Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-28@16:25:54 GMT

امیدواری بر تداوم میراث «قابوس»

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۷۶۱۳۰

امیدواری بر تداوم میراث «قابوس»

سلطان قابوس بن سعید سرانجام پس از یک دوره طولانی بیماری عصر جمعه درگذشت. انتشار خبر مرگ پادشاه عمان در میانه حوادث ناگوار و افزایش تنش‌ها در منطقه، بسیاری را نسبت به از دست دادن فردی محافظه‌کار که نقشی مهم در کاهش بحران‌های منطقه ایفا می‌کرد ناراحت و درزمینه تداوم میراث وی نگران کرد.

اصغر زارعی، تحلیلگر مسائل منطقه/

سلطان قابوس بن سعید سرانجام پس از یک دوره طولانی بیماری عصر جمعه درگذشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتشار خبر مرگ پادشاه عمان در میانه حوادث ناگوار و افزایش تنش‌ها در منطقه، بسیاری را نسبت به از دست دادن فردی محافظه‌کار که نقشی مهم در کاهش بحران‌های منطقه ایفا می‌کرد ناراحت و درزمینه تداوم میراث وی نگران کرد. پادشاه عمان از سال 1970، یعنی چیزی در حدود 50 سال بر این شیخ‌نشین عربی حکومت کرد. در سالیان اخیر و به ویژه با عضویت عمان در اتحادیه عرب و همچنین شورای همکاری خلیج فارس، این کشور نقش مهمی در کاهش مناقشات منطقه‌ای و به‌ویژه مهار قدرت‌طلبی عربستان ایفا کرد. سعودی به عنوان برادر بزرگ‌تر همواره تلاش داشته با بهره‌برداری سیاسی از شورای همکاری خلیج‌فارس دیگر اعضای کوچک‌تر را به تبعیت از سیاست‌های خود وادار کند، اما همواره این عمان بوده که با ایستادگی مقابل عربستان، قدرت ریاض را تعدیل کرده است. حتی در هنگامی که میان عربستان و قطر به عنوان دو کشور مهم شورای همکاری خلیج فارس اختلاف ایجاد شد، عمان از همراهی مطلق با سیاست‌های ریاض خودداری و نقش بی‌طرفانه‌ای اتخاذ کرد. این نقش مثبت و سازنده سلطان قابوس در منازعات ایجاد شده میان تهران و ریاض هم رعایت شده و مسقط هیچ گاه در دام سعودی و رودررویی با ایران قرار نگرفت، بلکه همواره از در مصالحه درآمده و به عنوان میانجی ورود پیدا کرد. همین سیاست منعطف سلطان قابوس سبب شده عمان که تا پیش از پادشاهی وی به عنوان شیخ‌نشینی گوشه‌گیر شناخته می‌شد، وارد گود شده و به عنوان کشوری بی‌طرف نقش منحصر به فردی در تحولات ایفا و مثبت و سازنده عمل کند. این نقش تا همین روزهای اخیر هم ادامه داشت و مسقط یکی از پل‌های ارتباطی بین ایران با سعودی و آمریکا بود.

میراث قابوس برای عمان، عزت و اعتبار و نقش منطقه‌ای منحصر به‌فرد بود. حال با توجه به موضع‌گیری هیثم بن سعید، سلطان جدید عمان به نظر می‌رسد این رسالت درک شده و امیدواری بر آن است که سیاست تسامح مسقط تداوم داشته و این کشور همچنان به عنوان مهره‌ای تأثیرگذار در بحران‌های منطقه‌ای ظاهر شود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سلطان قابوس عمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۷۶۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنجال در منطقه میانکاله؛ ممانعت محیط بانان از ورود مصالح ساختمانی

در پی ممانعت محیط بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گفت: با توجه به مذاکرات انجام شده، قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.

به گزارش ایسنا، سرهنگ جمشید محبت خانی افزود: برابر بررسی به عمل آمده از عطاالله کاویان -مدیر کل محیط زیست استان مازندران- و محمود تقی‌پور - مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله - روز سه شنبه هفته گذشته اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشته است.

وی با تاکید بر اینکه دستگاه دولتی برای انجام هر گونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد، ادامه داد: یک اثر باستانی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن بر عهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط بان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند.

محبت‌خانی اضافه کرد: مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، بنابراین محیطبانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست ادامه داد: فرماندار بندر ترکمن و چند نفر از دریابانی فراجا نیز مراجعه کرده و گفته‌اند با توجه به اینکه میراث فرهنگی دستور قضایی دارد، اجازه ورود آن‌ها داده شود، ولی محیط بانان از ورود کارکنان میراث فرهنگی ممانعت کردند، چون باید مجوز لازم به آنان ارائه می‌شد.

وی با تکذیب وقوع درگیری بین محیط بانان و کارکنان میراث فرهنگی گفت: بحث جزئی بین طرفین به وجود آمده بود، اما درگیری رخ نداده بود. در نهایت آقای تقی‌پور مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل می‌روند. از آقای تقی‌پور سوال کردم و گفت نیم ساعت در پاسگاه بودیم، هیچ اتفاق خاصی نیفتاد و در حد صحبت موضوع حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند، چون محیط بانان مجری هستند و مجوزدهنده نیستند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست در عین تاکید کرد: بحث شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.

وی در ادامه با اشاره به همکاری بخش‌های مختلف فراجا با یگان حفاظت محیط زیست گفت: به همه استان‌ها سرکشی می‌کنیم و با محیط بانان ارتباط داریم و در همه استان‌ها این هم افزایی و همکاری وجود دارد. سال گذشته حدود ۲۳ درصد کشفیات با همکاری پلیس پیشگیری، پلیس آگاهی، دریابانی و مرزبانی اطلاعات انجام شد و آن‌ها نقش موثری در کشف سلاح‌های غیر مجاز و قاچاق حیات وحش مانند پرندگان شکاری داشتند.

دیگر خبرها

  • آمریکا برای تداوم حضور نظامی در عراق، داعش را بهانه کرده است
  • واکنش مفتی عمان به تظاهرات دانشجویی در آمریکا و اروپا
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • تداوم جنگ پس از ۲۰۰ روز نشان دهنده توان مقاومت است
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • امیدواری برای توسعه روزافزون روابط دوجانبه ایران و آفریقای جنوبی
  • سلطان سلجوقی چگونه در طرشت زمین‌گیر شد؟
  • حفاری بیل مکانیکی شهرداری در گورستان باستانی ری/ضرب و جرح مالک
  • خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در میانکاله برای یکدیگر
  • جنجال در منطقه میانکاله؛ ممانعت محیط بانان از ورود مصالح ساختمانی