Web Analytics Made Easy - Statcounter

 کشوری که سالهاست با دخالت در امور داخلی سایر کشور‌ها و با حضور غیرقانونی خود کیلومتر‌ها خارج از مرز‌های جغرافیایی خود به هر بهانه‌ای موجبات ناامنی در جهان بخصوص در خاورمیانه را فراهم آورده است و متاسفانه تعدادی از کشور‌های سرسپرده منظقه نیز که فرمانبردار بی، چون و چرا برای اربابان غربی خود می‌باشد قسمتی از سرزمین خود را در اختیار پایگاه‌های نظامی آمریکا و متحدانش قرار داده اند تا به تشدید ناامنی در منطقه خاور میانه دامن زده و بدینوسیله سیاست‌های قلدر مآبانه آمریکا را در دنیا گسترش دهند، غافل از اینکه مدتهاست که این هژمونی فروریخته و دیگر بازیگران عرصه بین الملل بخصوص در منطقه خاورمیانه اعتقادی به این هژمونی نداشته و تاثیر گذاری و نقش کشورمان در منطقه بسیار پررنگ و قدرتمند گردد که ژئوپلیتیک منطقه نیز گویای همین واقعیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


باید اذعان داشت که هدف اصلی و نهایی حقوق بین الملل حفظ صلح و امنیت بین المللی است و منشور سازمان ملل متحد نیز همه کشور‌ها را مکلف به برقراری صلح و امنیت بین المللی نموده است. چگونه می‌توان افزایش تنش بین کشور‌ها و درگیری مسلحانه بین آنان را تلاش برای ایجاد صلح و امنیت بین‌الملل قلمداد نمود؟ با توجه به ماده ۵۱ منشور ملل متحد که حق ذاتی دفاع از خود در صورت حمله مسلحانه به یک کشور را مشروع دانسته است، این حق برای کشورمان محفوظ ماند تا با اقدامی مناسب و متقابل از خود دفاع مشروع نماید. حمله متقابل موشکی سپاه پاسداران نیز در همین راستا و در جایگاه همین حق ذاتی دفاع مشروع و بعنوان عمل متقابل صورت پذیرفت.
آمریکا در عملیات ترویستی خود در کشور عراق که منجر به شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس و همراهان ایشان گردید با توسل به توجیهات بی پایه و اساس حقوقی و عرف بین المللی سعی بر توجیه عملیات خود در قالب دفاع پیش دستانه نموده است که اینگونه از خطرات و واکنش‌های احتمالی جامعه بین الملل خود را مصون بدارد، در صورتی که دلایل محکم و قاطعی وجود دارد که اقدام صورت پذیرفته با هیچکدام از اصول حقوقی حاکم بر روابط بین المللی هم خوانی ندارد.
آمریکا در بیانیه‌ای به استناد به حق دفاع مشروع و موضع بازدارندگی و اینکه سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی وزارت امور خارجه قرار دارد با توجه به استدلال‌های بی پایه و اساس دیگری سعی در انحراف اذهان عمومی و جامعه بین المللی نموده تا بتواند مشروعیتی به اقدام غیر قانونی و ددمنشانه خود و ترور مقامات ارشد نظامی ایران و عراق که حداقل از چندین منظر نقض فاحش قواعد و اصول بین المللی می‌باشد بدهد.
اولاً اینکه حمله پهباد‌های آمریکا نقض حریم هوایی و تجاوز به کشوری مستقل در سازمان ملل و نقض حق حاکمیت دولت عراق قلمداد می‌شود.
ثانیاً این ترور قطعا مصداق تروریسم بین‌المللی تلقی خواهد شد چرا که این عملیات در بر دارنده کلیه مصادیق و تعاریف و مبانی تروریسم بین المللی از جمله قصد ارعاب و وحشت و خشونت بار بودن که منجر به کشتن فرد یا گروهی می‌شود را در بر می‌گیرد.
ثالثا هیچ حمله قریب الوقوعی و یا در حین انجامی از سوی سردار سلیمانی صورت نپذیرفته تا ادعای ضرورت به جهت دفع خطر از سوی کشور متجاوز مورد پذیرش باشد.
ضمنا باید خاطر نشان نمود که در زمانی این حمله تروریستی صورت پذیرفته که علی رغم تنش‌های موجود، دو کشور در روابط مخاصمه بین المللی (جنگی) با یکدیگر قرار نداشتند و از جانب ایران حمله مسلحانه‌ای صورت نپذیرفته است؛ لذا این ترور هدفمند از منظر حقوق بین الملل بشر دوستانه نیز نقض فاحش حقوق جنگ و حقوق بین المللی بشر دوستانه تلقی می‌گردد.
البته خاطر نشان می‌سازد آمریکا با نمایش عملکرد ضغیف خود در عرصه بین الملل در عدم توجه به قواعد حقوق بین الملل و نقض مکرر آن که پیش از این نیز بار‌ها جامعه بین المللی آن را تجربه نموده است و خروج پی در پی از کنوانسیون‌ها و معاهدات بین المللی من جمله خروج از موافقتنامه برجام، عدم پایبندی خود را به تعهدات بین‌المللی ثابت نموده است. خاطر نشان می‌سازد اینچنین عدم پایبندی به تعهدات بین المللی و چنین تفکرات رادیکال و قدرت طلبانه‌ای در هر لحظه برای جامعه جهانی خطرناک بوده و می‌بایست جامعه بین الملل چاره‌ای برای آن بیاندیشد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: آمریکا خاورمیانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۴۴۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: آمریکا جایگاه مسلط خود را از دست داده است

به گزارش­ سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: " از نظر من نظام بین الملل که پس از جنگ سرد به آن عادت کرده بودیم، دیگر وجود ندارد. آمریکا جایگاه خود به عنوان نیروی مسلط را از دست داده است و نظم چندجانبه‌ای که پس از سال ۱۹۴۵ برقرار شده بود، رو به ضعیف شدن است."

بورل با اشاره به موفقیت احتمالی روسیه در جنگ با اوکراین از خطرات آن برای اروپا گفت: "ما تاکنون به چتر امنیتی آمریکا متکی بوده ایم. اما این چتر شاید همیشه باز نماند و من معتقدم که نمی‌توانیم امنیت خود را به انتخابات آمریکا که هر چهار سال یکبار برگزار می‌شود گره بزنیم؛ بنابراین باید سیاست دفاعی و امنیتی خود را بیشتر توسعه دهیم."

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • مارکسیسم چه نگاهی به سیاست بین‌الملل دارد؟
  • اعتراضات دانشجویی آمریکا و ماجرای ۲ نامه
  • بورل: آمریکا جایگاه مسلط خود را از دست داده است
  • فلسطین؛ الگوی آزادی خواهی ملت های مسلمان
  • ارتقای کیفیت آموزش و پیشرفت علمی با جذب دانشجویان بین الملل
  • مشارکت کره جنوبی در رزمایش سایبری آمریکا
  • زمان بازنگری اساسی در تعریف حقوق بین‌الملل
  • هم‌اینک دنیا فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل دارای حقوق‌ بین‌الملل به رسمیت می‌شناسد
  • اتفاقی که بعد از نوشیدن هر روز چای در بدن می‌افتد
  • پلورالیسم چه نگاهی به سیاست بین‌الملل دارد؟