Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@13:54:46 GMT

۱۳ سناریوی انتقام در شورای عالی امنیت ملی مطرح شد

تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۱۲۴۴۰

۱۳ سناریوی انتقام در شورای عالی امنیت ملی مطرح شد

به گزارش خبرگزاری مهر، دریادار علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی، درباره واکنش‌های احتمالی جمهوری اسلامی ایران به انتقام خون سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی و یارانش، اظهار کرد: تابه‌حال در مصاحبه اعضا با رسانه‌ها ندیدم که کسی این موضوع را مطرح کند و لذا این اولین مصاحبه رسانه‌ای است که این مسائل در آن مطرح می‌شود؛ می‌گوئیم که آمریکایی‌ها بدانند؛ تاکنون ۱۳ سناریوی انتقام در شورا مطرح شده و حتی اگر بر ضعیف‌ترین سناریو هم اجماع صورت بگیرد اجرای آن می‌تواند یک کابوس تاریخی برای آمریکایی‌ها باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: فعلاً بر اساس برخی ملاحظات، نمی‌توانیم اطلاعات بیشتری به رسانه‌ها ارائه کنیم اما در همین حد به ملت قهرمان وعده بدهیم که عملیات انتقام خون برادر شهیدمان قرار نیست در قالب یک تک‌عملیات صورت بگیرد چون برمبنای کلیدواژه بیانیه رهبر معظم انقلاب تمام نیروهای محور مقاومت انتقام سردار شهید را خواهند گرفت.

دبیر شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: در واقع، این را با صراحت بگویم که آمریکایی‌ها از اساس نباید مرتکب این جنایت می‌شدند و اکنون که دست به خون سلیمانی عزیز آلوده کردند، مسئولیت تمام عواقب احتمالی برعهده خود آنها خواهد بود.

دریادار شمخانی با بیان اینکه در مقام تصمیم‌گیری استراتژیک نمی‌توان برپایه احساسات موضع‌گیری بین‌المللی یک کشور را تعیین کنیم و صدها عامل دیگر در این حوزه نقش‌آفرین هستند، گفت: شورای عالی امنیت پیگیری مسئله را در دستورکار قرار داده و اگرچه تصمیم‌سازی مبتنی بر ملاحظات امنیتی و بین‌المللی خواهد بود اما رویکرد اصلی ما این است که احساسات پاک مردم نیز اطفا شود.

وی خاطرنشان کرد: در مجموع ۱۹ پایگاه، شامل ۱۱ هِدبِیس که پایگاه‌های فرماندهی آمریکایی‌ها در منطقه به‌شمار می‌روند و کمترین فاصله را با مرزهای شرقی و غربی کشور دارند، به همراه ۸ پایگاه نظامی آمریکا در شمال و جنوب کشور در وضعیت آماده‌باش هستند که از آمار دقیق نفرات و تجهیزات نظامی‌شان مطلع هستیم و کوچک‌ترین تحولات آنها را هم زیرنظر داریم.

دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: آمریکایی‌ها می‌دانند که در مواجهه با واکنش جمهوری اسلامی بسیار آسیب‌پذیر هستند و به همین دلیل، طبق آخرین اخبار میدانی، از تعداد گشتی‌های آنان کاسته و نیروها عمدتاً در پایگاه‌ها متمرکز شده‌اند؛ همین تغییر تاکتیک آمریکا، فی‌نفسه نشان می‌دهد که آنها از قدرت دوربرد جمهوری اسلامی اطلاع دارند و می‌دانند که واکنش ایرانی‌ها به احتمال زیاد، با موشک‌های برد متوسط و برد بلندی صورت می‌گیرد که بیش از همه، گشت‌های پراکنده آنها را تهدید خواهد کرد.

دریابان شمخانی افزود: آمریکایی‌ها دلخوش به این تغییر استراتژی نباشند، چون رویکرد سناریوهای انتقام، اساساً این است که ملت آمریکا به گونه‌ای ملموس نسبت به هزینه‌های سنگین اقدامات تروریستی کشور متبوع خود در منطقه ما آگاه شود لذا واکنش ما به هر ترتیب متوجه نیروهای آمریکایی در منطقه است و تأکید داریم که نیروها حذف شوند؛ حالا اگر نیروها بخواهند در پایگاه‌ها سنگر بگیرند، علاوه بر نیروها، پایگاه‌ها را هم نابود می‌کنیم.

وی گفت: می‌خواهید بدانید که سرنوشت نیروهای آمریکایی که به پناهگاه‌ها خزیده‌اند، چیست؟ پاسخ، روشن است؛ آنهایی که به پناهگاه‌ها می‌خزند، امیدوار به فرار از انتقام ما، درها را می‌بندند؛ غافل از اینکه جمهوری اسلامی درهای جهنم را به رویشان بازخواهد کرد.

دریادار شمخانی در پاسخ به این پرسش که در رسانه‌های آمریکایی به این نکته اشاره شده بود که درصورت مقابله اساسی ایران، آمریکا وارد جنگ خواهد شد و مراکز نفتی ما به عنوان اهداف از پیش‌تعیین‌شده مطرح هستند؛ این تهدید را تا چه حد جدی ارزیابی می‌کنید؟، گفت: اگرچه اولین بار نیست که شاهد تهدیدهای سبک‌سرانه گاوچران‌ها هستیم اما باید اذعان کرد که برای اولین بار است که یک تروریست، اقدام خرابکارانه انجام می‌دهد و پس از آن، تهدید هم می‌کند! چهل سال است که آمریکایی‌ها در آرزوی منافع بربادرفته‌شان در ایران، بر طبل جنگ می‌کوبند اما تلخی خاطره‌ای که از صحرای طبس دارند، آنها را از تکرار اشتباه‌شان باز می‌دارد.

وی افزود: به نظرم دوران بررسی و ارزیابی تهدیدات آمریکا دیگر به سر آمده و وقت آن است که ما از تهدیدات خود صحبت کنیم؛ از سناریوهایی که لرزه بر اندام آنان می‌اندازد و در حال بررسی این هستیم که کدام بلا را بر سرشان نازل کنیم.

نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در شورای عالی امنیت ملی، در ادامه یادآور شد: تهدیدات پوشالی آمریکا، همان گزینه‌های روی میز آنها در سال‌های مذاکره بود که فقط در دل بعضی از افراد سست‌ایمان نفوذ داشت؛ همان‌هایی که قصد داشتند با مذاکره، سایه جنگ را از سر ملت بردارند و غافل بودند که شیطان بزرگ در حال برنامه‌ریزی برای قتل قهرمان اسطوره‌ای ملت ایران است. زمان نفوذ تهدید آمریکایی‌ها اکنون منقضی شده است.

وی افزود: پیام جمهوری اسلامی روشن است؛ آمریکا عامل ترور قهرمان ملی ایران است و غرور ما اجازه نخواهد داد که بی‌تفاوت باشیم لذا اگر نیروهای آمریکایی با پای خودشان و عمودی از منطقه ما بیرون نروند، ما کاری می‌کنیم که جنازه‌هایشان به صورت افقی بیرون برود.

دریادار شمخانی با اشاره به اینکه اگر دقت کرده باشید، پوشش خبر شهادت سردار سلیمانی در رسانه‌های دنیا توأم با هشدار مداوم درباره احتمال واکنش سخت از ناحیه ایران است، گفت: بدون شک، همه از اهمیت استراتژیک سپاه قدس به‌عنوان بازوی منطقه‌ای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آگاه هستند و گزارش‌ها حاکی از آن است که سه متحد اروپایی ایالات متحده یعنی آلمان، فرانسه و اسپانیا، در حال فراخوان نیروهای خود از عراق هستند تا هزینه تصمیم ابلهانه رئیس‌جمهور تروریست آمریکا متوجه منافع آنان نشود.

وی درباره حال و هوای جلسه اضطراری شورای عالی امنیت ملی که برای اتخاذ تصمیم درباره سناریوهای تلافی‌جویانه جمهوری اسلامی ایران به جنایت اخیر برگزار شده بود، گفت: وقتی جلسه اضطراری برگزار شد، آقای میرابیان که قاری قرآن بود آیه ۱۶۹ سوره مبارکه آل عمران را خواند که می‌فرماید وَلا تَحسَبَنَّ الَّذینَ قُتِلوا فی سَبیلِ اللهِ اَمواتا بَل اَحیاهُم عِندَ رَبِّهِم یُرزَقون و بعد از آن وقفه‌ای در حد پنج یا شش دقیقه ایجاد شد چون نه قاری می‌توانست قرائت خود را ادامه دهد و نه ما که دبیر جلسه بودیم، می‌توانستیم دستور جلسه را بخوانیم. همه ما به‌شدت منقلب بودیم که علاوه بر اندوه فقدان سلیمانی عزیز، از خشم و نفرت نسبت به جنایت آمریکایی‌ها هم ناشی می‌شد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی خاطر نشان کرد: ما مطمئن هستیم که آحاد ملت شریف و شهیدپرور ایران، قدردان این شهید والامقام هستند و بار دیگر شعله‌های نفرت از شیطان بزرگ در دل مردم ما زبانه می‌کشد و از خداوند متعال می‌خواهیم که توفیق مبارزه با دشمنان اسلام را نصیب و روزی ما قرار داده و عاقبت ما را سلیمانی‌گونه، ختم به خیر کند.

کد خبر 4819138 هادی رضایی

منبع: مهر

کلیدواژه: قاسم سلیمانی علی شمخانی ایالات متحده آمریکا بهرام قاسمی شورای عالی امنیت ملی دریابان شمخانی عراق قاسم سلیمانی سردار سلیمانی مجلس شورای اسلامی محمدجواد ظریف ایران ایالات متحده آمریکا سپاه پاسداران محمد جواد ظریف انتخابات 98 مقام معظم رهبری علی لاریجانی شورای نگهبان هیئت دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۱۲۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش آمریکا برای در اختیار گرفتن خلیج فارس محقق نمی‌شود

رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه گفت: خلیج فارس به عنوان شاهراه استراتژیک و منطقه‌ای ژئوپلتیک است و آمریکا تلاش دارد تا منطقه را در اختیار بگیرد و طبیعتاً چنین ادعایی با واکنش جمهوری اسلامی ایران مواجه می‌شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم،‌ نشست تخصصی "خلیج فارس، اقتدار ملی، حُسن همجواری" امروز (دوشنبه 10 اردیبهشت‌ماه) با حضور حسن عبدلیان‌پور؛ رئیس مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضاییه، اساتید دانشگاه و جمعی از کارشناسان این حوزه برگزار شد.

حسن عبدلیان‌پور در ابتدای این نشست با بیان اینکه کارهای علمی زیادی برای نام بزرگ خلیج فارس در مرکز وکلا انجام شده است، گفت: آنچه باعث شده است توجهات به منطقه خلیج فارس افزایش پیدا کند اقدامات کشورمان مبنی بر پایان دادن به هژمونی آمریکا در منطقه است.

وی ادامه داد: خلیج فارس مظهر نقش مؤثر ایران در ثبات و امنیت منطقه است و آنچه سبب افزایش توجهات به خلیج فارس در دهه‌های اخیر شده، اقدام جمهوری اسلامی ایران مبنی بر پایان دادن به هژمونی آمریکا در منطقه بوده است.

سخنگوی قوه قضاییه خبر داد: صدور سند برای جزایر 3گانه خلیج فارس

عبدلیان‌پور با بیان اینکه روز دهم اردیبهشت سالروز اخراج پرتغالی‌ها از تنگه هرمز و خلیج‌ فارس است و در تقویم به نام روز خلیج فارس نامگذاری شده؛ گفت: خلیج فارس از شمال با ایران، از غرب با کویت و عراق و از جنوب با عربستان، بحرین، قطر و امارات همسایه است؛ وسعت این پهنه آبی 240 هزار کیلومتر است و توسط تنگه هرمز به دریای عمان و از طریق آن به دریا‌های آزاد راه دارد.

وی ادامه داد: اهمیت خلیج فارس به دیروز و امروز نیست و ریشه در تاریخی به درازای قرن‌ها و سده‌ها دارد، اما آنچه سبب شد تا این پهنه آبی بیش از هر زمانی اهمیت یابد، پیروزی انقلاب اسلامی است که سبب خاتمه یافتن هژمونی آمریکا در منطقه شد.

رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه افزود: با پیروزی انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که امنیت خلیج فارس مربوط به حوزه داخلی منطقه است و ربطی به کشور‌های بیگانه ندارد و قرار نیست بازیگران خارجی در تأمین امنیت آن نقش داشته باشند.

وی ادامه داد: خلیج فارس به عنوان شاهراه استراتژیک و منطقه‌ای ژئوپلتیک است؛ آمریکا تلاش دارد تا منطقه را در اختیار بگیرد و طبیعتاً چنین ادعایی با واکنش جمهوری اسلامی ایران مواجه می‌شود؛ ایران معتقد است که امنیت منطقه خلیج فارس، مربوط به کشور‌های حوزه و پیرامون خلیج فارس و نه مربوط به آمریکاست.

عبدلیان‌پور به جعل نام خلیج فارس از سوی برخی کشورها اشاره کرد و گفت: وجود سند‌های متعدد مبنی بر هویت فارسی خلیج فارس گواه بر کذب این ادعا است. کشور‌های حاشیه خلیج فارس از طریق جعل نام خلیج فارس به دنبال تبلیغاتی و روانی هستند همه آنها می‌دانند که نام خلیج فارس، همین خلیج فارس است، اما در چارچوب اعمال فشار سیاسی و روانی بر جمهوری اسلامی ایران، به این مسأله دامن می‌زنند.

وی گفت: خلیج فارس برای ما یک مسأله استراتژیک و دائمی است و هیچکس هم نمی‌تواند نام خلیج فارس را تغییر بدهد.

عبدلیان‌پور افزود: خلیج فارس، خلیج همیشه فارس بوده و خواهد بود و هیچ عاملی نمی‌تواند نام و موقعیت ژئوپلتیک این خلیج را عوض کند؛ امنیت این منطقه به هیچ وجه به دست بازیگران خارجی نخواهد افتاد. اگر امنیت و ثباتی در منطقه خلیج فارس است، با نام جمهوری اسلامی ایران گره خورده است؛ جمهوری اسلامی ایران می‌تواند با کمک کشور‌های منطقه می‌تواند ثبات و امنیت منطقه را به خوبی تأمین کند.

رئیس مرکز وکلا گفت: همه می‌دانیم جعل نام خلیج فارس از موضوعات سیاسی است و مجموعه وکلا و حقوقدانان  همواره به عنوان کنش‌گران فعال عرصه مسایل بین‌الملل در این خصوص موضع‌گیری کرده‌اند.

وی در ادامه به جنبش‌های دانشجویی در حمایت از مردم غزه اشاره کرد و گفت: در سال 1393رهبر انقلاب در نامه‌ای به جوانان اروپایی و آمریکایی نوشتند و اشاره کردند که من از شما جوانان می خواهم اجازه ندهید با چهره‌پردازی موهن و سخیف بین شما و واقعیت سدی ایجاد کنند.

عبدلیان‌پور گفت: خیزشی که ایجاد شده است مصداق صحبت‌های رهبر انقلاب است. ایشان اشاره کردند که این قضیه ظلم هفتاد ساله حتماً مردم آمریکا را به واکنش شدید وادار خواهد کرد و حتماً جنبش‌های دانشجویی به میدان خواهند آمد.

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه گفت: در نظرسنجی صورت گرفته در آمریکا 52 درصد از مردم آن اعلام کردند که یک دولت در فلسطین می‌تواند باشد و آن دولت فلسطین است، ما نیز به عنوان جامعه وکلا از این حق پایمال شده مردم فلسطین دفاع و حمایت می‌کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رئیس دیوان عالی کشور: منشأ موج بیداری دانشجویان آمریکایی، انقلاب اسلامی است
  • فقط شورای عالی امنیت ملی می‌تواند کنسرت‌ها را لغو کند
  • اندیشکده غربی مطرح کرد: نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود
  • با اصل تبادل زندانیان موافقیم
  • ابلاغ مأموریت ویژه برای آموزش‌های تخصصی به قضات
  • ممنوع‌الخدمات کردن نباید به‌عنوان یک حکم عمومی استفاده شود
  • صدور حکم انسداد کد ملی افراد در موارد خاص می‌تواند صورت گیرد
  • تلاش آمریکا برای در اختیار گرفتن خلیج فارس محقق نمی‌شود
  • بیانیه شورای عالی انقلاب فرهنگی درحمایت از دانشجویان آمریکایی
  • پاسخ به بازدارندگی ایران با بازنویسی سناریوی ناکام «تحریم»