص ترور سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی، اظهار داشت: در این یکی دو روز پس از شهادت سردار سلیمانی صحبت‌های بسیاری شده هر چند که حق ایشان ادا نشده و نخواهد شد، اما نکته‌ای که باید بر آن تأکید کنم این است که سردار یک وجهه شخصی داشتند و یک وجهه شخصیتی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: وجهه شخصی مشخصات و ظاهر ایشان است که توسط شنیع‌ترین موجودات یعنی آمریکایی‌ها به شهادت رسیدند؛ اما یک روی دیگر شخصیت ایشان است، ما امروز می‌بینیم که مردم در اقصی‌نقاط کشور می‌گویند ما همه سلیمانی هستیم و ایران پر از سلیمانی‌ها شده؛ همه می‌دانیم که شهید سلیمانی دیگر تکرار شدنی نیست؛ این حس مردم به وجهه شخصی ایشان برنمی‌گردد بلکه به دلیل شخصیت ایشان است.

باقری کنی افزود: وجهه شخصیتی سردار شهید سپهبد سلیمانی از دو منظر قابل بررسی است؛ یکی وجهه جهاد و مقاومت و دیگری وجهه ولایت است که نتیجه جهاد و ولایت، فتح و پیروزی است و اگر در مسیر شهادت هم نصیب شود نوعی پیروزی است، البته هدف تسخیر قله هاست و بالاترین اجر همان است که به شهید داده می‌شود.

وی در مورد وجهه جهاد و مقاومت سردار، گفت: ایشان مدیر جهادی، انقلابی و فرمانده سپاه قدس پاسداران بود، اما باید پرسید که چه چیزی باعث شده که چنین شخصیتی در ذهن مردم ساخته شود؟ در جواب باید گفت ایشان هیچ راهی را بسته نمی‌دید و این باعث گسترش دامنه مقاومت در عرصه‌های مختلف شده بود. همین نگاه جهادی باعث شد ما در جنگ با صدام با وجود اینکه موانع زیادی وجود داشت، پیروز شویم و به یک قدرت بسیار بزرگ در منطقه تبدیل شویم که غربی‌ها آن زمان حتی سیم خاردار را از ما دریغ می‌کردند و اکنون می‌خواهند توان موشکی ما را محدود کنند.

معاون امور بین الملل و حقوق بشر قوه قضائیه یادآور شد: نکته مهم در عرصه مقاومت این است که شهید سلیمانی نوک پیکان مقاومت در منطقه بود. اکنون پس از چندین سال، دامنه مقاومت در فلسطین، عراق، لبنان، سوریه و یمن گسترده شده و کاری که شهید کرد این بود که با اتکا به برکت دین (که انقلاب اسلامی آن بستر را فراهم کرده بود) این گفتمان را ترویج داد.

وی خاطرنشان کرد: هنر شهید سلیمانی این بود که الگوهای مقاومت را در هر حوزه‌ای در منطقه پایدار کرد. انصارالله یعنی تفکر انقلاب اسلامی در یمن، که نمی‌توان با این تفکر مقابله کرد. پس بحث مقاومت در روحیه شهید سلیمانی بسیار مهم است.

باقری در مورد وجهه ولایی شهید سلیمانی، بیان کرد: شهید در برابر ولایت چیزی نداشت، بعضی‌ها را می‌بینیم که در برابر ولایت قرار می‌گیرند و دیدگاه‌هایی دارند البته نمی‌گویم که باید نگاه کارشناسی نداشت اما نگاه رهبری را باید در نگاه خود تعریف کنند. این در حالی است که شهید به طور خالص این نگاه رهبری را دریافت می‌کرد. شهید سلیمانی نگاه ولایت را در تصمیماتش اجرا و عملیاتی می‌کرد یعنی شرایط را به گونه‌ای نمی‌کرد که ولی بین بد و بدتر یکی را انتخاب کند، بلکه همیشه ولی خود را بین وضعیت خوب و خوب‌تر قرار می‌داد و از خودش چیزی نداشت و عمق نگاه ایشان باعث برکت کارهایش می‌شد.

وی گفت: در طول ۸ سال جنگ تحمیلی و پس از آن گزینه‌های مطلوب را جلوی رهبری قرار می‌داد و اگر بخواهیم به شخصیت سردار سلیمانی احترام بگذاریم باید به باورهایش احترام بگذاریم و راهش را ادامه بدهیم، اینکه فقط از او بگوییم کافی نیست و تا به ولایت می رسند کم می‌آورند، بنابراین شخصیت جهادی و ولایی سردار بسیار مهم‌تر است.

باقری کنی ادامه داد: این دو ویژگی شهید سلیمانی سبب شد که در قله شهید شود و در یک جریان و تنگنا شهید نشود، البته دشمن درست است که درنده خو، ددمنش، خبیث و توطئه‌گر است ولی در شرایطی عمل کرد که سردار سلیمانی همه قله‌ها را فتح کرده بود؛ تبعیت از ولی امر که گزینه‌های خوب و خوب‌تر را برای رهبری فراهم کنیم مسیر سردار سلیمانی بوده و باید ادامه یابد.

وی گفت: سردار در طول ۴۰ سال جهاد، حق جهاد و ولایت را ادا کرد و مدال شهادت به پاس مسیری بود که او طی کرده بود؛ یعنی همان اطاعت از ولی امر. اکنون مردم با کسی تعارف ندارند، ممکن است برخی سیاسیون حرف‌هایی بزنند و اهداف ابزاری داشته باشند اما توده مردم اینگونه فکر نمی‌کنند.

دبیر ستاد حقوق بشر به بیان خاطره‌ای از فضای میان مردم پس از ترور شهید سلیمانی پرداخت و گفت: با وسیله نقلیه عمومی می‌رفتم که جوانی را دیدم دمغ است، دلیل را پرسیدم او گفت دیگه حالی نمانده، از صبح که خبر شهادت را شنیده‌ایم انگار پدرمان را از دست داده‌ایم. این جوان می‌گفت من سیاسی نیستم و در تظاهرات شرکت نکردم اما امروز می‌گویم «مرگ بر آمریکا»، در واقع ما مردم مدیون شهید سلیمانی‌ها هستیم و ثبات امنیت ما مدیون شهدا است. مشکلات هم داریم گرانی هست ولی به سردار سلیمانی افتخار می‌کنیم.

وی گفت: مردم ملاحظه می‌کنند ولی برخی سیاسیون بنا بر ملاحظات می‌خواهند این مسیر را منحرف کنند، اما باید این مسیر مردم که همان مسیر مقاومت و پایبندی به ولایت است، ترویج پیدا کند.

باقری کنی در بخش دوم سخنان خود در مورد حقوق بین الملل و پاسخ به ترور سردار سلیمانی در مجامع بین‌المللی، گفت: آمریکایی‌ها یک اشتباه راهبردی کردند، اقدام آنها ددمنشانه بود اما آمریکایی‌ها در دوره ترامپ برنامه‌شان این بود که فشار اقتصادی به مردم بیاورند و این فشارها به گونه‌ای باشد که یا نظام جمهوری اسلامی ایران تسلیم این فشارها شود و تن به مذاکره دهد و در آن صورت هرچه بگوید را ایران بپذیرد و یا اینکه نظام را در مقابل مردم قرار دهد و برای افکار عمومی توجیه هم داشته باشند.

وی افزود: آمریکایی‌ها دیدند نظام به صورت مستحکم ایستاده و در عرصه‌های راهبردی مانند هسته‌ای و بازدارندگی نظامی قوی‌تر شده است و نشانی از سستی و نرمش ندارد؛ بنابراین گفتند صف مردم باید از نظام جدا شود چرا که نظام‌ها یا متکی بر مردمند یا متکی بر قدرت‌های دیگر؛ نظام ما متکی بر مردم است و به بیرون هیچ وابستگی ندارد در نتیجه آمریکایی‌ها خواستند بین مردم و نظام فاصله ایجاد کنند که نمونه آن را در دی ماه سال ۹۶، مرداد ۹۷ و جریان اخیری که مردم مطالبه به حق در قضیه بنزین داشتند، این مسیر را دنبال کردند و خوشحال بودند که فشار وارد کردند و راهبردهایشان نتیجه داده است.

باقری گفت: اما پس از ترور سردار سلیمانی دیدیدم که مردم با هر نگاه و هر جریانی که داشته باشند، حتی اگر با نظام زاویه هم داشته باشند چون شهید سلیمانی اسطوره ملی است با هم یکی شدند و هر که در این جریان سر خم نکند باید به ایرانی بودنش شک کرد. بنابراین راهبرد اصلی آمریکایی‌ها شکست خورد و به جای انفکاک، انسجام و همبستگی رخ داد.

وی تصریح کرد: آنها تصور می‌کردند که اگر سردار شهید سلیمانی را بزنند همه چیز تمام می‌شود. اما نمی‌دانستند که شهید برآمده از متن مردم است، یک پاسدار معمولی که از پایین به بالا رفته و فرمانده شده است و برای همین است که مردم امروز اینگونه برایش زجه می‌زنند. آمریکایی‌ها تصور می‌کردند با شهادت سردار سلیمانی جریان مقاومت ابتر می‌ماند و خللی بر حلقه‌های مقاومت ایجاد می‌شود اما نشد.

معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه و حقوق بشر قوه قضائیه، گفت: ما به عنوان جمهوری اسلامی تمام مسئولیت حادثه را متوجه رژیم آمریکا می‌دانیم. ترامپ شنیع‌ترین و منفورترین فرد نزد مردم ما، مسلمانان و آزادگان است، اما نباید رژیم آمریکا را یک طرف و ترامپ را در طرف دیگر قرار دهیم اینها یکی هستند و ما همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند از آنها انتقام سخت می‌گیریم.

وی افزود: انتقام دو وجه دارد؛ یکی انتقام ما و یکی انتقام جریان مقاومت است. شبکه مقاومت اختیارش با خودش است که همه جا گسترده است و در گفته‌های رهبری هم به آن اشاره شد و بنابر مصلحت خودشان تصمیم می‌گیرند چرا که سردار سلیمانی اختصاص به ایران ندارد و متعلق به همه جریان مقاومت است.

دبیر ستاد حقوق بشر در خصوص انتقام ایران، گفت: قدرت‌های بزرگ همیشه در مقابل اقدامات علیه خود سنجیده رفتار می‌کنند. ابزارهایی که جمهوری اسلامی دارد برای واکنش گسترده است و در شرایط و زمان مناسب انتقام سخت را خواهد گرفت و بنابر مصلحت، مقام‌های ذی ربط و مربوطه تشخیص خواهند داد که چگونه انتقام خود را بگیریم. همه ما باید در مسیری که رهبری اعلام کرده حرکت کنیم و هرچه قدر دشمن تصور کند که ما را شکست می‌دهد قطعاً موفق نمی‌شود چون مردم انسجام دارند و به دشمن اجازه نمی‌دهند خطای دیگری کند.

وی در پایان اظهاراتش تأکید کرد: این انسجام باید ذیل پرچم رهبری باشد و سردار سلیمانی در ایران نه تنها از بین نرفته بلکه تکثیر هم شده است.
 

کد خبر 4816851

منبع: مهر

کلیدواژه: قاسم سلیمانی ستاد حقوق بشر قوه قضائيه حقوق بشر علی باقری شهرداری تهران قاسم سلیمانی شورای شهر تهران دستگیری سارق شهر تهران آلودگی هوا وزارت آموزش و پرورش قوه قضاییه محسن هاشمی آتش نشانی هلال احمر جمهوری اسلامی ایران سردار سلیمانی مترو نیروی انتظامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۷۸۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهید مقصودی معلمی دلسوز و وظیفه شناس بود

محسن صیفی کار در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: شهید مقصودی پس از فارغ التحصیلی از این دانشگاه به مدت سه سال در دبیرستان‌های همدان به تدریس درس ریاضی پرداخت، او یک سال آخر خدمت را در سمت معاون آموزش و پرورش استان همدان مشغول بود، در سال ۱۳۴۷ ازدواج کرد و حاصل این ازدواج دو دختر و یک پسر است.

وی با اشاره به اینکه شهید مقصودی از معلمان و مدیران برجسته در آموزش و پرورش استان همدان در دهه ۶۰ بودند افزود: بعد از سال ۶۰ مدیر کل آموزش و پرورش همدان دکتر سید کاظم اکرمی که یک دوره هم وزیر آموزش و پرورش بودند، شهید مقصودی را به عنوان معاون آموزشی خود انتخاب می‌کنند که بسیار انتخاب شایسته ای بوده است.

وی با بیان اینکه شهید مقصودی دبیر ریاضی در مدارس اطراف همدان و بعد هم در دبیرستان این سینا بودند اظهار کرد: ایشان بعد از اینکه مسؤلیت معاونت آموزش و پرورش استان همدان را می‌گیرند منشأ بعضی از تحولات خیلی خوب و مؤثر در همان زمان در آموزش و پرورش همدان بودند.

وی با اشاره به اینکه در آذرماه سال ۶۰ آقای مقصودی را در محله‌ی آقا جانی بیگ تقریباً همان نزدیک مسجد و سقاخانه آقا جانی بیگ توسط موتور سوارها داخل ماشین شخصی همراه با معاون خود که به سمت اداره آموزش و پرورش در حرکت بودند به رگبار بستند و شهادت می‌رسانند افزود: تا مدت‌ها پرونده ایشان مفتوح بوده وتا این اواخر هم تصور بر این بود که سازمان مجاهدین خلق ایشان را به شهادت رساندند چون خودشان گفته بودند که ما این کار را انجام دادیم.

وی افزود: با توجه به پژوهشی که بنده در سال ۱۴۰۱ انجام دادم یک پژوهش مفصل دوساله ای که به نگارش هم در آمده با اسناد به روزی که از مجموعه‌های امنیتی‌ها جمع آوری کرده بودند، موفق به نوشتن کتابی با نام " جشن تولد در بازداشتگاه "شدم البته یک رمان سیاسی تاریخی که مستندات آن بر ا ساس مطالعه زیاد، ابعاد قضیه و اسناد را بررسی کردیم و مشخص شد که ضارب آقای مقصودی در همدان گروه فرقان بوده است.

صیفی کار با بیان اینکه در سال ۵۷ ،۵۸ یک گروهکی تشکیل شد به نام گروهک فرقان که رئیس آن اکبر گودرزی یک بچه طلبه‌ای که افکار انتقادی و تفکرات دوگانه‌ای داشت افزود: این گروهک، شهید قرنی, شهید مطهری، شهید مفتح، آیت الله خامنه ای را ترور کردند، همه فکر می‌کنند شهید مطهری را منافقین ترور کردند در صورتی که آنها را گروهک‌های فرقان به شهادت رساندند و یک ضربه سنگینی به اسلام زده شد.

وی تصریح کرد: افراد این گروهک را دستگیر و اعدام کردند ولی ته مانده‌های اینها هنوز بودند و آمدند یک گروه هواداران فرقان در تبریز و همدان تشکیل دادند، این گروهک در همدان اولین گزینه یعنی شهید مقصودی را ترور و به شهادت رساندند.

وی با بیان اینکه ایشان اخلاق را سرلوحه زندگی خود داشت افزود: شهید مقصودی شخصیتی انقلابی، انسانی ساده، سیاست دان و سیاست مدار، شخصیتی که اصلاً جایگاه سیاسی نداشته و بسیار معلم متدین و اهل فکر و برنامه بودند وایشان می‌خواستند آموزش و پرورش را در استان همدان متحول کنند و خیلی تأثیر گذار بوده است.

وی با اشاره به اینکه سال‌های سال این پرونده مغفول مانده بود و معلوم نبود که ایشان را چه کسانی ترور کرده بودند افزود: با این کتاب که البته هنوز رونمایی نشده، آقای مقصودی را آنها ترور و به شهادت رساندند و یک ضایعه‌ای برای استان همدان بود.

وی در ادامه به شخصیت شهید مقصودی اشاره کرد و افزود: ایشان یک انسان وظیفه شناس، متعهد، منظم، انقلابی، دوستدار امام، دانشور و دانش دوست و در رشته خود متخصص و باسواد، خیلی دلسوز و همراه و در خانواده هم همسری مهربان و پدری وظیفه شناس بودند.

این پژوهشگر همدانی گفت: شهید مقصودی و خانواده‌اش از سوی منافقین با تماس‌های مکرر، به مرگ تهدید می‌شدند ،۲ الی ۳ بار داخل منزلشان نارنجک‌های دست ساز انداخته بودند، تا این حد آقای مقصودی یک چهره ارزشمند و درجه یک در همدان بودند که در صدد آسیب به ایشان بودند، در آخر ایشان را به شهادت رساندند.

وی با اشاره به اینکه وصیت نامه ایشان یک وصیت نامه عجیب بوده و بزرگی این مرد را در همان وصیت نامه کوتاهش می‌توان دید بیان کرد: ایشان خودشان پیش بینی می‌کنند و می‌گویند که من را منافقین ترور و شهید خواهند کرد، این یعنی پیش بینی شهید مقصودی از آینده خود را داشته و به فیض شهادت نائل می‌شود ولی ایشان همچنان شهید گمنامی در همدان است.

وی با بیان اینکه در رابطه با شهید مقصودی در همدان یک کار پژوهشی و بایسته در مورد ایشان انجام نشده است افزود: امیدوارم این کتاب یک مقداری ایشان را معرفی کند، در آن کتاب بنده خواستم ابعاد سیاسی و موضوع گروهک‌های سیاسی را که در همدان بودند همچون گروه هک‌های فرقان و حدید که در همدان با هم ارتباط داشتند و در یک برنامه‌ای ایشان را به شهادت رساندند داشته باشیم.

وی تصریح کرد: در دهه‌ی ۶۰ گروه فرقان و حدید متفاوت بودند ولی نتیجه کارشان یکی بود اینها می‌خواستند به جمهوری اسلامی ضربه بزنند ویکی از ضربه‌های آنها حذف فیزیکی شخصیت‌ها بود که در سال ۵۹ تا ۶۰ یک موج عظیمی از ترور در کشور راه افتاد، آنها نخست وزیر، رئیس جمهور، رئیس قوه قضائیه را به شهادت رساندند در واقع هدف آنها ارکان نظام جمهوری اسلامی بود.

صیفی کار ادامه داد: سازمان منافقین خلق هر کسی را که شکل و شمایل حزب الهی داشتند، یا بعضی‌ها را به خاطر اینکه عکس امام را زده بودند در مغازه‌هایشان یا ریش داشتند و در نماز جمعه شرکت می‌کردند ترور می‌کردند در واقع شهید مقصودی یکی از این شخصیت‌ها بود و یک شخصیت تأثیر گذار در همدان و در آموزش و پرورش بودند.

وی افزود: این گروه‌ها ریشه اصلی، معنوی و فکری همان التقاطی که عرض کردم را نتوانستند تفکیک کنند آنها یک اعتقاد خوارجی داشتند و آدم‌های جاهل و مؤمنین متمسک جاهل و احمق یعنی آدم‌هایی که نمی‌توانستند تشخیص درستی از واقعیت‌ها و حقایق بدهند، هواخواهی، دنیا طلبی و سهم خواهی اینها بر اساس خواسته‌هایی که می‌خواستند ولی به آن نرسیدند، بر اساس همان عقده‌های روانی که داشتند آمدند و تعدادی را ترور کردند، در استان همدان قرعه به نام شهید مقصودی افتاد و سه نفر را در همدان ترور و به شهادت رساندند، مهره اصلی که با هدف و برنامه بود شهید مقصودی بودند چون شخصیت ایشان یک شخصیت تأثیر گذار در استان همدان بود.

کد خبر 6097596

دیگر خبرها

  • عملیات جدید مقاومت اسلامی عراق علیه رژیم صهیونیستی
  • عجیب ترین فرمانده جنگ ایران و عراق /جانشین سپاه خرمشهر و دوست نزدیک سردار سلیمانی را بیشتر بشناسید
  • بررسی از پروژه تأمین‌کننده آب آشامیدنی منطقه جنوب استان در سمیرم
  • تماس منافقین برای تخلیه اطلاعاتی پرستار بیمارستان محل حضور شهید سلیمانی‌ | بشنوید
  • نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است
  • دست پر «مکتب حاج قاسم» در نمایشگاه کتاب تهران
  • پیام رهبری به خانواده سردار ترور شده در سوریه
  • پیام ویژه رهبری به خانواده سردار ترور شده توسط اسرائیل
  • شهید مقصودی معلمی دلسوز و وظیفه شناس بود
  • برگزاری اردوی مدرسه تربیتی شهید سلیمانی ویژه دانشجویان دانشگاه فرهنگیان در کرمان