Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-28@09:32:10 GMT

راه‌اندازی پنج سرای تجربه در پنج پهنه شهر تهران

تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۹۰۳۶۶

به گزارش  ایلنا، سومین جلسه شهر دوستدار سالمند با حضور حسن خلیل آبادی عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر، جوادی یگانه معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران و جمعی از کارشناسان و متولیان حوزه سالمندی برگزار شد.

در ابتدای این نشست زینب نصیری مدیرکل سلامت شهرداری تهران با اشاره به حمایت های اعضای شورای شهر از اقدامات اداره متبوع خود در زمینه ارائه خدمات به حوزه سالمندی گفت: امیدوارم با حمایت های شورا بتوانیم با سرعت بهتری گام های موثرتری در حوزه سالمندی برداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در دو جلسه گذشته شهر دوستدار سالمند طرح راه اندازی سرای تجربه مطرح و مورد قبول حاضران قرار گرفته بود، بیان کرد: ارائه شاخص‌های مناسب سازی فضاهای شهری و ساختمان‌های عمومی برای سالمندان از اهمیت ویژه ای برخوردار است که تلاش داریم در مسیر تحقق آن گام برداریم.

نصیری خاطر نشان کرد: سرای تجربه یکی از مصادیقمحیط های حامی سلامت با تاکید بر گردهمایی های مختلف جمعیتی و کاهش نابرابرهای اجتماعی است که برنامه 5 ساله سوم شهرتهران و مصوبه شهر دوستدار سالمند تاکید شده است. این نکته مهم نیز باید مد نظر قرار بگیرد که سرای تجربه برند و ارزشی که به سرای محله های  شهر تهران در راستای تعریف خدمات تعاملی با سالمندان و اشتراک تجربیات سالمندان با شهروندان محله داده می شود. از همین رو راه اندازی این سراها از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران بر حضور حداکثری سالمندان در محیط های استانداردسازی شده پایتخت تاکید کرد و گفت: با تائید ستاد شهر دوستدار سالمند تلاش می کنیم . تا پایان سال در 5 محله شهر تهران سرای تجربه راه اندازی کنیم و بر مبنای نتایجی که از راه اندازی این مجموعه ها حاصل می شود، در سال 99 طرح ایجاد سرای تجربه را در وسعت بیشتری در سطح کلان شهر تهران دنبال کنیم.

در ادامه این نشست، حسن خلیل آبادی عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر بر اهمیت ایجاد سرای تجربه در شهر تهران برای ارائه خدمات به حوزه سالمندی تاکید کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین مشکلات برنامه‌های مدیریت شهری تهران این است که شهرداری در کشور ما به معنای واقعی وجود ندارد و شهرداری عهده دار تمام حوزه های مدیریت شهری نیست.

وی با تاکید بر اینکه در سایر کشورها شاهد آن هستیم که شورای شهرعلاوه بر  نقش نظارتی  و به عنوان پارلمان محلی به حساب می آید، خاطر نشان کرد: متاسفانه در شهرداری شاهد آن هستیم که بسیاری از پروژه های شهری بدون پیوست و مطالعات اجتماعی و فرهنگی به اجرا در آمده اند.

وی با ابراز امیدواری از اینکه نگاه به سالمندان باید از دید نگهداری و رفتار همچون سایر کشورها تغییر کند، متذکر شد: امروز در دنیا این فرهنگ به رسمیت شناخته شده که موضوع رسیدگی به سالمندان بیشتر به خود مردم و ان جی اوها به ویژه خانواده ها واگذار شود و بیشتر در این زمینه فرهنگ سازی های کلان  صورت می گیرد.

این عضو شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه هم اکنون حدود 10درصد جمعیت ثابت شهر تهران سالمند هستند، بیان کرد: جمعیت تهران به طور ثابت حدود 9 میلیون نفر است. این بدین معناست که کلانشهر تهران حدود 900 هزار الی یک میلیون فرد سالمند دارد. از همین رو لازم و ضروری است که امروز به سراغ کارهای نو و خلاقانه برویم تا از بار مشکلات این حوزه نیز کاسته شود.

خلیل آبادی با یادآوری اینکه مشکلات حوزه سالمندی با روش های سنتی و کمک های دولتی نمی تواند برطرف شود، یادآور شد به لحاظ حوزه اجتماعی شهرداری با افتخار در زمینه سالمندی فعالیت می کند. چراکه شهر نیاز به شهروندان خلاق، هوشمند، فعال و مشارکت پذیری دارد که حتی سالمند هستند. زیرا ما معتقدیم سالمندان انباشت تجربیات هستند و می توانیم از تجربیات آنان بهره مند شویم. از همین رو تاکید می کنم که شهر تهران نیاز به سراهای تجربه دارد.

گفتنی است در پایان سومین جلسه شهر دوستدار سالمند مقرر شد پنج سرای تجربه در پنج پهنه شهر تهران به صورت آزمایشی تا پایان سال دایر شود و پس از مشخص شدن نتایج، این طرح در سال آینده در وسعت کلانشهر تهران به اجرا درآید

براساس گزارش روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، پیگیری اختصاصی کد پروژه ویژه تحقق شهر دوستدار سالمند از شورای اسلامی شهر تهران از دیگیر مصوبات دومین جلسه ستاد دوستدار سالمند بود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: شهر دوستدار سالمند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۹۰۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌های سلامت اجتماعی است

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: تلفیق هنر و مفاهیم هنری برای افزایش سطح سواد سلامت جامعه اقدام ارزشمندی است که اداره سلامت شهرداری تهران آن را به شکل مطلوبی در سلامت شهر بوستان لاله اجرا کرده است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، زهره الهیان، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در حاشیه بازدید از نمایشگاه سلامت شهر که در بوستان لاله برپا شده است، با بیان اینکه پایتخت در هفته سلامت رنگ و بوی سلامتی به‌خود گرفته است اظهار داشت: اجرای بیش از ۱۶۰۰ برنامه سلامت محور در مناطق مختلف تهران و تسهیل در دسترسی مردم به خدمات سلامت محور از اقدامات ارزشمندی است که در این هفته انجام شده است و امیدواریم این روند بیش از گذشته ادامه پیدا کند.

الهیان با یادآوری اینکه نیازمند ارتقای سلامت در همه ابعاد آن در جامعه هستیم، ادامه داد: نباید سلامت را محدود و منحصر به سلامت جسم دانست. متاسفانه وزارت بهداشت سلامت را در این حوزه تعریف می‌کند و ما در مجلس به وزیر بهداشت درباره این موضوع و توجه بیشتر به ابعاد دیگر سلامت تذکر داده و خواستار آن هستیم که برای پیشگیری از بیماری‌ها به موضوع سلامت روان مانند جسم نیز توجه شود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که رویکرد مجموعه‌مدیریت شهری در سه سال گذشته تا چه اندازه منطبق با نیاز‌های سلامت در ابعاد مختلف آن است، با تاکید بر اینکه شهرداری در حال پرکردن خلا فعالیت‌های مرتبط با سلامت روان شهروندان است گفت: خوشبختانه رویکرد مدیریت شهری و اداره کل سلامت شهرداری تهران در مسیر جبران خلا‌هایی است که در حوزه نشاط اجتماعی و پاسخ به مطالبات بر زمین مانده در حوزه سلامت روان و سلامت اجتماعی است. برگزاری رویداد‌هایی که اکنون‌در قالب سلامت شهر شاهد آن هستیم از جمله تلاش‌هایی است که در این مسیر شاهد آن هستیم.

وی با اشاره به تاکید مقام‌معظم رهبری درباره مردمی کردن امور، موضوع مردمی سازی سلامت و مشارکت مردم در این حوزه را دارای اهمیت دانست و گفت: هر زمان که مردم در موضوعات مختلف وارد صحنه شوند، مقدار اثرگذاری برنامه‌ها در جامعه افزایش می‌یابد. حضور توام با نشاط و شادابی مردم در این نمایشگاه نمونه عینی از مشارکت پذیری مردم در این حوزه است چرا که قادر می‌شوند با ارتقای سطح سواد سلامت خود هم از خویش و هم از دیگران بهتر مراقبت کنند.

دیگر خبرها

  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟
  • اختصاص بودجه ۱۵۱ هزار میلیارد تومانی پروژه‌های عمرانی تهران
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟ 
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارند؟ 
  • به همت پژوهش سرای برهان کتاب «عشق برتر» منتشر شد
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌های سلامت اجتماعی است
  • سرای بانو در مشکین‌دشت احداث می‌شود
  • ابلاغ یک مصوبه مهم در حوزه ایمنی پایتخت | تهران امن‌تر می‌شود؟
  • شهر هوشمند را تبدیل به تجربه عملیاتی کردیم
  • ویزیت رایگان ۷۴ سالمند ساکن در سرای سالمندان تربت حیدریه