Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-02@09:26:56 GMT

تاثیر آسیب تاسیسات نفتی بر بازار نفت

تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۲۱۷۵۶

تاثیر آسیب تاسیسات نفتی بر بازار نفت

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از مهر، محمد دیالمی، کارشناس انرژی در مورد اینکه آسیب به زیرساخت‌های نفتی کشورهای حاشیه خلیج فارس تا چه اندازه در صعود قیمت نفت مؤثر است، گفت: در قیمت نفت مؤلفه ای به نام پریمیوم ریسک ژئوپلوتیک تأثیر گذار است. در توضیح این فاکتور باید گفت در ۱۴ سپتامبر ۲۰۱۹ میلادی زمانی پهپادهای یمنی تأسیسات آرامکوی عربستان را هدف حمله قرار دادند، قیمت طلای سیاه حدود ۱۵ درصد افزایش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل برای قیمت گذاری نفت در شرایطی که چنین ریسک‌هایی به وجود می‌آید، این مؤلفه را مد نظر قرار می‌دهند.

کاهش ذخایر نفت عربستان

وی افزود: تأثیر هدف قرار گرفتن تأسیسات نفتی عربستان را در وهله نخست باید از نظر فیزیکی (حجم نفت تولیدی) مورد بررسی قرار داد. عربستان به تنهایی ۱۰ درصد نفت جهان را تأمین می‌کند که نبودن این حجم نفت در بازار باعث می‌شود تقاضا برای نفت افزایش یابد.

این کارشناس انرژی با تاکید بر اینکه میانگین ذخایر استراتژیک نفت عربستان در حال حاضر در مقایسه با ۵ سال گذشته کاهش یافته است، تصریح کرد: میزان این ذخایر استراتژیک شاید بتواند نیاز یک ماه یک کشور مصرف کننده نفت را تأمین کند، اما بی شک تأثیر منفی بر قراردادهای آتی خرید نفت گذاشته و در پی افزایش تقاضا به دلیل ترس از بین رفتن در آینده، قیمت طلای سیاه را به شدت افزایش می‌دهد.

اروپایی‌ها و آسیایی‌ها بازنده اصلی

دیالمی با بیان اینکه افزایش قیمت نفت قطعی است، اما میزان آن به درک بازار از عمق رخداد احتمالی درباره منابع تولیدی نفت در خاورمیانه بستگی دارد، اظهار داشت: باید دید حجم تخریب‌ها چه میزان است، چه مقدار به تأسیسات آسیب می‌رسد و چه حجم از تولید نفت برای چه مدت از دور خارج خواهد شد.

به گفته وی گرید نفت در قیمت نفت تأثیر قابل توجهی دارد. به طوری که بسیاری از پالایشگاه‌ها در آمریکا بر اساس نفت سنگین طراحی شده اند. این در حالی است که نفت شیل، نفتی سبک است و در صورتی که همین میزان واردات نه چندان زیاد نفت سنگین که از عربستان، عراق یا کانادا انجام می‌شود، از بازار حذف شود، بی شک بر افزایش قیمت تأثیر می‌گذارد. باید دقت داشت که رخدادهای بازار بیشترین تأثیر را بر قیمت نفت در معاملات آتی می‌گذارد.

آمریکا سود می‌کند یا زیان؟

این کارشناس انرژی ادامه داد: اروپایی‌ها و آسیایی‌ها بیشترین تأثیر منفی از افزایش قیمت نفت را می‌گیرند. سهم واردات نفت آمریکا از خاورمیانه رقم چندانی نیست، اما تضمین روند پایدار تأمین نفت در بازار از خاورمیانه برای آمریکا و البته سایر مصرف کنندگان اهمیت ویژه ای دارد. اگر کشورهای اروپایی از آمریکا حمایت می‌کنند به دلیل حضور آمریکا در خلیج فارس بابت تأمین پایدار نفت است و در صورتی که این حمایت صورت نگیرد، آمریکا باید هزینه هنگفتی برای حضور در خلیج فارس تقبل کنند.

‏تنگه‬ هرمز، شاه راه حیاتی نفت اروپا و آسیا

دیالمی گفت: بی شک چین و بسیاری از کشورهای آسیایی از ناآمنی در منطقه خشنود نمی‌شوند.

وی در پاسخ به پرسش دیگر درباره اینکه در نتیجه ایجاد تنش در خلیج فارس و تنگه هرمز بی شک هزینه ترانزیت، بیمه و در نهایت قیمت تمام شده صادرات نفت به شدت افزایش می‌یابد، این شرایط چه تأثیری بر بازار نفت دارد، توضیح داد: نفت صنعتی است که در آن سرمایه گذاری شده و سوددهی کلانی دارد. بی شک چنین اقدامی بر قراردادهای آتی تأثیر منفی می‌گذارد به این ترتیب که فعالان به سرعت هجوم به قراردادهای آتی می‌آورند و سفته بازان این شرایط را یک موقعیت سودده می‌دانند. در نتیجه قیمت نفت به این طریق بالا می‌رود.

بر اساس گفته‌های این کارشناس انرژی ۱۷ درصد نفت دنیا از تنگه هرمز عبور می‌کند و این تنگه اهمیت ویژه ای برای بازار نفت دارد. البته تأثیر این تنگه تنها بر نفت نیست؛ قطر حدود ۸۰ میلیون تن ال. ان. جی تولید می‌کند که این میزان گازمایع ار تنگه هرمز به سوی مقاصد خود حرکت می‌کند. باقی تجارت‌ها مربوط به بنزین یا سایر فرآورده‌های نفتی را نیز متأثر می‌کند. در نتیجه تنش‌هایی که در سپتامبر ۲۰۱۹ میلادی که در خلیج فارس شاهد بودیم، هزینه‌های حمل و نقل و بیمه‌ای نفت به شدت افزایش یافت.

دیالمی با اشاره به اینکه ال ان جی نیز مانند نفت تأثیر شدیدی از تنش‌های تنگه هرمز می‌پذیرد، اظهار داشت: اخیراً در پی افزایش قیمت نفت برنت، نرخ ال ان جی هایی که به صورت بلند مدت فروش رفته بودند افزایش یافت چرا که قیمت پایه صادراتی این گازمایع بر اساس نفت برنت در نظر گرفته می‌شود.

وی در پاسخ به پرسش دیگر درباره اینکه آسیب تأسیسات نفتی عراق چه تأثیری بر بازار نفت خواهد داشت، گفت: تولید نفت عراق حدود ۵ میلیون بشکه در روز است که حدود ۲ تا ۲.۵ میلیون آن در داخل مصرف و باقی صادر می‌شود. حذف چنین حجم نفتی از بازار بی شک در کوتاه مدت موجب افزایش قیمت نفت می‌شود. این آسیب میزان نفت سنگین بازار را به دلیل عدم حضور ایران و ونزوئلا، به شدت کاهش می‌دهد.

دیالمی اظهار داشت: بعید است که ایران تأسیسات نفتی کشورهای منطقه را مورد حمله قرار دهد مگر اینکه تأسیسات نفتی ایران را مورد حمله قرار دهند.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی کویت عربستان سعودی عراق کاهش تولید نفت افزایش قیمت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۲۱۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ رهن در بازار مسکن؛ رهن کامل در عبدل آباد با ۶۰۰ میلیون تومان

به گزارش خبرنگار مهر، یکی از مهمترین محورهای زندگی بشریت حول مساله مسکن عنوان شده و با توجه به اهمیت بازار مسکن در کشور به دلیل ارتباط مستقیم با وضعیت معیشت و رفاه زندگی مردم، خبرگزاری مهر قصد دارد در سلسله گزارش‌هایی قیمت خرید، رهن و اجاره واحدهای مسکونی در مناطق مختلف تهران را به صورت مجزا بررسی کند.

در گزارش‌های متعدد اخیر با توجه به افزایش قیمت مسکن در پایان سال (۱۴۰۲)، به بررسی وضعیت نرخ رهن و اجاره «منطقه ۱۳» و «منطقه ۱۴» و «منطقه ۱۵» و «منطقه ۱۶» و «منطقه ۱۷» و «منطقه ۱۸» پرداختیم؛ حال قصد داریم در گزارش پیش رو نرخ رهن و اجاره مسکن در «منطقه ۱۹» تهران را بررسی کنیم.

براساس گفته برخی از کارشناسان فعال این است، تعداد معاملات بیش از هر چیز وابسته به سایر بازارهای سرمایه‌گذاری و به‌ویژه نرخ ارز بود، با افزایش قیمت دلار حجم معاملات مسکن افزایش می‌یافت و با افزایش حجم معاملات مسکن نهایتاً قیمت‌ها در بازار املاک و مستغلات روند صعودی به خود می‌گرفت.

روند معاملات در سال ۱۴۰۲، متفاوت از همیشه شکل گرفت؛ زیرا در بسیاری از ماه‌های سال ۱۴۰۲ تعداد معاملات رسمی کمتر از ۲۰۰۰ یا بعضاً کمتر از ۱۰۰۰ معامله در ماه بود. حتی افزایش قیمت دلار در ماه های پایانی سال نتوانست تکانه جدی در حجم معاملات ایجاد کند.

کاهش قدرت خرید مسکن و افزایش مداوم قیمت‌ها در صنعت ساختمان موجب تعمیق رکود در بازار شده است.

یک آپارتمان ۸۲ متری دوخوابه در منطقه ۱۹ محله «خانی‌آباد نو» تهران با پرداخت ۳۰۰ میلیون تومان ودیعه و کرایه ماهیانه ۳ میلیون تومان قابل اجاره و این واحد ساخت (۱۳۸۲) است.

همچنین برای رهن کامل یک واحد آپارتمان ۸۰ متری دوخوابه، ۲ سال ساخت در همین منطقه در محله «عبدل‌آباد» تهران، نیازمند ۶۰۰ میلیون تومان ودیعه خواهید بود.

قیمت رهن واحدهای دیگر در منطقه ۱۹ تهران را در جدول زیر بررسی کنید؛

محله و خیابان (منطقه ۱۹)

متراژ ساختمان

قیمت اجاره (تومان)

قیمت رهن (تومان)

اسفندیاری - بوستان ۶۳ ۱,۵۰۰,۰۰۰ ۵۵۰,۰۰۰,۰۰۰
بهمن‌یار ۶۰ ۲,۰۰۰,۰۰۰ ۳۵۰,۰۰۰,۰۰۰
خانی‌آباد نو ۸۲ ۳,۰۰۰,۰۰۰ ۳۰۰,۰۰۰,۰۰۰
دولت‌خواه ۸۰ _ ۵۵۰,۰۰۰,۰۰۰
عبدل‌آباد ۸۰ _ ۶۰۰,۰۰۰,۰۰۰
نعمت‌آباد ۸۲ ۳,۵۰۰,۰۰۰ ۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰
شهرک شریعتی ۸۵ ۳,۰۰۰,۰۰۰ ۷۰۰,۰۰۰,۰۰۰
کد خبر 6092329 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • حال مستأجران بهتر می شود؟!
  • عربستان قیمت نفت خود در بازار آسیا را افزایش می‌دهد
  • ۶ برنامه برای کنترل بازار اجاره
  • تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه
  • سکه به کانال ۴۲ میلیون تومان بازگشت
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • افزایش قیمت طلا و انواع سکه در بازار ؛ ربع سکه چند شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟
  • نرخ رهن در بازار مسکن؛ رهن کامل در عبدل آباد با ۶۰۰ میلیون تومان
  • تاثیر ظروف یکبار مصرف بر محیط زیست