Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-30@18:47:33 GMT

حال ناخوش یادگارهای تختی

تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۱۸۲۰۴

حال ناخوش یادگارهای تختی

 همشهری آنلاین-فاطمه عسگرنیا: سال ۱۳۹۷ بود که شورای اسلامی شهر تهران، تملک این ۲ بنا را با هدف زنده نگه داشتن یاد و خاطره تختی تصویب کرد و شهرداران مناطق ۱۱ و ۱۲ مکلف شدند نسبت به اجرای این مصوبه اقدام کنند. این در حالی است که به گفته «حجت نظری»، عضو شورای اسلامی شهر تهران متاسفانه تاکنون اقدامی در این باره انجام نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او می‌­گوید: «در حالی­ که قرار بود پیرو مصوبه بودجه سال ۱۳۹۷ شهرداری تهران، مجموعا ۳۵ میلیارد ریال برای تملک زورخانه پولاد و خانه پدری  تختی اختصاص یابد، متاسفانه تاکنون اقدامی در این راستا صورت نگرفته است. »

او با اشاره به وضعیت نامطلوب خانه پدری تختی در محله تختی واقع در منطقه ۱۲ و زورخانه پولاد در خیابان وحدت اظهار می‌­دارد: «بی توجهی به این بناهای ارزشمند موجب شده تا شاهد تغییر کاربری­ های آنها باشیم. زورخانه به سالن بیلیارد تبدیل و خانه پدری مرحوم تختی به تریکو بافی تبدیل شده است. »

از نام تختی در زادگاهش حفاظت می­‌کنیم

«محمدجواد حق‌­شناس»، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران نیز در این‌­باره می‌­گوید: «خانه قدیمی پدر تختی و زورخانه پولاد از ماهیت تاریخی و فرهنگی خود دور شده­‌اند ، این در حالی است که هر ۲ بنا قابلیت تبدیل شدن به موزه‌ فرهنگی و ورزشی را دارند. »

او ادامه می‌­دهد: «در حال حاضر، ۱۵ معبر در شهر تهران به نام  مرحوم غلامرضا تختی است و شورای شهر می کوشد نام تختی را در محله و زادگاه قدیمی او یعنی در منطقه ۱۲  حفظ کند. »

وضعیت زورخانه پولاد دلمان را می‌­سوزاند

حفظ و نگهداری یاد و خاطره تختی یکی از خواسته‌­های اهالی ساکن در مناطق ۱۱ و ۱۲ است. «اسماعیل مظفری»، یکی از اهالی محله فروزش می‌­گوید: «زورخانه پولاد به عنوان یکی از زورخانه‌­های قدیمی شهر به نام جهان پهلوان تختی است، اما این مجموعه امروز به سالن بیلیارد تبدیل شده استکه هیچ ربطی به ورزش زورخانه­‌ای ،کشتی و فرهنگ پهلوانی ندارد و این وضعیت دل ما را می­ سوزاند. »

او با اشاره به علاقه­‌مندی اهالی محله ساکن در خیابان وحدت اسلامی به ورزش باستانی و کشتی می­‌گوید: «بیشتر قدیمی‌­های این محله در  زورخانه پولاد به عشق تختی ورزش کرده اند و قد کشیده­‌اند. در حالی که امروز چشم حسرتمان به احیای این زورخانه خشک شده است. »

«رسول فدودی»، یکی دیگر از اهالی محدوده خیابان وحدت اسلامی درباره زورخانه پولاد می­‌گوید: «حفظ و احیای این زورخانه و بهره‌­گیری از آن در راستای ترویج فرهنگ جوانمردی بین نوجوانان و جوانان محله و با توجه به سایه آسیب­های اجتماعی موجود در محله، یکی از واجبات بود. اما متاسفانه به هیچ وجه به این مسائل توجه نمی‌­شود. در شان تختی نیست که مکان منتسب به او در چنین شرایطی باشد. »

چراغی در راه آهن روشن است

برخلاف آنچه برای زورخانه پولاد و خانه قدیمی تختی در مناطق ۱۱ و ۱۲ رخ داده است، چراغ سالن کشتی «راه آهن» در محله راه آهن هنوز روشن است و علاقه‌­مندان این رشته ورزشی به عشق تختی راهی آن می­‌شوند. «علی‌­اصغر فراهانی»، دبیر شورایاری محله راه آهن، درباره این مجموعه می‌­گوید: «پس از تختی چراغ این سالن خاموش نشد و بچه محل­‌های ما هنوز به عشق آقا تختی از کودکی راهی این باشگاه می‌­شوند. »

او  می­‌گوید: «تختی برای نوجوانان و جوان­ان منطقه ۱۱ یک اسطوره است و همواره کوشیده‌­اند با الگوگیری از این پهلوان، راهش را ادامه دهند. »

تختی رستم ایران بود

از دوستان قدیمی تختی که با او همدوره بوده‌­اند، تعداد اندکی مانده‌­اند. «ابوالفضل حسین­‌پور»، یکی از این ورزشکاران قدیمی است. نام تختی که می‌­آید لبخندی بر لبش می‌­نشاند و می‌­گوید: «تختی رستم ایران بود»و ادامه می دهد: «هر جا مردم نیاز به کمک داشتند، تختی پای ثابت کار بود. از زلزله «بوئین زهرا» گرفته تا کمک به نیازمندان شهر.»

برایمان خاطره ای از زلزله بوئین زهرا ورایت می کند:« زلزله بوئین زهرا، خیلی تختی را ناراحت کرد آنقدر که یک روز همه دوستان و قهرمانان کشتی را در بلوار کشاورز جمع کرد و با وانتی که کیهان ورزشی در اختیار او گذاشته بود، در شهر به جمع­آوری کمک­ های مردمی پرداخت. ۲ روز تمام این کار طول کشید. راننده وانت پشت بلندگو فریاد می­زد: «مردم شهر، جهان پهلوان دست نیاز به سوی شما دراز کرده است. » هرکس نام تختی را می­ شنید، هرآنچه در توان داشت، کمک می­ کرد. »

تختی در چهار راه ولیعصر(عج) گل فروشی می­کرد

«خسرو معتضد»، تاریخدان هم خاطره‌­اش را با تختی، از  یک مغازه گل فروشی روایت می­‌کند که تختی در آن کار می‌­کرد. او می‌­گوید: «دورانی که تختی در چهار راه ولیعصر(عج) گل فروشی داشت، من دانشجوی رشته تاریخ و جغرافیا بودم. همیشه می‌­دیدم که پهلوان بزرگ و متواضع ایران در رشته کشتی، هر روز گل­ها را در وانت قرار می‌­داد تا به مقصدشان برسد. من هر وقت از مقابل گل فروشی او رد می‌­شدم به گرمی سلام و علیک می‌­کرد، آن دوران تختی برای ما خیلی ارزشمند بود و دوست نداشتیم او را جز در صحنه­‌های قهرمانی و ورزشی، مشغول کار دیگری ببینیم. برای همین وقتی می­ دیدم مانند یک کارگر در این گل فروشی کار می­ کند، دلم می­ گرفت.»

دوستداران تختی چشم انتظارند تا هر چه زودتر اقدام جدی شهرداری تهران برای تعیین تکلیف وضعیت خانه پدری و زورخانه پولاد را شاهد باشند تا فرهنگ قهرمانی و پهلوانی در محله های جنوب شهر جان دوباره بگیرد.

کد خبر 476363 برچسب‌ها منطقه ۱۱ منطقه ۱۲ تختی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: منطقه ۱۱ منطقه ۱۲ تختی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۱۸۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورزشکار جوانمرد هرگز زیر بار زور نمی رود

آیت الله محمدرضا ناصری نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد در مراسم تجلیل از پیشکسوتان ورزش باستانی استان یزد با بیان اینکه از کودکی با ورزش باستانی آشنا بودم، اظهار کرد: در آن زمان زورخانه ها جایگاه ویژه ای داشت و علما، بازاریان متدین و افراد معتقد در این فضا حضور می یافتند و فضا به قدری معنوی و روحانی بود که مردم خود را مکلف به احترام به این مکان می دانستند.

وی با اشاره به اینکه سر در ورودی زورخانه ها و سر در حجره طلاب کوتاه گرفته می شد تا کسی که می خواست وارد شود، متواضعانه وارد شود، عنوان کرد: این معماری نشانگر این است که انسان در مرکز علم و ورزش باید اخلاق‌مدار و دارای تواضع و خشوع باشد.

آیت الله ناصری ادامه داد: تواضع در برابر خداود متعال، ادب، گذشت، جوانمردی و ... از جمله خصلت هایی بود که در ورزش زورخانه ای وجود داشت و جای خرسندی است که این روحیات هنوز هم در زورخانه ها مورد توجه است.

نماینده ولی فقیه در استان یزد تاکید کرد: دل سپردن به ائمه اطهار(ع)، معنویتی است که در زورخانه ها به شکل پررنگی وجود دارد و این روحیه قابل تقدیر، هر روز در ورزش زورخانه ای در حال تقویت است.

وی ادامه داد: گذشت و جوانمردی که در اثر ورزش باستانی در انسان به وجود می آید، ایستادگی در مقابل فساد را افزایش می دهد و افرادی غیرتمند در این ورزش تربیت می شوند.

آیت الله ناصری عنوان کرد: فرهنگ دینی، غیرت، جوانمردی و ایثار ورزشکاران باستانی مثال زدنی و قابل تقدیر است و داستانها و حکایات بسیاری در این زمینه وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه این افراد در مبارزات انقلاب نیز از پیشتازان مبارزات بودند، تصریح کرد: ورزشکار جوانمرد هرگز زیر بار زور نمی رود و خدمتگزاری به مردم نیز شاخصه اصلی آنهاست.

آیت الله ناصری تاکید کرد: اگر این روحیات به محله های ما بیاید و مجددا در برخی محلات احیا شود، شاهد اتفاقات خوبی در محلات و در میان مردم خواهیم بود.

نماینده ولی فقیه در استان یزد خطاب به ورزشکاران عنوان کرد: روحیات و درس های خود را به نسل جوان انتقال دهید و در نظر داشته باشید که هر کدام از شما می تواند معلمی برای یک نوجوان باشد و روحیه غیرت، دین مداری و ... را در نوجوانان تقویت کنید.

در این مراسم از پیشکسوتان و ورزشکاران موفق در زمینه ورزش باستانی تجلیل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • کشتی‌گیر کرمانشاهی نائب‌قهرمان جام تختی شد
  • میزبان مسابقات جام تختی کشتی آزاد مشخص شد
  • تغییر زمان و مکان کشتی آزاد جام تختی
  • برگزاری مسابقات زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی مددجویان زندان های لرستان
  • برگزاری مسابقات زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی زندانیان لرستان
  • تغییر احتمالی زمان و مکان جام تختی کشتی آزاد
  • ورزشکار جوانمرد هرگز زیر بار زور نمی رود
  • اول سلام بعد تاج‌گذاری در کاخ اختصاصی
  • ترویج ورزش های زورخانه ای در سمنان
  • توضیحات مدیرعامل فجر درباره بازی جنجالی