Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-28@17:06:34 GMT

اگر نمی‌خواهیم حاج قاسم‌های دیگری شهید شوند...

تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۰۷۶۶۵

اگر نمی‌خواهیم حاج قاسم‌های دیگری شهید شوند...

چندین سال جنگ نیابتی در منطقه، و برتری یابی تقریبی ایران نسبت به امریکا در چند ماه اخیر، آن‌قدر برای امریکایی‌ها گران تمام شد که ناچار، دست به جنایتی این چنینی بردند. سردار سلیمانی، پس از سالها مجاهدت در همه میدان‌های نبرد پس از انقلاب، برای کشور باقی ماند، تا نه در مبارزه با بعثی‌ها و نه در مبارزه با تروریست‌ها بلکه بدست شقی‌ترین موجودات عالم به درجه رفیع شهادت نائل آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توجیه امریکایی‌ها برای این حادثه، حتی مورد پذیرش حقوق‌دان‌های امریکایی‌ هم قرار نگرفت؛ خوشحالی عده‌ای بی وطن در توئیتر هم نه جای تعجب دارد و نه جای بحث؛ تجربه توجیه فاجعه هیروشیما و ناکازاکی، به نیکی اموخت اگر فردا روزی امریکا تهران را هم بمباران کند، باز هم عده‌ای آن‌را توجیه کرده و شادی میکنند. 

حمله‌ تروریستی به سردار سلیمانی، تعارض شدیدی در امریکا  بر سر ترس از واکنش ایران ایجاد کرده است؛ رعب امریکایی‌ها از احتمال واکنش ایران به این واقعه تروریستی موجب شد، تا از طریق  سفارت سوئیس ابتدائا پیام تهدید را به ایران ابلاغ کنند تا شاید بتوان ایران را از واکنش به اقدام تروریستی خود بازدارند که پس از دریافت پیام قاطع، نا امیدانه از ایران درخواست کردند تا به یک واکنش همسطح با خباثت امریکایی‌ها بسنده کند!‌ اطمینان امریکا از واکنش قاطع ایران موجب شد تا در نهایت، به حربه‌های همیشگی رسانه‌ای برای تحریک افکار عمومی ایران، برای جلوگیری از واکنش مقامات مسئول روی بیاورد؛ خط تبلیغی فعلی مثل همیشه در صدد القای این دروغ است که واکنش ایران به اقدام امریکا موجب جنگ خواهد شد؛ توجه به نکات زیر در همین رابطه، ضروری است:

یکم؛ ایران به هیچ وجه شروع کننده تقابل نظامی نیست؛ اما بر فرض مشابه اگر ایران یکی از مقامات ارشد امریکا را مورد هدف قرار میداد امریکا چه اقدامی می کرد؟ با وجود اینکه تبلیغات امریکایی بر گزاره‌ی همیشگی جنگ‌طلبی ایران استوار است اما پر واضح است، تقابل نظامی، نه از جانب ایران بلکه با خباثت امریکایی‌ها در ترور سردار سلیمانی که خود در عرف بین المللی به نوعی اعلان جنگ تفسیر می شود، آغاز شده است.

دوم؛ افزایش تنش در منطقه هم نه از جانب ایران بلکه از زمانی رو به فزونی رفت، که امریکا بر خلاف تمام قوانین بین المللی یک شاخه رسمی نظامی ایران، یعنی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را تروریستی اعلام کرد. متاسفانه، با وجود تصور بعضی از بخش‌های حاکمیت در مورد احتمال حل مسئله توافق اتمی، این اقدام امریکایی‌ها از جانب ایران تقریبا بی جواب ماند. اشتباه اول، عقب نشینی محرز ایران از حقوق حقه‌ی اتمی خود بود که با اسودگی خاطر امریکایی‌ها از فاصله جدی ایران از نقطه گریز اتمی، موجب پیشروی امریکایی‌ها و تروریستی اعلام کردن سپاه شد. اشتباه دوم هم انفعال ایران در مقابل این وقاحت و وقاحت‌های دیگر امریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها از جمله در حمله به مراکز نظامی ایران در سوریه بود که خود موجب پیشروی بعدی ان‌ها یعنی شهادت سردار سلیمانی گشت.

سوم؛ تشریح چرایی بی میلی امریکا به درگیری گسترده با ایران هدف این نوشته نیست؛ اما تجربه شلیک به پیشرفته‌ترین پهپاد امریکا -که هیمنه نظامی امریکا را در هم شکسته بود- به نیکی نشان داد، امریکایی‌ها با وجود همه حرف‌ها و تهدیدها، نه می خواهند و نه می توانند وارد درگیری گسترده با ایران شوند. همین حالا و در همین مورد اخیر، بر خلاف موضع تیم سیاسی ترامپ که از واقعه اخیر ابراز خشنودی میکنند، مقامات نظامی امریکا از اینکه مجبور به ارتکاب چنین حماقتی بودند، شاکی هستند. عقلای نظامی امریکا، به خوبی از هزینه جنگ با ایران مطلع‌ند و بر همین اساس هم با آن مخالفت می‌کنند. 

چهارم؛ شلیک به پهپاد امریکایی از یک طرف، پیروزی های جدید منطقه‌ای ایران از سوی دیگر، و ایضا رزمایش مشترک ایران با چین و روسیه، وجهه‌ی قدرتمندی از ایران در جنوب غرب اسیا ایجاد کرده بود. امریکا به راحتی میتوانست با همکاری شبه نظامی‌های تروریستی وابسته به خود، سردار سلیمانی را مورد هدف قرار دهد، یا دست‌کم به سرعت مسئولیت آن‌ را بر عهده نگیرد و آن را با افتخار اعلام نکند؛ اما هدف امریکایی‌ها ازین نوع برخورد، فقط شهادت سردار نبود. سردار سلیمانی بدلیل محبوبیت بالای خود در همه‌ی اقشار، نه فقط استراتژیست برتر دهه اخیر ایران، بلکه نماد مقاومت و نماد امنیت ملی ایران بود و ترور او، هدف قرار دادن حیثیت ایران و غرور ملی ایجاد شده است؛ اگر این فاجعه با انفعال ایران مواجه شود، عواقب آن غیر قابل چشم پوشی است.

پنجم؛ کسی که از ترس جنگ به آن پشت می‌کند آن را به خانه می‌آورد! سالها، امنیت ایران و رفع واقعی سایه جنگ از کشور، در گرو پذیرش این گزاره در دستگاه محاسباتی امریکایی‌ها بود که هرکنش نظامی علیه ایران، با واکنش پر هزینه ایران مواجه خواهد شد. اگر شلیک به پهپاد امریکایی، تا مدت‌ها فکر تجاوز پهپادی به ایران را از سر امریکایی‌ها بیرون کرد و احتمال وقوع جنگ را کاهش داد، انفعال یا رضایت به واکنش حداقلی مقابل امریکایی‌ها کشور را یک قدم به جنگ نزدیک می‌کند.

جنگ طلبی واقعی در چنین شرایطی، دعوت مسئولان ایرانی به سکوت در برابر این اقدام جنایت امیز امریکاست، که کمترین عواقب آن ترور سایر فرماندهان ایرانی در آینده، و تشویق امریکایی‌ها به ایجاد ناامنی حتی درون مرز های ایران است. نه به جنگ در چنین شرایطی از طرف امریکایی‌ها،  نه به دفاع تعبیر خواهد شد.  

اگر انفعال ایران در مقابل چنین خباثتی، امریکایی‌ها را به این نتیجه برساند، که اقدام نظامی علیه ایران بی هزینه باقی می ماند، چرا نباید دست به تهدیدات دیگری بزنند؟ وقتی امریکایی‌ها می‌بینند، بخشی از فضای رسانه‌ای ایران، در چنین شرایطی دم از کاهش تنش، و ترس از افزایش درگیری‌ها میزند، چرا نباید به اقدامات تحریک امیز خود ادامه دهد؟ اگر نباشد واکنش سخت و تحمیل هزینه‌های سرسام آور به امریکا، هیچ بعید نیست که ناامنی‌های بزرگی در انتظار کشور، آن هم در داخل مرزهای خودمان باشد.

ادعاهایی که با عنوان صلح طلبی از لزوم واکنش ایران ممانعت می کند، می تواند در هر زمانی وجود داشته باشد و حتی بعد تجاوز به خاک ایران، با ادعای جلوگیری از گسترش جنگ تداوم یابد! سکوت در برابر اعلان جنگ به معنی موافقت با شروع جنگ است. جنگ تنها زمانی شروع نمی‌شود که امریکا همچنان از شروع آن هراسان بماند.  

ششم؛ در مورد آنچه ایران میتواند در واکنش به امریکا در زمینه‌های نظامی انجام دهد، سناریوهای متعددی از سوی کارشناسان نظامی تهیه و ارایه شده است؛ اما توجه به این نکته هم ضروری است که واکنش های ایران نباید منحصر در کنش نظامی باشد. ایران ابزارهای سیاسی متعددی هم علاوه بر اقدامات نظامی برای واکنش در اختیار دارد؛ از جمله، خروج از برجام و شروع غنی سازی بیست درصد فارغ از اینکه کشور نیاز فنی به آن داشته باشد یا نه، و خروج بررسی پالرمو و cft از دستور کار مجمع تشخیص که خسارات هر دوی آنها برای امریکا غیر قابل انکار است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۰۷۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقاط فلج‌کننده گنبد آهنین برای موشکباران بعدی روشن شد

سامانه‌های ضد‌موشکی «آرو۲» و «آرو۳» رژیم‌صهیونیستی به طور مشترک با امریکا توسعه یافته‌اند. «آرو۲» از کلاهک‌های انفجاری برای نابودی موشک‌های بالستیک ورودی در فاز نهایی حرکت آنها در جو فوقانی استفاده می‌کند و دارای برد ۹۰کیلومتری و حداکثر ارتفاع ۵۱کیلومتری است. «آرو۲» را می‌توان ارتقایی از سامانه پدافندضد هوایی و ضد‌موشکی پاتریوت امریکا دانست که اسرائیل زمانی در این نقش از آن استفاده می‌کرد. سامانه ضد‌موشکی «آرو۳» از فناوری برخورد جنبشی برای رهگیری موشک‌های بالستیک ورودی در فضا، قبل از ورود مجدد آنها به جو در مسیر رسیدن به اهداف استفاده می‌کند.

 پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون در موضع‌گیری رسانه‌ای به توانمندی نظامی ایران در پاسخ نظامی علیه اسرائیل اذعان کرده است: اقدامی که ایران علیه اسرائیل انجام داد یک حمله بی‌سابقه و گسترده از داخل خاک ایران بود. نیروی هوافضای سپاه شامگاه شنبه و بامداد یک‌شنبه ۲۵ و ۲۶ فروردین عملیات تنبیهی «وعده‌صادق» را با رمز «یا رسول‌الله (ص)» اجرا کرد و با ده‌ها موشک و پهپاد، اهدافی را در داخل سرزمین‌های اشغالی با موفقیت مورد اصابت قرار داد.

 این عملیات در راستای انتقام از تل‌آویو در حمله موشکی به کنسولگری ایران در سوریه و شهادت هفت تن از مستشاران و افسران نظامی تهران در دمشق انجام شد. به گفته ارتش رژیم‌صهیونیستی، در مجموع حدود ۱۷۰پهپاد، بیش از ۳۰موشک کروز و بیش از ۱۲۰موشک بالستیک از سوی ایران به سوی فلسطین‌اشغالی شلیک شد. سردار حاجی‌زاده، فرمانده هوا فضای سپاه با اشاره به اینکه با تسلیحات حداقلی به مصاف صهیونیست‌ها رفتیم، تصریح کرد: در این مرحله از موشک‌های خرمشهر، سجیل، شهید حاج قاسم، خیبرشکن ۲ و هایپرسونیک فتاح استفاده نکردیم.

حمله ایران به رژیم‌صهیونیستی باعث خشم زیاد امریکایی‌ها شد و شبکه۱۴ تلویزیون رژیم‌صهیونیستی در این باره گفت: «باید اذعان کرد بازدارندگی ایالات‌متحده امریکا در نتیجه حمله اخیر ایران علیه اسرائیل ضربه مهلکی خورد.» همچنین رسانه‌های رژیم‌صهیونیستی اعلام کردند ایران تابوی چنددهه‌ای عدم‌حمله از خاک ایران به فلسطین‌اشغالی را شکست. دیاکو حسینی، کارشناس مسائل بین‌الملل درباره اهداف ایران از عملیات وعده‌صادق می‌گوید: «اگر اصابت موشک‌ها و پهپاد‌ها به اهداف تعیین‌شده کوچک‌ترین اهمیتی برای ایران می‌داشت، نباید ۷۲ساعت قبل، تصمیم به عملیات نظامی را به کشور‌ها اطلاع می‌داد. هدف ایران نظامی نبود، سیاسی بود؛ نمایش اراده و شهامت برای حمله مستقیم و آشکار به قلمرو اسرائیل.»
 
کمک‌های گسترده

نکته مهم در زمینه عملیات تنبیهی وعده‌صادق کمک‌های گسترده امریکا، انگلیس و فرانسه در کنار برخی کشور‌های منطقه به رژیم‌صهیونیستی برای مقابله با پهپاد‌ها و موشک‌های کروز و بالستیک ایرانی است. یک منبع امریکایی اذعان کرد: ۱۰ کشور به اسرائیل برای رهگیری پهپاد‌ها و موشک‌های ایرانی کمک کردند. در واقع ایران در جریان این عملیات علیه رژیم‌صهیونیستی با ناتو و اسرائیل و متحدان منطقه‌ای آنها مقابله کرد. امریکا به عنوان مهم‌ترین عضو ناتو از همه تجهیزات پدافند هوایی و ضد‌موشکی خود برای کمک به رهگیری و انهدام پهپاد‌ها و موشک‌های پرتاب‌شده از سوی ایران استفاده کرد. از جمله تجهیزات مهم در این زمینه رادار‌های تجسسی AN/TPY- ۲ است که یک سامانه راداری زمین‌پایه است که در کشور‌های قطر، ترکیه و نیز در فلسطین‌اشغالی مستقرشده و کار ویژه آن کشف موشک‌های بالستیک و هشدار درباره پرتاب آنها به سامانه‌های ضد‌موشکی برای رهگیری آنهاست. رادار AN/TPY- ۲ یک رادار آرایه فازی باند ایکس است که از ۷۲ماژول فرستنده و گیرنده با بیش از ۲۵هزار آرایه برخوردار است و می‌تواند در فاصله هزارکیلومتری انواع اهداف هوایی را شناسایی کند. این رادار که اصلی‌ترین حساسه سامانه پدافندی تاد امریکایی است، بزرگ‌ترین رادار جهان است که قابلیت جابه جایی اجزای آن وجود دارد. 

به رغم کمک‌های گسترده امریکا و متحدان غربی و برخی کشور‌های منطقه به رژیم‌صهیونیستی برای رهگیری پهپاد‌ها و موشک‌های کروز و بالستیک در کنار استفاده کامل این رژیم از همه امکانات پدافند هوایی و ضد‌موشکی خود، در عمل شمار قابل توجهی از موشک‌های ایرانی به اهداف خود در فلسطین‌اشغالی برخورد کردند. اسکات ریتر، تحلیلگر نظامی مشهور امریکایی در رابطه با شکست پیشرفته‌ترین رادار جهان در برابر موشک‌های ایران با اشاره به اینکه ایالات‌متحده یک رادار پیشرفته AN/TPY- ۲ مستقر در صحرای نقب دارد، تصریح کرد: بهترین سامانه دفاع موشکی جهان نتوانست از سایت‌هایی که وظیفه حفاظت از آنها را در برابر حملات موشک‌های ایران بر عهده داشتند، محافظت کند. 

 ساختار سامانه‌های پدافند موشکی رژیم‌صهیونیستی

طبق اعلام سازمان دفاع موشکی اسرائیل (IMDO)، گنبدآهنین پایین‌ترین لایه دفاع موشکی اسرائیل است. حداقل ۱۰سامانه گنبد‌آهنین در فلسطین‌اشغالی وجود دارد که هر کدام به راداری مجهز شده است که راکت‌ها را تشخیص می‌دهد و سپس از یک سیستم فرماندهی و کنترل استفاده و به سرعت محاسبه می‌کند که آیا یک پرتابه ورودی تهدیدی ایجاد یا احتمالاً به منطقه‌ای غیرمسکونی برخورد می‌کند. اگر موشک تهدیدی ایجاد کند، گنبدآهنین موشک‌هایی را از زمین شلیک می‌کند تا آن را در هوا نابود کند. سطح بعدی در هرم دفاع موشکی رژیم‌صهیونیستی، طبق اعلام IMDO سامانه «فلاخن داوود» است که برای حفاظت در برابر تهدیدات کوتاه‌برد و میان‌برد موشکی است. «فلاخن داوود» یک پروژه مشترک بین شرکت «سامانه دفاع پیشرفته رافائل» اسرائیل و شرکت امریکایی «ریتیون»، از موشک‌های رهگیر «استونر» و «اسکای‌سپتور» برای نابودی اهداف تا فاصله ۳۰۰کیلومتری استفاده می‌کند. در رده بعدی، سامانه‌های ضد‌موشکی «آرو۲» و «آرو۳» رژیم‌صهیونیستی قرار دارند که به طور مشترک با امریکا توسعه یافته‌اند. «آرو۲» از کلاهک‌های انفجاری برای نابودی موشک‌های بالستیک ورودی در فاز نهایی حرکت آنها در جو فوقانی استفاده می‌کند و دارای برد ۹۰کیلومتری و حداکثر ارتفاع ۵۱کیلومتری است. «آرو۲» را می‌توان ارتقایی از سامانه پدافندضد هوایی و ضد‌موشکی پاتریوت امریکا دانست که اسرائیل زمانی در این نقش از آن استفاده می‌کرد. سامانه ضد‌موشکی «آرو۳» از فناوری برخورد جنبشی برای رهگیری موشک‌های بالستیک ورودی در فضا، قبل از ورود مجدد آنها به جو در مسیر رسیدن به اهداف استفاده می‌کند. رژیم‌صهیونیستی همچنین دارای هواپیما‌های جنگنده نسل پنجمی اف ۳۵‌ای است که در جریان عملیات وعده‌صادق از آنها برای سرنگونی پهپاد‌ها و موشک‌های کروز استفاده کرد. 

خسارات رژیم‌صهیونیستی

با وجود ادعای نابودی ۹۹ درصد از پهپاد‌ها و موشک‌های کروز و بالستیک شلیک‌شده ایران از سوی رژیم‌صهیونیستی و متحدان آن، اما واقعیت جز این است. روزنامه صهیونیستی معاریو در گزارشی درباره خسارات حمله موشکی ایران نوشت: از تجزیه و تحلیل ویدئویی به نظر می‌رسد حداقل چهار موشک به پایگاه نواتیم اصابت کرده است. بر اساس تحلیل‌ها، همچنین احتمالاً پنج موشک به پایگاه رامون اصابت کرده است، در مورد رآکتور اتمی در دیمونا، با توجه به تجزیه و تحلیل تصاویر ماهواره‌ای، به نظر می‌رسد حداقل یک موشک به یکی از ساختمان‌های رآکتور اتمی و دو موشک به اطراف پایگاه اصابت کرده است. همچنین بر اساس تصاویر، یک پهپاد به پایگاه حرمون اصابت کرده است. به نظر می‌رسد میزان رهگیری موشک‌ها حدود ۸۴ درصد است، نه آنطور که سخنگوی نیرو‌های رژیم اسرائیل دیوانه‌وار مطرح می‌کند. 

 نتایج عملیات برای ایران

عملیات وعده‌صادق نتایج چشمگیر نظامی را برای ایران به همراه داشته است. نفوذ موشک‌های ایرانی و اصابت آنها به اهداف، خود نشان‌دهنده وجود ضعف‌های جدی در سامانه‌های پدافند موشکی رژیم‌صهیونیستی است که در حملات احتمالی بعدی ایران می‌تواند از این نقاط ضعف برای واردآوردن خسارات جدی به رژیم‌صهیونیستی استفاده کند. در واقع سامانه‌های پدافند ضد‌موشکی چندلایه اسرائیل نشان داده است قادر به دفاع از فلسطین‌اشغالی در برابر رگبار‌های راکتی و موشکی محدود (مثلاً راکت‌های پرتاب‌شده از غزه یا جنبش حزب‌الله) و حجم کمی از پهپاد‌ها و موشک‌هاست، اما به طور بالقوه می‌تواند در صورت یک حمله بزرگ پهپادی یا حملات گسترده موشکی اشباع و فلج شود. اذعان سخنگوی پنتاگون به توانمندی نظامی ایران در پاسخ به رژیم‌صهیونیستی و انجام‌دادن حمله‌ای گسترده و بی‌سابقه از داخل خاک ایران به فلسطین‌اشغالی با وجود اطلاع قبلی متحدان منطقه‌ای امریکا از این حمله ۷۲ ساعت قبل از آغاز آن که طبیعتاً به اطلاع واشینگتن هم رسیده است، نشان می‌دهد ایران قادر است با وجود همه آمادگی‌های نظامی اسرائیل، امریکا و متحدان منطقه‌ای و اروپایی آن ضربات کوبنده‌ای را به دشمن صهیونیستی وارد کند. 

اسکات ریتر، تحلیلگر نظامی معتقد است: آنچه ایران در حمله شنبه و یک‌شنبه به اهداف رژیم‌صهیونیستی در اراضی اشغالی انجام داد، احیای قدرت بازدارندگی این کشور بود. او عملیات تنبیهی «وعده‌صادق» را بسیار موفقیت‌آمیز ارزیابی کرد و با اشاره به تثبیت قدرت بازدارندگی ایران اظهار کرد: «می‌توان گفت که این عملیات نه‌تن‌ها برای ایران، بلکه برای تمام جهان بسیار موفقیت‌آمیز بوده است، زیرا بازدارندگی ایران اکنون واقعیتی است که می‌تواند امریکا و اسرائیل را کنترل کند.» به نظر می‌رسد با اجرای عملیات تنبیهی وعده‌صادق از سوی ایران، رژیم‌صهیونیستی شاهد فروپاشی کامل بنیان‌های دکترین دفاعی- امنیتی چندین دهه‌ای خود شد که مبتنی بر سه اصل بازدارندگی استراتژیک، هشدار استراتژیک و غلبه قاطع بود.
منبع: روزنامه جوان

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • فشار نظامی به حماس شکست خورده است
  • مردمی کردن بازسازی عتبات، ایده‌ شهید حاج قاسم سلیمانی بود
  • واکنش موسویان به تجمع علیه خودش در دانشگاه امریکایی
  • موضع تازه وزیر دفاع امریکا به حمله موشکی ایران
  • واکنش ابطحی به تجمع برخی روحانیون قم با لباس نظامی
  • نقاط فلج‌کننده گنبد آهنین برای موشکباران بعدی روشن شد
  • یادواره شهید دانشجو در روستای داربیدخون
  • یادواره شهید دانشجو در خانوک
  • ویدیو/ تداوم اعتراضات دانشجویان امریکایی در حمایت از فلسطین
  • تحولات اوکراین|واکنش مسکو به ارسال موشک‌های دوربرد به کی‌یف