Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین نوش‌آبادی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به خبر درگذشت سلطان قابوس، پادشاه سلطنت‌نشین عمان در خصوص عملکرد وی در خاورمیانه و همچنین مناسبات دو کشور گفت: سلطان قابوس، پادشاه عمان نسبت به سایر حاکمان و پادشاهان کشورهای عربی بیشترین طول دوران زمامداری را داشت. وی در مدت ۵۰ سال حکومت خود توانست کشور عمان را به سمت توسعه و پیشرفت اقتصادی هدایت کرده و با بهره‌گیری از منابع انرژی ناشی از درآمدهای نفتی و جهان‌گردی زیرساخت‌هایی را ایجاد کند؛ به طوری که می‌توان گفت عمان یکی از کشورهای در حال توسعه حوزه خلیج فارس به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: تلاش سلطنت عمان در جهت مدرن سازی نظام آ‌موزشی، کاهش شکاف‌های طبقاتی و اجتماعی و گسترش بنادر کشتیرانی و تسهیل حمل و نقل و تجارت و توسعه نسبی و رفاه عمومی، سلطان قابوس را به یکی از محبوب‌ترین رهبران کشورها در میان مردم تبدیل کرده است. پادشاه فقید عمان در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی نوعی ثبات توام با اصلاحات محافظه‌کارانه را دنبال کرده به طوری که درجریان بهار عربی که تنش‌های محدودی در کشور عمان به وجود آمد، این کشور با کمترین عوارض و پیامدها، بحران را پشت سر گذاشت.

وی افزود: البته علیرغم تلاش سلطان برای بهبود وضعیت اقتصادی و ایجاد مشاغل دولتی همچنین کاهش نابرابری‌ها وعده تبدیل نظام سلطنتی پادشاهی به یک پادشاهی مشروطه چندان عملی نشد و نگرانی مردم عمان به واسطه وجود فساد اداری و انباشت ثروت در دست نزدیکان پادشاه موجب به وجود آمدن برخی نارضایتی‌ها شد.

سفیر پیشین کشورمان در عمان با تاکید بر اینکه رفتارهای محافظه‌کارانه و مواضع معتدل سلطنت عمان در مسائل منطقه‌ای و جهانی نقش این کشور را طی چند سال اخیر در حوزه دیپلماتیک و میانجی‌گری میان کشورهای منطقه پررنگ‌تر کرده است، گفت: سفرهای متعدد سلطان قابوس به جمهوری اسلامی ایران و ملاقات‌های مکرر با مقام معظم رهبری و تبادل نظر پیرامون مسائل دوجانبه و موضوعات منطقه‌ای و سفرهای متعدد روسای جمهور ایران به عمان حاکی از عمق روابط دوجانبه دوکشور است.

وی افزود: امروز نیز انتخاب هیثم بن طارق به عنوان جانشین سلطان قابوس که پیشتر مسئولیت وزارت فرهنگ و میراث فرهنگی را در کشور عمان به عهده داشته است، نشان می‌دهد مسیر تنش‌زدایی و رفتار محافظه‌کارانه سلطان قابوس در سلطنت عمان ادامه خواهد داشت.

وی ادامه داد: روابط حسنه و توسعه مناسبات سیاسی، اقتصادی و تجاری میان ایران و عمان در سال‌های بعد از انقلاب و به ویژه چند سال گذشته و همچنین داشتن مشترکات تاریخی، فرهنگی و دینی میان دو کشور همسایه و تلاش رهبران و مسئولان جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان برای بسط روابط و گسترش مناسبات در حوزه‌های مختلف نقش سازنده و تاثیرگذار دو کشور در حل و فصل مناقشات منطقه‌ای و همکاری‌های نزدیک و صمیمانه میان دو دولت و همچنین حسن نیت متقابل نویدبخش توسعه بیشتر و همکاری‌های عمیق‌تر و جدی‌تر میان تهران و مسقط خواهد بود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: سلطان قابوس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۷۳۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانش‌بنیان‌ها برای توسعه قدرت فناورانه چه امکاناتی نیاز دارند؟

محمدی شیران مدیرعامل و کارآفرین دانش‌بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: زمانی که در مورد اقتصاد دانش‌بنیان صحبت می‌کنیم، بجز جنبه مالی آن باید به بهره‌های سیاسی آن نیز توجه کنیم. اینکه گفته می‌شود که گوشی پاناسونیک ژاپن روی میز رییس جمهور کشوری است که این کشور را بمباران اتمی کرده است یک شوخی نیست بلکه نمادی از هیبت نفوذ سیاسی با محصولات فناورانه است.

وی ادامه داد: محصولات فناورانه ایرانی در دو وجه امنیتی نیز بر بازار تاثیر دارند. یک وجه در خرید و امتیاز خاص امنیتی این محصولات است و وجه دیگر در نقطه عکس آن یعنی خرید نکردن محصولات فناورانه ایرانی توسط برخی کشور به دلایل امنیتی نهفته است؛ یعنی برخی کشور‌ها توانایی استفاده از محصولات ایرانی را ندارند، چرا که در معرض خطر قرار می‌گیرند.

بحث کریدور‌های حمل و نقل مسئله است

این صاحب کسب وکار دانش بنیان ادامه داد: دنیای استفاده از اهرم انرژی برای اعمال فشار بر دیگر کشور‌ها به پایان رسیده است و هم اکنون بحث کریدور‌های حمل و نقل مسئله است؛ اما این موضوع نیز محدود به شرق آسیا و خاورمیانه و اروپاست. پس می‌توان گفت که مسئله پررنگ امروز بازدارنگی فنی است؛ یعنی کشور‌ها به صورت عامدانه از شرکت‌های دارای سطح دانش فنی بالا و به نوعی دانش بنیان حمایت می‌کنند تا با تولید محصولات فناورانه و فروش آنها در بازار‌های هدف، از لحاظ فنی به آن کشور نفوذ کنند و آن را تحت سلطه درآورند.

وی تصریح کرد: به عنوان مثال امارات اولین کشوری است که وزارت هوش مصنوعی دارد و همچنین نمایشگاهی به نام جی‌تکس را برگزار می‌کند که در قاره آفریقا هم اکنون خود را به عنوان قطب تکنولوژی مطرح کرده است. با این اوصاف می‌بینم که هیچ کس دیگر جرات تحریم کردن کشور‌هایی مثل چین و ژاپن را ندارد؛ چرا که این کشور‌ها به گونه‌ای سطح نفوذ تکنولوژی خود در دیگر کشور‌ها را گسترش داده اند که تحریم آنها به معنای از کار افتادن بسیاری از لوازم کاربردی است.

دانش بنیان‌ها برای بسط قدرت فناورانه چه امکاناتی نیاز دارند

شیران گفت: اولین موضوع این است که به لحاظ تحریمی شرکت‌های ما از دسترسی آزاد به منابع اطلاعات فناوارانه دنیا محروم هستند و حتی اگر محصول پیشرفته‌ای هم در ایران تولید شود به آن اجازه فروش در دیگر کشور‌ها که در اشراف سیستم بانکی و اطلاعاتی غرب وجود دارد، داده نمی‌شود.

وی ادامه داد: باید در نظر داشته باشیم که یک فرد ایرانی در بسیاری از کشور‌ها حتی حساب تجاری نمی‌تواند افتتاح کند؛ و این یعنی تحریم‌های ظالمانه غرب ملیت ایرانه را هدف گرفته است. از این رو لازم است که تمهیدات برای رفع مشکل تحریم‌ها اندیشیده شود. دوم آن‌که ما به دلیل فاصله‌ای که ایجاد شده است، شرکت‌های ما ادبیات مورد نیاز و شناخت از فضای خارج از کشور را در اختیار ندارند.

این فعال اقتصادی اظهار کرد: سومین مورد به نرخ وحشتناک ارز برمی گردد. با توجه به نرخ بالای خرید ارز در ایران، شرکت‌های دانش بنیان برای بحث تبلیغات و بازاریابی در خارج از ایران با هزینه‌های سرسام آوری روبرو می‌شوند که سرمایه هنگفتی را می‌طلبد.

اهمیت وجه امنیتی و سیاسی توسعه محصولات فناورانه

شیران در ادامه ضمن تاکید بر اهمیت وجه امنیتی و سیاسی توسعه محصولات فناورانه اظهار کرد: تاثیر دیگر توسعه صادرات محصولات دانش بنیان در ایجاد بازدارندگی است. یعنی صادرات برخی از محصولات دانش بنیان و فناورانه باعث ایجاد بازدارندگی سیاسی و امنیتی می‌شود. این تاثیر به حدی مهم است که برخی از کشور‌ها برای آن به شرکت‌های دانش بنیان خود یارانه و تهسیلات اعطا می‌کنند.

وی ادامه داد: به عنوان مثال ژاپن برای حضور تویوتا در خاورمیانه یارانه پرداخت می‌کند. سوال اینجاست که چرا این کار را انجام می‌دهد؟ تجربه کار با شرکت‌های بین المللی نشان می‌دهد که بسیاری از آن برای به دست آوردن عنصر بازدارندگی برای کشور مطبوع خود به شدت تلاش می‌کنند؛ چیزی که در ایران در مورد آن صحبت نمی‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تأمین مالی  ۲ میلیارد دلاری  برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • تأمین مالی حدود ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • شطرنج ماهرانه تهران در فرایند دیپلماتیک جنگ غزه
  • بندر گوگسر آخرین بندرگاه هرمزگان در دریای عمان
  • دانش‌بنیان‌ها برای توسعه قدرت فناورانه چه امکاناتی نیاز دارند؟
  • ترافیک بازگشت از شمال در چالوس و هراز ادامه دارد/ جو آرام در تمام جاده‌های کشور
  • کلید حل تمام مسائل کشور در دل تعلیم و تربیت نهفته است
  • اجرای بیش از ۴۰ طرح محرمیت زدایی و عمرانی در سروستان
  • هشدار پلیس نسبت به احتمال ریزش سنگ در جاده کرج
  • ریزش سنگ در جاده کرج - چالوس؛ ترافیک سنگین در محورهای شمالی