Web Analytics Made Easy - Statcounter

سردار سپهبد قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس و ابومهدی المهندس معاون سازمان نیروهای مردمی عراق به همراه هشت نفر دیگر بامداد جمعه (۱۳ دی) در مسیر فرودگاه بغداد بنابر دستور ترامپ و در یک اقدام تروریستی و وحشیانه به شهادت رسیدند.

بدنبال این ترور بزدلانه رژیم تروریستی آمریکا، رهبر معظم انقلاب اعلام کرد که  تهران «انتقام سختی» را از واشنگتن خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخن از انتقام سخت، بیش از پیش رئیس جمهور معلوم الحال آمریکا را دستپاچه کرد و وی در ادامه لفاظی‌های معمول خود، تهدید کرد که در صورت حمله انتقام‌گیرانه ایران، به ۵۲ نقطه ایران از جمله اماکن فرهنگی که «اهمیت بالایی برای ایران و فرهنگش» دارند، حمله خواهد کرد.

انتشار پیام توئیتری ترامپ، سیلی از واکنش‌های انتقادی را برانگیخت و منقدین، تهدید وی را مصداق «جنایت جنگی» ارزیابی کردند. حتی بسیاری از ناظران اروپایی و آمریکایی این تهدید را با «اقدام وحشیانه طالبان، القاعده و داعش در نابودی آثار هنری افغانستان، سوریه و عراق» مقایسه کردند.

«کریس مورفی» سناتور دموکرات آمریکایی در این باره گفت: هدف قرار دادن غیرنظامیان و مراکز فرهنگی همان اقدامی است که تروریست‌ها انجام می‌دهند و یک جنایت جنگی است.

الکساندریا اوکازیو کورتز، نماینده حزب دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا خطاب به ترامپ نوشت: «این یک جنایت جنگی است و تهدید به هدف قرار دادن و کشتن خانواده‌ها،‌ زنان و کودکان که شما با هدف قرار دادن اماکن فرهنگی انجام می دهید، شما را به یک «مرد سرسخت» تبدیل نمی‌کند. این شما را به یک «استراتژیست» تبدیل نمی‌کند. این اقدام شما را به یک «هیولا» بدل می کند.»

بن نورتون، روزنامه نگار و سردبیر وب‌سایت تحلیلی «گری زون» نیز با انتشار توئیتی تهدیدات ترامپ را با اقدام‌های داعش و القاعده مقایسه کرده است و نوشت: «وقتی ترامپ تهدید می کند که اماکن فرهنگی ایرانیان را از بین می برد، دقیقا شبیه داعش و القاعده است که علاوه بر نسل‌کشی فیزیکی، دست به نسل کشی فرهنگی علیه مسلمانان زدند.

جو بایدن، معاون اول دوران ریاست جمهوری باراک اوباما نیز در این باره تصریح کرد: «هر چه دیوارها به این آدم نزدیک‌تر می‌شود (عرصه به این آدم تنگ‌تر می‌شود)، او به فردی غیرمنطقی‌تر بدل می‌شود.»

پس از این انتقادات بود که مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در صدد لاپوشانی تهدیدهای ترامپ بر آمد و مدعی شد که آمریکا در حمله احتمالی به ایران تنها اهدافی را که در درگیری‌های نظامی از نظر قانونی مجاز هستند، مورد حمله قرار می دهد. با این حال تاکید دوباره ترامپ به حمله به اماکن فرهنگی گویای آن است که رئیس جمهوری آمریکا همچنان بر نظر خود پافشاری می‌کند. 

دونالد ترامپ در حالی بر تهدید خود پافشاری می کند که هدف قرار دادن مکان‌های فرهنگی یک کشور طبق تعاریف مشخص شده، مصداق «جنایت جنگی بین‌المللی» است.

از سوی دیگر هدف قرار دادن غیرنظامیانی که به احتمال زیاد در این مراکز فرهنگی حضور دارند نیز جنایت جنگی محسوب می شود. در این زمینه می توان به آرای دادگاه بین‌المللی کیفری اشاره کرد. این دادگاه در سال ۲۰۱۲ میلادی پس از آنکه یک گروه وابسته به القاعده بناهای مذهبی باستانی را در شهر تیمبوکتو مالی را نابود کرد، پرونده جنائی را برای این موضوع گشود و این اقدام را مصداق جنایت جنگی به حساب آورد.

از سوی دیگر قـانون مـربـوط به قرارداد حـمایت امـوال فرهنگی هنگام جنگ یونسکو مصوب ۱۴ می ۱۹۵۴ در لاهه و پروتکل ۱ کنوانسیون ژنو مـصوب ۱۲ آگوست ۱۹۴۹ نیز بر حفظ و نگهداری این اماکن صحه گذاشته است. ماده ۵۳ پروتکل اول کنوانسیون ژنو به ویژه هر گونه اقدام خصومت آمیز علیه اشیا فرهنگی را منع می کند و از جمله مانع تبدیل شدن این اشیا به اهداف تلافی جویانه می شوند.

آمریکا عضو کنوانسیون پراگ در زمینه حفاظت از اموال فرهنگی در درگیری‌های مسلحانه است که این کنوانسیون چنین حملاتی را منع می‌کند. بر اساس قوانین جنگی، افرادی که دستور حملات عمدی به اشیا غیرنظامی را می دهند یا در این حملات شرکت می کنند، مرتکب جنایت جنگی شده اند.

آندرا پراسو قائم مقام مدیر دیده‌بان حقوق‌ بشر سازمان ملل ضمن تایید جنایت جنگی بودن تهدید ترامپ، بیان می دارد: «ترامپ باید علنا تهدیدهای خود را علیه دارایی های فرهنگی ایران پس بگیرد و به طور شفاف اعلام کند که مجوز یا دستور جنایت جنگی را صادر نمی کند.»

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان نیز در واکنش به این امر اعلام کرد: «در پی ارتکاب نقض شدید قوانین بین‌المللی در روز جمعه با ترورهای بزدلانه، ترامپ بار دیگر تهدید کرده‌ است که دست به نقض جدید هنجارهای قطعی بین‌المللی خواهد زد. هدف قرار دادن اماکن فرهنگی یک جنایت جنگی است. چه با لگد و چه با فریاد، پایان حضور شرورانه آمریکا در غرب آسیا آغاز شده است.»

ظریف همچنین در توئیت دیگری نوشته است: «آن دلقک‌های دیپلمات‌ نما و آنهایی که بی‌شرمانه نشسته‌اند و اهداف فرهنگی و غیرنظامی ایران را شناسایی می‌کنند، حتی نباید برای باز کردن یک فرهنگ لغت حقوقی زحمت بکشند.»

با تمام این تفاسیر باید گفت که تهدیدهای ترامپ علیه میراث فرهنگی ایران نه تنها بازتاب بی‌توجهی گسترده‌تر دولت وی به مسائل حقوق ‌بشر است، بلکه از وی یک جنایتکار جنگی تمام عیار می‌سازد.

پیش از این تروریسم اقتصادی واشنگتن مانع دسترسی مردم عادی به داروهای ضروری شده بود و حال تهدید اخیر آمریکا برای حمله به دارایی‌های فرهنگی ایران این دیدگاه را نزد ایرانیان و آزاد اندیشان جهان بیش از پیش تقویت می‌کند که آمریکا ترویج دهنده تروریسم دولتی در جهان است.

ایران با تمام توان آماده ی دفاع از کیان ملی خود است، ولی کشورهایی که بی چون و چرا، از اقدامات ترامپ حمایت کرده و آن را تایید می کنند، باید رفتار مزورانه ی خود را کنار گذاشته و دم از صلح طلبی و ثبات نزنند، چرا که حنای آنها دیگر رنگی ندارد و ملت ایران آنها را جدای از حکام تروریست رژیم آمریکا نمی بیند. 

فاطمه شریفی، کارشناس سیاسی

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایالات متحده آمریکا سردار قاسم سلیمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۲۶۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آتش‌بس یا تقسیم کار واشنگتن و تل‌آویو برای ادامه جنایت‌گری؟

به گزارش قدس آنلاین، روزنامه صهیونیستی یدیعوت‌آحارونوت، شنبه جزئیاتی از توافق سه مرحله‌ای پیشنهادی اسرائیل و آمریکا به جنبش حماس را اعلام کرد. توافق سه مرحله‌ای مطرح شده به شرح زیر بوده و ۱۲۴ روز طول خواهد کشید:

 مرحله نخست؛ ۱- آتش‌بس ۴۰ روزه، ۲- آزادی ۳۳ اسیر اسرائیلی، ۳- آزادی ۸۰۰اسیر فلسطینی، ۴- بازگشت مردم غزه به خانه‌های خود در شمال نوار غزه. 

مرحله دوم؛ ۱- آتش‌بس ۴۲ روزه، ۲- بقیه اسرای اسرائیلی آزاد می‌شوند، ۳- اسرای فلسطینی آزاد می‌شوند. 

مرحله سوم؛ ۱- آتش‌بس ۴۲ روزه، ۲- تمامی اجساد اسرای اسرائیلی مبادله می‌شوند، ۳- تمامی اجساد اسیران فلسطینی مبادله می‌شوند، ۴- خروج ارتش اسرائیل از نوار غزه.

زیاده‌خواهی صهیونیست‌ها
پایگاه خبری المیادین به‌نقل از برخی مقامات ارشد فلسطینی گزارش داد مذاکرات به‌دلیل مخالفت رژیم صهیونیستی با آتش‌بس دائمی با مانع بزرگی مواجه شده است؛ این در حالی است که آمریکا و اسرائیل تلاش می‌کنند حماس را به عنوان عامل شکست مذاکرات کنونی در قاهره معرفی کنند و توپ را در زمین مقاومت غزه بیندازند. 

محسن پاک‌آیین، دیپلمات پیشین کشورمان در گفت‌وگو با قدس درباره روند مذاکرات میان حماس و رژیم صهیونیستی، گفت: مذاکرات در حال حاضر به بن‌بست رسیده و عامل اصلی شکست مذاکرات هم زیاده‌خواهی رژیم صهیونیستی است. بر اساس آنچه از مفاد پیشنهادی مقاومت منتشر شده، مواضع حماس منطبق با موازین بین‌المللی و مبتنی بر عقلانیت است. مقاومت خواهان آتش‌بس و ترک مخاصمه در وهله نخست و در ادامه، اقدام برای از سرگیری روند تبادل اسرا شده، اما رژیم صهیونیستی که صرفاً به دنبال خریدن فرصت از قِبل مذاکرات است، درصدد است اسرا را بدون پذیرش آتش‌بس آزاد کند؛ به این معنا که با آزاد شدن اسرا از فشارهای داخلی که در حال حاضر با آن دست به گریبان است، بکاهد و در ادامه، حملات را از سر بگیرد، اما به‌طورقطع مقاومت با چنین مسئله‌ای موافقت نخواهد کرد.

تحرکات معنادار آمریکا
پاک آیین در ادامه، تحرکات واشنگتن در روزهای اخیر را تلاش برای اعمال فشار بر مقاومت دانست و اظهار کرد: در روزهای گذشته رسانه‌های آمریکایی مثل سی‌ان‌ان و فاکس‌نیوز تلاش کردند حماس را عامل به بن‌بست رسیدن و شکست احتمالی مذاکرات جلوه دهند و از طرف دیگر، دستگاه دیپلماسی آمریکا با اعمال فشار از طریق برخی کشورهای عربی همچون عربستان، قطر و مصر تلاش می‌کند روند مذاکرات را به سمت و سویی سوق دهد که خواسته‌های اسرائیل را برآورده کند. درواقع همان‌طور که از ابتدای جنگ شاهد هستیم، تلاش آمریکایی‌ها حمایت تمام قد از رژیم صهیونیستی است و این حمایت چه در زمینه تسلیح این رژیم و چه در زمینه مذاکرات همچنان ادامه یافته است.

تحلیلگر مسائل بین‌الملل درباره احتمال حمله زمینی اسرائیل به رفح در صورت شکست مذاکرات کنونی تصریح کرد: در زمینه احتمال حمله به رفح آمریکایی‌ها تنها لفاظی می‌کنند و هیچ سندی دال بر مخالفت یا حمایت نکردن آمریکا از حمله اسرائیل به رفح وجود ندارد و به نظر می‌رسد این لفاظی‌ها تنها برای توجیه چهره خودشان در داخل و هموار کردن مسیر به واسطه نزدیک شدن به موعد انتخابات داخلی آمریکاست. از طرفی دولت افراطی نتانیاهو به دلیل شکست‌های پیاپی به شرایط انتحار رسیده و در حال حاضر هر اقدامی از این رژیم ممکن است سر بزند، اما قطعاً حمله احتمالی به رفح، واکنش‌های متعدد جهانی را به دنبال خواهد داشت.

شکست خورده جنگ در پی پیروزی در مذاکرات
مصیب نعیمی، کارشناس مسائل منطقه نیز در گفت‌وگو با قدس با بیان اینکه جنگ در غزه از نظر صهیونیست‌ها با یک بن‌بست مواجه شده، اظهار کرد: آنچه در حال حاضر رخ می‌دهد آغاز یک سناریو مشترک از سوی واشنگتن و تل‌آویو است؛ آمریکا تلاش می‌کند خود را به عنوان یک واسطه معرفی کند که برای برقراری آتش‌بس تلاش دارد و صهیونیست‌ها به عنوان طرفی که به دلیل محقق نشدن شروط و امتناع حماس از پذیرش آتش‌بس، آمادگی پذیرش آتش‌بس را ندارند، هدف هم این است در این مرحله بدون دادن هیچ تعهدی، زمینه را برای آزادی اسرای صهیونیستی به‌گونه‌ای فراهم کنند که شرایط برای ادامه جنگ فراهم باشد.

نعیمی افزود: از آن سو حماس حتی حاضر شد با یک آتش‌بس پنج ساله موافقت کند که این شرط حماس نیز مورد موافقت صهیونیست‌ها قرار نگرفت و آن‌ها تنها با برقراری یک آتش‌بس موقت که ضمانت آن را واشنگتن برعهده بگیرد، موافقت کردند، در حالی که حماس تضمین واشنگتن را معتبر نمی‌داند و در این مرحله خواستار خروج نیروهای نظامی اسرائیل و ارائه یک ضمانت نوشته شده از سوی تعدادی از کشورهای منطقه و فرامنطقه‌ای شده است.

کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: درواقع نتانیاهو درصدد است آنچه تاکنون از طریق نظامی موفق به دستیابی به آن نشده را از طریق مذاکره‌ بدست بیاورد و راه را برای ادامه جنایات تل‌آویو هموار سازد و با آزاد کردن اسرای صهیونیست، خود را به عنوان پیروز جنگ غزه جلوه دهد؛ مشخص است چنین خواسته‌ای مورد موافقت حماس و سایر گروه‌های مقاومت در غزه قرار نخواهد گرفت.

حمله به رفح از چند هفته پیش آغاز شده است
وی درباره احتمال حمله رژیم صهیونیستی به رفح در صورت شکست مذاکرات کنونی نیز تأکید کرد: البته حملات رژیم صهیونیستی به رفح آغاز شده است و روزی نیست شاهد حمله هوایی و توپخانه‌ای به بخش‌هایی از منطقه رفح نباشیم، اما قطعاً حمله زمینی به رفح یعنی جایی که میلیون‌ها فلسطینی از مناطق دیگر غزه به آنجا پناه برده‌اند، هولناک خواهد بود.

نعیمی اظهارات مقامات آمریکایی در خصوص مخالفت واشنگتن با حمله زمینی احتمالی رژیم صهیونیستی به رفح را هم در راستای سناریو تقسیم نقش میان واشنگتن و تل‌آویو دانست و تأکید کرد: مخالفت آمریکا با برقراری آتش‌بس دائم و تأکید بر برقراری آتش‌بس موقت درواقع گویای مخالف نبودن آن‌ها با ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه است و این اظهارات مقامات آمریکایی به دلیل انتخابات پیش رو و ترمیم وجهه آمریکا نزد افکار عمومی جهانی است که به‌شدت به دلیل حمایت از نسل‌کشی اسرائیل در غزه تخریب شده است.

سیداحمد موسوی

دیگر خبرها

  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • آتش‌بس یا تقسیم کار واشنگتن و تل‌آویو برای ادامه جنایت‌گری؟
  • ترامپ بهترین دوست اسرائیل!
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • اهانت به قرآن کریم در کشور سوئد یک جنایت فرهنگی است
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • زور آزمایی اف ۱۶ آمریکا با سوخو ۳۵ روسیه + فیلم | روسیه سواحل غربی آمریکا را تهدید کرد؟ | این غول‌های جنگی را در آسمان دریای برینگ ببینید
  • رژیم هایی که بیشترین نقش را در جنایت جنگی داشته‌اند درحال سرکوب دانشجویان هستند
  • طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین
  • رعایت عدالت در توزیع اعتبارات استان سمنان/ نذر فرهنگی ترویج شود