Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-07@10:22:33 GMT

50 سال حکومت «بی طرف» قابوس در عمان

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۷۳۷۷۴

تلویزیون عمان سحرگاه امروز از در گذشت «قابوس بن سعید بن تیمور» سلطان این کشور خبر داد.

اخبار بین الملل - سلطان عمان که در سن ۷۹ سالگی در گذشت از سال ۱۹۷۰ میلادی و به مدت پنجاه سال در این کشور حکومت کرد. وی بیشترین طول دوران پادشاهی را در بین دیگر حاکمان کشورهای عربی داشت.

خبرگزاری فرانسه درباره او نوشت: سلطان قابوس بن سعید که روز جمعه پس از تقریباً ۵۰ سال حکومت بر سلطنت عمان درگذشت، راه را برای نوسازی و ایجاد تحول در پیش گرفت و با صیانت از کشورش در برابر کشمکش‌های منطقه‌ای به یک واسطه‌گر قابل اطمینان برای کمک به حل بحران‌های منطقه تبدیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سلطان قابوس که به گفته دیپلمات‌ها دچار سرطان روده بزرگ بود، فرزندی نداشت که بتواند قدرت را پس از او به ارث ببرد.

سلطنت عمان بر خلاف عربستان، امارات و بحرین از روابط عالی با ایران برخوردار بود که همین سبب این کشور را یک میانجیگر مهم در تنش میان ایران و آمریکا در طول چند دهه قرا داده بود و نقش‌های مهمی را در پرونده هسته‌ای و آزادی گروگان‌ها ایفا کرد.

سلطان قابوس در ۱۸ نوامبر ۱۹۴۰ در شهر صلاله، در جنوب سلطنت عمان متولد شد، جایی که تحصیلات دوران ابتدایی و متوسطه خود را گذراند و تا اینکه در بیست سالگی به آکادمی نظامی سلطنتی سندهرست در انگلیس پیوست.

قابوس پس از دو سال با درجه ستوان از آنجا فارغ التحصیل شد. سپس به مدت یک سال در ارتش پیاده هنگ زرهی انگلیس خدمت کرد. او سپس در تشکیلات ستاد ارتش آلمان غربی مشغول به کار شد سپس مدتی به عمان بازگشت و بعد مجددا برای گذارندن دوره علوم مدیریت حکومتی به انگلیس رفت.

قابوس با بازگشت به کشور خود در سال ۱۹۶۴  با سیاست سختی که پدرش اتخاذ کرده بود و از هرگونه تجدد خودداری می‌کرد، برخورد کرد  تا اینکه در ۲۳ ژوئیه ۱۹۷۰ با کودتایی آرام با کمک انگلیس قدرت را در عمان در دست گرفت. پدر سلطان قابوس نیز در سال ۱۹۷۲ میلادی درگذشت.

 او چهاردهمین فرد در زنجیره مستقیم سلاطین خاندان آل بوسعید بود و از سال ۱۹۷۰ (۱۳۴۹ شمسی) که قدرت را به دست گرفت فورا پرچم و واحد پول این کشور را تغییر داد. سلطان قابوس  با اعتقاد به اینکه درآمدهای حاصل از فروش نفت باید صرف نوسازی و ایجاد تحول در کشورش شود. شروع به کار کرد. سلطان قابوس دیپلمات‌های عمانی و شخصیت‌هایی را که در تبعید بودند به کشور بازگرداند و آنها را در انتخاب دولت شریک کرد.

سلطان قابوس کار خود را بر توسعه و پیشرفت کشورش متمرکز کرد در حالی که تا قبل از آغاز زمامداری او، سلطنت عمان کشوری سخت عقب‌افتاده و منزوی از دنیا بود. او با استفاده از منابع ارزی ناشی از درآمدهای نفتی و جهانگردی زیرساخت‌هایی را ایجاد کرد و مسکن، بیمارستان، مدرسه و بندرگاه ساخت.

خبرگزاری فرانسه به نقل از کارشناسان مسائل عمان نوشت: «سلطان قابوس از یک روستا به روستای دیگر می‌رفت و نطق‌های هفتگی از رادیو ایراد می‌کرد تا به همه اقشار جامعه دسترسی پیداکند».

وی در اوایل حکومت پس از یک نبرد طولانی با شورشیان و با کمک نظامی محمدرضا پهلوی شاه ایران که در آن زمان سه هزار نظامی به این کشور اعزام کرد توانست در سال ۱۹۷۵ آنها را سرکوب کند در تمامی مناطق کشور عمان امنیت و آرامش را برقرار کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، از آن زمان سلطان عمان بر خلاف دیگر حکام عرب حوزه خلیج فارس سیاست نزدیکی با ایران را که در کرانه دیگر تنگه هرمز واقع است در پیش گرفت و در جریان جنگ ایران و عراق هم بین سال‌های ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۸ موضع بی طرفانه‌ای داشت.

روابط تنگاتنگ سلطنت عمان با ایران به آن اجازه داد تا نقش واسطه‌گری را در پرونده هسته‌ای ایفا کند که منجر به توافق مهمی در سال ۲۰۱۵ بین تهران و واشنگتن در زمان باراک اوباما شد، قبل از آنکه "دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا از آن جدا شود.

در سال ۱۹۹۴ " اسحاق رابین " نخست وزیر رژیم صهیونیستی به دعوت سلطان قابوس  به مسقط سفر کرد و در سال ۱۹۹۶ دفاتر نمایندگی تجاری در امان و تل آویو افتتاح شد. البته این دفاتر در جریان انتفاضه فلسطین در سال ۲۰۰۰ مسدود شد.

سلطان قابوس در اکتبر ۲۰۱۸ هم میزبان بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی بود؛ اما این دیدار به ایجاد هیچ گونه رابطه رسمی میان سلطنت عمان و تل آویو منجر نشد.

سلطنت عمان هم البته از اعتراضات بهار عربی به دور نبود و شهرهای آن برای مدت محدودی شاهد تظاهرات‌های مردمی بود که در نتیجه آن اصلاحات بزرگی در سال ۲۰۱۲ توسط سلطان قابوس  در کابینه عمان ایجاد شد.

سلطان قابوس در دوران حکومت خود مناصب مختلفی داشته است که از جمله آن نخست وزیر، وزیر امور خارجه وزیر دفاع و وزیر دارایی بوده است. او خودش اعضای کابینه را معرفی می‌کرد و در دوران وی برای نخستین بار در تاریخ سلطنت عمان در سال ۲۰۰۳ شورای مشورتی انتخاب شد.

سلطان  عمان صاحب ریش با دقت اصلاح شده به شدت عاشق موسیقی بود. از سلطان قابوس که در سال ۱۹۷۶ با یکی از بستگان خود ازدواج کرد و برای مدت کوتاهی متاهل بود، فرزندی به جای نمانده است.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: سلطان عمان سلطان قابوس امارات اسحاق رابین رژیم صهیونیستی سلطان قابوس دونالد ترامپ سلطان عمان اسحاق رابین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۷۳۷۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حکومت نظامی شهر فرانسوی برای جوانان

نیس فرانسه برای مهار خشونت و بی‌نظمی در میان جوانان، قوانین منع رفت‌وآمد بین ساعات 11 تا 6 صبح را اعمال کرده است و در صورت مشاهده این افراد، والدین جریمه می‌شوند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، شهر نیس فرانسه رسماً منع رفت و آمد را برای کودکان زیر ۱۳ سال اعمال کرده است که از ساعت ۱۱ شب تا ۶ صبح اعمال می‌شود. در بعضی مناطق، این اقدام حتی برای افراد زیر ۱۶ سال نیز اعمال خواهد شد. منع آمد و شد در طول دوره تابستان با هدف جلوگیری از بزهکاری نوجوانان و افزایش امنیت عمومی اجرا خواهد شد.

این تصمیم به این معناست که افراد زیر این محدودیت‌های سنی در صورت همراه نداشتن بزرگسالان نمی‌توانند در مکان‌های عمومی حضور داشته باشند. اگر مشخص شود که آنها مقررات منع آمد و شد را نقض می‌کنند، ممکن است کودکان توسط پلیس بازداشت و به خانه هدایت شوند و والدین آنها باید تا ۱۵۰ یورو جریمه بپردازند.

این اقدام تا حدودی چالش‌برانگیز تلقی می‌شود و اکنون به بحث داغ برای سیاستمداران تبدیل شده است. کریستین استروسی، شهردار نیس، در یک بیانیه مطبوعاتی گفت که اعلام چنین مقررات منع آمد و شد مایه تأسف است زیرا باعث می‌شود دولت مسئولیت‌های والدین را بر عهده بگیرد.

سیاستمداران چپ فرانسه استدلال می‌کنند که این فقط یک «سیاست ظاهری» است و مقامات باید در عوض روی کمک به والدین مجرد تمرکز کنند تا ریشه‌های اجتماعی این موضوع را برطرف کنند.

منع رفت و آمد جوانان در نیس امر جدیدی نیست. این اقدام قبلاً بین سال‌های ۲۰۰۹ و ۲۰۲۰ لازم‌الاجرا بود و به گفته شهردار مؤثر بوده است، اگرچه هنوز مخالفان زیادی دارد.

آمارها نشان می‌دهد که افراد زیر ۱۳ سال تنها ۲ درصد از حملات و یک درصد سرقت‌ها را مرتکب می‌شوند که کارآمدی چنین مقررات منع آمد و شد را در بهبود وضعیت کلی امنیتی زیر سوال می‌برد.

کد خبر 750434

دیگر خبرها

  • روش تربیتی امام خمینی(ره) و نقطه اوج حکومت مهدوی
  • رزرو هتل در مسقط برای سه روز
  • تأمین مالی  ۲ میلیارد دلاری  برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • پالما با درخشش ستاره‌های ایرانی، سلطنت خود در اروپا را تداوم بخشید
  • تأمین مالی حدود ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • ادامه چالش‌های مواد مخدر برای افغانستان
  • بندر گوگسر آخرین بندرگاه هرمزگان در دریای عمان
  • فرونشاندن التهابات اجتماعی و تنش‌های داخلی، ضرورتی امنیتی است
  • حکومت نظامی شهر فرانسوی برای جوانان
  • مهاجری: بعضی وزرا از حضور در دولت پشیمان هستند/ برخی نقش شاه سلطان حسین را بازی می کنند