Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-29@18:11:16 GMT

جزئیات جدید چگونگی ترور حاج قاسم سلیمانی

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۷۵۶۹۱

جزئیات جدید چگونگی ترور حاج قاسم سلیمانی

نهاد CIA با داشتن یکسری اطلاعات از طریق افراد مطلع در فرودگاه پایتخت سوریه دمشق سوریه دقیقاً می دانست که چه موقع جت حامل سپهبد قاسم سلیمانی وارد بغداد شده است. اطلاعاتی که اسرائیل به آمریکا داد نیز، به تأیید جزئیات کمک کرد.

به محض فرود آمدن هواپیمایی «چم وینگز ایرباس A320»، جاسوسان آمریکایی در فرودگاه اصلی عراق که پرسنل ارتش آمریكا در آن قرار دارد، محل دقیق آشیانه آن را تأیید كردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سه فروند هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی به آسمان محل اعزام شدند، بدون هیچ هراسی از چالش در فضای هوایی عراق که به طور کامل تحت تسلط ارتش ایالات متحده است. هر یک از آنها به چهار موشک Hellfire مجهز بود.

این گزارش درباره چگونگی ترور سردار سلیمانی توسط آمریکا، بر اساس مصاحبه با دو فردی است که مستقیماً با جزئیات این عملیات درگیر بوده و همچنین اطلاعاتی از سایر مقامات آمریکایی که در مورد آن گزارشهایی دریافت کرده اند.

در مانیتورهای بزرگ، مقامات مختلف آمریكا شاهد این صحنه ها بودند که یك فرمانده شبه نظامی عراقی پله هایی را برای استقبال از فرمانده سپاه قدس ایران در هنگام بیرون آمدن از هواپیما آماده  می کرد. ساعت 1 نیمه شب بود و بنابراین تصاویر مادون قرمز سیاه و سفید کاملاً واضح نبود. هیچ چهره ای دیده نمی شد.

جینا هاسپل ، رئیس CIA، از دفتر آین آژانس در لانگلی ویرجینیا مشغول نظارت بر عملیات بود. وزیر دفاع، مارك اسپر از یك نقطه دیگر علمیات را نظاره می كرد. یک بخشی دیگر از مقامات آمریکا در کاخ سفید عملیات را میدیدند، اما دونالد ترامپ در آن زمان در فلوریدا بود.

این تصاویر نشان می داد که دو چهره ارشد نظامی ایرانی و عراقی وارد یک خودرو سدان شدند و بقیه همراهان آنها نیز سوار یک مینی ون شده و به سرعت در پشت آنها حرکت کردند.

همانطور که خودروها به سمت خارج فرودگاه حرکت میکردند هواپیماهای بدون سرنشین هم به دنبال آنها بودند. متخصصان اطلاعات سیگنال به منظور تأیید هویت این دو فرمانده به دنبال زدن رد تلفن های موبایل سرنشینان بودند. سالها نقشه برداری و اطلاعات زمینی از ماهواره ها بر روی صفحه نمایش اپراتورهای هواپیماهای بدون سرنشین بود.

وسایل نقلیه دیگر گاه به گاه از کنار آنها خودروهای هدف عبور میکردند اما ترافیک سبک بود. مینی ون در بخشی از مسیر از سدان جلو افتاد.

در مقر فرماندهی مرکزی آمریكا در قطر که از آنجا این عملیات در حال هدایت و اجرا بود، هیچ شك و شبهه ای درمورد اینكه چه کسی داخل آن وسایل نقلیه است نداشت.

کسانی که مشغول تماشای عملیات بودند شاهد حمله موشک ها از پهپادها بودند. هر دو وسیله نقلیه در یک آن تبدیل به گلوله آتش شدند. درمجموع چهار موشک شلیک شد. هیچ کس از این حمله جان به در نبرد.

مقامات ارتش آمریكا در نقاط مختلف جهان به طور مستقیم حمله را مشاهده می كردند. علیرغم این که علمیات موفقیت آمیز بود، واکنشها به این حمله به خاطر نوع و شدت آن چندان خوشایند نبود و مقامات در این فکر بودند که این حمله چه واکنشی را می تواند به وجود آورد.

این عملیاتی کاملاً قابل توجه از لحاظ فنی یا اطلاعاتی برای آمریکا بود. و این بسیار جالب توجه است که انجام اینگونه عملیاتها تا چه حد برای آمریکا معمول و آسان شده است.

پیتر سینگر، متخصص جنگ افزارهای آینده در بنیاد آمریکای جدید در این باره گفته: "در کمتر از یک نسل، ما از موضوعی که غیر طبیعی و شاید حتی علمی تخیلی بود، عبور کرده ایم تا جایی که این یک عملیات ها حالت عادی پیدا کرده است".

آنتونی کوردسمن که بر روی روندهای نظامی در مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی در واشنگتن مشغول مطالعه است، گفته: حملات هدفمند مانند نمونه ای که منجر به ترور سردار سلیمانی شد نشان دهنده یک تغییر اساسی در جنگ افزارها است. این حملات به هوشیاری، نظارت و تلاش برای شناسایی بسیار گسترده نیاز دارد - که اساساً هیچ کشور دیگری در جهان نمی تواند با آن مطابقت داشته باشد، و بسیار گران قیمت، وقت گیر و نیازمند به تخصص بالا است."

تنها چیزی که در مورد ترور سردار سلیمانی متفاوت بود این بود که او یک مقام رسمی، و یک مقام ارشد دولت دیگر بود. به همین دلیل و با توجه به انتظار تلافی از سوی ایران، این حمله بسیار جنجالی تر از سایر حملات مشابه خود شد. اما از نگاه فنی، این حمله کاملا دقیق و معین بود.

سلیمانی که مدت طولانی حضور در سایه در خاورمیانه داشت، در سالهای اخیر به شکل عمومی رفت و آمد داشت و در حالی که مشغول طراحی راهبردی برای مقابله با منافع ایالات متحده در عراق و جاهای دیگر بود، با همگان عکس می گرفت. بنابراین پیدا کردن او به سختی یافتن بن لادن در سال 2011 در پاکستان، یا ابوبکر البغدادی رهبر گروه داعش که در حمله آمریکا در اکتبر 2019 در سوریه کشته شد، نبود.

با این حال مقامات می گویند که ردیابی سفرهای وی کمی زمان برده و دانستن اینکه دقیقاً کجا خواهد بود یک از نظر آمریکایی ها شاهکار اطلاعاتی است. همینطور ترور او به شکلی که خطر تلفات غیرنظامی را در پی نداشته باشد.

یکی از اپراتورهای ویژه سابق CIA که با عملیات های مشابه سر و کار داشته است گفته: "این کارها مشکل است. چیزهای زیادی وجود دارد که می توانند اشتباه از آب در آید."

مقامات می گویند هواپیماهای بدون سرنشینی که به دنبال کاروان سلیمانی بودند، بی صدا نیستند، اما در یک محیط شهری مانند بغداد، صدایی که آنها ایجاد می کنند به راحتی قابل تشخیص نیست. هیچ نشانه ای وجود نداشت که مردان حاضر در وسایل نقلیه بدانند که قرار است مورد هدف قرار گیرند.

دولت عراق از این که ایالات متحده بدون مشورت، یک مقام کشور همسایه را در خاک عراق کشته است راضی و خشنود نیست. دو مقام امنیتی عراقی به رویترز گفتند كه در حال بررسی نقش مظنونان به جاسوسی اطلاعاتی برای آمریكا در فرودگاه بغداد هستند.

همچنین به گزارش رویترز، سازمان اطلاعات سوریه در حال تحقیق در مورد دو کارمند هواپیمایی چم وینگز است.

مقامات ایالات متحده به NBC گفته اند که برای چندین روز از نزدیک تحرکات سلیمانی را در سراسر منطقه نظارت می کردند. دولت ترامپ می گوید که سلیمانی قصد داشت حملاتی را علیه آمریکایی ها ترتیب دهد، هر چند که هیچ مدرکی از این ادعا را منتشر نکرده اند.

مقامات ایرانی گفته اند که حملات موشکی روز چهارشنبه علیه ارتش آمریكا در عراق كه باعث تلفات جانی نشده است، پایان تلافی آنها برای كشته شدن سردارشان خواهد بود. اما مقامات اطلاعاتی آمریكا این موضوع را باور ندارند. یکی از مقامات آمریکایی گفته: "اگر من سفیر آمریكا بودم، تا اطلاع ثانوی ماشین شخصی خودم را استارت نمیزدم!"

منبع: تابناک

کلیدواژه: پایگاه عین الاسد قاسم سلیمانی سقوط بوئینگ 737 کیمیا علیزاده هیثم بن طارق اوکراین حمله به پایگاه هوایی عین الاسد سلطان قابوس سردار حاجی زاده ایران قاسم سلیمانی ترور جزئیات آمریکا پایگاه عین الاسد قاسم سلیمانی سقوط بوئینگ 737 کیمیا علیزاده هیثم بن طارق اوکراین حمله به پایگاه هوایی عین الاسد سلطان قابوس سردار حاجی زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۷۵۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟

مقامات آمریکایی تصور می‌کنند کمک‌های جدید واشنگتن به اوکراین کمک خواهد کرد جلوی پیشروی روسیه طی ماه‌های آینده گرفته شود اما مشکلات دیگری بر سر راه کی‌یف وجود دارد و ایالات متحده از آن می‌خواهد به کمبود نیروهای اوکراینی رسیدگی کند و ظرفیت‌های دفاعی‌اش را افزایش دهد زیرا بدون این موارد بعید است اوکراین تا سال ۲۰۲۵ بتواند حمله‌ای بزرگ انجام دهد.

به گزارش ایسنا، هفته گذشته لایحه کمک کنگره آمریکا به اوکراین به ارزش بیش از ۶۰ میلیارد دلار که با مخالفت سرسختانه جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا مواجه شده بود، به تصویب رسید.

روزنامه واشنگتن‌ پست در گزارشی می‌نویسد: «همزمان با اینکه محموله‌های اولیه تسلیحات از جمله گلوله‌های توپخانه، موشک‌های دفاع هوایی و خودروهای زرهی به اوکراین می‌رسند، مقامات آمریکایی انتظار دارند این تسلیحات جدید، زمان را برای کی‌یف بخرد تا ارتش و دفاع میدان نبرد را پیش از حمله احتمالی روسیه تقویت کند.»

یکی از مقامات دفاعی آمریکا بدون آنکه نامش افشا شود، گفت: «کمک‌های آمریکا به اوکراینی فرصتی می‌دهد تا با حملات مداوم روسیه چه در خط مقدم و چه در آسمان بهتر مقابله کند و با تاثیرگذاری بیشتری از سربازان و هم‌چنین غیرنظامیان دفاع کند. اما زمان ارزشمند است و نباید هدر شود.»

روزنامه واشنگتن پست تاکید می‌کند: «پس از ۲ سال از جنگ اوکراین، نیروهای این کشور شتاب اولیه‌ای را که در میدان نبرد داشتند، از دست داده‌اند. اکثر مقامات آمریکایی طی مصاحبه‌هایی گفته‌اند که زلنسکی (رئیس‌جمهور اوکراین) جهت بازپس‌گیری ۲۰ درصد از کشورش – که در حال حاضر تحت کنترل روسیه است –هیچ مسیر نظامی مشخصی ندارد.»

«راب لی» تفنگدار سابق نیروی دریایی آمریکا که اکنون در موسسه تحقیقات سیاست خارجی مشغول به کار است و جنگ اوکراین را از نزدیک رصد می‌کند، گفت: «وضعیت نیروهای میدان نبرد اوکراین مشکل جدی است. اگر این مسئله حل‌وفصل نشود، بسته آمریکا کمکی به اوکراین نخواهد کرد.»

کی‌یف هنوز اعلام نکرده است که در سال ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ به چه تعداد نیرو نیاز خواهد داشت. فرمانده ارشد سابق اوکراین که در ماه فوریه توسط رئیس‌جمهور زلنسکی کنار گذاشته شد، می‌گفت که حدودا «نیم میلیون نیرو» نیاز خواهد بود اما جانشین او می‌گوید که تعداد نیروهایی که اوکراین نیاز دارد، «کم‌تر» است.

روزنامه واشنگتن پست با اشاره به همین موضوع می‌نویسد: «کمبود نیروهای اوکراین بر چالش‌های سیاسی که دولت زلنسکی با آنها مواجه است، تاکید می‌کند. مسئله استقرار و بسیج نیروها از جمله مسائلی هستند که زلنسکی برای دور نگه داشتن روسیه و هم‌چنین حفظ اتحاد ملی اوکراین آن هم پس از ۲ سال جنگ و خونریزی باید به آن رسیدگی کند.»

حفر گور برای نیروهای کشته شده ارتش اوکراین

این روزنامه علاوه بر کمبود نیروها که آمریکا از اوکراین می‌خواهد تا آن را بهبود ببخشد، به نقل از مقامات آمریکایی مسئله دیگری را برجسته می‌کند.

واشنگتن پست می‌نویسد: «مقامات آمریکایی نیاز می‌بینند که دفاع فیزیکی اوکراین پیش از حمله احتمالی روسیه بهبود پیدا کند. نیروهای اوکراینی سال گذشته را به حفر، ایجاد موانع و مین‌گذاری گذراندند اما مقامات آمریکایی معتقدند باید اقدامات بیشتری در این راستا انجام شود. آنها امیدوارند مین‌های ضد تانک و ضد نفر که در بسته تسلیحاتی روزهای اخیر اعلام شد، کمک حال اوکراینی‌ها باشد.»

دولت «جو بایدن» با توجه به کمک‌هایی که ارائه کرده است، از اوکراین دستاورد نظامی می‌خواهد اما در عین حال می‌داند که کمبود نیروهای این کشور جنگ‌زده اروپایی مسئله حائز اهمیتی است، از این رو واشنگتن به کی‌یف می‌گوید که «هم نیروهایش و هم ظرفیت‌های دفاعی‌اش را افزایش دهد.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟
  • تردید مقامات امنیتی صهیونیست در اثربخشی حمله به رفح
  • زلزله در اسرائیل در آستانه صدور حکم بازداشت نتانیاهو و مقامات ارشد اسرائیل/ افشای طرح ارتش اسرائیل برای حمله به رفح/شمار شهدای نوار غزه به ۳۴ هزار و ۴۵۴ تن افزایش یافت
  • زلزله در اسرائیل در آستانه صدور حکم بازداشت نتانیاهو و مقامات ارشد اسرائیل/ افشای طرح ارتش اسرائیل برای حمله به رفح/شمار شهدای نوار غزه به ۳۴ هزار و ۴۵۴ نفر افزایش یافت
  • زلزله در اسرائیل در آستانه صدور حکم بازداشت نتانیاهو و مقامات ارشد اسرائیل/ افشای طرح ارتش اسرائیل برای حمله به رفح
  • تیتر خاص رسانه عربی در مورد ایران/ تحلیل وضعیت اقتصادی پس از «آغاز عصر تحول»
  • مردمی کردن بازسازی عتبات، ایده‌ شهید حاج قاسم سلیمانی بود
  • هشدار صنعاء نسبت به توطئه‌های آمریکا برضد یمن
  • سلیمانی عملیات‌هایی داشته که هیچ ژنرال آمریکایی نداشته!
  • موضع تازه وزیر دفاع آمریکا درباره عملیات ایران علیه اسرائیل