Web Analytics Made Easy - Statcounter

فاطمه خمسه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: ۴ میلیون نهال در ۲۰ نهالستان مجوز دار استان تولید می‌شود که از این تعداد نهال تولیدی حدود ۷۰۰ هزار اصله نهال دارای شناسه هستند.

وی اضافه کرد: همچنین ۲ نهالستان به صورت شرکت‌های دانش بنیان فعالیت دارند که انواع پایه‌های کشت بافتی (هسته دار و دانه دار) را تولید می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در ادامه گفت: یکی از ارکان اساسی احداث باغ و تولید تجاری میوه؛ استفاده از نهال پیوندی مرغوب، سالم، قوی و مطمئن از ارقام مختلف میوه‌جات اصلاح شده و پرمحصول برای هر منطقه می‌باشد بنابراین احداث باغ با نهال‌های نامرغوب، ضعیف و غیرمطمئن از نوع رقم دلخواه؛ کاری بیهوده و هدر دادن سرمایه است.

خمسه افزود: در سال‌های اخیر به طور متوسط سالانه چهار میلیارد ریال یارانه نهال در توسعه باغات استان بخصوص در زمینه زیتون، پایه‌های رویشی و کشت بافتی، گیاهان دارویی و باغات دیم و اراضی شیبدار (بادام – انگور- فندق-گل محمدی و…) به باغداران پرداخت شده است.

به گفته‌ی وی؛ در سال ۹۸ طی دو مرحله اعتباری به میزان ۲ میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال به توسعه باغات استان تخصیص داده شده است.

خمسه به باغداران استان توصیه کرد: در زمان احداث باغ؛ نهال تهیه شده می‌بایست از نهالستان‌های دارای مجوز تولید خریداری و هرنهال دارای شناسه یا لیبل بوده که اصالت آن محرز شده باشد.

وی گفت: نهال‌ها باید دارای گواهی بهداشت یا سلامت از لحاظ عدم آلودگی به آفات و بیماری‌ها باشد و نوع نهال مورد تقاضا متناسب با شرایط اقلیمی هر منطقه انتخاب شود.

خمسه اضافه کرد: نهال استاندارد بایستی در زمان فروش دارای ریشه کافی و سالم باشد و نهال پیوندی دارای پایه و پیوندک کاملأ مشخص و عاری از هرگونه آفت، بیماری، نماتد و بذر علف‌های هرز باشد.

کد خبر 4817001

منبع: مهر

کلیدواژه: جهاد کشاورزی قزوین شبکه نهال قاسم سلیمانی 9 دی سردار سلیمانی بوشهر ایلام خطبه های نماز جمعه قزوین شهادت مشهد گرگان شیراز انتخابات مجلس شورای اسلامی بیرجند شهرکرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۷۹۱۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند

به گزارش خبرنگار مهر، حسن خیریان پور شامگاه یکشنبه در جلسه خرید محصولات زراعی استان با اشاره به اهمیت و ضرورت جلسات کارگروه خرید محصولات کشاورزی استان بر ساماندهی مراکز خرید، نظارت بر فرآیند خرید و تسهیل در امور کشاورزان در چارچوب دستورالعمل‌های ابلاغی تاکید کرد.

خیریانپور با اعلام رضایتمندی از خرید تضمینی گندم و کلزا در سال گذشته و قدردانی از تمام دستگاه‌های مرتبط با این امر، عنوان کرد: در سال گذشته بیش از ۱۱۸ هزارتن گندم و بیش از ۹ هزار تن کلزا از کشاورزان خریداری شد و در سال زارعی جاری نیز امیدواریم این ارقام افزایش پیدا کند.

خیریانپور با تاکید بر اینکه در استان مازندران سالانه حدود ۴۸۰ هزارتن گندم برای مصرف انسانی مورد نیاز است، تصریح کرد: ما با استفاده از تمام ظرفیت‌ها می‌بایست بخش زیادی از این گندم را در مزارع داخل استان تأمین کنیم.

وی با تاکید بر نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم اظهار داشت: استان مازندران در تولید ۱۴ محصول کشاورزی رتبه اول را دارد و این امکان وجود دارد که با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان تولید کالاهای اساسی مورد نیاز استان را هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی افزایش داد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران با توجه به اینکه زمان آغاز برداشت گندم در استان نیمه دوم خرداد می‌باشد، افزود: کشاورزان از برداشت زودهنگام گندم خودداری نمایند، برنامه ریزی ها به گونه‌ای خواهد بود که از نیمه دوم خرداد ۳۲ مرکز خرید بنا به اعلام جهاد کشاورزی هر شهرستان آمادگی لازم را برای آغاز عملیات خرید تضمینی گندم خواهند داشت.

وی از فرمانداران شهرستان‌هایی که به نوعی درگیر خرید هستند خواست، با تشکیل جلسات مستمر و منظم و با همکاری لازم با اداره کل غله و خدمات بازرگانی به روند مطلوب عملیات خرید کمک کنند.

خیریانپور با تاکید بر ضرورت ثبت مشخصات مزارع کشاورزان در سامانه پهنه بندی جهاد کشاورزی ضمن درخواست از کشاورزان برای ثبت مشخصات مزارع خود قبل از برداشت محصول، از سازمان جهاد کشاورزی خواست هرچه زودتر اقدامات لازم را جهت نهایی کردن اطلاعات این سامانه انجام دهد تا کشاورزان در روند تحویل محصول دچار مشکلی نشوند.

کد خبر 6097690

دیگر خبرها

  • کاشت بیش از ۶۵۰ اصله نهال در ورودی شهر بوشهر
  • عشایر لرستان سالانه ۱۷ تن روغن حیوانی تولید می‌کنند
  • رتبه نخست شهرستان گرمسار در طرح زراعت چوب
  • سالانه ۳۰ هزار تن کشمش در خنداب تولید می شود
  • اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • اهدا بیش از پنج هزار اصله نهال حرا به محیط زیست استان بوشهر
  • رتبه دوم هرمزگان در تولید نهال مرکبات در کشور
  • اهدای بیش از ۵ هزار اصله نهال حرا به محیط زیست استان بوشهر
  • عکس | علیرضا خمسه بازیگر «پایتخت» در سن ۷۱ سالگی