Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-30@19:07:00 GMT

تصویب ثبت و مرمت خانه شیون فومنی

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۸۰۵۹۵

تصویب ثبت و مرمت خانه شیون فومنی

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایرنا، نامداران فرهنگ و هنر گیلان از مدت‌ها پیش پیگیر ثبت و تبدیل خانه کودکی‌های شیون فومنی، فخر شعر گیلان به خانه موزه هستند.

حامد فومنی، فرزند مرحوم شیون فومنی گفت: با توجه به تشکیل جلسه‌ای با مسئولان استانی در خصوص تصویب ثبت و مرمت خانه کودکی‌های شیون، این خانه با قدمت ۸۰ ساله یکی از هویت‌های فرهنگی و میراثی گیلان است که بیم آن می‌رود به دلیل قدمت و فرسودگی از بین برود ولی خوشبختانه در حال حاضر همچنان پا برجاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فومنی افزود: در گذشته تلاش زیادی برای خرید خانه شخصی شیون در منطقه گلسار رشت انجام شد ولی با وجود مکاتبات اداری متعدد به سازمان میراث فرهنگی و استانداری، شورای شهر و شهرداری رشت به خاطر عدم همکاری مالک و نیز عدم پیگیری‌های مجدانه مسئولان وقت استان برای خرید این خانه موفقیتی در این زمینه محقق نشد.

وی نوید داد: با درخواست بنیاد شیون فومنی از سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان و اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری گیلان مبنی بر خرید و ثبت میراثی خانه مادری شیون با حمایت مدیران این دو اداره مقرر شد تا با ارزیابی همه جانبه خانه مادری شیون خریداری و به ثبت برسد.

دکتر سید هاشم موسوی، رئیس پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان و عضو هیات امنای بنیاد شیون فومنی در جلسه بررسی این موضوع گفت: شیون فومنی، چهره نامدار، شناخته شده و شاعر مردمی شعر گیلان است و ضروری است خرید خانه مادری شیون که فضای نوستالژیک خاص خودش را دارد در رشت عملی شود تا خدمات ارزشمند این مرد بزرگ برای آیندگان به یادگار بماند.

مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری گیلان در راستای ثبت خانه مادری شیون فومنی گفت: علیرغم مطالبات اهل فرهنگ تلاش فراوان برای ثبت خانه ابتهاج، متاسفانه به دلیل عدم رضایت مالک این خانه تخریب شد، اما مالک خانه مادری شیون فومنی طی امضای تفاهم‌نامه رسمی با بنیاد شیون فومنی رضایت خود را با ثبت میراثی همزمان با خرید این خانه برای ایجاد خانه موزه اعلام کرده است.

شهرود امیرانتخابی اظهار کرد: اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان گیلان با موافقت و حمایت کامل در صدد است تا مراحل ثبت و سپس احیای این خانه را دنبال نماید.

در ادامه ولی جهانی، معاون میراث فرهنگی استان عنوان کرد: بنابه گزارش بازدید از این خانه، از نظر بنا، علیرغم مداخلات غیر اصولی انجام شده در گذر زمان به عنوان محل زندگی مشاهیر فرهنگی امکان ثبت اثر داشته و سازمان میراث فرهنگی با ثبت این بنا در فهرست آثار ملی موافق هستند و ما آمادگی خرید آن از منابع استانی و احیا و مرمت و تجهیز آن از منابع ملی برای ایجاد خانه موزه زنده یاد شیون فومنی را داریم.

در ادامه جلسه کیوان محمدی، رییس سازمان برنامه و بودجه گیلان اعلام کرد: مراحل اداری ثبت و خرید این خانه باید توسط اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری گیلان برای شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان انجام شود و بعد از تصویب در کارگروه‌های گردشگری و احیای بناهای تاریخی، با فوریت در اولین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان به تصویب و تایید قانونی برسد تا در اسرع وقت موضوع تامین اعتبار و ثبت میراث فرهنگی بنا، برای خرید خانه مادری شیون فومنی محقق شود.

وی در ادامه افزود: امیدواریم در کنار سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گیلان، اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان گیلان دیگر مراکز دست اندرکار اعم از استانداری، شورای شهر رشت، شهرداری رشت و اداره کل فرهنگ و ارشاد استان گیلان با ایفای نقش ذاتی خود سهم بسزایی در تحقق این خواسته دیرساله مردم و اهالی قلم و فرهنگ و هنر استان گیلان داشته باشند.

هوشنگ عباسی از چهره‌های شناخته شده فرهنگ و پژوهش گیلان و عضو هیات امنای بنیاد شیون فومنی در این جلسه گفت: امیدوارم خانه‌های قدیمی که میراث شاعران و ادبیان این مرز و بوم است، هیچ وقت به دست بساز و بفروش‌ها نیفتد، زیرا این خانه‌ها می‌تواند به مراکز فرهنگی تبدیل شود و جوابگوی بخشی از مطالبات و دغدغه‌های فرهنگی این شهر و استان باشد.

زندگینامه میراحمد سید فخری‌نژاد «شیون فومنی» (۱۳۲۵ - ۱۳۷۷)

از آثار این شاعر می‌توان به پیش پای برگ (برگزیده اشعار فارسی، یک آسمان پرواز (برگزیده اشعار فارسی)، از تو برای تو (مجموعه غزل، رباعی، دو بیتی، مثنوی سروده شاعر جمع‌آوری و منتشر شده به کوشش فرزندش حامد فومنی)، رودخانه در بهار (اشعار سپید شاعر همراه با مقدمه‌ای از شیون در باب دیدگاه وی از شعر و زبان شعری)، کوچه باغ حرف (این مجموعه دربرگیرنده کلیه اشعار شاعر در قالب رباعی) اشاره کرد.

خیاله گرده گیج (پرسه خیال) : مجموعه شعر گیلکی همراه با آوانگاری و برگردان فارسی و توضیح و تشریح لغات و اصطلاحات گیلکی که در آغاز این کتاب به قلم شمس لنگرودی، حافظ موسوی، دکتر احمد ابومحبوب، دکتر علیرضا حسن زاده نظرات و دیدگاه های این شخصیت ها درباره شعر و جایگاه ادبی شیون، آلبوم صوتی منظومه گیلکی "گاب دکفته بازار" به کوشش: حامد فومنی و همکاری هنرمندان تئاتر گیلان. این منظومه گیلکی در قالب نمایشنامه منظوم به روایت حامد فومنی و اجرای هنرمندان تئاتر و در پایان با اجرای ترانه گیلکی با صدای سعید تحویلداری و آهنگسازی اکبر کنعانی منتشر شده است.

آلبوم صوتی "هلاچین" (مجموعه ترانه‌های گیلکی شیون فومنی) با صدای ناصر مسعودی، آهنگساز: مسعود لاهیجی، تنظیم موسیقی: رضا فدائی، دکلمه: حامد فومنی منتشر شده است.

کد خبر 477597 برچسب‌ها شعر و شاعر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان گیلان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: شعر و شاعر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان گیلان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۸۰۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نارضایتی وزیر ارشاد از وضعیت روزنامه‌نگاران حوزه طنز

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم اختتامیه هشتمین دوره جشنواره ملی طنز و رسانه «یادمان کیومرث صابری فومنی (گل آقا)» عصر امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت در شهر فومن زادگاه گل‌آقا برگزار شد.

در این مراسم که با اجرای رضا رفیع برگزار شد و این طنزپرداز برنامه را با ذکر خاطراتی از روز‌های پایانی حیات مرحوم صابری فومنی آغاز کرد، تعداد زیادی از چهره‌های هنری و مدیران فرهنگی استانی و ملی همچون رسول نجفیان، احمد عربانی، امید مهدی‌نژاد، فرشاد مهدی‌پور، مهدی رمضانی، مهدی عرفاتی، محمدرضا خوشرو اسدالله عباسی و... حضور داشتند.

فرامرز مرجانی فرماندار فومن به عنوان نخستین سخنران پشت تریبون ایستاد و در جایگاه میزبان این رویداد در سخنانی کوتاه به حاضران در جلسه خوش‌آمد گفت و سپس پیام تصویری محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای این رویداد به نمایش درآمد.

اسماعیلی در بخش‌هایی از سخنانش با اشاره به ارزش جایگاه طنز در جامعه ما گفت: طنز بیان واقعیت‌های تلخ جامعه به صورتی است که مخاطب را درگیر کند. طنزپرداز با خنده نشاندن روی لب آسیب را مطرح می‌کند. جامعه ما دچار مشکلات اقتصادی است و این جامعه را عبوس نشان می‌دهد و طنز می‌تواند اخم‌ها را از چهره جامعه باز می‌کند.

نارضایتی وزیر ارشاد از وضعیت روزنامه‌نگاران حوزه طنز

وی با اعلام این مسئله که طنز در ایران پس از گل‌آقا جایگاه خود را از دست داده دست، با انتقاد از مدیران رسانه‌ای وزارت ارشاد گفت: از تلاش دوستان معاونت رسانه‌ای در حوزه طنز راضی نیستم. باید از روزنامه‌نگاران این حوزه حمایت کنیم و تلاش کنیم به حوزه طنز به صورت جدی‌تر بپردازیم. این مسئله را به عنوان یک مطالبه مطرح می‌کنم و امیدوارم بتوانم گزارش‌های فصلی در راستای پیشرفت این حوزه در کشور داشته باشیم.

اسماعیلی در انتهای سخنانش گفت: ما در وزارت فرهنگ اماده پشتیبانی کامل از طنزپردازان و نویسندگان این حوزه است و از متخصصان این حوزه درخواست دارم که ما را برای ارتقای وضعیت فعلی یاری کنند.

در ادامه مراسم عباس حسین نژاد دبیر دو دوره اخیر جشنواره «طنزپهل»  پشت تریبون قرار گرفت و با ارائه آماری در مورد این رویداد گفت: امسال تعداد آثار رسیده از سال گذشته بسیار بیشتر بود و امسال ۱۱۲۹ اثر به جشنواره رسید و امروز از ۲۰ نفر این دوستان تقدیر می‌شود. سال گذشته ما برگزیده ای از استان گیلان داشتیم ولی امسال این اتفاق نیافتاد و گیلانی ها از نظر ارسال آثار در کل کشور در رتبه ششم قرار گرفت و تهرانی‌ها بیشترین آثار را ارسال کردند. امسال ۱۲۱ رسانه نیز در این رویداد شرکت کردند و در مجموع ۴۴۸ اثر از رسانه‌های رسمی و ۶۸۱ اثر از رسانه‌های شخصی به ما رسید. 

وی با اشاره به سخنان وزیر ارشاد و درخواست برای توجه بیشتر به طنز گفت: دفتر طنز حوزه هنری توافقاتی با معاونت مطبوعاتی داشت تا آموزش طنز نیز به آموزش‌های حوزه رسانه در کشور اضافه شود و امسال شاهد اجرای این طرح خواهیم بود.

شیرین شدن کام مدیران با طنزهای تلخ

اسدالله عباسی استاندار گیلان دیگر سخنران این مراسم بود و ضمن خوشامدگویی به حضار مراسم گفت: شالیزارهای فومن همه چیز در خود پرورانده است. آنچه که نعمت و زیبایی‌های خداوند بوده به این شهر داده شده و شخصیت هایی مثل صابری فومنی، شیون فومنی (شاعر) و آیت الله بهجت نعمت‌های معنوی این خطه است.

وی با استقبال از نقد عملکرد خود گفت: ما از نقد استقبال می‌کنیم چون نقد سازنده باعث اصلاح امور می‌شود. بعضی از رسانه‌های خبری در استان گیلان فضای خوبی ندارند و نیاز به کمک دارند. ما دوست داریم افراد صاحب قلم در این رسانه‌ها سواد رسانه داشته باشند، چارچوبی تعیین کنند و کار ماندگاری را به یادگار بگذارند، همانطور که مرحوم صابری فومنی انجام داد. وقتی می‌بینیم در عرصه‌های مختلف رسانه‌ها می‌توانند آنچه را که در کف جامعه رخ می‌دهد انعکاس دهند و زبان مردم باشند بسیار مهم است که به آن‌ها توجه نشان دهیم. رسانه‌ها گاهی نیاز نیست صد صفحه مطلب بنویسند و می‌توانند با یک جمله یا یک عکس پیام را به مخاطب برسانند و دریافت کننده پیام هم می‌فهمد که زیر نظر رسانه‌هاست و باید بداند کارش در مواردی اشکال دارد. 

استاندار گیلان ادامه داد: با نقد و طنز تلخ گاه کام مدیران شیرین می‌شود. نکته مهم این است که یک جمله و کلمه بتواند تحولی ایجاد کند، تحولی که می‌تواند در عملکرد یا رویکرد هر مدیری تغییر ایجاد کند. در حقیقت باید فضا به سمتی برود که آحاد جامعه بتوانند از نتایج آن استفاده کنند. ما باید به دنبال قلم متعهد باشیم و این باید در رسانه‌های ما خود را نشان دهد. کسانی که سالیان سال در این حوزه کار کردند باید سوادشان را به نسل جوان و امروزی منتقل کنند. ما باید به فکر افزایش نشاط اجتماعی باشیم. کنشگران اجتماعی باید خوراک مورد نیاز جامعه را بررسی و مشخص کنند و از رسانه‌ها بخواهند در آن مسیر حرکت کنند.

این خبر در حال تکمیل است....

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خانه انصاری ارومیه میزبان گردشگران خواهد شد
  • مکتب «گل آقا» در بخش طنزپردازی امروز پیاده سازی شود
  • نارضایتی وزیر ارشاد از وضعیت روزنامه‌نگاران حوزه طنز
  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • ماجرای ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی چیست؟
  • ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی مربوط به سال ۱۳۹۸است
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس