Web Analytics Made Easy - Statcounter

دیگر رسانه‌ها ــ به همت مدیریت نشریات پژوهشگاه علوم وحیانی معارج، شماره سی و یکم دوفصلنامه علمی پژوهشی «حکمت اسرا» آماده چاپ شد.

به گزارش ایکنا؛ مهر نوشت: ویژگی شاخص این شماره از «دو فصلنامه علمی پژوهشی حکمت اسرا» را می‌توان در مقاله ابتدایی یافت؛ جایی که نویسندگان مقاله با عنایت به مبانی فلسفی و حقوقی آیت الله جوادی آملی، سعی کرده اند «معرفت شناسی حقوق اسلامی» را از منظر ایشان استخراج نموده و در نتیجه به این مهم دست یابند که «مرجع صدق گزاره‌ها و قوانین حقوقی اسلام نفس الامری است که سخن گوی آن وحی است».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سایر مقالات این شماره نیز به مباحث روزآمد فلسفه و عرفان اسلامی و نقد و بررسی مقایسه‌ای و تطبیقی فلسفه غرب اختصاص یافته است.

فهرست مقالات این شماره از «دوفصلنامه علمی پژوهشی حکمت اسرا» به شرح ذیل است:

• بررسی مسئله صدق در اعتباریات: با رویکرد به نظریات فیلسوفان حقوق غرب و آیت‌الله العظمی جوادی آملی

• بازنگری نظریۀ ارتسام ابن‌سینا: نفی علم حصولی از واجب‌تعالی و تطبیق آن بر نظریۀ عرفا

• بررسی امکان تحقق عرفان شیعی

• گستره و راز بداهت تصدیقات از نظر صدرا و دکارت

• امکان علم انسانی «عمومی» براساس مفهوم «فردی» ازنظر فیلسوفان نوکانتی (مکتب بادن)

• روش‌شناسی بنیادین و بررسی انتقادی اندیشه‌های بودریار

• کتاب شناسی؛ نقد و بررسی ترجمۀ انگلیسی کتاب مشاعر ملاصدرا

علاقه‌مندان می‌توانند جهت مطالعه متن کامل مقالات به سامانه نشریه حکمت اسرا به آدرس www.isramags.ir مراجعه و فایل کامل متن مقالات را دریافت کنند.

فصلنامه حکمت اسرا از مقالاتی که با نگاهی نو در حوزه حکمت و فلسفه، تحقیق و تألیف شده اند، استقبال کرده و مقالاتی که بر اساس مبانی حِکمی آیت الله جوادی آملی نگاشته شده اند در اولویت بررسی و چاپ قرار می‌دهد.

نویسندگان و محققین گرامی می‌توانند جهت اطلاع از شیوه نامه مقالات و روش ارسال مقاله از طریق وب سایت مجله اقدام نمایند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن دوفصلنامه معارج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۷۲۲۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنگره ایران‌شناسی بین‌المللی می‌شود

محمدعلی عزت زاده دبیر اجرایی نخستین کنگره ملی ایران شناسی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا به برگزاری این رویداد توسط انجمن ایران شناسی اشاره کرد و گفت: این انجمن نخستین انجمن علمی در این حوزه است که در سال ۱۳۲۴ توسط دکتر پورداود تأسیس شد. بعد از یک وقفه دوباره این انجمن از از سال ۱۳۹۶ و با همت دکتر محمود جعفری دهقی فعالیت خود را دوباره آغاز کرد.

وی ادامه داد: برگزاری کنگره‌ها و همایش‌های علمی مهم‌ترین کاری است که انجمن‌های علمی و سازمان‌های مردم نهاد برگزار می‌کنند و در این خصوص انجمن علمی ایران شناسی هم بر آن شد تا با توجه به شعبه‌هایی که در سراسر ایران دارد این رویداد را به صورت متمرکز در تهران آغاز کند.

به گفته دبیر اجرایی کنگره ملی ایران شناسی؛ ارزیابی مکاتب ایران‌شناسی، زبان‌ها و گویش‌های ایرانی، متون ادب فارسی، جغرافیا و تاریخ ایران، فرهنگ و هویت ایرانی، مطالعات اجتماعی، محیط زیست، باستان‌شناسی، هنر و معماری و ادبیات تطبیقی، محور‌های این کنگره خواهد بود که در این خصوص سخنرانان به ایراد سخن می‌پردازند.
عزت زاده در خصوص روند برگزاری کنگره افزود: در روز برگزاری که در تاریخ پنجشنبه، ۲۰ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود در مجموع ۴۱ سخنرانی تعریف شده است که ۳۳ سخنرانی آن در ۷ نشست تخصصی تعریف شده است و ۴ سخنرانی درمراسم افتتاح و ۴ سخنرانی هم در مراسم پایانی آن برنامه ریزی شده است.

وی با اشاره به اینکه تعداد ۱۱۲ چکیده به دبیرخانه ارسال شده است، گفت: از مجموع این تعداد آثار رسیده، ۸۱ چکیده توسط داوران پذیرفته شد که تعدادی از آن‌ها برای سخنرانی، تعدادی برای چاپ و تعدادی هم جهت انتشار در پوستر انتخاب شدند.

وی در خصوص برگزاری این رویداد در سال‌های آتی افزود: از آن جایی که ایران شناسی، مهمترین علمی است که ایران امروز به آن نیاز دارد و باید برای احیای هویت ملی گمشده خود نهایت تلاش را کنیم. در این مسیر آموزش و پژوهش حرف اول را می‌زند و انجمن ایران شناسی در نظر دارد تا در سال اینده این کنگره را به صورت بین المللی برگزار کند و حتی فرصتی را فراهم کنیم تا در شهر‌های مختلف آن را برگزار کنیم.

گفتنی است؛ نخستین کنگره ملی ایران شناسی ایران پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت توسط انجمن ایران شناسی در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه شریف با دانشگاه‌های عراق
  • کنگره ایران‌شناسی بین‌المللی می‌شود
  • اسلامی: آماده‌ انتقال فناوری‌ها را به سایر کشورها داریم
  • اسلامی: با صدور دانش هسته‌ای حصارها را می‌شکنیم
  • اسلامی: برای مبارزه با سلطه کشورهای استکباری آماده هستیم
  • آماده انتقال دانش هسته ای به سایر کشورها هستیم
  • اسلامی: آماده‌ایم فناوری‌ها را به سایر کشور‌ها منتقل کنیم
  • اسماعیل هنیه: آماده توافق آتش‌بس جامع هستیم
  • کسب چهار افتخار علمی بین‌المللی توسط عضو پیوسته فرهنگستان علوم
  • «امتداد» آماده پخش شد/ فیلم و سریال از دریچه فلسفه و اندیشه